18'i bayan olan bu öğrencilerin, Irak, Suriye, Kazakistan, Tacikistan, Ukrayna, Gine, Lübnan, Rusya, Kenya, Tanzanya, Yemen, Kongo, Kamerun, Afganistan, Suriye, Cubiti, Almanya, Irak, Filistin, Azerbaycan, İran, Ürdün, Türkmenistan, Sudan, Orta Afrika Cumhuriyetleri, Gana, Kırgızistan ve Filipinler gibi ülkelerden geldiği belirtildi.
Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa'dan memnun oldukları gözlenen öğrenciler kısa zaman içinde arkadaşlarına uyum sağladı. Hükümet burslusu ve yabancı uyruklu öğrenci statüsünde gelen öğrenciler üniversitenin tıp, mühendislik, iktisat, ilahiyat, ziraat fakülteleri ve hemşirelik yüksekokulunda öğrenimlerini sürdürecek. Yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelip, sohbet eden üniversite rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu öğrencilerle birlikte yemekte buluştu ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Üniversite rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu konu ile alakalı yaptığı açıklamada;
"2011-2012 eğitim öğretim döneminden itibaren 13 kontenjanla ilk defa yabancı uyruklu öğrenci alımına başlanmıştır. Bugün itibariyle 64yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde öğrenim görmekte olup bu sayının her yıl artacağını bekliyoruz. Ayrıca dünyanın önde gelen üniversiteleri ile işbirliği anlaşmaları yapmak suretiyle dünyayla entegre bir üniversite olma yolunda büyük mesafeler kat ettik" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Yerel › HRÜ'de Bu Yıl 64 Yabancı Uyruklu Öğernci Dersbaşı Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.