Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR'da yardım faaliyetleri yapan dernek ve kamu kuruluşlarını bir araya getirerek tüm yardımların tek elde toplanmasını sağlayacak bir üst sosyal merkez kurulacak.

29.10.2012 10:11

Foto: Ziyaretten

===

Yardımlar tek elde toplanacak

AFYONKARAHİSAR'da yardım faaliyetleri yapan dernek ve kamu kuruluşlarını bir araya getirerek tüm yardımların tek elde toplanmasını sağlayacak bir üst sosyal merkez kurulacak. Bu amaçla Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu başkanlığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda 30'a yakın yardım derneği ve kamu kurumunun temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Yardım faaliyetlerinde bulunan dernek ve vakıf temsilcilerinin görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda, konuşan Afyonkarahisar Dernekler Müdürü Ahmet Gök, Konya'da tüm yardımların oluşturulan sosyal bilgi merkezi ve sosyal doku haritasıyla koordine edildiğini söyledi. Bu sayede mükerrer ve zarara yol açacak yardım faaliyetlerinin önüne geçildiğini belirten Gök, bu yolla daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşıldığını kaydetti.

Afyonkarahisar'da da yardım faaliyetlerinde bulunan çok başarılı pek çok dernek ve vakıfın bulunduğunu hatırlatan Gök, kurum temsilcilerinin benzer bir sistemin ya da yardımların tek elden dağıtılabileceği bir üst yapının Afyonkarahisar'da oluşturulmasıyla ilgili fikirlerini aldı. Dernek temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda koordinasyonun önemine değinen dernek temsilcileri, iş birliği yapılması üzerinde birleşti. Konya'ya bir heyet gönderilerek sistemin incelenmesi karar verilen toplantıda nakdi yardım yapan kuruluşların da benzer bir çalışma yapmayacağı vurgulandı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Alman finansçının ilginç yolculuğu

ALMAN finans uzmanı 46 yaşındaki Johann Peter Robert, 5 Haziran'dan bu yana bisikletle çıktığı yolculukta kutsal yerleri ziyaret ediyor. Almanya'nın Baden Wütenberg Eyaleti Triberg kentinden yolculuğuna başlayan Robert, Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan'ı geçerek Edirne'den Türkiye'ye giriş yaptı.

İstanbul, Ankara, Konya, Nevşehir ve Karaman üzerinden Mersin'e gelen Robert, Silifke'den gemiyle KKTC'ye gitti. Buradan deniz yoluyla Kudüs'e gitmek üzere yola çıkan Robert, İsrail'in Hayfa Limanı'na gitti. Ancak üzerinde tatil için yeteri para bulunmayan Robert, ülkeye sokulmadan geri gönderildi. Gemiyle tekrar Silifke'ye gelen Robert, sahili takip ederek Antalya'nın Demre İlçesi'ne ulaştı. Demre'de bir hafta kalacak olan Robert, Yunanistan, Mekedonya üzerinden Bosna Hersek'e gidecek.

Geçtiği tüm ülkelerde kutsal mekanları ziyaret ettiğini anlatan Johann Peter Robert, 5 Haziran'dan bu yana 7 bin 500 kilometre yol yaptığını kaydetti. Türkiye'de Selimiye, Süleymaniye camileri, Ayasofya Müzesi, Ankara'da Hacı Bayram Camisi, Konya'da Mevlana Türbesi'ni, Demre'de Noel Baba Müzesi'ni ziyaret etiğini kaydeden Robert, Efes'te ise Meryem Ana'yı ziyaret edeceğini belirtti.

Kudüs'ü göremediği için üzülen Robet, "Üzerimde yeterince para yoktu. İsrail yasalarına göre ülkeye girebilmek için en az 3 bin Euro nakit paranız olması gerekiyor. Ama para biriktirip tekrar gideceğim. Türkiye'de hiçbir sorunla karşılaşmadım. Kendimi güven içinde hissediyorum. Bu nedenle gece bile yol alıyorum. Her yerde rahatlıkla çadırda geceliyorum" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Robert bisikletiyle

===

Katı atık tesisinde eğitim

AVRUPA Birliği Eğitim ve Gençlik Programları'nın 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' kapsamında İspanya, Portekiz, Polonya ve Romanya'dan Afyonkarahisar'a gelen mesleki eğitim uzman ve yöneticileri, Afyonkarahisar Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün davetlisi olarak gelen yabancı eğitimcilere, Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü Mehmet Durak tarafından tesis ve çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Eğitimciler, çöpten elektrik üretilen sistemi büyük bir ilgiyle inceledi.

Tesislerde tıbbi atıkların sterilizasyonu, atık pil, elektronik atık ve ambalaj atıklarının geri kazanım çalışmalarını da ilgiyle takip eden eğitimciler, tıbbi atık ve pillerin nasıl geri dönüşümünün yapıldığıyla ilgili birçok soru yöneltti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

GATAB'a tam not

KATI Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi (KAKAD) ile AÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 4'üncü Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi (UKAY 2012) yerli ve yabancı 100'e yakın akademisyenin katılımıyla yapıldı. Kongrede, katı atık yönetimi ve AB uyum sürecinde katı atık yönetimi hedefleri tartışıldı.

Kongrenin tıbbi atıkların bertarafının değerlendirildiği bölümünde, katılımcılar Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği'nin (GATAB) 75'inci Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi'ni gezdi. Tesisin katı atık ayrıştırma ve kompostlama bölümlerinde gözlemlerde bulunan öğretim görevlileri, tesisin işleyişine tam not verdi. Önce katı atık ayrıştırma bölümünde incelemelerde bulunan çevre mühendisleri, daha sonra kompostlama bölümünü gezdiler ve tesis yetkililerinden bilgiler aldı.

Yerli ve yabancı uzmanların kompost tesise tam not vermesinin kendileri için büyük önen taşıdığını anlatan GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, "Ulusal alanda organize edilen ve AB sürecinde katı atık hedeflerinin ele alındığı kongreye GATAB'ın dahil edilmesi bizi mutlu etti. Pek çok öğretim görevlisinin katıldığı kongrede GATAB'ın tam not alması değerimizi bir kez daha gözler önüne sermiştir. GATAB tüm hizmetlerini aynı kararlılıkla ve başarıyla sürdürmeye devam edecektir" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Geziden

===

Gazipaşa'nın köylerine kuran kursu

GAZİPAŞA'da yapımları tamamlanan kuran kursları açıldı. Koru Mahallesi'ndeki Fatih Camii'nin altında yer alan Kur'an kursu ve okuma salonunun açılışı, Kaymakam Muhittin Pamuk, İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Aslan, İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Kılınç, Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, 5 köyde 5 kuran kursu açacaklarını söyledi. Camiye bir kuran öğreticisi atayacaklarını kaydeden Bayer, "Buraya okuma salonu yapmamızın asıl amacı çocuklarımıza camiyi sevdirmek. Çocuklarımız boş vakitlerini burada geçirsinler, ezan okunduğunda camiye girip namazlarını kılabilsinler istiyoruz" dedi.

Kaymakam Muhittin Pamuk ise Kur'an-ı Kerim'in önemine değindi. Kur'an-ı Kerim'i sadece inananların değil, inanmayan her insanın da okuyup anlaması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Pamuk, "Her cihazın bir kullanım kılavuzu vardır. Bu kılavuza bakarak aldığınız cihazın nasıl çalıştığını, kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenirsiniz. İşte insanın kullanma kılavuzu da Kur'an-ı Kerim'dir. Nasıl erdemli bir insan olunacağı bu kitapta yazmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından kuran kursu ve okuma salonunun açılışı Kaymakam Pamuk tarafından yapıldı. Kurs salonu gezen Kaymakam Pamuk, okuma salonunda bulunan masa tenisinde bir süre Müftü Ahmet Bayer ile masa tenisi oynadı. Buradaki açılışın ardından Korubaşı Köyü, Çobanlar Köyü, Macar Köyü ve Güneyköyü'ndeki kuran kursları ve okuma salonlarının açılışı yapıldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Açılıştan foto

===

Ahıska Sofrası açıldı

AHISKA'dan Isparta'ya gelen 5 çocuk annesi Senuber Şakirova'nın işletiği Ahıska Sofası açıldı. Vali Memduh Oğuz ile İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğrimen, Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği Balkanı Oğuzhan Tortop, işletme sahibi Şakirova'yı tebrik etti. Senuber Şakirova Vali Oğuz ve beraberindekilere Ahıska mantısı ikram etti. Isparta'da Ahıska mutfağından çeşitler sunduklarını kaydeden Şakirova, "Burada hem mutfağımızın tanıtımını yapıyoruz hem de çocuklarımın eğitim harcamalarını karşılıyorum" dedi.

Ahıska mantısı, Ahıska pilavı ve Ahıska çorba çeşitlerinden tatmak isteyen herkesi beklediklerini kaydeden Şakirova, "Buranın açılmasında sayın valimizin maddi manevi çok büyük destekleri oldu. Siz başarırsınız, siz yaparsınız sözleri bize güç verdi. Buraya geldiğimizden beri bizlere her zaman yardımcı olan özellikle Çünür Mahallesi sakinleri başta olmak üzere tüm Ispartalılara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ahıska Sofrasının bir aile lokantası olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise "Burada herkes alın teriyle çalışırken aynı zamanda milli kültürümüze de hizmet etmekte. Bu kardeşlerimiz anneleri ile birlikte burada üreterek eğitim giderlerini kazanıyor. Bunun en iyi tarafı bir hayat örneği olmasıdır, 5 çocukla beraber Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilken, her hangi bir sosyal güvence yokken, hiç kimseden karşılıksız yardım beklemeden hayat mücadelesine devam ediyor" dedi.

Ahıska mutfağının aynı zamanda milli kültürümüze bir hizmet olduğunu anlatan Vali Oğuz, "Şimdi Isparta'da Ahıska mutfağının penceresi açıldı, inşallah diğer Türk dünyası mutfaklarının da pencereleri burada açılır. Göreceksiniz burası ileride büyük bir müessese olacak, zaten burada sunulan ikramlar bizim damak tadımıza uygun yemekler. Senuber Hanımı ve çocuklarını tebrik ediyoruz" dedi. Ahıska Sofrası, eski Sümerbank Caddesi'nde Atanur Güz Hastanesi karşısında hizmet vermeye başladı.

ISPARTA, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Bayramlaşmaya giderken öldü

KORKUTELİ'nden Antalya yönüne seyreden 28 yaşındaki Hakan Topa'nın kullandığı 07 EVD 26 plakalı motosiklet, Cehennem Deresi Mevkii'nde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu bariyerlere çarparak devrildi. Motosikletin üzerinden yola savrulan ve başında kask bulunmayan Hakan Topa, olay yerinde yaşamını yitirdi. Döşemealtı İlçesi'ndeki yakınlarına bayram ziyaretine gittiği belirtilen Topa'nın cenazesi, jandarma ve sağlık görevlilerinin incelemesinin ardından Korkuteli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Fotosuz

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement