Doğu ve Güneydoğu İllerinin Tso Başkanları, Tatvan'da - Son Dakika
Yerel

Doğu ve Güneydoğu İllerinin Tso Başkanları, Tatvan'da

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ticaret Borsası (TB) başkanları ve meclis üyeleri, Tatvan'da buluştu.

14.05.2012 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Ticaret Borsası (TB) başkanları ve meclis üyeleri, Tatvan'da buluştu.

Tatvan TSO hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere ilçeye gelen Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Batman, Doğubeyazıt, Erciş, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Oltu, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van ve Yüksekova TSO ile Batman, Diyarbakır, Elazığ, Kars, Malatya ve Van TB yönetim kurulu başkanlarıyla meclis üyeleri, Tatvan TSO Başkanı Bilal Dağdağan'ın davetiyle, Adabağ Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte konuşan Ağrı TSO Başkanı Mehmet Erat, gündemde olması gereken asıl konunun Erciş ve Van depremi olduğunu söyledi.

Erat, şöyle konuştu:

"Ağrı'dan Tatvan'a gelirken Erciş'ten geçtim. Şu anda Erciş'te ciddi anlamda sıkıntı var. Bu sıkıntılar nedeniyle buradan dönerken de Van üzerinden gideceğim. Deprem konusunu gündeme getireceğiz. Öte yandan teşvik yasasından önce hep şunu söylüyorduk. 'Lütfen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki az gelişmiş illeri 5. bölgeye alın' diyorduk. Ancak 6. bölge oldu. Bu bizim için çok iyi. Biz başkanlar aktif olup, buralardan çıkan iş adamlarını bölgemize çekersek, bu bölge için çok önemli bir gelişme olur. Bu yeni teşvik yasasının bölgemize çok şey katacak. Bu yeni teşvik yasası ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun."

Erciş TSO Başkanı Abdulkadir Arslan da, Erciş depremi olduğu günden bu yana yaklaşık 6 ay zaman geçtiğini ve esnafın imkansızlıklardan dolayı, iş yerini kapattığını söyledi.

Esnafın işçi veya memur gibi aydan aya belli bir gelirinin olmadığına dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:

"Esnaf, tüccar ve çiftçi, imkansızlıktan dolayı evinde oturuyor. Çünkü bunlar işçi veya memur değil. Belli bir gelirleri yok. Ayrıca bunlar borçlu. Bu esnafların iş yerleri yıkıldı ve çoğu imkansızlıktan dolayı evine kapandı. Şimdiye kadar bu insanlar için hiçbir şey yapılmadı. Bu insanlar mağdur. Eğer bu günden sonra devlet bu insanlar için bir yardım eli uzatırsa çok iyi olur. Başkanımız da gelip Erciş'teki durumu gördü. Ayrıca, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı da Erciş'i ziyaret etti. Hükümetten yardım bekliyoruz."

Tatvan'ı gezme ve tanıma fırsatı bulduğunu belirten Kars TSO Başkanı Ali Güvensoy ise, Tatvan'a ilk defa geldiğini, kendini aşan çok güzel bir ilçeyle karşılaştığını belirtti.

Güvensoy, "Tatvan TSO başkanı ve ekibi bizleri çok güzel bir ortamda ağırlayıp misafir etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tatvan Doğu Anadolu'da gelip görmeye ve gezmeye değer bir ilçe. Herkesi bu güzel ve şirin ilçeyi görmeye ve gezmeye davet ediyorum" diye konuştu.

- BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu ve Güneydoğu İllerinin Tso Başkanları, Tatvan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement