Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de

EDİRNE (AA) – Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,"Çukur kazanları çukura gömeceğiz, tuzak kuranları o tuzaklara kendilerini yakalatacağız." dedi.

27.03.2016 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (AA) – Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,

"Çukur kazanları çukura gömeceğiz, tuzak kuranları o tuzaklara kendilerini yakalatacağız." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Sarayiçi'nde 17 ile 102 ambulansın dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de her alanda 2002 yılından bu yana çok şeylerin değiştiğini hizmetlerin en iyisine layık Türk halkı için 2023'e kadar çok daha fazla değişimin olacağını söyledi.

AK Parti'nin iktidara geldiği yıla kadar Trakya'da toplam 12 ambulansın olduğunu şimdi ise Trakya illerinde 140 ambulansın hizmet verdiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Biz bu ülkenin insanı yan taraftan Yunanistan'a, Bulgaristan'a bakarken 'Ben onlardan daha iyi hizmet alıyorum ' diyebilmesini istiyoruz. Bunu sağlık hizmetlerinde çok şükür başardık. Bu ülkenin bu anlamda yakaladığı önemli bir mesafe var. Daha iyisini başarabilir miyiz? Başarabiliriz. Hep beraber başardık mı? Başardık. Yine hep beraber başaracağız." diye konuştu.

"Bazıları Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatarak geçiniyor' diyorum, bazıları alınıyor, alınmasınlar" diyen Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Halbuki Büyük Önder bu genç Cumhuriyeti miras olarak bırakırken bir de vasiyet bıraktı. 'Bu millete muasır medeniyet seviyesi üzerinde bir yer yakışır' dedi. Yan gelip de yatarak muasır medeniyet seviyesinin üzerine yaklaşılır mı? Şimdi hedefe yaklaşmak için gece gündüz çalışmak gerekir, dünyayla yarışmak gerekir biz de AK Parti olarak 14 yıldır bunu yapıyoruz. 'Milletimizin başı dik dursun, dik baksın' diye."

Bakan Müezzinoğlu, 40 bin yataklı 253 devlet hastanesi ile 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin inşasının devam ettiğini, 2-3 yıla kadar bu hastanelerin de milletin hizmetine sunulacağını vurguladı.

Sağlık hizmetlerinin yanı sıra diğer alanlarda da çağ atlayan Türkiye'nin bu yere milletle yürüyen iktidar sayesinde geldiğinin altını çizen Müezzinoğlu, "Bunları kim yaptı millet yaptı, millet... Milleti merkeze alan milleti çatıştırmayan, milleti ayrıştırmayan, milletle birlikte muasır medeniyet seviyesi hedefine, geleceğe yürüyen milletin partisi AK Parti yaptı." şeklinde konuştu.

-"Çukur kazanları çukura gömeceğiz"

Türkiye'nin büyüyüp gelişmesinden rahatsız olan kimseler olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluğun üstesinden geleceklerini belirtti.

Türkiye'nin son dönemde insanlık dışı terör eylemlerine maruz kaldığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Çukur kazanları çukura gömeceğiz, tuzak kuranları o tuzaklara kendilerini yakalatacağız. Milletimizi ayrıştıranlar asla başarılı olamayacak. Üst üstte insanlık dışı terör eylemlerine muhatap olduk. Ankara'da peş peşe geldi, geçtiğimiz hafta İstanbul'da oldu. İnsanlarımızı, insanlık dışı bir şekilde katleden anlayışı burada hep birlikte lanetliyoruz. Onların bu millete salmak istediği korkuya asla teslim olmayacağız. Dik duruşumuzla birlik ve beraberlik anlayışımızla onlara hep birlikte hesap soracağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yaşadığı terör saldırılarını izleyen ülkelerin de terörden zarar gördüğünü anlatan Müezzinoğlu, terörün bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Teröre hep birlikte karşı çıkmak gerektiğini anlatan Müezzinoğlu, "Karşılaştığımız sıkıntıları seyredenler de o yılanın kendilerini soktuğunu görmeye başladılar, bizim hissettiğimiz acıyı seyretme zevkini yaşama süreleri uzun sürmedi. Buna asla ve asla ah ne güzel oldu demiyoruz. Keşke olmasaydı, keşke bir masum insan kaybedilmeseydi. Ama yanlışlığa seyirci kalmak, zulme rıza göstermek zalimliktir. Terör bir insanlık suçudur ve hep birlikte karşı çıkmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç'ın teşekkür konuşması ve Sağlık Bakanlığı Acil Hizmetler Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik'in acil sağlık hizmetleri durumunu anlatan sunumunun ardından Müezzinoğlu 102 ambulans dağıtımını gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'ya dağıtılacak ambulansların kontak anahtarları Müezzinoğlu ve protokol üyelerince ambulans sürücülerine verildi.

Ambulansların tören alanından geçmesiyle dağıtım töreni sonra erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement