İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

İstanbul Bülteni - 1

Haber-Kamera.PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sabah erken saatlerde gerçekleştirildi.

15.05.2012 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- İSTANBUL'DA "KCK" OPERASYONU

Haber-Kamera: Bulut MÜLHİM İstanbulDHA

PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sabah erken saatlerde gerçekleştirildi. Terörle mücadele ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonun Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü'nde gerçekleştirildiği öğrenildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların bir kısmı Adli Tıp Kurumu'na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Korsan gösteriye katılmak ve molotofkokteyli atmak iddiasıyla gözaltına alınanlar daha sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Şüphelilerin Adli Tıp Kurumuna sağlık kontrolüne getirilmesi

-Sağlık kontolünden çıkan şüpheliler

-Şüphelilerin polis araçlarından indirilmesi, bindirilmesi

-Genel ve detaylar

15.05.2012 - 07.53 Haber Kodu : 120515018

DHA FEED

================

2- İNSANLIK ÖLMÜŞ DEDİRTEN KAZA

* Kadıköy'de yolun karşısına geçmeye çalışan 80 yaşındaki Osman Kara bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti

*Çevrede yapılan incelemede çarpan araca ait olduğu düşünülen ayna ve çamurluk parçası bulundu. Polis parçaları incelemek üzere el koydu. Kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlatıldı

*Çevrede toplanan vatandaşlar da çalışmaları film izler gibi izledi

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA

Kadıköy Fikirtepe Çevreyolu katılımı Boğaziçi Köprüsü yönünde saat 17.00 sıralarında meydana gelen kaza şöyle gelişti: Yolun karşısına geçmeye çalışan Osman Kara'ya Boğaziçi Köprüsü yönüne giden plakası alınamayan bir araç çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yaşlı adam ağır yaralandı. Yolda yaralı bir kişinin olduğunu gören vatandaşların ihbarı üzerine polisler geldi. Yapılan ilk incelemede yaşadığı tespit edilen Kara için olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak Kara, sağlık ekipleri kaza yerine ulaşamadan son nefesini verdi. Çevrede yapılan incelemede çarpan araca ait olduğu düşünülen ayna ve çamurluk parçası bulundu. Polis parçaları incelemek üzere el koydu. Kaçarak izini kaybettiren sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Öte yandan çevre sakinleri, kaza ile ilgili çalışma yapan emniyet birimlerini meraklı gözlerle izledi. İki şeritli yolun bir şeridinin trafiğe kapatılması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Kara'nın cenazesi işlemlerin tamamlanmasının ardından morga gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Cesedin yerdeki görüntüsü

-Trafik ekiplerinin cesedin üstünü gazete ile örtmesi

-Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesi

-Üst geçit üzerinde kazayı izleyen topluluğun görüntüsü

Kaçan aracın kırılan aynası

-Görgü tanıkları ile röp

-Görgü tanıklarını aralarında tartışması

-Üst geçitten olay yeri görüntüsü

-Yaşanan trafik

-Vesikalık

-Genel ve detay görüntüler

14.05.2012 - 20.03 - Haber Kodu : 120514180

==================

3- THY'NİN ACI GÜNÜ...

KALP KRİZİ SONUCU ÖLEN GENÇ KAPTAN PİLOT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber: Gülseli ÖZDEMİR - Kamera: Özgür ARSLAN/ İSTANBUL DHA

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 38 yaşında hayatını kaybeden Kaptan Pilot Burak Yaman'ın cenazesi Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Hasdal Mezarlığı'na defnedildi.

Evinde geçirdiği kap krizi sonucu 38 yaşında hayatını kaybeden Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli Kaptan Pilot Burak Yaman'ın cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı. Cenazeye Yaman'ın eşi Nihal, babası Mehmet, çokları Kuzey (3), Nil Yaman (6), yazar senarist Gani Müjde'nin yanı sıra yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Yaman'ın eşi Nihal Yaman güçlükle ayakta duruken, 3 yaşındaki oğlu Kuzey her şeyden habersiz olanları izledi. Senarist Gani Müjde'de ağabeyinin damadı olan Yaman'ın cenazesinde hazır bulundu. Müjde, cenazede yaptığı açıklamada, Yaman'ın ailelerinin önemli bir üyesi olduğunu belirterek, "Abimin yeni oğluydu. Abim kendi oğlunu kaybettikten sonra oğlu gibi görüyordu onu. Çok önemli bir kayıp, çok erken. İki tane küçük çocuk var. Allah kalanlara sabır versin" dedi.

"EVLAT ACISI BAŞKA BİRŞEYMİŞ"

Yaman'ın babası Mehmet Yaman göz yaşları içinde hislerini söylemenin çok zor olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ben anne kaybettim, toprağa verdim, baba kaybettim toprağa verdim, 13 sene evvel eşimi kaybettim toprağa verdim. Ama bu başka birşey. Evlat acısı derler, herkes bunu duyar ama yaşamayan bilmiyor. Evlat acısı başka birşeymiş. Allah sizlere, gençsiniz hepiniz, uzun ömür versin. Oğlum 39 yaşındaydı. Uzun yıllar Türk Hava Kuvvetleri'ne hizmet etti. En son Türk Hava Yolları'nda çalışıyordu. Herkes tarafından sevilen bir çocuktu. Ben sadece acısını yaşıyorum. Gönlüm onun beni gömmesiydi, öyle bir kader ki ben onu gömmek durumunda kaldım."

Ayrıca Yaman'ın pilot arkadaşları da cenazeye katılarak yakınlarına başsağlığı diledi. Yaman'ın naaşı cenaze namazının ardından Hasdal Mezarlığı'nda defnedildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Gani Müjde ile röportaj

Nihay Yaman'ın göyaşları

Nihal Yaman'In tabuta sarılarak ağlaması

Cenazeye katılan pilotların baş sağlığı

Minik Kuzey'in görüntüleri

Baba Mehmet yaman ile röportaj

Cenazeye katılanlar

Minik Nil'in görüntüleri (elinde ceptelefonu olan)

Tabuttan görüntüler

Cenazeden görüntüler

Cenaze namazı

Tabutun götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

14.05.2012 - 18.50 - Haber Kodu : 120514161

==================

4- SAATLARCE SÜREN "DIABLO" ÇILGINLIĞI

Dünyanın önemli video oyunlarından Diablo-3, bu gece 00.00'da dünyayla aynı anda Türkiye'de satışa sunuldu. Yüzlerce kişi, oyuna sahip olabilmek için Taksim Meydanı'nda saatler öncesinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM İstanbulDHA

Diablo-2'den 12 yıl sonra satışa sunulan Diablo-3 için yüzlerce kişi Taksim Meydanı'nda oyunun satışını bekledi. Türkiye'de ön satışı gece saat 00.00'da başlayan oyun, tüm zamanların en çok ilgi gören oyunları arasında gösteriliyor. Saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar zaman zaman izdihama yol açtı. Hem Diablo 3, hem de Diablo 3 Collector's Edition'un yoğun bir taleple karşılandığı gözlendi.

Blizzard'ın Türkiye dağıtıcısı Blizzard Marka ve Grup Müdürü Murat Acar, oyunseverlerin taleplerine cevap verecek kapasiteye sahip olduklarını söyledi. Toplanan kalabalığın 4 yıldır bu oyunu beklediğini kaydeden Acar, "Taksim'de satış yapacağımızı açıkladık. Bu kalabalık buraya akın etti. Oyunu alıp bir an önce eve giderek oynamak için sabırsızlanıyorlar" dedi. Basın mensuplarının, "Oyunun içinde dini akımları rahatsız edecek yönler var mı?" şeklindeki sorusuna Acar, "Var, ancak bu dini akımları rahatsız etmeyecek düzeyde" diye cevap verdi. Diablo-3'e ilk sahip olanlardan Ceyda Doğan "Oyunu aldığım için çok mutluyum. İlk işim de eve gidip oynamak olacak" dedi. Oyunun satışının sabaha kadar süreceği belirtildi. Destan Sarıoğlu ise uzun süredir beklediğini, oyunu ilk alanlardan biri olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Diablo-3'ü çıkaran firmanın başka oyunları için günde 15-16 saat bilgisayar başında zaman geçirdiğinin altını çizen Serkan Karip "07.30'dan beri bekliyorum. Hazırlıklı geldim. Yiyecek, içecek hazırlığım vardı. Eve gider gitmez, oyunu yüklemeye başlayacağım, bu sırada da birkaç saat uyumayı düşünüyorum" dedi.

Ayrıca Diablo-3'ü Türkiye'de satışa çıkaracak şirketin, oyun kostümleriyle gelenlere hediye oyun vereceğini duyan bazı oyun severler de kostümlerle geldi. Bazıları ise oyuna ücretsiz sahip olabildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Oyunu almak için bekleyenler

-Blizzard Marka ve Grup Müdürü Murat Acar ile röp.

-Oyun için bekleyenler ile röp.

-Oyun satışı için geri sayım yapılması

-Oyunun karekterlerinin kostümlerini giyenler

-İlk satışın yapılması

-Oyunu ilk alanlar ile röp.

-Sandalye ve minderlerle oyunu bekleyenler

-Genel ve detaylar

/

Oyun TIR'ı önünde bekleyenler

Oyun kostümüyle sırada bekleyen İsmail Kemal Çiftçioğlu

İsmail Kemal Çiftçioluyla röportaj

Sırada bekleyenlerin uzun kuyruk oluşturması

Genel ve detay

14.05.2012 - 19.27 - Haber Kodu : 120514176

15.05.2012 - 02.05 - Haber Kodu : 120515012

DHA FEED

==============

(ÖZEL)

5- 10 GÜN ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKTI, SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Ümraniye'de mağazalarda çok sayıda hırsızlık olduğu ihbarı üzerine bölgede çalışma başlatan güven timleri, G.G'yi suçüstü yakaladı. G.G'nin yaptığı bazı hırsızlıklar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ İstanbulDHA

Üsküdar Alemdağ Caddesi'ndeki mağazalarda son günlerde çok sayıda hırsızlık olduğu ihbarını alan güven timleri harekete geçti. Hırsızlık olaylarının gerçekleştiği mağazaların güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, hırsızlık yapan bir kadının eşgalini belirledi. Araştırmalarını eşgalini belirledikleri kadın üzerinde yoğunlaştıran polis, hırsızın 3 çocuğu ve 3 torunu olan 51 yaşındaki G.G olduğunu tespit etti. Sakarya, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kocaeli ve İstanbul'da 30 ayrı hırsızlık suçundan kaydı bulunan G.G'nin 10 gün önce cezaevinden çıktığını öğrenen güven timleri Alemdağ Caddesi'nde çalışma başlattı. G.G'yi saat 16.00 sıralarında aynı caddede dolaşırken gören güven timleri takibe başladı. Bir giyim mağazasına giren G.G, bir çocuk arabasındaki 2 çantayı 15 saniyede alarak mağazadan çıktı. Hırsızlık anını saniye saniye izleyen polis, G.G'yi gözaltına aldı. Ümraniye Polis Merkezi'ne götürülen G.G'nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ümraniye Adliyesi'ne götürüleceği belirtildi.

Bilgi için: Gönül Güler

Görüntü Dökümü:

-------------------

-(GÜVENLİK KAMERASI)

-G.G'nin kendi çantasını yere koyması

-Yerden 2 adet çantayı alması

-Müşteri kadının çantasını açmaya çalışması

-Mağazaya girerken tanınmamak için gözlük takması

-Başka bir mağazadan çanta çalması

-Alışveriş yapan kadının çocuk arabasında bulunan çantayı alması

-(AKTÜEL GÖRÜNTÜLER)

-G.G polis merkezine girmesi

-Genel Detay

15.05.2012 - 04.35 - Haber Kodu : 120515013

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement