Kayseri'de 'Uluslararası Ögrenci Akademisi' - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de 'Uluslararası Ögrenci Akademisi'

Kayseri'de düzenlenen 'Uluslararası Öğrenciler Akademisi, çok sayıda ülkeden 100"ü aşkın öğrencinin katılımıyla sürüyor.

03.04.2014 10:59

Kayseri'de düzenlenen 'Uluslararası Öğrenciler Akademisi, çok sayıda ülkeden 100"ü aşkın öğrencinin katılımıyla sürüyor.

Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği'nce düzenlenen ve Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen akademi, Kayseri ve Civarı Elektrik  Şirketi konferans salonunda devam ediyor. Afganistan, Somali, Tanzanya, Suriye, Irak (Kerkük), Filistin, Çad, Gabon, Mısır, Kamerun, Kazakistan, Makedonya, Moğolistan, Lübnan, Bulgaristan, Gana, Azerbaycan, Çin (Uygur), Gabo Verde, Rusya, Gine, Cezayir, Yemen, Endonezya, Kırgızistan, Çin, Ruanda, Arnavutluk, Kamerun, Kazakistan (Ahıska), Kazakistan gibi ülkelerden gelip Erciyes Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde lisans ve yüksek lisans seviyesinde okuyan 100'e yakın öğrenci katılıyor. Akademi, öğrencilerin akademik, mesleki ve kültürel birikimlerinin artırılmasını ve aynı zamanda Türkiye kültürünün tanıtılmasını hedefliyor.

Akademinin Koordinatörü Ali Dursun, yüzyıllardır Avrupa merkezci bir bakış açısının tüm algılarımızı işgal ettiğini ve bu durum değişmesi için bu tür programların sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Akademinin danışmanı M. Hüseyin Mercan da farklı dil, renk, kültür ve coğrafyalardan 100'ü aşkın öğrencinin bir salonda toplanarak ortak konular etrafında kafa yormasının ülkemiz başta olmak üzere dünyaya önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Uluslararası Öğrenciler Akademisi, bölümler halinde 12 hafta sürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de 'Uluslararası Ögrenci Akademisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement