Kurtulmuş: "Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz" - - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: "Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz" -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Çin hükumetinin Doğu Türkistan'daki uygulamalarını nefretle, lanetle kınıyoruz.

04.08.2014 16:11

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Çin hükumetinin Doğu Türkistan'daki uygulamalarını nefretle, lanetle kınıyoruz. Bütün Türkiye'yi, İslam coğrafyasını, Türk dünyasını bu vahşeti kınamaya, buna karşı dünya ülkelerini tedbir almaya davet ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında Sivas'a gelen Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Sivas'ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı seçimine değinen Kurtulmuş, Türkiye'nin tarihi seçimlerden birisine gittiğini, cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilecek olmasının ülke adına önemli bir mesafe olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, cumhurbaşkanını halkın seçmesinin Türkiye demokrasisi için dönüm noktası olduğuna işaret ederek, "Seçim sonuçları ne olursa olsun başımızın gözümüzün üstünde yeri vardır. Millet olarak bu demokratik merhaleyi takdirle karşıladığımızı ifade ediyorum" diye konuştu.

Milletin şimdiden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını kabul ettiğini savunan Kurtulmuş, "10 Ağustos'u yeni Türkiye'nin kapılarının açıldığı bir gün olarak görüyorum. Şimdi yeni Türkiye'yi selamlıyorum. Halkımızın vereceği kararı hararetle beklediğimizi ifade ediyorum. İnşallah, 10 Ağustos'tan sonra Türkiye seçilmiş bir cumhurbaşkanıyla çok daha güçlü, mevcut gücüne güç katmış şekilde yoluna devam edecektir. Yeni Türkiye, güçlü Türkiye, öncü Türkiye olma yolunda sağlam adımlarla yol alacaktır" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının demokratik bir olgunlukla geçtiğini dile getirerek, bundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

İsrail'in Filistin'e saldırılarına da değinen Kurtulmuş, sınır tanımayan saldırıların "soykırım" boyutuna ulaştığını vurguladı.

Kurtulmuş, Gazze'de hastanelerin, Birleşmiş Milletler'in güvenli bölge ilan ettiği okulların vurulduğunu, yaşlıların, kadınların, evlerin yerle bir edildiğini hatırlattı.

İsrail'in saldırganlığını şiddet ve nefretle kınadıklarını ifade eden Kurtulmuş, bu saldırıların durdurulması için dünyayı göreve çağırdı.

Türkiye gibi birkaç ülke dışında bu saldırılara hemen hemen hiç ses çıkmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Bunu devletler, hükumetler nezdinde söylüyorum. Bütün dünya, uluslararası kurum ve kuruluşlar, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, Avrupa Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği, Doğu'daki Batı'daki bir sürü uluslararası kuruluşlar, maalesef sınıfta kalmıştır. Batı ülkelerinin, Doğu ülkelerinin ve İslam ülkelerinin büyük bir kısmı sınıfta kalmıştır" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, İsrail'in Filistin'e saldırılarına ülkelerin yönetimlerinin sağır ve dilsiz vaziyette olduğunu dile getirerek, bunun en az İsrail'in işgali kadar düşündürücü ve yaralayacı olduğunu vurguladı.

- "Biz unutmayacağız"

Türkiye'nin İsrail saldırılarına karşı çıkmasından birilerinin rahatsızlık duyduğunu aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bütün dünya sırtını dönse, bütün dünya unutsa biz Filistin davasını unutmayacağız, Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz. Çünkü bu bizim için sadece bir siyaset değil, kalbimizin, zihnimizin, aklımızın, vicdanımızın ve imanımızın bir parçasıdır. Dolayısıyla baş şehri Kudüs olan özgür bir Filistin devleti kurulana kadar bu mücadele devam edecek, biz de bu mücadeleye destek olmaya devam edeceğiz."

Bütün bu olumsuz tabloya rağmen fevkalede olumlu bir tablonun da ortaya çıktığını dile getiren Kurtulmuş, İsrail'in 1967 savaşlarından beri ortaya koyduğu bu saldırganlıkların karşısında ilk defa dünya kamuoyunun halklar nezdinde büyük tepkiler gösterdiğini söyledi.

Halkların büyük bir çoğunluğunun sokaklara çıkarak İsrail'I protesto ettiğine dikkati çeken Kurtulmuş, hatta İsrail'in içerisindeki birtakım İsrail vatandaşı ve Yahudilerin de "yeter artık" dediğini belirtti.

Kurtulmuş, Ortadoğu barışının dünya barışının kilidi olduğunu, bu kilidin anahtarının da "özgür Filistin davası" olduğunu ifade etti.

-Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar

Dünyanın sessiz kaldığı bir başka gelişmenin de Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar olduğunu kaydeden Kurtulmuş, orada yaşayan Müslüman Türklerin ramazan ayıyla çok yoğun saldırılara maruz kaldıklarını anımsattı.

Çin hükumetinin ramazan ayında zorla oruç bozdurma politikası uyguladığını söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Camiler ciddi şekilde yasaklandı. Müslümanların ibadet yapmaları yasaklandı. Ayrıca birtakım çok katı asimilasyon politikilarıyla, uzun yıllardır devam eden Doğu Türkistan'daki Müslüman Türk kardeşlerimizin imha edilmesi, asimile edilmesi politikasına hız verildi. Bu çerçevede resmi rakamlara göre 96 kişinin çıkan olaylarda öldüğü ifade ediliyor. Tahminimiz, bunun çok üzerinde Müslüman Türk kardeşimiz orada şehit edilmiştir. Çin hükumetinin Doğu Türkistan'daki uygulamalarını nefretle, lanetle kınıyoruz. Bütün Türkiye'yi, İslam coğrafyasını, Türk dünyasını bu vahşeti kınamaya, buna karşı dünya ülkelerini tedbir almaya davet ediyoruz."

Çin Halk Cumhuriyeti'nin bir taraftan özellikle ekonomide yeryüzüne açılma politikası izlediğini belirten Kurtulmuş, diğer taraftan Doğu Türkistan'daki Müslüman Türklere bu kadar ağır baskıların ve asimilasyonun uygulanmasının asla kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Kurtulmuş, daha sonra Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Kurtulmuş: "Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: 'Filistin davasına sırtımızı dönmeyeceğiz' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement