DHA YURT BÜLTENİ - 15 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 15

Adana'da sahte alkolden ölenlerin sayısı 3'e yükseldiAdana'da metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle önceki gün hastaneye kaldırılan M.G. de yaşamını yitirdi.

11.07.2019 15:59

Adana'da sahte alkolden ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

Adana'da metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle önceki gün hastaneye kaldırılan M.G. de yaşamını yitirdi. M.G.'nin ölümüyle, kentte metil alkolden ölenlerin sayısı 3'e çıktı.
Adana'da önceki akşam M.G., metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan M.G., doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.
Aynı gün metil alkolden zehirlenip Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan 3 kişiden 2'si yaşamını yitirmiş, diğeri ise tek gözünü kaybetmişti. M.G.'nin de hayatını kaybetmesiyle, Adana'da sahte alkol nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e yükseldi.
14 GÜNDE, 12 ÖLÜM
Mersin'de son 14 günde metil alkol zehirlenmesiyle hastanelere başvuran 31 kişiden 8'i, Niğde'de 1 kişi yaşamını yitirmişti. Adana'da yaşamını yitirenlerle birlikte, 3 ilde metil alkol zehirlenmesinden yaşamını yitirenlerin sayısı 12 oldu.

ADANA, -

====================

İlişkiye girdikleri kızlara gizli kamera görüntüsüyle şantaja 2 tutuklama

Muğla'da, sosyal medyadan tanıştıkları genç kızlarla ilişkiye girip, gizli çekimle o anları görüntüleyerek şantaj yaptıkları ve para talep ettikleri ileri sürülen Ö.Ç.T. ve B.U. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 zanlı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, üniversite öğrencisi Ö.Ç.T. (21) ve lise öğrencisi B.U.'nin (20) sosyal medya üzerinden tanıştıkları kızlarla cinsel ilişkiye girerek mahrem görüntülerini yaymakla tehdit edip para talep ettikleri yönünde 2 ayrı şikayet aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, dün (çarşamba) B.U. ile Ö.Ç.T.'nin, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki evlerine baskın yaptı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin evlerinde arama yapıldı. Aramada, dizüstü bilgisayar ve cep telefonlarında, ilişki görüntülerinin kayıtlarının bulunduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerin ardından aynı gün adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

Görüntü Dökümü
-----------
-Adliye binasının genel görüntüsü
-Şüphelilerin adliye çıkarılışı

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

====================

Zonguldak'ta yağmur etkili oldu

Zonguldak'ta, öğle saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle, yollar suyla kaplandı.
Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri tıkanan rögar kapaklarını açmak için çalışma yaptı. Suyla kaplanan bazı caddelerde ki araçlar güçlükle ilerledi. Bazı vatandaşlar, iş yerlerinin altında yağmurun dinmesini bekledi. Yağmur, öğleden sonra etkisini azalttı.

Görüntü Dökümü
---------
-Kent merkezinde yağmur yağması
-Yağmurda yürüyenler

Süre: (1: 38) Boyut: (183 MB)

Haber-Kamera: Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,

====================

Kazaya bakarken faciaya neden oluyordu

Düzce'de, TEM otoyolunda kaza yapan araca bakan sürücü direksiyon hakimiyetini kaybedince çekiciye ve kaza yapan araca çarptı. Kazada yaralanan 3 kişi tedavi altına alındı.
Kaza öğle saatlerinde TEM Otoyolu Gümüşova rampaları mevkiinde meydana geldi. Ankara istikametine gitmekte olan Murat Ağar idaresindeki 83-TX-TD plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Araç hasar gördü. Suriye uyruklu Muhammed Alzahravi(45) idaresindeki 81 AAD 845 plakalı otomobil, sürücünün kazaya bakmaya çalıştığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 81 BA 502 plakalı çekiciye ve kaza yapan otomobile çarptı. Kazada, Muhammed Alzahravi ile diğer otomobilde bulunan Süreyle Ağar (42) ve Göksu Ağar (5) yaralandı. 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------
Kaza alanından görüntü
Kaza yapan araçların görüntüsü
Yaralıların ambulansa alınırken görüntüsü ve detaylar
Dosya adı dzctemkaza

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

================

Akademisyenlere 'FETÖ iftirası' davası

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Hakan Akdoğan (37) FETÖ soruşturmasında 10 gün gözaltında kalıp, serbest bırakılırken, hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Soruşturma sürecinde açığa da alınan Akdoğan hakkında ifade veren Prof. Dr. Yahya P. (47) ve Öğretim Görevlisi Rahmi Y.'nin (68), 'iftira' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ERÜ akademik ve idari personelinin de aralarında olduğu 100 kişiye yönelik 17 Ağustos 2016'da yapılan operasyonda, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Hakan Akdoğan da gözaltına alındı. 2009 yılında 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışmasının finalisti de olan Akdoğan, 10 gün gözaltında kaldı, ardından serbest bırakıldı. Soruşturma sürecinde açığa alınan Akdoğan, Ekim 2016'da da görevine iade edildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl Haziran ayında da Hakan Akdoğan hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.
Bunun üzerine Akdoğan, hakkında ifade verdiklerini öne sürdüğü aynı fakültede görev yapan Prof. Dr. Yahya P. ve Öğretim Görevlisi Rahmi Y. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Akademisyenler hakkında 'iftira' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Kayseri 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanıklar Yahya P. ile Rahmi Y. ve şikayetçi Hakan Akdoğan hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Rahmi Y., "15 Temmuz'da devlete yardım amacıyla verdiğimiz ifadeler dışarı sızdırıldı. Ben kendim ifade vermeye gitmedim. Rektörlük çağırdığı için gittim. Kimseye iftira atmak için gitmedim" dedi.
Yahya P. ise "Rektörlük bizden bilgi istedi. İstenen bilgileri Rektör danışmanına WhatsApp üzerinden gönderdim. Okulda yetenek sınavları olduğu için telefonla gönderdim. Gönderdiğim listedeki kişilere, FETÖ'cü demedim. Araştırılması amacıyla gönderdim. Kimseye ısrarda bulunmadım" diye konuştu.
Şikayetçi olduğunu söyleyen Hakan Akdoğan ise "15 Temmuz'dan 1 hafta sonra oğlumla Türk bayrağı sallarken Rahmi Y., yanıma geldi ve 'Sen FETÖ'cü değil misin?' dedi. Ardından idari soruşturma başlatıldı. 60 gün açıkta, 10 gün gözaltında kaldım. Göreve iade edildim. Aramızda bir husumet yoktu, ancak birbirimizden de hoşlanmazdık" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Görüntü Dökümü
-----------
-Hakan Akdoğan ile röportaj
-Adliyeden genel görüntü

Haber-Kamera: Samed Aydın SUN/KAYSERİ,

====================

İki otomobil kavşakta çarpıştı: 7 yaralı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, kavşakta 2 otomobilin çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı.
Kaza öğle saatlerinde Sapanca İlçe Hastanesi önündeki kavşakta meydana geldi. Suudi Arabistan vatandaşı Mostafa Alshoweyer idaresindeki 54 ABD 617 plakalı otomobil ile Begüm Alakuş idaresindeki 34 FE 5321 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Begüm Alakuş idaresindeki otomobil çarpmanın etkisiyle ters döndü. Ters dönen araçtaki yaralılar çevredeki vatandaşlar ve ekipler tarafından araçtan çıkartıldı. Kazada Begüm Alakuş, çocukları Ekin (4) ve Kenan Alakuş ile diğer aracın sürücüsü Mostafa Alshoweyer ile birlikte 4 kişi yaralandı. Yaralanan 7 kişi hemen olay yerinin yakınında bulunan hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
-----------
-Ters dönen araç
- İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Kaza yerinden genel görüntü
-Çekicinin araç kaldırma çalışması

Boyut: 93,7/ Süre: 00: 01: 36 saniye

Haber-Kamera: İsa ÇİÇEK/SAPANCA(Sakarya),

===================

Diyarbakır'da yaz spor okullarına katılımda hedef 50 bin

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaz spor okulları buluşmasında yaptığı konuşmada, bu yıl etkinliklere 50 bin öğrencinin katılım sağlamasını hedeflediklerini söyledi.
Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen Yaz Spor Okulları için açılış programı düzenlendi. Merkez Kayapınar ilçesindeki Şehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksi'ndeki Yaz Spor Okulları buluşma töreni, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 30 branşta açılan kursulara 50 bin öğrencinin katılım sağlamasını hedeflediklerini anlattı. Vali Güzeloğlu, öğrencilere seslenerek, şunları söyledi:
"Sizler bizim geleceğimize ilişkin en büyük güvencemiz ve güvenimizsiniz. 30 branşta spor okulları açıldı.  Diyarbakır genelinde bütün tesislerimiz sizlere açık ve sizleri bekliyoruz. Biliyoruz ki sizlerin içinden  geleceğin Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları çıkacak. Bayrağımız göndere çıkartacak, milletimizin yüzünü güldürecek nice sportif başarılara ulaşacaksınız. Bu yetenek sizler de var, bunu biliyoruz. Ama özellikle engelli kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızı unutmadık. Görme, bedensel, zihinsel ve işitme engelli kardeşlerimizin de bir ilk olmak üzere bu yıl dört başlıkta kursları ve sportif faaliyetlerine dönük alt yapıları hazırladık. Hiç bir gencimizi hiçbir öğrencimizi sporun dışında tutmak istemiyoruz."
Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından bir süre sohbet ettiği gençlerle masa tenisi oynadı.

Görüntü Dökümü
----------
Salonun dışından görüntü
Salonun içinden görüntü
Sıra halinde bekleyen çocuklaran görüntü
Vali Güzeloğlu'nun konuşması
Vali Güzeloğlu'nun masa tenisi oynaması
Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 765 MB

Haber-Kamera: Selim KAYA/DİYARBAKIR,

===================

Karadenizli kadınların belgesel filmi hazırlandı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen Karadeniz Kadın Belgesel Film Günleri kapsamında çekilen belgesel filmde Karadenizli kadınlar başrolde yer aldı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'AB-Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali' hazırlıkları tamamlandı. Karadeniz Kadın Belgesel Film Günleri kapsamında çekilen filmle birlikte Karadeniz kadınının renkli hayatı yaşam biçimleri, yörenin kültürü beyaz perdeye aktarıldı. Bölgede kadının güçlü bir figür olarak var olduğunun izleyicilere aktarıldığı kültürel miras temalı filmin oyuncu kadrosu köylü kadınlardan oluştu.
'EN GÜÇLÜ KADIN FİGÜRÜ KARADENİZ BÖLGESİ'NDE'
Kadın kimliğinin Karadeniz'de çok güçlü bir figür olduğunu belirten TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, "Avrupa Birliği'nin temel önceliklerinden birisi, kadın-erkek eşitliğini sağlamak. Bu anlamda Trabzon'da kurulu bulunan bir merkez olarak bu mesajı bölgemize yaptığımız etkinliklerle vermek istedik. Mesajımızın temeli Karadeniz insanının geleneğinde de olan kadın-erkek eşitliği vurgusunu öne çıkarmak. Kadın kimliği Karadeniz'de çok güçlü. Evin direği Karadeniz'de kadındır ve bunu izleyiciler çok güçlü bir şekilde filmde görecekler. Bu yıl Karadeniz kadınının yalnızca çilekeş olarak yansıtılmasının doğru olmadığını bölgede pek çok sanatçı, zanaatkar ve üretken kadının güçlü bir figür olarak var olduğunu göstermek istedik. Hayatı şekillendiren ve dönüştüren kadınlarımızın üretken ve hayata erkeğiyle birlikte eşit bir şekilde katılan yanını beyaz perdeye aktardık. Türkiye'de ki en güçlü kadın figürü Karadeniz Bölgesi'nde. Filmde yer alan insanlar sanatçı değil. Hepsi yaşamın içerisinde olan insanlar. Günlük hayatlarını olabildiğince gerçekçi çekmeye çalıştık. O doğallığı izleyiciler de görecekö dedi.
'KEMENÇE ÇALMAK AYIP DEĞİL Mİ?'
Filmde yer alan Karadenizli kemençe ve halk müziği sanatçısı İlknur Yakupoğlu kendisinin kemençe çalmasının bir dönem yadırgandığını anlatarak "Kemençe çalmak ayıp değil mi? Sen çalıyorsun erkekler oynuyor' dediklerinde, 'sırtında yük taşıyan kadının görüntüsünden rahatsız olmuyorsunuz da bundan mı oluyorsunuz' diyorum. Hala bir kadının kemençe sanatçısı olmasını kabullenemeyen insanlar var, ben onlara yaptığım sanatla cevap veriyorumö ifadelerine yer verdi.

Görüntü Dökümü
-----------
-Köylü kadınlar çalışırken
-Yöresel kıyafet diken kadınlar
-Çalışmalardan detaylar
-Kemençe çalan kadından görüntü
-Röportajlar
-Genel detaylar

BOYUT: 604 MB

Haber-Kamera: Aleyna KESKİN/DHA-TRABZON


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement