Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.YALVAÇ Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul çağındaki çocuklara kitap okuma sevgisi aşılamak için son zamanlarda yaptığı çalışmalar dikkat çekiyor.

20.11.2012 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: toplantıdan fotolar

====

Milli Eğitimden sloganlı kampanya

YALVAÇ Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul çağındaki çocuklara kitap okuma sevgisi aşılamak için son zamanlarda yaptığı çalışmalar dikkat çekiyor. Öğrencileri teşvik için ödüllü kitap okuma yarışmaları da düzenleyen 2 kurum son kampanyaları ile değişik bir uygulamaya imza attı. Okullararası düzenlenen voleybol turnuvasında Mehmet Necati Akel YİBO ile Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu arasında yapılan müsabakayı izlemeye gelen öğrenciler, takımlarının bayrakları yerine ellerinde birer kitapla tribündeki yerlerini alarak destekledi.

'Her Yer Kütüphane' yazılı pankartı açan öğrenciler, daha sonra kitapları açarak okudu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Ergül, "Eğitimde başarılı olmanın şartlarından biri de bolca okumaktır. Okuyan insan her alanda başarılı olur. İşte bu nedenle Kaymakamlığımızın da desteği ile kitap okuma kampanyaları düzenliyoruz. Bu son yaptığımız ise topluma bir mesaj vermekti. Öğrencilerimiz maç saati gelinceye kadar ve devre arasında kitap okuyarak okumanın yeri ve zamanının olmadığı mesajını verdi. Açtığımız pankartta her yer kütüphane sözünü eyleme dönüştürdük" dedi.

Kitap okuma kampanyalarını daha sık tekrar edeceklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Mustafa Ergül, "Yapılan çalışmaların meyvesini vermeye başladı. Öğrencileri kitaplarla barışık, okuyan bir toplum oluşturmaya başladık" dedi. Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi'nin ortak düzenlediği en çok kitap okuyanların ödüllendirildiği yarışmanın da devam ettiği belirtildi.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Kitap okuyan öğrenciler

===

Kaş'ta seçim heyecanı

KAŞ Turizm Tanıtma Derneği'nin 18 yıldır başkanlığını yürüten Mustafa Eriş'in görevini bırakmasının ardından yapılan genel kurulda, başkanlığa Dr. Munise Ozan seçildi. Genel kurulda konuşan dernek eski başkanı Mustafa Eriş, deneğin 1991 yılında kurulan derneğin 1994'ten bu yana başkanlığını yürüttüğünü söyledi. Ailesine zaman ayırmak istediği için görevi bıraktığını kaydeden Başkan Eriş, "Sevgili eşim beni 20 yıl bekledi. Önceliğimiz hep Kaş'a hizmet etmekti. İşimi de oğullarıma devrettim. Şimdi eşimle el ele dolaşmak, tatile çıkmak ailemle olmak istiyorum" dedi.

Konuşmanın ardından 2 adayın başkanlık için yarıştığı genel kurulda seçime gidildi. Dr. Munise Ozan ve turizmci Sefer Sarvan'ın yarıştığı seçimde, toplam 153 kişi oy kullandı. 2 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda, Dr. Munise Ozan ve ekibi 91 oy alırken, Sefer Sarvan ve ekibi 60 oy aldı. Derneğin yeni Başkanı Dr. Munise Ozan, ilk hedeflerinin Kaş'ta yaşayan ve ekmeğini turizmden kazanan tüm esnafı ve Kaş sevdalılarını derneğe kazandırmak olduğunu söyledi.

Dört Mevsim Kaş Projesi'ni geliştirerek devam edeceklerini belirten Başkan Ozan "Başladığımız ve devam eden projelerimizi bizim için çok önemli, çünkü bu projeler Kaş için önemli. Bu projeleri en kısa sürede sonuçlandıracağız. Çevreye duyarlılık, doğa ve tarihi değerlerimize sahip çıkmak değişmez ve değiştirilemez önceliğimizdir" dedi. Dr. Munise Ozan, HES'lere karşı durmaya devam edeceklerini ve Kaş'ta kültür ve doğa turizmini ön plana çıkaracaklarını belirtti.

Pınar AYAR/LAŞ, (DHA)

Foto: Genel kuruldan

===

ADD'liler dayanışma gecesinde buluştu

BURDUR'un Yeşilova İlçesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından dayanışma gecesi düzenlendi. ADD Şube Başkanı Halil Sadak, gecede yaptığı konuşmada, son 10 yılın en kalabalık dayanışma gecesine ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Atatürkçülerin korkmadan aydınlık mücadelesini sürdürmesi gerektiğini belirten Başkan Sadak, "Biz Atatürkçüler korkmadan ne kadar fazla mücadele edersek, iktidarın tüm baskılarına rağmen daha fazla büyüyeceğimize inanıyorum" dedi.

İktidarın baskısına rağmen sloganlarının Atatürk, cumhuriyet, laiklik ve çağdaşlık olduğunu vurgulayan Başkan Sadak, "Bundan sonra da mücadelemizi bu sloganla devam edeceğiz" dedi. Yeşilova Belediye Halk Plajı Restoranı'nda düzenlenen gece, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, CHP İlçe Başkanı Okan Kurd, İşçi Partisi İlçe Başkanı Erol Balaban, Yüksek Okul Yaptırma Derneği Başkanı Mümtaz Şenel, Güney Belde Belediye Başkanı Cemal Altay ve çok saydı davetli katıldı.

Yavuzkan AKDOĞAN/YEŞİLOVA, (DHA)

Foto: Geceden

===

Meclis başkanı seçildi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde ilk ve orta dereceli okullarda okul temsilcilerinin seçilmesinin ardından ilçe temsilcisi de seçildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan seçime, merkez, köy ve beldelerdeki 51 okul temsilcisinden 28'i katıldı.

İlçe temsilciliği için Ballık İlkokulu Meclis Başkanı Hatice Arısoy, Kızık Mehmet Yaşar Ortaokulu Meclis Başkanı Ahmet Dede, Miralay Reşatbey İlkokulu Meclis Başkanı Yunus Arslan, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okul meclis Başkanı Hüseyin Kazancıoğlu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Murat Eryılmaz meclis başkanlığı için yarıştı.

Sandık Kurulu'nun oluşturulmasının ardından adaylara 5 dakika konuşma hakkı tanında ve oylamaya geçildi. Oylamada, Hatice Arısoy 2, Ahmet Dede 3, Yunus Arslan 2, Hüseyin Kazancıoğlu 5 ve Murat Eryılmaz 16 oy aldı. Murat Eryılmaz, Sandıklı İlçe Öğrenci Meclis Başkanı seçildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, bu seçimlerin demokrasinin özümsenmesi için iyi örnekler olduğunu söyledi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Seçimden foto, Milli Eğitim Müdürü

===

Yalıhüyüklüler Derneği açıldı

MANAVGAT'ta Akdeniz Yalıhüyüklüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı. Manavgat'ta oturan Konya'nın Yalıhüyük İlçesi vatandaşların kurduğu derneğin açılışına, MHP Manavgat İlçe Başkanı Halil Gubaş, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılışta konuşan Akdeniz Yalıhüyüklüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Uçar, amaçlarının hemşerilerinin kaynaşmasını sağlamak olduğunu belirtti. Başkan Uçar, dernek vasıtasıyla başta Manavgat olmak üzere bütün Antalya ve Akdeniz'deki Yalıhüyüklülerin birlik ve beraberliğini sağlayacaklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından dernek binasının açılış kurdelesi kesildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Kınalı kuzular uğurlandı

FİNİKE'nin Hasyurt Beldesi'nde, vatani görevini yapmaya gidecek 19 asker adayı için eğlence düzenlendi. Mahmut Esen Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Muammer Genç, kutsal görevlerini yerine getirmek için askere gidecek gençlere başarılar diledi. Ailelerden, çocukları askere giderken ağlamamalarını isteyen Başkan Genç, "Sizin üzüntünüz, onların gittikleri yerlerde kutsal görevlerini tam olarak yerine getirmelerine mani olabilir" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Genç ve belediye meclisi üyeleri, asker adaylarına Türk bayrağı hediye etti. Yarbaşı Sahil Cami İmamı İrfan Küçük'ün dualar okuduğu programda, yörenin tanınan sihirbazı Baki Elden gösteriler yaptı, yerel sanatçı Burcu ise sevilen şarkı ve türkülerini asker adayları için söyledi. Program, oyun havaları eşliğinde piste çıkan gençlerin oyunlarıyla devam etti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Geceden

===

En güzel sohbet

KOCATEPE Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri öğretmenlerinin desteğiyle engellilere yönelik ikinci kez organize edilen 'Dost Sohbetleri II' etkinliğinde engellileri okullarında ağırladı. Kocatepe Anadolu Lisesi Başmüdür Yardımcısı Tuncay Demiroğlu, Kültür Edebiyat Kulübü tarafından okul salonunda ikincisi yapılan etkinlik hakkında bilgiler verdi. Tuncay Demiroğlu, toplumun bilinçlendirilmesi hakkında 'Dost Sohbetleri' ismini verdikleri bir etkinlik düzenlediğini kaydetti.

Okul idaresi olarak gerekli yardımı yaptıklarını ifade eden Demiroğlu, "Engelli vatandaşlarımızla bir dost bir muhabbet ortamı oluşturabilmek için öğrencilerimiz bu işe giriştiler" dedi. Okul Edebiyat öğretmenlerinden Nilgün Karataş söz konusu proje ile 12'nci sınıf öğrencilerinin sınava hazırlandıkları zorlu süreçte dirençlerini artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

KOAH'ın ana sebebi sigara

AFYONKARAHİSAR Valisi İrfan Balkanlıoğlu KOAH ve Dünya Diyabet Günleri nedeniyle halkı bilgilendirmek amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Anıtpark önüne kurulan çadırı ziyaret etti. KOAH ile ilgili bilgi veren İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, KOAH'ın ana sebebinin sigara olduğunu belirtti. Akgün, hem şeker hastalığının, hem de önlenebilir kronik akciğer hastalığının farkındalığını insanlara anlatmak amacıyla böyle bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

KOAH'nın önlenebilir bir hastalıktır olduğuna vurgu yapan Akgün, "Günümüzde tamamen özellikle de ülkemizde sigara içimi ile ilişkisi dolayısıyla, biz bu hastalığı, sigara içiminden kaynaklanan hastalık olarak belirtiyoruz. Ülkemizdeki KOAH'ın yüzde 95 sebebi sigara içimine bağlıdır" dedi.

Valiliğe zaman zaman mağdur insanların özürlü raporu getirdiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu ise "KOAH insanı özürlü hale getirecek kadar ağır bir hastalık, yemek yiyip de karnı doymayan insanlar gibi ne kadar nefes alsa da nefes yetmiyor" diye konuştu.

KOAH'ın insanlarda işgücü kayıplarına neden olabildiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Sigaraya bağlı olarak, artık akciğerin kendi kendine yetmemesi, otomatik çalışmasını artık bir tarafa bırakıp, normal faaliyetinin ortadan kalkması anlamına geliyor. Nefes almakta zorlanıyor. Nefes alamayan insan, boğulma hissiyle sürekli hareketsiz, yaşayamaz ve çalışamaz duruma geliyor" dedi. Konuşmaların ardında Vali Balkanlıoğlu, kan şekerlerini ölçtürdü.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: çadırdan fotolar

===

'Hoş Gelişler Ola' büyüledi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel etkinlikleri kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde 'Hoş Gelişler Ola' adlı oyun segilendi. Beymelek Belde Belediyesi Karabibik Kültür Salonu'ndak sahnelenen oyunu, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Atatürkçü Düşünce Derneği Demre Şubesi Başkanı Hüseyin sarıca, ADD Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk, belediye meclisi üyeleri ve yaklaşık 300 kişi izledi.

İki perdelik tek kişilik oyunda, oyunun yazarı, yönetmeni de olan Utku Erişik, performansıyla beğeni topladı. Slayt eşliğinde Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı oyunda, Osmanlı'nın son döneminden başlayarak Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, Erzurum ve Sivas kongreleri, TBMM'nin kuruluşu anlatıldı. Özellikle düşman işgalleri, Türk kadının ulusal kurtuluş mücadelesindeki katkıları, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamı ve düşünceleri, bugünkü toplumsal yanlışlar oyunda karşılaştırmalı olarak anlatıldı.

Yaklaşık 2,5 saat süren oyunda izleyiciler ulusal kurtuluş destanını bir kez daha yaşadı. İzleyiciler, zaman zaman alkışlarla oyuna katıldı. Oyunun sonunda izleyiciler, sanatçı Utku Erişik'i dakikalarca ayakta alkışladı. ADD Şube Başkanı Hüseyin Sarıca, sanatçı Utku Erişik'e çiçek verdi. Sanatçı Utku Erişik çiçeği, salondaki bir öğretmene vermek istediğini belirtti. Utku, çiçeği 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Kurumu Müdürü Hanife Özdemir'e verdi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Oyundan

===

Bölünmüş yol için imza kampanyası

ISPARTA'yı Antalya'ya en kısa mesafeli olarak bağlayan 111 kilometrelik Dereboğazı yolunun 2013 yılı Karayolları yatırım programına alınması için Isparta Kent Konseyi imza kampanyası başlattı. Kaymakapı Meydanı'nda başlatılan kampanya bir hafta sürecek. Toplanan imzalar, konsey yönetim kurulu üyeleri tarafından Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na verilecek. İmza kampanyasına, Isparta Belediyesi yöneticileri, çeşitli partilerin ve sivil toplum kurulmuşlarının da temsilcileri destek verdi.

'Dereboğazı Duble Yol Projesinin' takipçisi olduklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, "Sorunun çözümü ortak akıldan geçiyor. Bu anlamda bugün burada Isparta halkımızın Dereboğazı Yolu Duble Projesi ile ilgili farkındalığını artırmak ve sorunun çözümüne ortak olmasını sağlamak adına ' Dere boğazı Duble Yolumu İstiyorum' sloganıyla bir imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Bu yol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'yı ziyaretinde sözünü verdiği bir projedir" dedi.

Bu konuda üzerine görev düşen tüm yetkililerin harekete geçmesini isteyen Başkan Bülbül, "Sorunun çözümü noktasında devam eden 2013 yılı bütçe görüşmeleri nedeniyle bir günün bile çok büyük önemi vardır. Bu sebeple hızlı hareket edilmeli ve konu acilen yetkili organlara taşınmalıdır. Biz üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz. Sizlerden buradan başlatmış olduğumuz imza kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz" dedi. Açıklamanın ardından, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri kampanyaya destek verdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Kampanyadan foto

===

Tel hırsızları yakalandı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde bakır elektrik tellerini çaldığı belirlenen 2 kişi jandarma tarafından yakalandı. Baştepe Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekipleri, elinde kesici alet bulunan iki kişiyi fark etti.

Şüphelileri bir süre takip eden ekipler, elektrik trafosundaki bakır telleri sökmeye çalıştı. Bu sırada jandarma ekipleri fark eden şüpheliler kaçmak istedi. Ekipler, M.K ve B.C.'yi kaçma çalışırken yakaladı. 18 yaşından küçük oldukları belirlenen M.K ve B.C. savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement