Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Güncel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan piyade çavuş Fehmi Barçın'ın cenazesi, Bayrampaşa'daki Kocatepe Ulu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

18.12.2016 18:26

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan piyade çavuş Fehmi Barçın'ın cenazesi, Bayrampaşa'daki Kocatepe Ulu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İki hafta sonra terhisi beklenen 23 yaşındaki Fehmi Barçın için öğle vakti Bayrampaşa Kocatepe Ulu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Burada Barçın'ın babası Basri Barçın, annesi Ayşe Barçın, ablası Gülay Barçın ile nişanlısı Elif Özcan taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine Barçın'ın yakınlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Kaya, tören süresince yanında oturduğu anne Ayşe Barçın'ı teselli etti.

Yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde cami avlusuna sığmayan çok sayıda vatandaş da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Vatan sana canım feda" sloganları attı, tekbir getirdi.

Cenazede fenalaşan şehidin bir yakınına da sağlık ekipleri müdahale etti.

Askeri törenle uğurlandı

Şehit Barçın'ın cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Rahmi Yaran, tezkiye konuşmasında, ülkedeki birlik ve beraberlik dünyaya gösterdikçe bu acının hafifleyeceğini söyledi.

Yaşananların üzücü olduğunu dile getiren Yaran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç bir kardeşimizi bugün şehit olarak uğurluyoruz. Şu anda bu dünyadan ayrıldı, ayrılıyor. Fakat o şehit olarak ayrılıyor. Yoksa bir trafik kazası da olabilirdi. Onları küçümsemek için demiyorum ama herhangi bir olayda ölüm her an bizimle, her an yüz yüzedir. Önemli olan ahirette iyi karşılanabilecek bir ayrılışla bu dünyadan ayrılmaktır. Fehmi kardeşimiz, evladımız böyle bir ayrılış içerisinde bizden ayrılacak. Babası, annesi, yakınları üzülüyor ama inansınlar istiyorum her birimiz üzülüyoruz fakat bu üzüntümüzü içimize gömüp dünyaya karşı, hainlere ve zalimlere karşı duruşumuz, birliğimiz, beraberliğimiz, gücümüz inşallah görünecek ve göründüğü takdirde o hainler ve düşmanlar faaliyetlerine son vereceklerdir."

Yaran, konuşmasının sonunda Fehmi Barçın için helallik istedi ve şehit için cemaatle dua etti.

Şehit Barçın'ın naaşı daha sonra askerler tarafından omuzlara alınıp top arabasına konuldu. Barçın'ın cenazesi askeri törenle defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne uğurlandı. Barçın'ın cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

İki hafta sonra terhis olması beklenen Fehmi Barçın'ın, yaklaşık bir ay sonra nişanlısı Elif Özcan ile evlenmeyi planladığı ve düğün salonunu tuttuğu öğrenildi.

Bu arada cenazeye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da çelenk gönderdi.

Şehitlerimizi Uğurluyoruz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement