Gündem Özeti / 4 Ekim 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 4 Ekim 2013

ANADOLU AJANSI

04.10.2013 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de düzenlenen "4. İstanbul Forumu"nun açılışına katılacak.

Gül, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve beraberindeki heyet ile Türk-Arap Diyaloğu Platformu yeni yönetim kurulu üyelerini, Tarabya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/10.00/15.00/16.30)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kabul edecek.

(TBMM/16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sırbistan Başbakanı Ivica Daciç ve Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin'le görüşecek, Şeyh Mustafa Türbesi'nin açılışına katılacak.

(Belgrad)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avcılar'da Hz. İbrahim Camisi'nin açılışına katılacak, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğince yaptırılan, Ergin Demirören Okul Öncesi Eğitim Biriminin açılış töreninde bulunacak.

(İstanbul/12.30/14.00)

3- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 1. Mersin Kültür Festivali'nin açılışına katılacak.

(Mersin/14.30)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ'nin hisse devir teslim törenine katılacak.

(Van/11.00)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Eskipazar ve Safranbolu ilçe belediyeleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırım ve çalışmaları konusunda incelemelerde bulunacak.

(Karabük/11.00)

6- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Arjantin Jokey Kulübü tarafından düzenlenen  "Türkiye Jokey Kulübü Kupası Koşusu"nu izleyecek.

(Arjantin)

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İkizdere Ridos Termal Otel'de, Avrupa Bölgeler Meclisi 4. Karadeniz Bölgesi Zirvesi ve gala yemeğine, il koordinasyon kurulu toplantısı ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası programına katılacak.

(Rize/09.00-19.00)

8- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapanış toplantısında ve Şile Anadolu İmam Hatip Lisesi temel atma töreninde bulunacak.

(İstanbul/09.30/14.00)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği ve belediye başkanlığını ziyaret edecek, fidan dikimine katılacak, partisinin il başkanlığına ziyarette bulunacak, toplu temel atma ve açılış töreninde yer alacak.

(Tokat/10.00-15.00)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mehmet Emin Er İmam Hatip Kız Lisesi, Kurbanbaba Gençlik Merkezi ve Parkı'nın açılışına katılacak.

(Gaziantep/14.45/16.00)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Serik'te partisinin ilçe teşkilatı toplantısına katılacak, Eski Yörük köyüne, esnafa ve muhtarlar derneğine ziyarette bulunacak.

12- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Yatağan ilçesindeki termik santrallerin özelleştirilmesine karşı eyleme katılacak.

(Muğla/16.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketinin yaptığı, cuma namazı sonrası darbe karşıtı gösteri çağrısına ilişkin gelişmeler takip edilecek.

(Kahire)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

3- Sudan'da petrol ürünlerine uygulanan devlet desteğinin kaldırılması nedeniyle başlayan protestolar sürüyor.

(Hartum)

EKONOMİ

1- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde mezuniyet ve açılış törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılı 2. çeyrek katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Uluslararası Öğrenci Temini Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/13.30)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 7. haftanın ilk maçında Kardemir Karabükspor ile Bursaspor, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda karşılaşacak.

(Karabük/20.00)

2- Basketbolda Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası elemelerinde B ve D gruplarında ilk maçlar oynanacak.

Uşak'ta Beşiktaş İntegral Forex- Galatasaray Liv Hospital, Aliağa Petkim-Uşak Sportif, Mersin'de Türk Telekom-Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aykon TED Ankara Kolejliler– Anadolu Efes maçları yapılacak.

(Uşak/18.00/20.00/Mersin/17.00/19.00)

3- "FIBA 3x3 Dünya Turu Finali" Beşiktaş İskele Meydanı'nda başlayacak.

(İstanbul/14.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 4 Ekim 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement