ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları sonrası bölgede yaşanan gerilim nedeniyle hava sahalarının kapanması sonucu Katar'da mahsur kalan Türk vatandaşları Türkiye'ye döndü. Yaklaşık 10 gün boyunca Doha'da beklemek zorunda kalan yolcular, bugün İstanbul Havalimanı'na ulaşarak ülkelerine kavuştu.
Doha Hamad Uluslararası Havalimanı'ndan saat 11.30 sıralarında kalkan uçak, Suudi Arabistan ve Mısır hava sahasını kullanarak saat 18.20 civarında İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.
Katar'da yaklaşık 10 gün boyunca mahsur kalan yolculardan Erkan Yıldırım, süreç boyunca Katarlı yetkililerin kendileriyle yakından ilgilendiğini söyledi.
Yıldırım, "28 Şubat'ta Bangkok'tan kalkan uçağımız Doha'ya indikten sonra Katar Havayolları ve devlet yetkilileri yaklaşık 8 bin yolcuyu otellere yerleştirdi. 10 gün boyunca ellerinden gelen tüm misafirperverliği gösterdiler. Bütün Katarlı yetkililere teşekkür ediyoruz. Hiçbirimiz zarar görmeden sağ salim ülkemize döndük" dedi.

Bangkok'tan transfer yolcu olarak Doha'ya indiğini belirten Alper Aldemir ise hava sahasının kapanması nedeniyle günlerce beklemek zorunda kaldıklarını söyledi.
Aldemir, "28 Şubat'ta transfer yolcu olarak Doha Havalimanı'na indik. Hava sahası kapanınca orada uzun süre mahsur kaldık. Bugün 11. gün ve nihayet İstanbul'a dönebildik. Zorlu bir süreçti ancak can güvenliğimiz yerindeydi. Katarlılar bizimle çok iyi ilgilendi" ifadelerini kullandı.
Yolculardan Emir Kaan Demir de savaşın başladığı gün uçuşlarının iptal edildiğini belirtti. Demir, "28 Şubat'ta Doha'dan Türkiye'ye uçuşumuz vardı. İran-İsrail savaşının başlamasıyla birlikte tüm uçuşlar iptal edildi. İlk etapta 1-1,5 gün havalimanında kaldık, ardından havayolu şirketi bizi otellere yerleştirdi. Otelde kaldığımız günlerde yukarıda patlamalar, drone ve füze saldırıları oldu ancak biz güvenli bir yerdeydik" dedi.
Demir, İstanbul'a dönüş için yapılan ilk uçuşta bazı yolcuların "overbooking" nedeniyle uçağa alınmadığını da belirtti. Bir gün daha beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen Demir, "Bugün tekrar havalimanına geldik ve sonunda Türkiye'ye dönebildik. Allah'a şükür ülkemize ulaşabildik" diye konuştu.
Son Dakika › Yerel › Katar'da mahsur kalan Türk vatandaşlarının 10 günlük esareti bitti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?