Forum Kayseri İç Anadolu'nun Alışveriş Merkezi Oldu - Son Dakika
Yerel

Forum Kayseri İç Anadolu'nun Alışveriş Merkezi Oldu

Forum Kayseri İç Anadolu\'nun Alışveriş Merkezi Oldu

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi Müdürü Gamze Ergel, Forum Kayseri’nin 25 milyon ziyaretçi hedefine ulaşılarak İç Anadolu’nun alışveriş merkezi olduğunu söyledi.

26.12.2013 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi Müdürü Gamze Ergel, Forum Kayseri'nin 25 milyon ziyaretçi hedefine ulaşılarak İç Anadolu'nun alışveriş merkezi olduğunu söyledi.

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi Müdürü Gamze Ergel, "Forum Kayseri 65 bin metrekarelik kiralanabilir alanı ve 150 bin metrekare toplam inşaat alanı ile Anadolu'daki en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. Multi Development Türkiye olarak, tüm projelerimizde olduğu gibi ulusal ve uluslararası birçok ünlü markayı Forum Kayseri'ye getirerek bazı markalarla bölge halkını ilk kez tanıştırdık. Forum Kayseri'de 200'ün üzerinde ulusal ve uluslararası marka yer almaktadır" dedi.

Forum Kayseri 21 Aralık 2011 tarihinde açıldığını ve çok kısa bir süre içerisinde 7'den 70'e tüm Kayseri'nin ve çevre illerden gelen herkesin buluşma noktası haline geldiğinin altını çizen Gamze Ergel, "Bugüne kadar alışverişi fırsata dönüştüren kampanyalar, ünlü isimlerle söyleşiler, satış rekoru kıran kitapların yazarlarıyla imza günleri ve genç yeteneklerin desteklendiği etkinlikler gibi birçok organizasyona imza atarak ziyaretçilerimize farklı hizmetler sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Forum Kayseri şehrin sosyal hayatına canlılık getiren bir yaşam merkezi haline geldi.

Son olarak geçtiğimiz ay açıklanan Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (International Council of Shopping Centers-ICSC) tarafından düzenlenen, sektörün en önemli ve en prestijli ödülü olan 'Avrupa'nın En İyi Alışveriş Merkezi' ödülü için Büyük Alışveriş Merkezleri kategorisinde finale kaldık.

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi olarak daha önce de lansman kampanyası kapsamında gerçekleştirdiğimiz 'Forum Kayseri Reklam Yıldızlarını Arıyor' projesiyle Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) Solal Pazarlama Ödülleri 'Dijital Medya' kategorisinde Jüri Özel Ödülü, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA tarafından 'Etkinlik Yönetimi' kategorisinde Altın Küre Ödülü ve International Business Awards'ta Altın Stevie Ödülü'ne layık görüldük" diye konuştu.

Gamze Ergel, "Kayseri'nin yaşam merkezi haline gelen Forum Kayseri, şehrin ilk yeşil alışveriş merkezidir. Çevre dostu bina sertifika sistemi olan Breeam (Bina Araştırma Kuruluşu Çevresel Değerlendirme Metodu) tarafından "çok iyi" derecede sertifikalanmış Kayseri'nin ilk yeşil binasıdır" ifadesinde bulundu.

"Forum Kayseri'nin şehrin mimari dokusunu yansıtan dış görüntüsünde uyguladığımız hassasiyeti çevre açısından da gösterdik. Bu yaklaşım doğrultusunda Forum Kayseri'yi, Avrupa standartlarında karbon salınımını esas alan, enerji tüketimini en aza indirecek, ozon dostu elektro-mekanik sistem seçimleri ile ziyaretçilerine ve kiracılarına yarar sağlayacak bir altyapıda hazırladık" diyen Gamze Ergel, "Forum Kayseri'ye dair her şeyi Kayserililerin tercih ve beklentilerine göre organize etmeye çalışıyoruz" dedi.

Gamze Ergel, Forum Kayseri'de düzenlenen etkinlikler hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Şimdiye kadar düzenlediğimiz tüm etkinliklerde Forum Kayseri'nin farkını yansıttığımızı düşünüyorum. Dünyaca ünlü futbolcu Luis Figo ile işbirliği yaparak futbola yeteneği olan çocukları "Inter Milan Yaz Kampı"na gönderdiğimiz projemiz "Luis Figo Forum Alışveriş Merkezleri'nde Seni Seçsin, Hayallerin Gerçek Olsun" projemiz çok ilgi gördü. 6-22 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte 8 - 16 yaş arasındaki yaklaşık 4.000 genç şansını denedi ve sahaya çıkıp teke tek maçlar yaptı. Bu maç görüntüleri kaydedilerek Luis Figo ve ekibi tarafından izlendi. Bu gençlerden bir şanslı yetenek değerlendirmeler sonucunda Inter Milan takımının 2012 yaz kampına gitti ve unutulmaz bir deneyim yaşadı. Açılışımızın hemen sonrasında Forum Alışveriş Merkezleri olarak gerçekleştirdiğimiz Luis Figo projesinde spora olan ilgiyi görme ve yaşama şansını yakalamıştık. 2013 senesinde bu defa Türkiye'nin en popüler gruplarından biri olan maNga ve ünlü aranjör İskender Paydaş ile Forum Kayseri'de "İşte Şimdi Sahne Senin" projesini gerçekleştirdik. Burada da müziğe olan ilgiyi görme ve yaşama şansını yakaladık. Proje kapsamında 16 - 24 Ağustos 2013 tarihleri arasında Forum Kayseri'de kurulan bu özel stüdyoda ziyaretçilerimiz belirlenen bir listeden seçtikleri şarkıları seslendirdiler. Kaydedilen şarkılar İskender Paydaş başkanlığında bir jüri tarafından dinlendi ve en beğenilen yetenek 25 Ağustos günü maNga tarafından açıklandı. Ödül olarak birinci gelen genç yetenek o gün maNga'nın verdiği muhteşem konserde sahneye çıkma fırsatına sahip oldu. Ayrıca sosyal medyada da yaptığımız küçük yarışmada sorulara doğru cevap veren 10 fan Manga ile tanışıp, sohbet etme şansını yakaladı.

2012 yılının Haziran ayında ekranların sevilen yarışma programı Wipeout'u Asuman Krause'nin sunumuyla Dünya'da ilk defa özel bir parkur kurularak Kayserililerle buluştuk. 10 gün boyunca ziyaretçilerimizin hem yarıştığı hem de eğlendiği Wipeout parkurunu en hızlı tamamlayan ziyaretçimiz ödül olarak 1000 TL'lik hediye çekinin sahibi oldu.

Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu sene ikincisini düzenlediğimiz Forum Fashion Week etkinliğimizin ilkini 5 - 6 - 7 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirdik. Moda dolu 3 gün yaşadığımız Forum Kayseri'de, ünlü modeller Şenay Akay, Tatyana, Şebnem Schaffer ve Irmak Atuk Sonbahar-Kış sezonunun en gözde kıyafetlerini kurulan dev podyumda Kayserililer için sergiledi. Ekranların sevilen ismi Nur Yerlitaş da Kayserili kadınlara şık olmanın tüyolarını verirken Alışveriş Gecesi'nde bir çok marka da Forum Fashion Week'e özel indirimler düzenledi.

Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Forum Fashion Week kapsamında modanın kalbi 27 - 29 Eylül 2013 tarihlerinde Forum Kayseri'de attı. Moda severler Forum Kayseri'de, son yılların gözde mankenlerinden Carlos Martin ve güzellikleriyle dikkatleri çeken Merve Büyüksaraç, Irmak Atuk ve Tatsyana Tsvikevic'in podyuma çıktığı defileleri izledi.

28 Eylül 2013 tarihinde moda dünyasının en populer isimlerinden Ivana Sert ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Sezon trendleri ve giyimde ipuçlarını anlatan Ivana Sert izleyenlerin sorularını cevapladı ve birlikte fotoğraf çektirdi... 'Alışveriş Geceleri' ile sürpriz indirimler ve fırsatlar sunarak moda ve alışveriş tutkunlarının yüzünü güldürdük.

Buna ek olarak açıldığımızdan bu yana Mevlana aşığı yazar Sinan Yağmur'u ve kadınların gönlünde ayrı bir yeri olan Derya Baykal, Nilgün Belgün, Mesut Yar gibi önemli isimleri sohbetlerle, imza günleriyle Kayserililerle buluşturduk. Türk sinemasının dev ismi Türkan Şoray'ı ağırladık.

Forum Kayseri'de 2012 yılın sonunda hayata geçirdiğimiz otomobil kampanyası ile 50 TL ve üzeri alışveriş yapan ziyaretçilerimiz Audi A5 Sportback kazanma şansını yakaladılar. Yaklaşık 300.000 ziyaretçimiz bu kampanyaya katılarak çekilişe katılmaya hak kazandılar. 2013 yılının sonunda yine ziyaretçilerimize mükemmel bir otomobil kazanma fırsatı sunmayı arzu ediyoruz. 27 Aralık'ta başlayacak ve 6 Nisan 2014 'de sona erecek otomobil kampanyamız ile bu defa bir kişiye 2013 model Mercedes CLA 200 AMG otomobil hediye edeceğiz. Toplamda 100 TL ve üzeri alışveriş yapan ziyaretçilerimiz kampanyaya katılarak bu muhteşem hediyeye sahip olma fırsatını yakalayacaklar.

2013 Mart ayında bitirdiğimiz Audi A5 Araba kampanyamızın hemen sonrasında geçen sene de yaptığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz "Bahar Kampanyamızı" 23 Nisan - 23 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirdik. 16 Haziran - 27 Temmuz 2013 tarihleri arasında tüm dünyada 1 milyon yükleme sayısına ulaşan akıllı telefon uygulaması olan "iButterfly" projesini gerçekleştirdik. Birçok prestijli pazarlama ödülünü kazanmış bir mobil uygulama olan "iButterfly" kampanyası süresince ziyaretçilerimizi 'sanal' kelebek avına davet ettik. Ziyaretçilerimizin kampanyaya katılmak için yapmaları gereken "iButterfly" uygulamasını, akıllı telefonlarına indirmek ve kelebekleri yakalamak oldu. Yakalanan her kelebek, indirimler ve/veya hediyeler kazandırdı. Bu uygulama ile farklılığımızı hissettirecek ve alışverişi eğlenceye dönüştürecek bir kelebek avını başlatmış olduk.

Bu sene Ramazanda da geçen seneki gibi yine Kayseri halkına unutamayacakları bir Ramazan sunduk. Ramazan ayı boyunca, ünlü komedyen Yavuz Seçkin, gerçekleştirdiği şovuyla ziyaretçilere kahkaha dolu saatler yaşatırken; Eşref Vakti Grubu ve Kolektif İstanbul Grubu Ramazan ayı içerisinde verdikleri konserlerle ziyaretçilerimize keyifli bir müzik ziyafeti sundu. Üstelik ziyaretçilerimizin müzik keyfi, hafta içi her akşam fasıl dinletisi ve her Pazar neyzen eşliğinde gerçekleşen Dj performansı ile ikiye katlandı. Forum Kayseri'de ayrıca, ramazan süresince düzenlenen Karagöz-Hacivat gölge oyunuyla bir Ramazan geleneğini paylaşmaktan büyük bir zevk aldık. İftardan sonra ise her akşam şerbetçi, macuncu, lokumcu geleneksel ramazan tadlarını ziyaretçilerimize ücretsiz olarak sundu."

"Forum Kayseri olarak hedefimiz Kayseri ve civar illere hitap eden bir alışveriş merkezi olmaktı. Geçen iki yılda rakamlarımıza baktığımızda mağaza cirolarındaki artış oranı ve toplamda yakaladığımız 25 milyon ziyaretçi sayısı ile hedeflerimize ulaştığımızı söyleyebiliriz" diyen Gamze Ergel, "Biz 7'den 70'e herkese hitap ediyoruz. Forum Kayseri güçlü marka karmasıyla, Türk ve dünya mutfağının lezzetlerini sunan restoran ve kafeleriyle, alışverişi eğlenceye dönüştüren etkinlikleriyle farklı bir alışveriş deneyimini ziyaretçilerine sunuyor. Bu sebeplerle Kayseri ve çevre illerden, her kesimden ve yaştan ziyaretçiler Forum Kayseri tercih ediyor. Az önce de paylaştığım gibi geçen iki yıllık süre zarfında Forum Kayseri'yi 25 milyon kişi ziyaret etti" ifadesinde bulunarak şu şekilde konuştu:

"Günümüzde pazarlama ve iletişimde hedef kitleye ulaşmada sosyal ağların geldiği nokta ve önemi yadsınamaz. Biz de Forum Kayseri olarak sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyoruz. Kampanyalarımızı, etkinliklerimizi Facebook hesabımızdan duyuruyoruz. Sosyal medya üzerinden sık sık ziyaretçilerimiz için hazırladığımız özel uygulamalar ile sürpriz fırsatlar sunuyoruz. Bu yılın sosyal medyadaki son sürprizi ise Facebook'ta 7 gün sürecek Forum'la Bingola oyunumuz olacak. Bu aslında herkesin bildiği ve Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmez oyunu Tombala... Ziyaretçilerimizin facebook üzerinden katılabileceği bu oyun her gün 3 kişiye farklı ve sürpriz hediyeler kazandıracak. Yeni kampanyalarımızı, yarışmalarımızı ve bizimle ilgili her türlü bilgiyi http://www.facebook.com/ForumKayseriAlisverisMerkezi Facebook adresimizden takip edebilirsiniz.

Forum Kayseri'de yaklaşık 2500 kişi çalışıyor. Kadroda çok büyük bir artış beklemiyoruz çünkü Alışveriş Merkezi'miz neredeyse %100 doluluk oranı ile açıldı ve o şekilde devam ediyor. Çok rahatlıkla görebiliyoruz ki Forum Kayseri şehrimize ekonomik olarak çok büyük bir değer kattı.

Daha önce de belirttiğimiz gibi Forum Kayseri'nin en önemli hedefi sadece Kayseri halkının değil çevre illerinde alışveriş merkezi olmaktı. Geçen 2 yıllık süreçte hedeflerimize vardığımızı düşünüyoruz. 2014 yılında yine aynı hedef doğrultusunda yakaladığımız bu ivmeyi devam ettirmek istiyoruz.

Herkesin heyecanla ziyaret ettiği, aradığı her şeyi bir arada bulabildiği ve kendini iyi hissettiği şehrin çekim merkezi Forum Kayseri'de, hedefimiz her zaman ziyaretçilerimize "En İyi" yi sunmak olacaktır." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Forum Kayseri İç Anadolu'nun Alışveriş Merkezi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement