Okan Üniversitesi'nde düzenlenen "Dünya Kültürleri dersi"nde öğrencilerle bir araya gelen Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Eğitim-Kültür Ataşesi Stavros Yolcuoğlu, yaşam felsefesini anlatırken "Biz bu dünyaya çalışmak için mi geldik? Zaten 60-70, bilemediniz 80 yıl yaşayacağız. Bize Almanlar tembel diyorlar, onlar 330 gün çalışıp 30 gün bize tatile geliyorlar. Ben bankacılara mı çalışacağım ki? Bir Türk arkadaşımla boğazda kahve içmenin keyfi ne de var?" diye konuştu.
İş Yaşamına Hazırlık ve Girişimcilik Dersleriyle desteklediği öğrencilerinin, Kariyer ve Yaşam Programı'yla da sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katılmalarını teşvik eden Okan Üniversitesi, "Dünya Kültürleri Dersi"nde ülkelerinin Türkiye'deki en önemli temsilcileri olan büyükelçiler, başkonsoloslar, konsoloslar ve kültür ataşelerini öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Okan'lı öğrenciler önceki gün düzenlenen derste Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Eğitim-Kültür Ataşesi Stavros Yolcuoğlu ile bir araya geldi.
Dedem Samsun'lu
Stavros Yolcuoğlu, soyadının mübadelede göç eden Samsunlu dedesinden geldiğini söyledi. Yunanlılar olarak grev ve yürüyüş yapmayı sevdiklerini belirten Yolcuoğlu, "Kenan Evren 12 Eylül darbesini yaptığında 120 bin kişi Yunanistan'da yürümüştü. Yunanistan için demokrasi temeldir" diye konuştu. Yolcuoğlu ile birlikte Okan Üniversitesi'ni ziyarete gelen Zapyon Rum Lisesi öğrencilerinin Dünya Kültürleri Dersi ders öncesinde yaptıkları sirtaki gösterisi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.
Her hafta bir ülke temsilcisi
Farklı ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel durumlarını öğrencilere o ülkenin resmi temsilcileri vasıtasıyla sunmayı amaçlayan Dünya Kültürleri Dersi'nde ülke temsilcileri kendilerine ayrılan bir haftadavetli konuşmacı olarak Okan Üniversitesi öğrencileriyle buluşuyor. Yabancı diplomatlarla birebir tanışma imkanı bulan öğrenciler, o ülkelerle ilgili doğrudan bilgi alıp merak ettikleri sorulara cevap bulabiliyor. Koordinatörlüğünü Okan Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar'ın yaptığı İnsan Bilimleri Birimi'ne bağlı derse katılan ve ülkelere göre gruplandırılan öğrencilere derslerin ardından ödev çalışmaları yaptırııyor. Ödev çalışması sonucunda öğrencilere proje notu veriliyor. Dünya Kültürleri Dersi, ülke temsilcilerinin ziyaretlerinin yanısıra ülkeler ve yabancı üniversiteler arasında işbirliği geliştirilmesi açısından da önem taşıyor.
Kültürlerini de sergileyecekler
Dünya Kültürleri Dersi'ne katılan temsilcilerden bazıları sadece konuşma yapmakla kalmayıp yerel halk dansları topluluklarını da üniversiteye getirerek ülkelerinin tanıtımına katkı sağlıyor. Renkli görüntülerin yaşandığı,ülkeleri tanıtan belgesellerin ve kısa metrajlı filmlerin gösterildiği, kültürel etkileşimin yanısıra güncel konuların tüm yönleriyle de tartışıldığı dersin katılımcıları, konuşmalarını İngilizce ya da Türkçe yapıyor.
Son Dakika › Kültür Sanat › Yunanistan Eğitim-Kültür Ataşesi Yolcuoğlu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?