Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR Devlet Hastanesi çalışanlarına 'mobbing' (işyerinde baskı) konulu eğitim semineri verildi.

25.10.2012 10:25

Foto: Plaket töreni

===

Mobbing varsa iletişim yoktur

AFYONKARAHİSAR Devlet Hastanesi çalışanlarına 'mobbing' (işyerinde baskı) konulu eğitim semineri verildi. Mobbingin sağlıklı iletişimi yok ettiğine değinen Psikolog Sevim Coşkun, mobbing uygulayanların işini kaybetme korkusu yaşayan kişiler olduğuna değindi. Mobbingin son zamanlarda iş yerlerinde görülen en ciddi sorunlardan biri olduğunu anlatan Coşkun, "Bir işyerinde mobbing varsa sağlıklı çalışma ortamından bahsetmek mümkün değil. İleriyi görmek imkansız. İlişkiler ve roller belirsizdir. Dolaylı ve baştan savma iletişim vardır" dedi.

Mobbingle karşılaşanların sorundan kaçmamalarını veya görmezden gelmemelerini isteyen Coşkun, gerekirse hukuki çözüm yollarını kullanabileceklerini hatırlatarak Türkiye'de konuyla ilgili kazanılmış dava örnekleri olduğunu vurguladı. Coşkun, "Mobbing uygulayanlar genellikle duygusal zekadan yoksun, insani değerlerden uzak, makamını kaybetme korkusu yaşayan, ayrıcalıklı hak sahibi olduğuna inanmış, bencil, egoist ve korkak kişilerdir. Mobbinge uğrayanlar ise işini çok iyi yapan, etrafında çok sevilen, prensipli, çalışkan, dürüst, bağımsız ve yaratıcı kişilerdir" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Eğitimden fotolar

===

CHP 5 bin Türk bayrağı dağıttı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Burdur İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın coşkulu bir şekilde kutlanması amacıyla Gazi ve Kışla Caddesi'ndeki esnafa 5 bin Türk bayrağı dağıttı. CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, bu hafta içerisinde çifte bayram yaşanacağına işaret ederek, "Kurban Bayramı ve akabinde Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. Burdur'da partimiz ve sivil toplum örgütleriyle birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkulu bir şekilde kutlanması için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

29 Ekim günü saat 14.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunacaklarını, saat 18.00'de Müze Parkı önünde toplanarak Şeker Meydanı'na, Cumhuriyet yürüyüşü yapılacağını kaydeden Erman, saat 19.30'da ise Şeker Meydanı'nda Cumhuriyet konseri düzenleyeceklerini açıkladı. Bayrama kadar 5 bin Türk bayrağı dağıtacaklarını belirten Erman, "Bir hafta boyunca ilimizde tüm işyerlerinin ve evlerin al yıldızlı bayraklarla süslenmesi için çalışacağız. Bugünden başlayarak halkımızı ev ve işyerlerini bayraklarla süslemeye davet ediyoruz" dedi.

Onur ÖZKAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Bayrak dağıtımı

===

Cenaze hizmetleri kursu

DEMRE Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Cenaze Hizmetleri Kursu' açıldı. Kurs, kadın ve erkeklere ayrı ayrı veriliyor. Kursu, kadınlara Cemile Özdemir, erkeklere İmam Süleyman Özdemir veriyor. Kursa 15 kadın, üç erkek katılıyor. Demre Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde verilen kurs 32 saat sürecek. Haftada iki gün dörder saat verilen kurs, bir ay sürecek. Kursta, ölüm esnasında yapılması gerekenler, ölüyü yıkama, kefen kesme ve kefenleme uygulamalı olarak öğretiliyor. Demre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Haydar Yalçın, "Kursta öğretilenler yaşamın bir parçası. Vatandaşlarımızdan gelen istek üzerine kursu açtık" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kurstan

===

'Alaiye Taburu' özel anma

OSMANLI ile Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Karadağ arasında 100 yıl önce yaşanan Balkan Savaşı sırasında Çatalca'da şehit düşen 157 Alanyalı asker için Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediye Başkanlığı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Şoförler Odası ve Alanya Kültür ve sanat Vakfı (ALSAV) işbirliğinde anma programı düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında panel düzenlenecek, mevlit okutulacak ve şehitlik ziyareti yapılacak.

Balkan Savaşı nedeniyle 1912 yılında Çatalca'da bulunan ve şehit düşen 7'si subay 157 askerden oluşan 'Alaiye Taburu' için bir anma programı düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında ilk olarak 14 Kasım'da ALTSO'da bir panel düzenlenecek. 15 Kasım'da ise Çatalca Şehitliği'ne gezi düzenlenecek. 3 günlük gezi sırasında Çatalca'da şehit düşen Alanyalı askerler anısına yaptırılan anıta üzerinde isimleri yazılan mermer levhalar çakılacak.

ALSAV Başkanı Faruk Nafiz Koçak, 100 yıl önce Rusya'nın kışkırtmasıyla 4 ülkenin anlaşarak 13 Ekim 1912'de Osmanlı'ya savaş açtığını ve bunun üzerine Osmanlı Devleti'nin daha önce askerliklerini yapmış, 30 yaşın üstündeki yedek askerleri orduya çağırdığını söyledi. Savaşa 157 kişilik Alaiye Taburu'nun da katıldığını belirten Koçak, İstanbul'u almak için ilerleyen Bulgar kuvvetlerini, 17 Kasım 1912'de Çatalca'da konuşlanmış 500 kişilik Ürgüp ve 157 kişilik Alaiye Taburları'nın durdurduğunu anlattı.

157 ŞEHİTTEN 70'İNİN ADI BELİRLENDİ

Günlerce düşmanla çarpışan, yorgun ve uykusuz olan Alaiye Taburu'nun o gün uyuya kaldığını anlatan Koçak, "Nöbetçi de uyumuş. Bu durumu çevredeki Bulgar bir köylüden öğrenen Bulgar kuvvetleri 18 Kasım sabahı bir baskınla taburdaki 657 askeri öldürdü. Şehitlerden 7 subay ve 150 asker Alaiyeli'dir. Daha sonra bu 157 Alaiyeli şehidin öldüğü Çatalca'ya bir anıt dikildi. Şimdi Alanya Belediyesi'nin katkısıyla isimleri tespit edilebilen 70 şehidin ismi mermer levhalara yazılarak anıta monte edilecek" dedi.

PANEL DÜZENLENECEK

Çatalca Kaymakamlığı'nın girişimi ile 17 ve 18 Kasım'da anıtta anma töreni ve ilçede panel düzenlenecek. Alanya'da ise Kent Konseyi'nin girişimi ile camilerde mevlit okutulacak. 14 Kasım'da ise ALTSO'da bir panel düzenlenecek. 15 Kasım akşamı da Alanya'dan hareketle Çanakkale, Çatalca ve Edirne'yi kapsayan 3 günlük bir gezi düzenlenecek. Geziye Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da katılacak.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Anıttan ve Faruk Nafiz Koçak

===

Çocuk özlemi çekenlere uyarı

AFYONKARAHİSAR Kent Konseyi ve Çocuk İstiyorum Derneği (ÇİDER) işbirliğiyle düzenlenen 'kısırlık ve tüp bebek' tedavisi seminerinde çocuk özlemi çeken anne ve babalara, klinik ve doktor seçiminin iyi yapılması uyarısı yapıldı. Kısırlık hakkında bilgi vererek, çocuk sahibi olma yöntemlerini anlatan Prof. Dr. Timur Gürgan, Sağlık Bakanlığı'nın 'Çocuksuz Aile Kalmasın' projesiyle çocuk sahibi olamayan çiftlere yardımcı olmayı hedeflendiğini hatırlattı.

Kısırlık sorunu yaşayan çiftlerin önemli bir bölümünün, sorunlarının ne olduğunu tam olarak bilmeden tedaviye başladıklarını belirten Gürgan, çiftlere yeterince araştırma ve sorgulama yapmadan tedaviye başlamamaları tavsiyesinde bulundu. Çiftlere, kliniğin önemini anlatan Prof. Dr. Gürgan, doktorun iyi seçilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Mantıklı her çözümün, uygulamada aynı derecede başarıyı arttıramadığını vurgulayan Prof. Dr. Gürgan, "Bilinçsizliğin, sabırsızlığın ve paniğin faydadan çok zarar verebileceği bilinmelidir. Kadın ve erkek her yönden birbirlerini anlamaya ve desteklemeye çalışmalıdır" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Seminerden fotolar

===

'Altın şef' Alanya'da seçilecek

ALTIN Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen 2'nci Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması 2-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 11 kategoride yapılacak yarışmalara 264 şef ve 348 öğrenci katılacak. AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden, Alanya Belediyesi'nin desteğiyle düzenleyecekleri yarışmaya rekor katılım beklediklerini söyledi.

Akdeniz bölgesinin en prestijli yarışmasını gerçekleştirmek istediklerini belirten Özden, "Yarışmaya aşçılık okullarından ve profesyonel şeflerden çok büyük ilgi var. Bu da geçen yılki yarışmanın çok başarılı ve istenilen düzeyde yapıldığını gösteriyor. Yemek yarışmasına yurt dışından ve yurt içinden çok önemli konuklar ve gözlemciler gelecek" dedi.

Yarışmaların Dünya Şefler Birliği kurallarına göre yapılacağını kaydeden Özden, ödüllerin ise gün sonunda yapılacak törende dağıtılacağını bildirdi. Ekip yarışmalarında dereceye girenlere madalyayla birlikte kupa verileceğini belirten Özden, yılın genç şefi ve yılın altın şefi kupalarının da sahiplerini bulacağını aktardı. Yarışmanın jüri üyeliğini Şili, Finlandiya, İtalya, Azerbaycan, Bolivya, Peru, Ukrayna ve Porto Rico'dan gelecek aşçılık federasyonu başkan ve temsilcileri yapacak.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden ve geçen yılki yarışmadan foto

===

Başhekim istifa etti

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Haydar Gümüş, görevinden istifa etti. 31 Ağustos'ta ataması yapılan Op.Dr. Gümüş, istifa dilekçesini Gazipaşa Kaymakamlığı'na sundu. Gerekçe belirtmeyen Op.Dr. Gümüş, dilekçesinde, "31 Ağustos tarihinden itibaren yürütmekte olduğum Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimliği görevimden istifa ediyorum. Yaklaşık 1.5 aydır yürütmekte olduğum görevde yardımlarını esirgemeyen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

Op. Dr. Gümüş, 18 Ekim'de yaptığı bir açıklamada, hastanenin 1 milyon 300 bin lira borcu olduğunu, borcu ödeyemeyecekleri, ambulansa yakıt alamayacak duruma geldiklerini söylemişti. Gümüş'ün bu açıklamasının ardından Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, Başhekim Gümüş'ün göreve yeni atandığını, bu nedenle bazı konulara vakıf olmadığını söylemiş, hastanenin bir işletme olmadığını, varsa borcunun Sağlık Bakanlığı tarafından ödeneceğini dile getirmişti. Gümüş'ün bu açıklamadan duyduğu rahatsızlık nedeniyle istifa ettiği iddia edildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Başhekim Haydar Gümüş

===

Genç çiftin mutlu günü

SERİK'te faaliyet gösteren Konurlar Ltd. Şti. Sahibi Muhammet Konur'un oğlu Gürsan Konur ile Akdeniz Üniversitesi'nin emekli öğretim üyesi emekli Salih Çayır'ın kızı Eda Çayır dünya evine girdi. World Of Wonders Kremlin Palace Otel'de yapılan düğüne, Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Serik eski Kaymakamı Şakir Özdikici, Serik Devlet Hastanesi eski başhekimleri Dr. Bekir Vural, Dr. Necati Kahya, Yargıtay Savcısı Ramazan Çayır, Abdurrahmanlar Belediye Başkanı Yusuf Gizli, Karadayı Belediye Başkanı Ali Çırpıcı ve çok sayıda davetli katıldı. Çiftin nikahı ise Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kıydı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Düğünden foto

===

İhtiyaç sahiplerine bayram harçlığı

BURDUR'un Ağlasun İlçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 325 aileye bayram yardımı yapıldı. Ağlasun Kaymakamlığı SYDV Komisyonu tarafından tespit edilen yardıma muhtaç ailelere toplam 32 bin 500 lira nakdi yardım yapıldı. SYDV, her ailenin hesabına 100 lira yatırdı. Dosyaları incelendikten sonra belirlenen ailelere yapılan yardım, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından gönderildi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Fotosuz

===

Kaş Doğa Sporları Festivali başlıyor

KAŞ Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kaş Kalkan Kıyı Bandı Turizm Altyapı Birliği; Kaş Turizm Tanıtma Derneği ve Kaş Sualtı Derneği'nin proje ortaklığında sürdürülen 'Dört Mevsim Kaş' Projesi kapsamında 1-4 Kasım tarihleri arasında 'Kaş Doğa Sporları Festivali' düzenlenecek. Festival kapsamında Araştırmacı Yazar Giray Ercenk 1 Kasım Perşembe günü saat 14.00'te Kaş Belediyesi toplantı salonunda 'Kültür Turizmi' konulu bir konferans verecek. Konferansın ardından turizm sektör temsilcileri bir araya gelecek.

2 Kasım Cuma günü Kaş Sualtı Derneği (KASAD) tarafından; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğrencilere Kaş İnce Boğaz mevkiinde deneme dalışı yaptırılacak. Bu etkinlikle gençlere deniz sevgisi ve deniz kültürü aşılanması hedefleniyor. Öğleden sonra saat 13.30'da şnorkelli yüzme organizasyonu düzenlenecek. Yüzme etkinliğine 15 yaş üstü dileyen herkes katılabilecek. Etkinlik Kaş İnce Boğaz mevkiinde başlayacak ve Hidayet Koyu'nda sona erecek.

3 Kasım Cumartesi günü festival sabah 10.00'da İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğrencilerle kano gezisi düzenlenecek. Kano gezisinin güzergahı Kaş Akçagerme Plajı-Kaş İnce Boğaz Mevkii arası olarak belirlendi. Kanocular cumartesi saat 10.00 da Akçagerme plajından hareket edecekler. Akşam Kaş Emin Erdem Meydanında 'Grup Mulanbu' bir konser verecek. 4 Kasım Pazar günü yarışmalara ayrılmış durumda. İlk yarış 4 Mevsim Kaş 'Halk Koşusu' olacak. 15 yaş üstü dileyen herkes yarışmaya katılabilecek.

Festivalin ikinci ve son yarışı '4 Mevsim Kaş Bisiklet yarışması' olacak. Saat 15.00'te Akçagerme Plajında başlayacak yarışma Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek. Bisiklet yarışları 15 yaş üstü herkese açık olacak.

Festival saat 16.00 da düzenlenecek madalya töreni ve Yamaç Paraşütü gösterileri ile sona erecek. Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gülltekin, amaçlarının Kaş'ın dünyada dört mevsim tatil yapılabilecek ender yörelerden biri olduğunu herkese anlatmak olduğunu belirtti.

Gültekin "Potansiyelimiz olmasına rağmen Kaş yılın yarısını boş geçiriyor. Belediyemiz tarafından hazırlanan 'Dört Mevsim Kaş Projesi' ile ilçede turizmi dört mevsime yaymayı amaçlıyoruz. Asıl hedefimiz Kaş'ın etkin tanıtımını yapmak. Bu festival bir başlangıç, ileriki zamanlarda kış aylarında yapılabilecek doğa sporları ile ilgili etkinlikler düzenleyeceğiz" dedi. Kaş Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş de, festivali Kaş halkının benimsediğini belirtti ve "Halkımızdan yüksek katılım bekliyoruz" dedi.

Pınar AYAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Festival afişi ve eski yarışmalardan fotolar. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement