Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(4.7.ADANA Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan, iktidarı muhalefeti, bürokratı işadamı, yerel yönetimi meslek odalarıyla güç birliğinin sergilendiği bir Adana istediklerini söyledi.)

04.07.2012 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(4.7.2012)

//////////

agiad'dan güçbirliği çağrısı

ADANA Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan, iktidarı muhalefeti, bürokratı işadamı, yerel yönetimi meslek odalarıyla güç birliğinin sergilendiği bir Adana istediklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, İl Başkan Yardımcısı Avukat Elif Işıl Kılıçarslan, 24. Dönem Adana Milletvekili adayı ve işadamı Cahit Öztok'un ziyaretinde konuşan Gülcan, Adana'nın duraklama döneminden tek çıkış yolunun birliktelik olduğunu ifade etti. Gülcan, kentte her siyasi partiyle görüşerek, konuşarak, birlikte projeler üretmek istediklerini kaydetti. .

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da yaptığı değerlendirmede, Adana'nın çok ciddi ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu belirterek "Önceleri bu kentte fabrikalar çalışırdı. Servis araçları kent trafiğini tıkardı. Çiftçiler eylül ayında oğluna, kızına düğün yapar, evini, arabasını yenilerdi. Bu esnafımıza da çok olumlu yansırdı. Eken, biçen, satan herkes mutluydu. Ancak son 10 yıldır kent ekonomisi geriye gitti. Haksız teşvik uygulamaları önemli bir sıkıntı oluşturdu. Verilen vaatler yerine getirilmedi" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

(EŞ)(4.7.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Çukurova Uluslararası Havaalanı'nın yapımı ağustosta başlıyor

İnşaatta 4 bin 500 kişi çalışacak

MERSİN'in Tarsus ilçesinde yapılacak Çukurova Uluslararası Havaalanı'nın inşatına ağustos ayında başlanacak. İnşaat süresince yaklaşık 4 bin 500 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Yapım işini üstlenen Koçoğlu İnşaat Firma Yetkilisi yüksek mühendis Enver Haydaroğlu ve Kemal Muhsinoğlu ile şantiye şefi Hasan Bilgin, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni makamında ziyaret etti. Kaymakam Güldibi'ne çalışmalar hakkında bilgi veren Enver Haydaroğlu, Yenice beldesi yakınlarından Çiçekli, Karsavuran ve Kargılı köyleri çevresindeki araziler üzerine kurulması planlanan Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaat çalışmalarına önümüzdeki ağustos ayında başlanacağını söyledi.

Yaklaşık 4 bin 500 kişinin bu süreçte istihdam edileceğini belirten Haydaroğlu, şöyle devam etti:

"İnşaatın kapalı alanı, 420 bin metrekare, kamulaştırılan saha ise 8 milyon metrekare. Havaalanı doğaya uygun yapılacak. Binaların çatıları ise çimden oluşacak. Türkiye'nin en büyük ikinci havaalanı olacak. Pistler kuzey doğu ve güney batı yönünde olacak. İnşaatın yaklaşık 22 ayda tamamlanması, 2014'te işletmeye açılması planlanıyor. Üç vardiya esasına göre 24 saat çalışılacak. Aynı anda 4 bin 500 işçinin çalışması öngörülüyor. Sondaj ve zemin etüt çalışmalarının sonucu bekliyoruz. Bu süre içerisinde yapılması gereken işlerimizi yapıyoruz."

Havalimanının başlangıçta yıllık 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını ifade eden Haydaroğlu, bu rakamın 30 milyona çıkarılmasının planlandığını kaydetti. Havalimanının işletimi, güvenlik ve temizlik işleri için başlangıçta yaklaşık bin 330 kişiye, havalimanında kurulması planlanan serbest bölgede ise bin kişiye istihdam sunulacağını kaydeden Haydaroğlu, "Ayrıca havayolu işletmeleri, yer hizmetleri, ikram, yakıt ve diğer havacılık işletmelerinde de yaklaşık 3 bin 500 personelin istihdam edileceği tahmin ediliyor. Kamu personeli ile birlikte havalimanında başlangıçta toplam bin 500 personelin istihdam edilecek. Her yıl bu sayının havalimanındaki uçak ve yolcu sayısındaki artış dikkate alınarak en az yüzde 10 artışla devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)

(4.7.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Güzeloğlu'nun Anamur mesaisi

MERSİN Valisi Hasan Barsi Güzeloğlu, Hakkari'de şehit olan ve geçtiğimiz hafta toprağa verilen Uzman Çavuş Atanur Bal'ın, Anamur İlçesi Kaşdişlen Köyü'ndeki baba evini ziyaret etti. Vali Gözeloğlu, daha sonra KKTC'ye su verecek olan Alaköprü Barajı'nın inşaat alanını gezdi.

ŞEHİT AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Orman Bölge Müdürlüğü'nün helikopteri ile Anamur Şehir Stadyumu'na inan Vali Güzeloğlu'unu Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe ile diğer ilgililer karşıladı. Vali Güzeloğlu buradan Şehit Atanur Bal'ın Kaşdişlen Köyü'ndeki baba evine geçerek, şehidin babası Mehmet Bal, ağabeyi Uzman Çavuş İsmail Bal, kardeşi Uzman Çavuş Süleyman Bal, eşi Senem Bal ile görüşerek baş sağlığı dileğinde bulundu. Burada tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Güzeloğlu, şehit Atanur Bal'ın oğlu Kaan Bal'ı yanına çağırarak bir tişört hediye etti.

ALAKÖPRÜ BARAJI'NDA İNCELEME

Vali Hasan Basri Güzeloğlu yapımı devam eden Alaköprü Barajı'na geçerek inşaatın yüklenici firma yetkilisi ve DSİ yetkililerinden bilgi aldı. Barajdan KKTC'ye 75 milyon metreküp su verileceğini kaydeden Güzeloğlu, projenin Türkiye ile Yavru Vatan arasında aynı zamanda bir göbek bağı olacağını vurguladı.

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)

(4.7.2012)

///////////

4027'ye daha çok mesaj atın

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, eğitime destek için Gaziantepli vatandaşlardan '4027' hattına kısa mesaj göndermelerini istedi. Konukoğlu, Gaziantep Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy' kapsamında açılan '4027' hattına daha çok mesaj gönderilmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde görsel medyada gösterilmesi planlanan "4027" ile ilgili kamu spotunun çekimlerinde de yer alan Konukoğlu, kendisinin de bu hatta düzenli olarak mesaj gönderdiğini söyledi.

GAZİANTEP, (DHA)

(4.7.2012)

////////

Slovenya'da Gaziantep rüzgarı

SLOVENYA Cumhuriyeti Gaziantep Fahri Konsolosu Mizyal Karabiber Nacaroğlu ve Bahçeşehir Koleji öğrencileri Slovenya'da sanat etkinliklerine katıldı. Etkinlikler sonrasında ortaya çıkan çalışmalar Slovenya'nın önemli kentlerinin belediye başkanları, Türkiye'nin Slovenya Büyükelçisi ve çok sayıda kişinin katıldığı sergide izlenime sunuldu. Mizyal Karabiber Nacaroğlu ayrıca kaplıcalar kenti Vojnik Belediye Başkanı'na Gaziantep'i tanıttı ve Türkiye'ye davet etti. Slovenya'nın Adriyatik kıyısındaki turistik kenti Koper'in Gaziantep ile Koper şehirlerinin kardeş şehir olması hususunda ön girişimlerde bulunan, Nacaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in konuyla ilgili davet mektubunu Koper Belediye Başkanı Boris Popoviç'e sundu. Nacaroğlu, Koper Belediye Başkanını kardeş şehir anlaşması için eylül ayında Gaziantep'e davet etti.

Zeki GÜNAY/ GAZİANTEP, (DHA)

(4.7.2012)

////////////////

Ödüllü fotoğraflar Gaziantep'te

ARBELLA Makarna'nın düzenlediği uluslararası fotoğraf yarışmasında ödül alan fotoğraflar Gaziantep'te Doğanlar Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. 15 farklı ülkeden 164 fotoğrafçının 906 fotoğrafı değerlendirmeye alınırken, bu yıl altın madalyaları Türk fotoğrafçılar kazandı. Serginin açılışına Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve davetliler katıldı. Arbella Makarna Genel Müdürü Abdulkadir Külahçıoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasına gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. 'Afiyetle, Birlikte Yemek', 'Beslenme ve Makarna ile Yaşam', 'Hayatı Süzgeçten Geçirme' konularında üç farklı kategoride düzenlenen yarışmada her kategoride FIAP ve UPI'den toplam 6'şar altın, gümüş ve bronz madalya, ayrıca 15 mansiyon ve 90 sergileme ödülü verildi. Fotoğraflar 8 Temmuz'a kadar izlenime açık kalacak.

GAZİANTEP, (DHA)

(4.7.2012)

////////////

Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde terfi sevinci

HATAY Emniyet Müdürlüğü'nde bir üst rütbeye terfi eden personele törenle rütbeleri takıldı.

Antakya Ottoman Palace Otel'de düzenlenen törene Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve kent protokolü katıldı. Törende konuşan Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, 50 personelin bir üst rütbeye terfi ettirildiğini söyledi. Vali Lekesiz de "Vatandaşlarımızın esenliğinin güvenliğinin sağlanması ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü temini konusunda kesintisiz 24 saat devamlı görev yapan polis teşkilatına yıllarca hizmet etmiş siz değerli arkadaşlarımızla bir arada bulunmanın ve bu aziz millete hizmet etmenin gurunu paylaşıyorum" diye konuştu.

HATAY,(DHA)

(4.7.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////////

Kadınlardan festival sergisi

30.ULUSLARARASI İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri'nde düzenlenen kurslara katılan kursiyerler sergi açtı. Halk Eğitim Merkezi (HEM) Sergi Salonu'ndaki serginin açılışını Belediye Başkanı Yusuf H.Civelek ve HEM

Müdür Yardımcısı Önder Sarı birlikte yaptı.

Başkan Civelek, açılışta yaptığı konuşmada Türk askerinin İskenderun'a girişi ve kentin kurtuluş günü olan 5 Temmuz'da Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali'nin düzenlendiğini belirterek

"Bu yıl 30'uncu kez festivalimizi düzenliyoruz. Festival kapsamında Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri'nin sergisiri de açıyoruz. Bu merkezlerde yapılan çalışmalara büyük önem veriyoruz. Sergide yer alan eserler ürünler bunun kanıtıdır" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(4.7.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement