Ali Babacan, Rusya-Ukrayna krizi hakkında konuştu: Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması gerekiyor - Son Dakika
Politika

Ali Babacan, Rusya-Ukrayna krizi hakkında konuştu: Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması gerekiyor

Ali Babacan, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili değerlendirmeler yaptı. Bu süreçte Türkiye'nin üzerine düşeni yapmadığını söyleyen Babacan, "DEVA Partisi olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm haklarının kesinlikle korunması gerektiğini söylüyoruz. Aylardır devam eden bu süreçte Türkiye, maalesef ne arabulucu olarak ne de başka bir sıfatla çözüme herhangi katkı sundu." ifadelerini kullandı.

23.02.2022 18:24  Güncelleme: 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık toplantıda gündemi değerlendirdi.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Rusya- Ukrayna krizine değinen Babacan, Rusya Federasyonu'nun uluslararası hukuku tanımayarak tüm dünyanın büyük bir krize sürüklenmesine sebep olduğunu ifade etti. Babacan, "DEVA Partisi olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm haklarının kesinlikle korunması gerektiğini söylüyoruz." diye konuştu.

"MÜZAKERELERİ DESTEKLİYORUZ"

Gelinen noktayı kaygıyla izlediklerini dile getiren Babacan, "Partimiz için asıl olan, uluslararası kurallar temelinde, diyalog sürecinin işletilmesidir. Çözüm için de kaba kuvveti değil, her zaman müzakereleri destekliyoruz. Aylardır devam eden bu süreçte Türkiye, maalesef ne arabulucu olarak ne de başka bir sıfatla çözüme herhangi katkı sundu." değerlendirmesinde bulundu.

ALİ BABACAN HÜKÜMETİ ÖNLEM ALMAYA ÇAĞIRDI

"Krizin sebep olduğu güvenlik riskleri, krizin finansal piyasalar açısından oluşturduğu belirsizlikler, Rusya için açıklanan yaptırımlar Türkiye'yi de etkileyecek konulardır. Tüm bunların, halkımız üzerindeki insani ve ekonomik yükünün hesap edilmesi ve derhal önlem alınması gerekir. Testi kırıldıktan sonra açıklanacak önlemlerin bir işe yaramadığını defalarca gördük. Hükümeti, bu konuda acilen bir önlem paketi açıklamaya davet ediyoruz."

"AMACIMIZ TÜRKİYE'Yİ DIŞ POLİTİKADA SAYGIN KONUMA GETİRMEK"

Ali Babacan konuşmasının devamı şöyle:

"DEVA Partisi olarak bizim asli sorumluluğumuz ekonomik krizin bir kez daha üstesinden gelerek milletimizin refahını yeniden yükseltmektir, Türkiye'yi bu yüksek enflasyondan, bu borç-faiz sarmalından kurtarmaktır. Ülkemizi dış politikada saygın ve itibarlı bir ülke konumuna yükseltmektir. Ülkemizi, uluslararası toplumda, güçlü bir demokrasi ve güçlü bir ekonomi yapmaktır."

Ali Babacan, Rusya-Ukrayna krizi hakkında konuştu: Ukrayna\'nın toprak bütünlüğünün korunması gerekiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ali Babacan, Rusya-Ukrayna krizi hakkında konuştu: Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement