Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

RUS BÜYÜKELÇİ'YE YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ SÖKE'DEKİ GÖZALTI SAYISI 6 OLDU(EK)1)ÜÇ YIL KAÇAK OTURMUŞLARAnkara'da katıldığı resim sergisinde Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesinin Söke'de 3 yıl boyunca adres kaydı yaptırmadan ikamet ettiği...

20.12.2016 14:34

RUS BÜYÜKELÇİ'YE YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ SÖKE'DEKİ GÖZALTI SAYISI 6 OLDU(EK)

1)ÜÇ YIL KAÇAK OTURMUŞLAR

Ankara'da katıldığı resim sergisinde Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesinin Söke'de 3 yıl boyunca adres kaydı yaptırmadan ikamet ettiği ortaya çıktı. Altıntaş'ın gözaltına alınan babası İsrafil, anne Hamidiye ve kardeşi Seher Altıntaş'ın Söke'nin Sarıkemer Mahallesi'nden Çeltikçi Mahallesi'ne 2 ay önce geldiği açıklamalarını yalanlayan Sarıkemer Muhtarı Mehmet Dalma, "Aile bizim mahallemizde yaşamadı. Bu aile burada hiç ikamet etmedi. Sarıkemer'ın adının bu tür olaylara karışması bizleri üzüyor" dedi.

3 YILIN ARDINDAN 2 AY ÖNCE KAYIT YAPTIRMIŞLAR

Çeltikçi Mahalle Muhtarı Önder Aşçı ise kendisine 2 ay önce kayıt yaptıran Altıntaş ailesinin, Sarıkemer'den geldiğini duyduğunu ifade ederek, "Aile 3 yıl önce Çeltikçi Mahallesi Mehmetçik Caddesi 33/7 adresinde daire satın almış. O tarihten beri orada yaşadıklarını öğrendik. Bana 2 ay önce kayıt yaptırdılar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

Sarıkemer Muhtarı Mehmet Dalma ve Çeltikçi Mahalle Muhtarı Önder Aşçı'nın konuşması

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

====================================================

DOĞU BUZULLAR GİBİ (EK)

2)BELEDİYENİN İŞ MAKİNELERİ DONDU

Sibirya soğuklarının görüldüğü Muş'ta belediyenin iş makineleri ve araçlar dondu. Kapalı garajda olmasına rağmen mazot depoları donan iş makinelerinin altına el arabalarıyla ateş bırakan belediye personelleri, araçların çalışması için yoğun çaba harcadı. Araçları donanlar ise, takviye kabloları ve pürmüz tüpüyle donan araçlarını çalıştırmaya çalıştı. Donan iş makineleri için belediye garajına gelen Belediye Başkanı Feyat Asya, donan iş makineleri için biran önce ısıtılarak iş başı yapması için personellere talimat verdi. Kar temizleme çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Feyat Asya, şöyle dedi:

"Hava sıcaklığının eksi 30 dereceyi bulması araçlarımızın çoğunu dondurmuş durumda. Sabahın erken saatlerinde ekiplerimiz araçlarını önce ısıtmak şartıyla altlarına ateş bırakmak suretiyle çalışma alanına ancak intikal edebildiler. Öğlen saatleri olmasına rağmen hala iş makinelerimiz halen ısıtılamadı ve çalışmıyor. Bu anlamda kar yağışıyla birlikte soğuk havanın etkisini göstermesinden dolayı ekiplerimiz zor şartlarda çalışmaktadır. Dileğimiz inşallah bu havaların normale dönüşmesi ve çalışmalarımıza son sürat devam etmek. Özellikle iş makineleri, greyder ve dozerler donmuş durumda. Kamyonlarımızda donmuştu onlara sabah erken saatlerde müdahale edildi, onlar çalıştırıldı. Ancak itfaiye araçlarımız, vidanjör ve kanalizasyon açma iş makinelerimiz şu anda donmuş durumdadır. Kapalı garaj içerisinde bu araçlarımız donmuş durumda. Isıtma sistemi olarak hangarımızın içerisinde kalorifer var. Yalnız hangar büyük olduğu için, hava sıcaklığı da sıfırın altında 30 dereceye kadar düşünce yeterli olmadı."

Görüntü Dökümü

---------------------

-Donan iş makinelerini altına ateş bırakılması

-Donan iş makinelerini ısıtlması

-İş makinelerinden detay

-Araçların altına odun ve mazot dökülerek ısıtılması

-Belediye Başkanı Feyat Asya'nın garajdaki araçları incelemesi

-Belediye Başkanı Feyat Asya Röp.

-Detay

-Aracı donan vatandaşın aracını ısıtması

-Aracı donan vatandaş Kadri Gürtürk Röp.

Haber-Kamera: Eser AYDIN/MUŞ,

=====================================================

3)SARAY'DA DERE BUZ TUTTU

TEKİRDAĞ'ın Saray İlçesi'nde hava sıcaklığının eksi 6 dereceye düşmesi nedeniyle Ergene Deresi buz tuttu.

Trakya'da hakim olan dondurucu soğuklar Saray İlçesi'nde bulunan Ergene Deresi'nin buz tutmasına neden oldu. İlçede hava sıcaklığının eksi 6'lara düşmesi üzerine buz tutan dereden hayvanlarına su almak için gelen vatandaşlar, buzları kırarak su almak zorunda kaldı. Traktörü yardımıyla derenin buzlarını kırmaya çalışan İbrahim Türk, "Derenin ilk kez bu kadar buz tuğunu gördüm. Hayvanlara su alacaktım ancak buzlu olduğu için traktör ile girip buzları kırdım ve suyu alabildim" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Dereden detaylar

-Buz tutan dere

-Traktörle buz kırılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Şenol AKSOY/SARAY(Tekirdağ), -

=======================================================

4)BURSA'DAN HALEP'E 20 TIR YARDIM YOLA ÇIKTI

BURSA iş dünyasıncaHalep'te hayatta kalma mücadelesi verenler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan 20 TIR dolusu gıda ve kışlık yardım malzemesi törenle yola çıktı.  Bursa Valiliği öncülüğünde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) destekleriyle Suriye'nin Halep kentinde yardıma muhtaç insanlar için başlatılan yardım kampanyası için Bursa iş dünyası seferber oldu. BTSO'nun destek verdiği yardım organizasyonunda Bursa iş dünyası, savaşın acımasız yüzü ile karşı karşıya kalan halka yardım elini uzattı. BTSO üyeleri, 5 gün içerisinde binlerce koli ayçiçekyağı, bulgur ve makarna, binlerce çuval un ve battaniye yardımında bulundu. Yardım malzemelerinin yer aldığı 20 TIR, iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla BTSO Hizmet Binası önünden uğurlandı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk halkının insani yardımlar konusunda tarihi ve kültüründen kaynaklanan güçlü bir geleneğe sahip olduğunu söyledi. Başkan Burkay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumsal duyarlılığı artıran, sosyal ve kültürel değerleri güçlendiren projelerin de mimarlığını üstlenmekte olduklarını kaydetti.

"YARDIM ELİ ÜLKE SINIRLARINI AŞIYORö

Bursa iş dünyasının yardım elinin kent ve ülke sınırlarının da ötesine uzandığını dile getiren Başkan Burkay, insanlık dramının yaşandığı Suriye ve Irak halkının acılarını hafifletmek adına üzerlerine düşen sorumluluğunu yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. BTSO üyelerinin de destekleriyle geçen ay savaş ve yoklukla birlikte zorlu kış şartlarıyla mücadele eden Bayır Bucak Türkmenleri için giysi yardımında bulunduklarını hatırlatan İbrahim Burkay, Bursa'da düzenledikleri meslek kurslarıyla da Suriyeli göçmenlerin kendi ayakları üzerinde durmaları için fırsatlar sunduklarını dile getirdi.

BTSO TARİHİNİN EN BÜYÜK İNSANİ YARDIM KAMPANYASI

BTSO olarak Suriye halkı gibi tüm mazlumların yanında yer almaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Burkay, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin yürüttüğü siyasi ve ekonomik hamlelerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızdan milletimizin tüm fertlerine kadar, mazlumların yanında yer alma tavrımızın tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyorum. Bugün Bursa iş dünyası, Halep için düzenlenen yardım organizasyonuyla da örnek duyarlılığına bir yenisini daha ekledi. BTSO tarihinin en büyük insani yardım kampanyasını gerçekleştirerek, 20 yardım TIR'ının yola çıkmasında büyük katkıları olan; tüm iş dünyası kuruluşlarımıza ve üyelerimize şükranlarımı sunuyorumö dedi.

YARDIM TIRLARI DUALARLA UĞURLANDI

Başkan İbrahim Burkay'ın konuşmasının ardından BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis ve komite üyeleri ile Bursa iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla yardım TIR'ları dualarla uğurlandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yardım tırlarından genel görüntü (Drone Görüntüsü de Eklenmiştir)

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın Konuşması,

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk'un konuşması,

Duaların okunması,

Yardım tırlarının uğurlanmasından görüntü

BURSA,

==========================================

5)İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN SİLOPİ'YE OTURMA BANKI

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, kardeş belediyesi olan Şırnak'ın Silopi İlçe Belediyesi'ne 46 adet oturma bankı gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Doğu ve Güneydoğu'da görevlendirme yapılan Hakkari, Silopi, İdil, Cizre, Sur, Silvan ve Hani belediyeleri ile "kardeş şehir" olarak protokol imzalamış ve kardeş belediyelerle işbirliği içerisinde başlattığı yardım sürüyor. İBB, bu kapsamda Silopi Belediyesi'ne 46 adet oturma bankı gönderdi. Parçalar halinde gönderilen ve Silopi Belediyesi kademesinde birleştirilen oturma bankaları yerleştirilmek üzere okul, hastane, sağlık ocakları ve park alanlarına gönderildi.

Bankların park, hastane ve sağlık ocakları bahçesine monte işlemlerine başlandı. Silopi Devlet Hastanesi'nde staj yapan Ferhat Bostancı, öğle arasında oturduğu bankta yardımı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Öte yandan Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ökten, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiğini belirterek, "İlçemize hizmetlerimiz devam ediyor. Kardeş Şehir projesi ile güzel projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu çerçevede bize yardımlarını esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İBB tarafından gönderilen banklar

Bankların kademede birleştirilmesi

Bankların hastaneye taşınması

Banklarda oturan vatandaşların konuşmaları

Bankta oturan sağlık çalışanları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), -

==============================================

6)AK PARTİLİ BOYNUKARA: TERÖR SALDIRILARINDAKİ BOMBALAR, KLASİK ÖRGÜTLERİ AŞIYOR

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, İstanbul ve Kayseri'deki hain saldırılarda kullanılan patlayıcıların klasik örgütleri aşan patlayıcılar olduğunu söyledi. Terör örgütlerinin yabancı istihbaratlar tarafından kullanıldığını dile getiren Boynukara, saldırılarda kullanılan patlayıcının ABD'nin Suriye'de PYD'ye yaptığı silah yardımı içerisinde yer alan malzemelerden yapılıp yapılmadığının da soruşturma sonunda ortaya çıkacağını ifade etti.

Seçim bölgesi Adıyaman'a gelerek çalışmalar yürüten Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul ve Kayseri'deki hain saldırılarda şehit olan yakınlarına başsağlığı dileyen Boynukara, devletin teröristlere en güçlü ve sert şekilde karşılık vereceğini ifade etti.

Yabancı istihbarat örgütlerinin operasyonları kendileri yapmak yerine terör örgütlerini kullandıklarını ve saldırıda kullanılan patlayıcının klasik örgütleri aşan bir malzeme olduğunu dile getiren Boynukara, şöyle dedi:

"İstihbarat örgütleri bazı operasyonları kendileri yapmazlar ve bunlar için terör örgütlerini kullanırlar. İstanbul'daki patlamada kullanılan patlayıcının cinsi, muhtevasına ilişkin savcılığın ulaştığı bilgiler, bilinen klasik örgütleri aşan bir malzeme olduğunu ortaya koyuyor. Soruşturmalar devam ediyor. Eminim oradan çok daha farklı sonuçlara ulaşılacak. Patlayıcı maddenin türü, kayba yönelik menşei bunlara ilişkin bilgiler gelecek. Şimdi bunlar bakkalda manavda satılan malzemeler değil, bunların üretildiği yerler belli. Bunların kullanıldığı, satıldığı, pazara sunulduğu yerler belli. Bunu görmemiz lazım" dedi.

Amerika'nın terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye düzenli silah yardımı yaptığına ancak ne tür malzemeler verdiğinin bilinmediğine de işaret eden Boynukara şöyle devam etti:

" Amerika Birleşik Devletleri, PKK terör örgütünün yan kuruluşu olan PYD'ye düzenli olarak silah veriyor. Ne tür malzeme verdiğini bilmiyoruz. Hangi tür patlayıcı verdiğine ilişkin elimizde bilgi yok. Ama kendilerini de malzeme verdiklerini, silah verdiklerini, ekipman verdiklerini yalanlamıyorlar. Bu hafta üç veya dört helikopter dolusu malzeme verildiği basına yansıdı. Kendileri de bunu reddetmediler. Kongrelerinde PYD'ye silah yardımı yapılmasına ilişkin karar çıkardılar. Şimdi biz Amerika'nın PYD'ye verdiği malzemeler içerisinde neler olduğunu bilmiyoruz. Peki bu İstanbul'da veya Kayseri'de patlatılan malzemeler Amerika'nın PYD'ye verdiği malzemelerse ne diyeceğiz? Bunu soruşturma süreçleri ortaya çıkaracak."

Batıya seslenen ve terör örgütleri üzerinden iş görmesinin kendilerine zarar vereceğini vurgulayan Boynukara, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz batının aklını başına almasını istiyoruz. İçinde bulunduğu akıl tutulmasından çıkmasını istiyoruz. Terör örgütleri üzerinden iş görmesinin bize değil, kendisine zarar vereceğini bilmesini, görmesini istiyoruz. Bu anlamda FETÖ de, PKK da, PYD de bunların hepsi iç içe örgütler. İstihbarat örgütlerinin kullandığı yapılardır bunlar. Bugün bu eylemde PYD'yi kullanır. Bir sonraki eylemde PKK'yı kullanır. Daha sonra DAEŞ'i kullanır. Başka bir eylemde FETÖ'yü kullanır. Bunlar gayri milli unsurlardır. Bunların hepsi istihbarat örgütlerinin etkisi ile kullanımına açık örgütlerdir. Dolayısıyla arkasında ne var ne yok, soruşturma tamamlandıktan sonra göreceğiz. Ama genel bir kaide olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz; terör örgütleri, istihbarat örgütlerinin kullandığı bir araçtır. Bugün ihtiyacı vardır kullanır, yarın ihtiyacı bitince çöpe atar. Bunun görülmesi lazım."

Görüntü Dökümü

------------------------------

Adnan Boynukara'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN - ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 170 MB

========================================================

7)LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR ZAMANI DURDURDU

Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören onkoloji hastası çocuklar sosyal medyada dünya çapında popüler bir uygulama olan 'Mannequin Challenge' ile zamanı durdurdu. Hastane'de düzenlenen yılbaşı kutlaması kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe çocukların yanı sıra aileleri ve hastane personeli de katıldı.

KİTVAK-Kemik İliği ve Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar için yılbaşı kutlaması düzenledi. Çocuklar, 'Bayram Abla' animasyon ekibinin, noel baba, noel kız, örümcek adam ve kovboy kıyafetleri giyen animatörleri ile keyifli anlar geçirdi. Zorlu tedavi süreçlerinden geçen çocuklar, aileleri ve hastane personeli sosyal medyada hızla yayılan 'Mannequin Challenge' ile mutlu geçirdikleri dakikaları dondurdu. Yapılan çekim sırasında oldukça eğlenen çocuklar, yeni yıl pastası kesti. 2017 yılından neler beklediği sorulan çocuklar hediye yerine eve ya da gezmeye gitmek istediklerini söyledi. Sterilize edilmiş ortamda tedavi gören çocuklar, bu ortamın dışına çıkamadıkları için eğitim ve oyun aktivitelerini de hastane içerisinde gerçekleştiriyor. Özel anların dışında ziyaretçi kabul edilmeyen merkezde çocuklar sadece refakatçi aileleri ve hasta arkadaşlarıyla zaman geçiriyor. Bu nedenle çocukların yaşadıkları nadir anlardan birini dondurması farklı bir anlam kazandı.

2017'DEN SAĞLIK İSTEDİLER

Partiye katılan çocuklardan 5 yaşındaki İbrahim Efe Gök, yeni yıldan hediye yerine sadece evine ve gezmeye gitmek istediğini söyledi.

13 yaşındaki Sevim Çelik ise "2017'de inşallah iyileşirim. Okula gitmek istiyorum. Otelde tatile gitmek istiyorum. Gezmeyi istiyorum" dedi.

Gülsen Atıcı ise oğlu Anıl'ın 7 aydır tedavi gördüğünü belirterek, "2016 çok çok zordu. 2017 yılından sağlık bekliyoruz, başka hiçbir şey değil. Hiç bir şeyi yokken birden çıktı. İnşallah birden gidecek. 2017'den sağlık ve mutluluk bekliyoruz" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy, 2017 yılına umutla girdiklerini belirterek, "Mutlu, huzurlu bir Türkiye, sağlıklı çocuklar ve güzel bir gelecek için yeni yıla merhaba diyoruz. 2017 yılından umutluyuz" dedi.

"ONLARI BÖYLE MUTLU GÖRMEK UMUT VERİYOR"

Çocukları partide eğlendiren 'Bayram Abla' animasyon ekibinden Rus uyruklu Galina Emir ve kızı Anna Kolomeyçuk partide çocuklarla birlikte eğlendiklerini ifade etti. Kolomeyçuk, 13 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini belirterek, "Ben 9 Eylül Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünde öğrenciyim. Normalde profesyonel olarak çalışıyoruz ama buraya gönüllü olarak geldik. Çocuklara moral vermek için geldik. Dün nasıl hissedeceğimi düşündüm, ama onları böyle mutlu görmek umut veriyor, umarım iyileşecekler" dedi.

"PROVOKASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü silahlı saldırı hakkında görüşü sorulan Galina Emir, "Çocukların ulusu yoktur. Çocuklar her yerde çocuk. Rus, Türk fark etmez" dedi. Anna Kolomeyçuk ise haberleri izlediğinde provokasyon olduğunu düşündüğünü ifade ederek, "Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler düzelmeye başlamışken bu olayın meydana gelmesi bana provokasyon olduğunu düşündürdü. Bugün Moskova'da Halep ile ilgili toplantı gerçekleşecek. İki ülke arasında ilişkilerin bozulacağını düşünmüyorum. Ben de turizm okuyorum umarım bu yıl turistler gelecek. Ben hayatımın yarısını Türkiye'de geçirdim. Rusya'daki akrabalarım ve buradaki arkadaşlarım arasında köprü olmak istiyorum. İki ülke arasında ilişkilerin iyi olmasını istiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Çocuklardan görüntü

Mannequin Challange yapılırken görüntü

İbrahim Efe Gök röp.

Sevim Çelik röp.

Gülsen Atıcı röp.

Prof. Dr. Savaş Kansoy röp.

Galina Emir ve Anna Kolomeyçuk röp.

Genel ve detay görüntüler

Timur TARLIĞ Kamera: Mücahit BEKTAŞ-İZMİR/DHA

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement