Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)BAKAN SOYLU: ÇATLASALAR DA, PATLASALAR DA DÜNYANIN 10 BÜYÜK DEVLETİNDEN BİRİ OLACAĞIZİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Bu ülkenin ayağı kalkmasını istemiyorlar.

12.02.2017 15:38

1)BAKAN SOYLU: ÇATLASALAR DA, PATLASALAR DA DÜNYANIN 10 BÜYÜK DEVLETİNDEN BİRİ OLACAĞIZ

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Bu ülkenin ayağı kalkmasını istemiyorlar. Çatlasalar da, patlasalar da dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eşi Hamdiye Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile birlikte özel uçakla Adıyaman'a geldi. Havaalanında Vali Abdullah Erin, milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat ve Halil İbrahim Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu tarafından karşılanan heyet, Türkiye Petrolleri Cendere Konukevi'nde kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, etrafında ateş çemberi olmasına rağmen Türkiye'nin ayakta olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Dünyada birçok istenmeyen olay olmasına rağmen ayaktayız. Bu ülke tesadüfler ülkesi bir ülke değil. Tam tersi bu ülke ortak akıl, bir ortak fikrin, bir ortak hedefin ülkesidir. İstiklal mücadelesi de bu ortak hedefin ürünüdür, Cumhuriyet'in ilanı da bu ortak hedefin ürünüdür."

ÇATLASALAR DA, PATLASALAR DA'

Soylu, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 devleti arasına gireceğini ve bunun için her türlü çalışmanın yapılacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu ülkenin ayağı kalkmasını istemiyorlar. Mazlumlara ve mağdurlara şefkat temsilcisi olan bu Türkiye'nin ayakta durmasını istemiyorlar, zenginleşmesini istemiyorlar. Çatlasalar da, patlasalar da dünyanın 10 büyük devletinden biri olacağız."

Bakan Soylu ve beraberindekiler, konuşmasının ardından işadamı ve STK temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Toplantıya katılanlar

Bakan Soylu'nun gelmesi

Süleyman Soylu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 290 MB

=================================================

2)BAKANLAR ARSLAN VE ELVAN, KARS'TA STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'Cazibe Merkezleri' toplantısında sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Karayolları 18'inci Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki toplantıya AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölgesel kalkınmanın artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Sadece Kars'ın değil Ardahan, Iğdır, Ağrı hatta Erzurum, Artvin birlikte bölge olarak kalkınmanın hem bölgeye hem de ülkemize fayda sağlayacağını anlatan Arslan, bölgedeki birçok kültür, mezhep temsilcisinin 1000 yıldan bu yana bir arada yaşayarak birlik ve beraberliğin ne olduğunu ortaya koyarak Türkiye'ye ve dünyaya örnek olduğunu söyledi. Bakan Ahmet Arslan şunları söyledi:

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ilimiz ve bölgemiz için çok önemli, biraz da gecikmiş bir proje. Mahkeme süreçleri nedeniyle proje gecikti ancak bu kış özellikle biraz daha yoğun çalışırız derken kış Allah'a şükür bereketli geçiyor, kar bereketli geliyor ama bir yandan da işleri engelliyor. İnşallah Mart - Nisan aylarında yoğun bir çalışmayla test aşamasına getireceğiz ve yıl ortasında da inşallah bu projenin açılması bizim ve bölgemiz için elzem ve önemli. Hepinizin bildiği lojistik merkez, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun tamamlayıcısı. Lojistik merkezin de 4- 4b5 aydır ihale süreci devam ediyordu. Bu hafta nihai kararı verip yükleniciyi belirleyeceğiz ve inşallah bir itiraz olmasa da martta kazmayı vuracağız. Bu Bakü-Tiflis-Kars'ın da tamamlayıcısı bir proje. ve ülkemizde artık son yıllarda gelişen hızlı trenin Kars'ımıza kadar gelmesinin öneminin bilincinde olarak etap etap Kars'a geliyoruz. Bunun bir başka tamamlayıcısı Iğdır üzerinden Nahçıvan'a, İran'a, Pakistan'a hatta Hindistan'a kadar gidecek ikinci bir demiryolu projesinin öneminin bilincinde olarak onun da çalışmasını sürdürüyoruz. Kars'ı Ardahan'dan sonra Artvin üzerinden Karadeniz'e bağlamayı çok önemsiyoruz, orada eksik olan kısmı Türkgözü Sınır Kapısı'na kadar eksik olan Ilgar Tüneli'nin ihalesini yaptık, ciddi bir paraya 300 milyon liraya, eski parayla 300 trilyona ihalesini yaptık. İnşallah ilkbaharla birlikte yapımına başlayacağız."

Bakan Ahmet Arslan, bununla yetinmediklerini Ardahan'dan sonra Türkiye'nin üçüncü en büyük tüneli Artvin Sahara Tüneli'ne sıranın geleceğini anlatırken, "Böylece Kars'ı Karadeniz'e bölünmüş yol ile sıcak asfalt ile bağlamış olacağız. Ne yazık ki Ermenistan sınırı kapalı, keşke kapalı olmasaydı ancak onun bir şartı var, Ermenistan Karabağ'daki işgalini sonlandırır Azerbaycan ile olan ilişkilerini düzeltirse eyvallah. O zaman orayı da açarız. Ancak bu problemi çözmediği sürece orayı kullanamadığımıza göre Aktaş Sınır Kapısı o zaman bizim için çok önemli. Gürcistan'a giden güzergah olarak, orada da bir tünelimiz var hemen Çıldır'dan sonra onun inşaatı başladı. Bu sene ortalarında tüneli bitireceğiz. İnşallah önümüzdeki sene de yolu bitireceğiz. Biz Kars'ı bölünmüş yollarla etraftaki coğrafyasıyla buluşturacağız" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da Cazibe Merkezlerinin bölgenin istihdamına, kalkınmasına ve gelişmişliğine ne kadar olumlu bir artı katacağını anlattı. Cazibe Merkezlerinin, Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar kapsamlı ve imkan sunan büyük bir proje olduğunu da kaydeden Bakan Elvan, devletin tüm imkanlarını bölge yatırımcılarına sunduğunu ifade etti.

Bakan Elvan bu arada Cazibe Merkezlerinin sunduğu imkanları daha rahat anlatmak için Yakup Demir isimli yatırımcıyı yanına çağırdı. Yakup Demir'in elini tutan Bakan Elvan, kalkınma Bakanlığı olarak yatırımcıya arsa, bina yapımı, kredi imkanlarını sağladıklarını ve en önemlisi de bürokrasi işlemleri ortadan kaldırdıklarını ve tüm işlemleri kendilerinin yaptığını aktardı. Bakan Elvan, Yakup bey al sana bir belge. İşte git kamu kurumlarından, bürokrasiden izinleri al, şunları, bunları yap demeyeceğiz. Diyeceğiz ki Yakup Bey biz seninle beraberiz. İşin başından bu yana Yakup beyle işi birlikte yürüteceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Bakan Elvan'ın havalimanında karşılanması

-Çiçek takdimi

-Bakanların Toplantı salonuna girişleri

-Ahmet Arslan'ın konuşması

-Lütfi Elvan'ın konuşması

-Bakan Elvan'ın Yakup Demir isimli yatırımcıyı yanına çağırması elini tutması ve konuşması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

424 MB – 5 DK 22 SN -

====================================================

3)BAKAN KILIÇ: TÜRKİYE, PARİS, LONDRA VE MÜNİH KADAR GÜVENLİDİR

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partisinin Ağrı İl Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare kurulu toplantısına katıldı. Bakan Kılıç, Erzurum'da bu akşam açılışı yapılacaK olan 13'üncü Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali ile ilgili konuşarak, "Türkiye, Paris, Lonra ve Münih kadar güvenilirdir" dedi.

Erzurum'dan karayolu ile Ağrı'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ağrı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen İl istişare kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Kılıç, 2017 EYOF'la ilgili bilgiler verdi. Türkiye'nin ev sahipliğinde Erzurum'da yarın başlayacak ve 34 ülkeden sporcuların yer alacağı 13'üncü Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin (EYOF 2017) bu akşam açılışının yapılacağını belirtti. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ni Türkiye'den almak için büyük uğraşlar verildiğini ifade eden Bakan Kılıç şunları söyledi:

"Festival Türkiye'de, Erzurum'da olmasın diye çok uğraştılar, istemediler. 'Güvenlik' gerekçe gösterilerek Türkiye'de Uluslararası bir organizasyonun yapılamasını istemediler. Ama biz, 'Hayır, Biz bu organizasyonu yapacağız. Bizim ülkemiz güvenlidir. Biz bunun altından en iyi şekilde kalkarız' dedik. Bu akşam bu organizasyonun açılışını yapacağız. 34 ülkeden katılım oldu. Yazın Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatı var. Yine Uluslararası bir organizasyon. Onu da engellemek için uğraşıyorlar, Ona da gereken cevabı vereceğiz. Bu yaz Avrupa Futbol şampiyonası vardı. Paris'e gittik milli takımımız da oradaydı. Stadyumda Fransız Milli takımı maç oynarken, Fransa Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı stat da iken Dört canlı bomba patladı. Olağanüstü hal ilan edildi ve Avrupa Futbol şampiyonası olağan üstü hal içinde yapıldı. Sokaklarda ağır silahlarla gezen polis ve askerler vardı, Kimse demedi ki bu organizasyonu iptal edelim. Niye Türkiye'de herhangi bir şekilde ufak bir şey olunca böyle diyorsunuz, Niyet başka. Biz buna müsade etmeyiz. Türkiye'nin her yeri en az Paris, Madrid, Londra, Berlin, Münih ve Roma kadar güvenlidir."

Görüntü Dökümü

------------------

-Bakan Kılıç'ın karşılanması

-Bakan Kılıç'ın toplantıda konuyşması

(Haber-Kamera: Sevet ARSLAN/ AĞRI,

============================================

OTOMOBİLDE EŞİ VE ÇOCUKLARINI REHİN ALDI (EK)

4)REHİNE KRİZİ DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa'da gasp ettiği takside eşi ve 4 çocuğunu dün geceden bu yana rehin tutan cezaevi firarisi Osman B., ikna çalışmaları devam ediyor. Yaralama suçundan bulunduğu cezaevinden izinli olarak çıkan 38 yaşındaki Osman B., eşi ve 4 çocuğunu, İbrahim Yıldız'dan tabancayla gasp ettiği takside rehin tutuyor. Lastiklerine ateş edilerek durdurulan otomobilde ailesini rehin tutan Osman B., polislerin su ve yemek teklifini reddetti. Osman B.'yi ikna etmek için babası ve kardeşi de geldi.

Polis, Osman B.'nin takside aç- susuz şekilde rehine tuttuğu eşi ve çocukların zarar görmemesi için operasyon yapamazken, 15 yıldır oğluyla konuşmadığını söyleyen babası da oğlunu ikna edemedi ve olay yerinden ayrıldı.

TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Osman B.'yi ikna çalışmaları 17 saattir aralıksız sürürken, şüpheli polisten bir araç tahsis edilmesini ve serbest bırakılmasını istedi. Eşi ve çocuklarını da yanına alacağını söyleyen Osman B.'nin ikna çabaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Bölgede önlem alan özel hareket polisleri

Ticari taksi

Taksi sürücüsü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 167 MB

==============================================

5)CHP KAMPANYAYA İZMİR MARŞI'YLA BAŞLADI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanlığı'nın organizasyonuyla "İzmir Hayır Diyor" referandum kampanyasının startını İzmir Marşı'yla başlattı. Böke, "İzmir kalk ayağa İzmir kalk ayağa İzmir'in dağlarında çiçekler açtır, mücevher taşa Atatürk'ün adını yazdır" derken Genel Sekreter Sındır, "Eğer ki yurttaşımıza Anadolu'muzun bir köyündeki kardeşimize yapılmak istenenin rejimin bu ülkeyi nasıl bir felakete sürükleyeceğini anlatırsak yürekten inanıyorum ki bu millet bir avuç karşı devrimcinin gizli hesaplarının olduğu defterlerin karşısında duracaktır ve yüzde 99'la 'hayır' diyecektir" dedi.

Bornova İlçesi'ndeki 2 bin 500 kişi kapasiteli Atatürk Spor Kompleksi'nde düzenlenen toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, mevcut ve eski il başkanları, partililer, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı. Salona, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterlerinin yansıra, üzerinde "Hayır", "Cumhuriyete sahip çıkmak boynumuzun borcudur", "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ve "Siz? Hayır'dır" yazılı dev pankartlar asıldı. Salonu tıklım tıklım dolduran partililer, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "İzmir laiktir laik kalacak", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Durma haykır başkanlığa hayır" ve "Reddet, özgürleş, hayırda birleş" diye slogan attı. Program, referandumda oylanacak 18 maddelik anayasa değişikliğine ilişkin hazırlanan ve neden 'hayır' oyu kullanılması gerektiğinin anlatıldığı görselle başladı.

"REFERANDUM OLMAYACAK DİYE KORKTUM"

Anayasa'nın bazı maddelerinin değişikliğini içeren tasarının iptal edileceği hissine kapılıp korktuğunu söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, referandum kesinleştiği için büyük mutluluk duyuyorum çünkü 16 Nisan'da hesaplaşma fırsatını bu ülkenin güzel insanları yakalamış oluyor. 16 Nisan'da 'Hayır' diyerek bu düzene geçit vermeyeceğiz. İzmir'imiz Türkiye'mizin çağdaş yüzüdür. Referandumda, 16 Nisan sürecinde hep birlikte, tüm seçmenlerimizi bu kötü Anayasa'nın, anti demokratik Anayasa'nın maddelerine tüm yurtseverler 'hayır' diyeceklerdir. Sandıklara güçlü bir şekilde sahip çıkarak, seçmenlerimize değişikliğin kötü olduğunu anlatarak sonuçta iyi bir 'hayır' alacağımıza inanıyorum. İktidar partisi bu değişikliği savunamayacak durumda ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne iftira atıyor, bu onların çaresiz olduğunu gösteriyor. Bu Anayasa'nın ülkemize layık olmadığını halkımıza gösterebilecek durumdayız. Referandumda 'hayır' oyu çıkması durumunda Başbakanı korumuş oluyoruz. Maalesef Başbakan kendisini koruyamıyor ve ülkemiz için acı bir durum" dedi. Başkan Güven, seçmenlerin oy kullanabilmesi için neler yapılması gerektiğini hatırlattı ve mutlaka oy kullanılması gerektiğini söyledi. Daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Bornova Kadın Kolları'ndan ayrılarak 'hayır' kampanyasında yer almak üzere CHP'ye katılan 20 kişiye rozet takıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Mustafa Balbay, Musa Çam, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, Özcan Purçu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila kısa konuşmalarla salonda bulunanlara seslendi.

"KARŞI DEVRİMCİLERİN EN CİDDİ DARBESİ"

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların saltanatı saraydan alıp millete verdiğini belirten Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu Cumhuriyeti kuranlar saltanatı saraydan alıp millete devretti. Bugün içine düşürüldüğümüz referandum süreci, aslında Cumhuriyete, demokrasiye ve onun kurucu değerlerine karşı, Cumhuriyet kurulduğundan bugüne hilafet özlemi içinde olanların ve karşı devrimcilerin belki de en ciddi darbesidir. Laikliğin, demokrasinin ve sosyal devletin var olabilmesinin önüne konan bir sandıktır. Bu hareket karşı devrim hareketedir. Onun için bu mesele sadece bizlerin Cumhuriyet Halk Partisi'nin meselesi değil. Bu mesele Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve onunla omuz omuza savaşan büyük Türk Milleti'nin meselesidir. Dün terör örgütleriyle el ele dolaşıp onlarla masalara oturan, devletin içinde yapılanmalarına göz yuman anlayış, bugün bunları inkar ediyor. Geçmişe dönüp bakarsak gördüğümüz bu gerçek şimdi inkar diliyor. Bugün bu millete diyorlar ki 'Cumhuriyete bir şey olmuyor, bu bir sistem değişikliği korkmayın. Biz Cumhuriyetimizi seviyoruz. 1923'te kuruldu devam ediyor' bunu diyenlere inanacak mısınız? Dün yaptıklarını nasıl bugün inkar ediyorlarsa bugün söylediklerini de yarın inkar edeceklerdir. Bu Anayasa değişikliği teklifi ülkemize, demokrasiyi ortadan kaldıracak insan hakları, özgürlükler, barış, insanca yaşam haklarımızı elimizden aldıracak bir tek adam rejimidir" dedi.

"HALKIMIZA İYİ ANLATILIRSA YÜZDE 99 'HAYIR' ÇIKAR"

Yapılmak istenenin rejim değişikliğini savunan Genel Sekreter Sındır, "Cumhuriyet rejimini bir ucube rejime dönüştürmek istiyorlar. Eğer ki yurttaşımıza Anadolu'muzun bir köyündeki kardeşimize yapılmak istenenin rejimin bu ülkeyi nasıl bir felakete sürükleyeceğini anlatırsak yürekten inanıyorum ki bu millet bir avuç karşı devrimcinin gizli hesaplarının olduğu defterlerin karşısında duracaktır ve yüzde 99'la 'hayır' diyecektir. 'Evet' denmesini isteyenlerin bir tek gerekçesi yok. Yalnızca gizli hesapları var. Bugün belki bir kişi için düşünülüyor ama yarın bir başkası gelecek baki olan tek adamlık rejimi olacak" dedi.

"TERÖRÜ 15 YILDA NEDEN BİTİRMEDİN"

CHP'nin hiçbir terör örgütüyle hiçbir şekilde ilişkisi olmadığını belirten Sındır, "Terörü bitireceklerini söylüyorlar. Kardeşim 15 yıldır iktidardasın, terörü bitirmek için Cumhuriyet Halk Partisi taş mı koydu önüne. Gelin parlamentoda bu terörü birlikte bitirelim dedik, onlar gidip dışarıda çözüm aradılar. 15 yıldır Türkiye'nin iç ve dış bütün politikalarını, ekonomik politikalarını kim belirliyordu, peki 15 yıldır koalisyonla mı yönetiliyordu bu devlet. Ekonominin geldiği noktada ülkenin içinde olduğu bataklıktan çıkamayacaklarını gördüler. Bütün ekonomik sorunları da 3-4 ay sonrasına öteleyerek halkı kandırmaya çalışıyorlar. Medyada da şuan kendi borularını öttürme çabasındalar, işte bu panik havasıdır, halktan gerçeği kaçırmaya çalışıyorlar. Bu referandumda sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil, vatanını, yurdunu, bayrağını, Atatürk'ünü ve bu Cumhuriyeti kuran şehitlerimize saygı duyan herkesin görevidir 'hayır' demek. Herkesin sandığa gitmesini sağlamalıyız. Sandığa gitmeyenlerin büyük bir kısmı 'Hayır' diyecek yurttaşlarımızdır. Bizim hiçbir terör örgütüyle hiçbir işimiz olmaz. Ülkesini bayrağını seven ve demokrasiye sahip çıkan yurttaşlar olarak 16 Nisan'da bu sürece bizi taşıyanlara tokat gibi cevabı milletimiz verecektir" diye konuştu.

"AYDINLIK TÜRKİYE'NİN TARİHİNİ YAZACAĞIZö

Referandum sandığının ilklerin başlangıcı olduğunu dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından seçildiği 2014 yılından bu yana ekonomik verilere değindi. Referandumda tarih yazacaklarını öne süren Böke, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gideceğimiz sandık son değil ilklerin başlangıcı olacak. Adına Anayasa değişikliği dedikleri teklifi karşımıza koydular. Siz bu karanlık düzenin devam etmesini istiyor musunuz? Biz aydınlık bir Türkiye'nin tarihini yazacağız. Sordukları soru siyah ve beyaz kadar uzak iki farklı geleceğin ardından ayrım yapmamızdı. Siz hukuka dayanan 80 milyon yurttaşın her birinin hakkının korunduğu hukuk devleti mi yoksa hukuksuzlukla işleyen tek bir kişinin keyfiyle yönetilen bir Türkiye mi istiyorsunuz? Biz aydınlık, özgür, kalkınan ve sosyal devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Bize dayatılan 'Bu tercihin bugünkü düzenin devamını istiyor musunuz?' sorusu olduğunu asla unutmayın. Sinsice köşede bekletilen bir KHK ile bir gecede, 'barış ve özgürlük' dediği için akademisyenlerin üniversitelerden atılmasını istiyor musunuz? Ziraat Bankası'nın bir gece sizin elinizden alınıp saraylara devredildiği bir ülke istiyor musunuz? Sizi değil kendini düşünen bu siyasetin düzeninin devam etmesini istiyor musunuz? Bize sorulan soru çok açık. Hangi siyasi görüşte olursak olalım, biz bu 2.5 yıldır devam eden fiili başkanlık sisteminin ne yaşatacağını biliyoruz. 2,5 yıllık fiili başkanlık düzeni sonunda daha fakiriz."

"MİLLİ GELİR 4 BİN TL DÜŞTÜ"

2014 yılında kişi başına düşen milli gelirin 12 bin 112 dolar, bir yıl sonrasında ise bu rakamın 11 bin 14 dalara düştüğünü savunan CHP'li Böke, "Bu düzenin başladığı 2014 yılında kişi başına milli gelir 12 bin 112 dolardı, sadece 1 yıl içinde bu gelir 11 bin 14 dolara düştü. 1 yılda bu fiili başkanlık hepimizin cebinden 4 bin TL'yi çaldı. Bizim hayırımız bu yoksulluğa hayırdır. 2014'ten bu güne Türkiye'de var olan 3 milyon işsiz üzerine 700 bin kişi daha işsiz katıldı. Bu düzen yüzünden iş bulamıyor. Bu düzen en çok kadını yok sayıyor çünkü insana insan gözüyle bakmıyor. Bu süreçte evine ekmek götüren 447 bin kadın işsiz kaldı. Genci ve geleceği de yok sayıyor, fiili başkanlığın 2,5 yıllık süresinde 117 bin genç başkanlık uğruna işsiz kaldı. Tanımadığınız komşunuzun kapısını çaldığınızda, belki farklı bir siyasi görüşü ve farklı bir inancı olabilir ama ortak olduğunuz nokta yoksulluktur. Şimdi bize düşen görev işte o kapısını çaldığınız demokrasi sevdalılarıyla hepimizin ortak geleceğimizi yeniden yazmaktan geçiyor. İzmir kalk ayağa İzmir kalk ayağa İzmir'in dağlarında çiçekler açtır, mücevher taşa Atatürk'ün adını yazdır" diye konuştu. Salondakilerin toplu fotoğraf çektirmesinin ardından program sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Kamil Ok Sındır'ın konuşması

-Selin Sayek Böke'nin konuşması

-Salondan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

========================================================

6)EVDE MUTFAK TÜPÜNDEN SIZAN GAZ PATLADI: 3 YARALI

AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, bir evde mutfak tüpünden sızan gazın patlaması sonucu Ertaş çifti ve 2 yaşındaki oğulları, ağır yaralandı.Olay, bugün saat 06.00 sıralarında, Yenimahalle Mezbane Caddesi üzerinde meydana geldi. Hasan Ertaş (24), eşi Leyla Ertaş (21) ve çocuğu İrfan Efe Ertaş (2), akşam uyuduktan sonra mutfakta olan tüpün hortumundan sızan gaz, evin içine doldu. Sabah işe gitmek için uyanan Hasan Ertaş, eşi ile mutfakta kahvaltı için tüpü yakmaya çalıştığı anda ev içinde sıkışan gaz patladı, yangın çıktı. Patlamada ağır yaralanan Hasan Ertaş ve Leyla Ertaş olay yerine çağrılan ambulansla Andan Menderes Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çiftin çocuğu İrfan Efe Ertaş ise Aydın Çocuk Doğum Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların tedavisinin sürdüğü bildirildi. Patlama sonrası evde çıkan yangına kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri, büyümeden söndürdü. Patlama sonrası evde büyük çaplı hasar oluştu. Polis, patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Hasar gören evden ve mutfak tüpünden görüntü

Burhan CEYHAN/ GERMENCİK (Aydın), -

============================================

7)KAHRAMANMARAŞ'TA KURTULUŞ COŞKUSU

KAHRAMANMARAŞ'ın düşman işgalinden kurtarılışının 97'nci yıldönümü, Başbakan Yardımcısı Veysi kaynak'ın da katıldığı törenle kutlandı.

Trabzon Bulvarı'nda düzenlenen tören; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Garnizon Komutanı Albay Bayram Ölçücüoğlu'nun tören aracıyla halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Kutlama törenine; Ak Parti Kahramanmaraş milletvekillileri Mahir Ünal, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak, İlker Çitil ve Nursel Reyhanlıoğlu, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İstanbul milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Özcan, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Göktağ ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fatih Mehmet Erkoç, Türk bayrağına, kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'nı taktı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 12 Şubat'ın Kahramanmaraş için bir düğün ve bayram günü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bugün, 'Namus günüdür' diyerek ilk kurşunu namus için, özgürlük için atana Sütçü imam'ın, 'Kalesinde düşman bayrağı dalgalanırken cuma namazı kılınmaz çünkü özgür değiliz' diyen Rıdvan hocaların, Kuvay-i Milliye'nin lideri Çerkez Arslan Bey'lerin ve birbirinden değerli nice kahramanların hatırlanma günüdür. 97 yıl önce kısıtlı imkanlarla sömürgecileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Maraşlıların torunları, aynı birlik, aynı beraberlik ve aynı ruh içerisinde çalışmalarını devam ettirmelilerdir. Bu 12 Şubat, 15 Temmuz hadisesinden yaklaşık 7 ay sonra bize 97 yıl önceki ruhu, heyecanı ve aşkı bir kez daha yaşatan bir gündür. Devletimizin milletimizden aldığı emaneti, topladığı vergilerle yurdunu savunmak için emanet ettiği tankların, topların, uçakların altına geçen, o kahramanların aynen 97 yıl önce Maraşlıların yaptığı gibi bir mücadele, büyük bir kahramanlık verdiğini asla unutmamalıyız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, kahraman bir kentte belediye başkanı olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

KURTULUŞ CANLANDIRILDI

Konuşmaların ardından tiyatro sanatçıları tarafından Kahramanmaraş'ın Fransızlar tarafından işgali ve halkın örgütlenerek şehrini kurtarması canlandırıldı. Tören, mahalle çeteleri ve sivil toplum örgütlerinin geçit töreniyle son buldu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kaynak'ın halkın bayramını kutlaması

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Halk oyunu gösterileri

Erkoç'un bayrağa İstiklal Madalyası'nı takması

Erkoç'un konuşması

Kaynak'ın konuşması

Kurtuluşun canlandırılması

Geçit töreni

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞDHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 314 MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement