Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev İçin Iğdır'da Adını Taşıyan Okulda Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev İçin Iğdır'da Adını Taşıyan Okulda Anma Töreni Düzenlendi

Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 19. yıl dönümünde Iğdır’da adını taşıyan lisede düzenlenen programda anıldı. Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Haydar Aliyev, Türk dünyasının yetiştirdiği en önemli liderlerden birisidir. Tarihe baktığımız zaman Türk dünyasında iz bırakan liderlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz çünkü çağdaş, gelişmiş Azerbaycan’ın temelini atan bir lider olmuştur. Haydar Aliyev’i Türk dünyası olarak her zaman yaptığı güzel şeylerle anacağız, anmaya devam edeceğiz" dedi.

12.12.2022 15:04  Güncelleme: 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 19. yıl dönümünde Iğdır'da adını taşıyan lisede düzenlenen programda anıldı. Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, Haydar Aliyev, Türk dünyasının yetiştirdiği en önemli liderlerden birisidir. Tarihe baktığımız zaman Türk dünyasında iz bırakan liderlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz çünkü çağdaş, gelişmiş Azerbaycan'ın temelini atan bir lider olmuştur. Haydar Aliyev'i Türk dünyası olarak her zaman yaptığı güzel şeylerle anacağız, anmaya devam edeceğiz" dedi.

Iğdır Haydar Aliyev Fen Lisesi'nde, eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev için ölümünün 19. yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği ile Haydar Aliyev Fen Lisesi Müdürlüğü'nce düzenlenen programda; Haydar Aliyev'in kişiliği ile Azerbaycan'a ve Türk dünyasına yaptığı hizmetler anlatıldı.

Haydar Aliyev Fen Lisesi Müdürü Hikmet Ulaş, Haydar Aliyev'i rahmetle andıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bugün 12 Aralık, büyük liderin 19. ölüm yıldönümü kendisini rahmetle minnetle anıyoruz. Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin başlangıcında çok büyük emeği olan bir lider. Bugün İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanımız arasındaki kardeşliğinin de başlangıcını oluşturan bir lider. Sürekli Türkiye'den bahsediyor, Türk Azerbaycan kardeşliğinden bahsediyor. Türkiye'yi sevdiğini söylüyor. Bunu önemsiyor 'iki devlet bir millet' sözünün sahibidir. Haydar Aliyev'in önemsediği bir konu vardı Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan topraklarına tekrardan katılmasıydı. Bunu kendisi görmedi fakat biz gördük. Karabağ Azerbaycan'ındır. Ruhu şad olsun.

"AZERBAYCAN'IN TEMELİNİ ATAN BİR LİDER OLMUŞTUR"

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal ise şunları söyledi:

"Haydar Aliyev, Türk dünyasının yetiştirdiği en önemli liderlerden birisidir. Tarihe baktığımız zaman Türk dünyasında iz bırakan liderlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz çünkü çağdaş, gelişmiş Azerbaycan'ın temelini atan bir lider olmuştur. Haydar Aliyev'i Türk dünyası olarak her zaman yaptığı güzel şeylerle anacağız, anmaya devam edeceğiz. Bugün onun vefatının 19. yıl dönümü. Kendisi Sovyetler Birliği'nde yıllarca çalışmış en üst makamlara gelmiştir. Fakat Rusların 1990 yılında Azerbaycan'a saldırarak bağımsızlık isteyen silahsız insanları şehit etmesi üzerine istifa etmiş Bakü ve Nahçıvan'a dönmüştür. Nahçıvan'da Ermeni saldırıları olurken defalarca görüşmüş haberini yapmıştım. Kendisiyle tanıştığım için kendimi mutlu hissediyorum. Haydar Aliyev, çağdaş Azerbaycan'ın temellerini atan liderdir. Bugün Azerbaycan'ın gelişimini, ilerlemesinin temelini atan projeleri ile Azerbaycan'ı Kafkasların parlayan yıldızı haline getiren bir liderdir. Bağımsızlıktan sonra Rusların ve dış güçlerin Azerbaycan'ı yeniden Rusların boyunduruğuna sokma çalışması, iç savaş tehlikesi, Dağlık Karabağ savaşı ve ekonomik krizlerle mücadele eden Azerbaycan'ın başına geçerek ülkesine istikrar ve ekonomik kalkınma kapılarını açan Haydar Aliyev'i, vefatının 19. yıldönümünde saygı ve sevgiyle anıyoruz.

"İZ BIRAKAN PROJELER ALTINDA İMZASI VAR"

Haydar Aliyev'in hayatına baktığımızda hemen tüm kesimler itibariyle gerçekten bulunduğu bölgenin, Azerbaycan'ın, Türk dünyasının tarihinde iz bırakan projeler altında imzasının olduğunu görürsünüz. İşte bu sebeple Azerbaycan'ın lideri Haydar Aliyev'in Türk dünyasının önemli simaları arasında yer almıştır. Haydar Aliyev'in 'tek millet iki devlet' sözünün çok derin bir manası vardır, Türkiye Azerbaycan arasında kurulan ilişkilerin ne denli güçlü kardeşlik temeline oturduğunun çok özlü bir ifadesi ancak bu sözle ifade edilirdi. Bugün Azerbaycan'da ve dünyada Haydar Aliyev sevgisi yüksek seviyelere çıkmıştır. İnsanlar onun Azerbaycan için yaptıklarını öğrendikçe daha çok sevmektedir. Kendisini Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde kaldığı süre içinde yakından tanıdığım ve görüştüğüm için kendimi mutlu sayıyorum. Kendisi Nahçıvan'ın da zor günlerinde Ermenilere karşı dik cesaretli duruşuyla korku vermiş Türkiye'den ve Azerbaycan halkından aldığı destekler ile o zamanki Ermenistan devlet başkanı Robert Koçaryan'a gereken resti çekerek Sederek ilçesine yapılan saldırıları önlemiştir. Ermeni ablukası altındaki Nahçıvan'ı zor durumdan kurtarmıştır. Atatürk'ün yaptıklarını örnek almıştır. Bakü- Ceyhan petrol boru hattını gerçekleştirerek Türk dünyasının gerçek liderlerinden biri olduğunu ortaya koymuştur. Bugün Azerbaycan, İlham Aliyev'in sayesinde dünya devletleri arasında yerini almıştır. İşgal altındaki Dağlık Karabağ'ı Ermenilerden temizleyerek Azerbaycan topraklarına katmıştır. Umumi lider Haydar Aliyev'e verdiği sözü tutmuştur."

Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev İçin Iğdır\'da Adını Taşıyan Okulda Anma Töreni Düzenlendi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev İçin Iğdır'da Adını Taşıyan Okulda Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement