Vahap Seçer: "En Düşük İşçi Ücretini 7268 TL'ye Çıkardık. Toplu İş Sözleşmemiz Hayırlı Olsun" - Son Dakika
Yerel

Vahap Seçer: "En Düşük İşçi Ücretini 7268 TL'ye Çıkardık. Toplu İş Sözleşmemiz Hayırlı Olsun"

Vahap Seçer: "En Düşük İşçi Ücretini 7268 TL\'ye Çıkardık. Toplu İş Sözleşmemiz Hayırlı Olsun"

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Ağustos ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda; idareden gelen 9, komisyonlara havale edilen 2, gündem dışı 1 olmak üzere toplam 12 madde görüşüldü. Başkan Seçer, toplu iş sözleşmesinin imzalandığını ve en düşük işçi ücretinin 7268 TL’ye çıkarıldığını belirterek, “İşçilerimizin günlük yevmiyelerini Haziran ayına göre yüzde 50 oranında artırdık. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

11.08.2022 18:15  Güncelleme: 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2022 yılı Ağustos ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı'nda; idareden gelen 9, komisyonlara havale edilen 2, gündem dışı 1 olmak üzere toplam 12 madde görüşüldü. Başkan Seçer, toplu iş sözleşmesinin imzalandığını ve en düşük işçi ücretinin 7268 TL'ye çıkarıldığını belirterek, "İşçilerimizin günlük yevmiyelerini Haziran ayına göre yüzde 50 oranında artırdık. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun" dedi.

Başkan Seçer,Büyükşehir Belediyesi ile MESKi'de toplu iş sözleşmesi imzalandığını belirterek, "Belediyemiz ile belediyemize bağlı MESKİ'DE toplu iş sözleşmemizi imzaladık. İşçilerimizin günlük yevmiyelerini Haziran ayına göre yüzde 50 oranında artırdık. En düşük işçi ücretini de 7268 TL'ye çıkardık. Ne kadar yüksek ücret verilirse verilsin, hayat pahalılığı devam ettiği ve alım gücü düştüğü sürece ülkemizde ne yazık ki emeğiyle çalışan insanların yaşam standardı geriye doğru gidiyor. Bu gerçeğin de farkında olarak, işçilerimize 6 ayda bir enflasyon farkını da vereceğiz. Belediye olarak bir tarafta kamu kaynaklarını doğru şekilde halka hizmet olarak sunmak zorundayız, ama bir taraftan da hizmetleri yapan belediye çalışanlarımızın haklarını vermek durumundayız" dedi.

Başkan Seçer, kadrolu işçilerle ilgili olarak da "Bir de toplamda 850 civarında kadrolu işçimiz var. Onların durumunu da bir ek protokolle düzeltmek için  bu toplu sözleşmenin bitmesini bekliyorduk. Normalde onların sözleşmesi 2023 Mart ayında. Şimdi bu toplu sözleşmeden sonra bir referans çıktı karşımıza. Makul bir şey yapacağız"diye konuştu.

"OKAN MERZECİ VE 18. CADDE KESİŞİMİNDEKİ NOKTADA ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK"

Başkan Seçer,Okan Merzeci ve 18. Cadde kesişimindeki noktada, dikenli yol olarak anılan bölgede trafiği rahatlatmak amacı taşıyan çalışmaları başlattıklarını duyurarak,"8 Ağustos itibari ile orada çalışma başlattık. Bir tünel geçiş projelendirmiştik. Proje uzunluğu toplam 636 metre, kapalı kesit uzunluğu 56 metre olacak. Yapılan programa göre de 75 günde tamamlayacağız. Çünkü projemizin zamanında tamamlanması için önümüzdeki ay itibari ile okulların da açılacağını düşünürsek, arkadaşlarımız 24 saat esasına dayalı olarak çalışmalarını sürdürüyorlar"dedi.

Seçer, Mezitli içme suyu şebeke hattı için kent adına sevindirici gelişmelerin olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Şehrimiz adına önemli, değerli ve sevindirici bir haber var. Mezitli İçme Suyu Projesi için, Fransız Kalkınma Ajansı ile İller Bankası arasında Belediye Hizmetleri Projesi 1 kapsamında sağlanan yatırım hibe desteği 17 milyon 150 bin avro tutarında ve buna ilişkin alt hibe anlaşması İller Bankası ile MESKİ arasında 1 Eylül 2020 tarihinde imzalanmıştı. Bu doğrultuda Mezitli İçme Suyu Projesi'nin yapımına ait standart ihale dökümanları, teknik şartnameler ve yaklaşık maliyet çalışmaları tamamlandı. Fransız Kalkınma Ajansı tarafından 'ihale dökümanı ve eklerine itiraz yoktur' görüş yazısı MESKİ'ye 8 Ağustos tarihinde bildirildi. Yani her şey tamamlanmış oldu. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Daha önce Meclis'te bu tartışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Seçer,"39 milyon avro değerinde Türkiye'de yaşayan mülteciler fonundan, yani FRTT II kapsamında bir hibe kredisi verilmesi söz konusuydu. Bunların bir an önce hayata geçirilmesi için çabalarımız olmuştu. Şimdi üç önemli projeden bir tanesi, alacağımız yönetim kurulu kararıyla haftaya ihale ilanına çıkacak. Mezitli için gerekliydi, Mezitli İçme Suyu Şebekesi sürekli arıza veren demode bir sistemdi. Şimdi 17 milyon 150 bin avro tutarında hibe anlaşmasıyla, Mezitli'nin bu sorununu da ortadan kaldırmış olacağız. Ancak; Akdeniz'e bağlı Homurlu, Kazanlı ile Toroslar Mahalleleri Kanalizasyon Projesi ve en önemlilerinden bir tanesi Erdemli'ye bağlı Tömük, Arpaçbahşiş kanalizasyon atıksu arıtma ve derin deniz deşarjı projeleri ile ilgili alt hibe anlaşmaları için imza yetkileri almıştık. Fransız Kalkınma Ajansı ile bu yetkilerimizi paylaştık. Alt hibe protokolünü bekliyoruz. Eminim çok süratli bir şekilde bu prosedürleri de tamamlayacağız"dedi..

BAŞKAN SEÇER'DEN YAYLADAKİ VATANDAŞLARA SU KULLANIMI KONUSUNDA ÇAĞRI

Hafta sonları özellikle yayla bölgelerindeki vatandaşlardan, su kesintisi ile ilgili şikayetlerin geldiğini belirten Başkan Seçer, "Aslında şikayet gelen bölgelerde yaptığımız içme suyu şebekeleri projeleri, tamamen oradaki nüfus yoğunluğu talepleri doğrultusunda ve teknik olarak doğru projeler. Ancak yaylalık bölgeler; bayram günleri, tatil günleri, hafta sonları beklenenin çok üstünde misafir ağırladığı zaman sorunlar oluyor. Biz vatandaşlarımızdan şunu bekliyoruz; hafta sonları en azından bahçe sulamasına ara versinler. Zaten yasal olarak MESKİ'nin vatandaşımıza sağladığı içme suyunu bahçe sulanması için kullanma hakları yok, yasal olarak bu mümkün değil" diye konuştu.

BAŞKAN SEÇER, SAHİL BÖLGELERİNDEKİ ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DAİR KONUŞTU

Başkan Seçer; sahil bölgelerinde, plajlarda yaşanan temizlik sorunu ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Seçer, bu konunun da tıpkı yol şikayet ve taleplerinde olduğu gibi ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi'ni ve diğer kurumları karşı karşıya getirdiğini dile getirerek, "Bizim TEKSİN çağrı merkezimize bu şikayetler geliyor. Burası sahil kenti ve 320 kilometre sahili olan bir kent. Burada deniz denetimine yetkilendirilmiş kurumlar var. Bir tanesi belli koordinatlar içinde Büyükşehir Belediyesi, diğeri Sahil Güvenlik ve genel anlamda da İl Çevre Müdürlüğü. Biz, kendi alanımız içerisinde çok sıkı denetim yapıyoruz ve çok yüksek de cezalar kesildiğini biliyorsunuz. Zaman zaman bunlar basına da yansıyor. Tabiri caizse hiç affetmiyoruz" dedi.

Mersin'in kıyı şeridinde deniz kirliliğinin, olması gereken düzeyin çok üstünde olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer,şunları söyledi:

"Denizde gördüğünüz bütün deniz taşıtları bu kirliliğe neden olabiliyor, bu birincisi. İkincisi; dereler vasıtasıyla karalardan evsel atıkların dere yoluyla denize ulaşmasından kaynaklı bir deniz kirliliği oluyor. Peki derelerin denetimi kime ait, yetki kime ait?  Kurum belli, DSİ'nin. Dereler kirleniyorsa, bunun temizleme görevi kime ait? Çevre temizlik vergisi alan ilçe belediyelerine ait. Vergiyi MESKİ topluyor, ama ilçe belediyesinin hesabına yatırıyor. Şimdi görüyorum ki bu kirlilikleri kurumlar, maalesef görevini yapmak yerine birbirinin üzerine atma yönüne gidiyor. Bu da korkunç bir çevre kirliliği yaratıyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyesi ile ya da DSİ ile iş birliğine hazırız. Bu atıkların denize ulaşmaması gerekiyor. Denize ulaştığı noktada bunların temizlenmesi de büyük bir sorun haline geliyor. Bu konuda dikkatinizi çekmek istiyorum."

"HEM FARKINDAYIZ OLAYIN HEM DE ÇÖZÜM İÇİN ÇOK GAYRET SARF EDİYORUZ"

Arıtma konusundaki çalışmalara ilişkin yapılan konuşmaları da değerlendiren Başkan Seçer, şöyle konuştu:

"Arıtma konusunu daha önce zaten gündeme getirdik. Ama zorluğumuz tamamen finansmanla ilgili. Şu an bizim en büyük sorun alanımız Limonlu. Orada kanalizasyonu İller Bankası yapmış, ama sistem çökmüş. Şimdi onu ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Geriden gelen bir sorun. Bizle hiçbir alakası yok. Silifke, finans sorunu. Atakent, Arkum, Atayurt o bölgeler tamamen finansmanla ilgili konular. Yine Yeşilovacık. Bakın biz orada finansman beklentisi olmadan ihaleye çıktık. 5 Ağustos'ta en son iki kez ihaleye çıkmışız. İhaleye giren olmadı. Şimdi bu fiyat dalgalanmaları, döviz kurları, insanların önünü görememe meselesi ve endişesi bizi sıkıntıya sokuyor. Finansman bulmakta zorlanıyorsun; varsın diyorsun öz kaynaklarla yaparız bir şeyler, bu sefer de yüklenici bulamıyoruz. Bunlar büyük paralar. Ama emin olabilirsiniz ki olayın hem farkındayız, hem de çözüm için çok gayret sarf ediyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Vahap Seçer: 'En Düşük İşçi Ücretini 7268 TL'ye Çıkardık. Toplu İş Sözleşmemiz Hayırlı Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement