Diyarbakır politika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuştu: (3) - Son Dakika
Politika

Diyarbakır politika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuştu: (3)

Diyarbakır politika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır\'da toplu açılış töreninde konuştu: (3)

Diyarbakır haber: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 20 binin üzerinde toplu konutla pek çok ilçe ve mahalleyi adeta yeni baştan inşa ettiklerini belirterek, "Şimdi, son kampanyamızla Diyarbakır'a 5 bin 570 konut, 450 sanayi sitesi ve 30 bin konutluk arsa daha kazandıracağız." dedi.

23.10.2022 16:27  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 20 binin üzerinde toplu konutla pek çok ilçe ve mahalleyi adeta yeni baştan inşa ettiklerini belirterek, "Şimdi, son kampanyamızla Diyarbakır'a 5 bin 570 konut, 450 sanayi sitesi ve 30 bin konutluk arsa daha kazandıracağız." dedi.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Diyarbakır Çevre Yolu, TOKİ 1525 Konut, 17 İşyeri, 1 Cami ve Büyükşehir Yatırımları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"nde konuşan Erdoğan, bugüne kadar Diyarbakır'ı yaptıkları 57 milyar liralık kamu yatırımıyla her alanda geliştirmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

Diyarbakır'ı bir kenarda bırakmadıklarını vurgulayan Erdoğan, Batı'ya ne yapıldıysa Doğu'ya ve Güneydoğu'ya da onun yapıldığının altını çizdi. Erdoğan, ayrımcılığa asla girmediklerine işaret ederek, "Burada Kürt kardeşlerim var' demedim. Çünkü, az önce de söyledim, Türk'üyle, Laz'ıyla, Kürt'üyle, Gürcü'süyle yaratılanı yaratandan ötürü sevdik." diye konuştu.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu şehrin her karış toprağına alın terimizle, bu şehrin insanlarının her birinin hayatına gönül bağımızla dokunduk. Eğitimde tüm mahallelerimizi okullarla donattık. Son atamada seçmeli dersler için talep edilen tüm Kürtçe öğretmenlerimizin kadrolarını açtık. Sağlıkta tüm ilçelerimizi hastanelerle bezedik. İnşallah, inşaatı süren Şehir Hastanemizin de ihalesini hızla yenileyerek, sizlerin hizmetine sunacağız.

Sporda ülkemizin en modern statlarından birini Diyarbakır'a kazandırdık. Şehircilikte inşa ettiğimiz 20 binin üzerinde toplu konutla pek çok ilçemizi, mahallemizi adeta yeni baştan inşa ettik. Şimdi, son kampanyamızla Diyarbakır'a 5 bin 570 konut, 450 sanayi sitesi ve 30 bin konutluk arsa daha kazandıracağız. Kura neticesinde arsaları kim kazanırsa onlar alacak. Eski stadın yerine Millet Bahçesi yapıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Ulaştırmada 44 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu 456 kilometreye çıkardık, bugünkü açılışımızla çevre yolunu da hizmete alıyoruz. Havalimanımızı yaptığımız terminal binasıyla modern bir çehreye kavuşturduk. Yeni uçuş hatlarıyla havalimanımızı daha da güçlendirmenin hazırlığını yapıyoruz."

Erdoğan, bugüne kadar yaptıkları barajlara, içme suyu tesislerine ilave olarak Silvan Barajı, tünelleri ve sulamalarını da Diyarbakır'a kazandırdıklarını ifade ederek, barajın yakında su tutmaya başlayacağını bildirdi.

Erdoğan, Babakaya Tüneli'nin inşasının sürdüğünü, Silvan Tüneli'nde ihale yenilemesi sebebiyle yavaşlayan çalışmaların birkaç hafta içinde tam gaz yeniden başlayacağını kaydetti.

Diyarbakır topraklarının verimine verim katacak bu projenin söz verildiği gibi süratle bitirileceğini anlatan Erdoğan, organize sanayi bölgelerinin kabına sığmadığını ve yenilerinin sırada beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğal gaz hattını, henüz bu imkana kavuşamamış ilçelerimize doğru genişletiyoruz. Gece gündüz sizin için çalıştık, çalışıyoruz, durmak yok... Bugün burada resmi açılışını yapacağımız eser ve hizmetleri de Diyarbakır'ın geleceğine tutulmuş yeni ışıklar olarak görüyorum. Açılışını yapacağımız eserlerden biri, şehrin trafiğinde çok önemli bir rahatlama sağlayacak olan Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu'dur. Uzunluğu 30 kilometreye yaklaşan, yatırım bedeli bir milyar lirayı aşan bu yol, üzerindeki üç köprüsü ve üç köprülü kavşağıyla Şanlıurfa istikametinden Mardin istikametine olan trafiğin yükünü şehir içinden alacaktır. Hem sizlere hem bu yolu kullanarak transit geçiş yapacak tüm araçlara hızlı, konforlu, güvenli, ekonomik bir ulaşım sağlayacak Güneybatı Çevre Yolumuzun hayırlı olmasını diliyorum."

"Vekaleten başkanların idaresindeki belediyelerimizde güzel hizmet veriliyor"

TOKİ'nin çalışmalarında bir yandan 500 bin konutu, bir milyon arsayı ve 50 bin işyerini kapsayan yeni kampanyayı başlatırken, diğer yandan da mevcut projeleri hızla tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, bugün Yenişehir'de 550, 277 ve 635 konutluk üç ayrı etabın, Sur'da 78 konut ve 3 iş yeriyle daha önce tamamlanan parsellerin çevre düzenlemelerinin, ayrıca Bağlar Millet Bahçesi'nin açılışını yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, Sur bölgesindeki çok sayıda düzenleme çalışmasının resmi açılışının da yapıldığını aktardı.

Tarım ve Orman, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları ile valiliğin şehre kazandırdığı çok sayıda eseri de resmen hizmete açtıklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu arada belediyelerimizin eserlerine tek tek giremeyeceğim. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, terör örgütüne bugüne kadar peşkeş çeken, teröristler tarafından yönlendirilen kişilerden alarak, yeniden sizlerin hizmetine verdik. Hamdolsun, vekaleten görevlendirdiğimiz başkanların idaresindeki bu belediyelerimizde çok güzel hizmet veriliyor, şehrimize çok önemli yatırımlar yapılıyor. Büyükşehir Belediyemiz, 1 milyar 717 milyon liralık bir yatırımla şehrimize semt pazarı, meydan düzenlemesi, yol, park, restorasyon, fidanlık, eğitim kurumlarının bakım ve onarımı gibi hizmetleri kazandırdı. Kayapınar, Yenişehir, Hani, Bismil, Ergani, Lice, Bağlar, Çermik ve Hazro ilçe belediyelerimiz de kendi sorumluluk alanlarında pek çok çalışmayı tamamladı."

Belediyelerin tüm bu eser ve hizmetlerinin resmi açılışlarını da bugün yaptıklarını anlatan Erdoğan, yatırımların şehre hayırlı olmasını diledi.

"Her hizmetin bizzat takipçisi, destekçisi, teşvikçisi olmayı sürdüreceğiz"

Erdoğan, Diyarbakır'ın yeniden Türkiye'nin en önemli sanayi ve üretim merkezi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini söyledi. Bugün açılışı yapılacak olan Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 yeni fabrikanın bu hakikate işaret ettiğini belirten Erdoğan, "Toplamda 1 milyar 200 milyon liranın üzerinde bir yatırımla tamamlanan bu 19 fabrika, üretimde, ihracatta ve istihdamda sağlayacağı katkılarla, şehrimizin parlayan yıldızına destek olacaktır." dedi.

Bu fabrikaların da hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, "Tüm bu eserleri, hizmetleri, yatırımları Diyarbakır'a kazandıran bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, özel sektörümüzü tebrik ediyorum. Ülkemize ve Diyarbakır'a getirilen her hizmetin, kazandırılan her esin bizzat takipçisi, destekçisi, teşvikçisi olmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, dün Malatya'da olduğunu hatırlatarak, orada caddelerin tıklım tıklım dolduğunu söyledi ve "Meydan, 65 bin kişiyle doluydu. Şimdi bakıyorum bugün Diyarbakır, burası da resmi rakam henüz almadım ama gördüğüm kadarıyla 70 binin üzerinde bir katılım var." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Diyarbakır politika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuştu: (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantıda Buluştu
    19:52 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantıda Buluştu

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yeni seçilen ve göreve devam eden mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Okumuş, muhtarlara devletin temsilcisi olduklarını hatırlatarak, herkese eşit mesafede yaklaşmalarını ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerini temenni etti.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit Enis Budak'ın Ailesini Ağırladı
    19:40 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit Enis Budak'ın Ailesini Ağırladı

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, şehit Enis Budak'ın kardeşi Yunus Budak ve ablası Gönül Durmuş ile gazi eşi Hacer Gülün'ü konuk etti. Başkan Zeyrek, ziyaretleri nedeniyle Budak, Durmuş ve Gülün'e teşekkür ederek, şehit ailelerinin ve gazilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

  • MHP Kütahya İl Başkanı: En yüksek oyu aldık
    19:40 MHP Kütahya İl Başkanı: En yüksek oyu aldık

    Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP'nin Kütahya'da en yüksek oyunu 2024 yerel seçimlerinde aldığını belirtti. Alıç, seçim sonuçlarının partinin uzun süren çalışmalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

  • Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    19:29 Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, beraberindeki bazı kurum amirleriyle 14-20 Nisan Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında şehit ailelerini ziyaret etti. Ateş, ziyarette devletin şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayarak, şehitlerimizin ve gazilerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz dedi.

  • Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçildi
    19:28 Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçildi

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Faruk Özlü mazbatasını aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yıl boyunca kente büyük hizmetler kazandıracağını belirtti. Seçim döneminde yayımladığı proje kitabında 100 proje bulunduğunu söyleyen Özlü, projeleri belediyedeki arkadaşlarıyla paylaştığını ifade etti. Törende AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve partililer de hazır bulundu.

  • Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık: Borçları bahane etmeye kimsenin hakkı yok, Kütahya hizmet bekliyor
    19:27 Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık: Borçları bahane etmeye kimsenin hakkı yok, Kütahya hizmet bekliyor

    MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy ve Ülkü Ocakları Kütahya Şube Başkanı İlker Bükni'nin de katıldığı basın toplantısında konuşan eski MHP'li Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, belediyenin bütçesini 5 yılda 15 kat büyüttüklerini dile getirdi. Borçları bahane etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Işık, Kütahya'nın hizmet beklediğini söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem
    19:26 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Vali Numan Hatipoğlu ve CHP Milletvekili Kadim Durmaz açıklamalarda bulundu. Can kaybının olmadığı belirtildi.

  • Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi'nin Borcu Açıklandı
    19:23 Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi'nin Borcu Açıklandı

    31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi'nin toplam borcu 334 milyon 921 bin TL olarak açıklandı.

  • Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun
    19:03 Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun' dedi. Çiçek, depremin Kayseri'de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.


Advertisement