Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Kahraman; 'Kaptanlar gemiyi terk etmez deyip Meclis'e açtım' TBMM Başkanı İsmail Kahraman 15 Temmuz başarısız darbe girişimiyle ilgili yaşadıklarını Kayseri'de anlatırken, "Televizyondan izledim, tanklar köprüye geliyor.

22.07.2017 13:35

Kahraman; 'Kaptanlar gemiyi terk etmez deyip Meclis'e açtım'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman 15 Temmuz başarısız darbe girişimiyle ilgili yaşadıklarını Kayseri'de anlatırken, "Televizyondan izledim, tanklar köprüye geliyor. Uçaklar neredeyse çatıyı havaya uçuracak. Ben çocuğumla konuştum (Namazımı kılıp meclisi açacağım) dedim. Kaptanlar gemiyi terk etmez, fareler terk eder. Meclisi açtıkö dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kayseri'de düzenlenen MTTB Platformu Vefa buluşmasına onursal başkan sıfatıyla katıldı. Kahraman kürsüye çıkarken, sunucunun 'Sur'da gedik açan kahraman' loganı ve gençlerin 'mücahit kahraman yolumuzdur' sloganlarıyla çıktı. Milli Türk Talebe Birliğinin kuruluşuyla ilgili anılar anlatan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kayserili olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı hatırlatarak, "Kayserililer, Kayserili paşanız Hulusi Akar ile övününö dedi. Kahraman şöyle konuştu: "Para her şey değil. İman her şey.  Gençlik olarak Müslüman kitle olsun diye çalışarak büyük bir güç meydana getirdik. Kesin 2 darbeyi engelledik. Yapamazsınız direneceğiz dedik. MTTB'nin o havası olsaydı 1980 darbesini yapamazlardı. Toplumun dik olması lazım. Bunu 15 Temmuz'da gördük. Şehitlerimizi saygıyla yad etmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız millet meydanlara davet etmesiydi ne olacaktı? Kayserili paşanız Hulusi Akar ile övünün. Fethullah bir piyon. Hulusi Paşa (Askeri birliklerden herhangi bir araç çıkamaz) dedi. (Eyvah) dediler. Darbe girişimini 7 saat önceye aldılar. Televizyondan izledim, tanklar köprüye geliyor. Uçaklar neredeyse çatıyı havaya uçuracak. Ben çocuğumla konuştum (Namazımı kılıp meclisi açacağım) dedim. Kaptanlar gemiyi terk etmez, fareler terk eder. Meclisi açtık. Bombalar altındayız. Bütün şehitlerimizi Allah gani gani rahmet eylesin. Yeşil komünistler denilen bir dönemden bugünlere geldik."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-TBMM İsmail Kahraman'ın konuşması

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

======================================

Çevre Bakanı Özhaseki'den Ege Bölgesi'ndeki belediye başkanlarına yapılaşma uyarısı (2)

KURŞUN SIKANLAR İÇERİDEN ÇIKAMAYACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, MTTB'nin Platform ve geleneksel 17'nci geleneksel vefa buluşmasında yaptığı konuşmada, FETÖ lideri Fethullah Gülen ve örgütüne eleştirilerde bulundu. Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda Özhaseki şunları söyledi:

"Hayat bir mücadele. Bu mücadele içimizde ve dış dünyada devam ediyor. Dışarıda kötüler mücadelesi devam ediyor.  Allah bizi iyilerle beraber olanlardan eylesin. Allah sizlerden razı olsun ki güzel bir grup oluşturulmuş. Türkiye'de eğer Cumhuriyet kurulduktan sonra vesayet rejiminin kırılması eğer mümkün olabildiyse, bu mücadeleyi veren kardeşlerimiz sayesinde oldu. Geçtiğimiz yıllarda dört önemli savaş vardı. Birincisi PKK terör örgütü. Bunları dinden uzaklaştırmışlar savaşıyorlar. Bunlar özyönetim ilan ederek devlet kuruyorlardı. Onlar atlatıldı. İkincisi FETÖ belası vardı. Bu yapı herkesi uyuttu. Çirkin yüzlerini 15 Temmuz'da gördük. Bu tehlike atlatıldı. İddianamelerden anlıyoruz ki ikiyüzlülük, takıyye zirve yapmış. Kul hakkı yemek, sınavlarda kendi adamlarını getirmek bunlarda. Bir adamın viski içtiğine şahidiz, adam şimdi FETÖ'den tutuklandı. Allah'a hamd olsun bu tehlike bertaraf ediliyor. Bu yapının iki yüzlü bir yapı olması işimizi biraz daha zorlaştırıyor, ama kimse merak etmesin. O içeride kurşun sıkanlar çürüyecekler. İçeriden çıkamayacaklar. Pensilvanya'daki şizofreni dinleyerek eğer kendinizden geçtiyseniz, devlet sizi işten atar. Bir de DEAŞ belası vardı. Orada da savaşıyoruz. Batı'nın eskiden beri bize karşı olan tavırlarını çok iyi biliriz. Düşmanlıklarını şu an çok açık olarak yapıyorlar.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşması

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

===========================================

Antalya'da 'Hero' tişörtü giyen sevgililer gözaltında

ANTALYA'da üzerinde İngilizce 'Hero' yazılı tişört giyen üniversiteli sevgililer 22 yaşındaki Çisem G. ve aynı yaştaki Esen E. gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen ikili, "Yasak olduğu bilmiyorduk" diye ifade verdi.

Antalya'nın Kepez İlçesi Ulusoy Caddesi'nde sabah saatlerinde seyreden 35 ZTJ 40 plakalı motosikletin üzerindeki biri kız iki gencin tişörtlerinde 'kahraman' anlamına gelen 'Hero' yazılı tişört olduğu yönünde polise ihbar geldi. Harekete geçen ekipler, bölgede arama çalışması başlattı. Mobese kameralarından izi sürülen motosikletin Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ne girdiğini belirleyen polis, alarma geçen ekipleri buraya yönlendirdi. Kampüs içinde el ele gezen ve üzerlerinde 'Hero' tişörtü bulunan iki sevgili, polis tarafından gözaltına alındı.

Manavgat İlçesi nüfusuna kayıtlı Çisem G.'nin Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu 2'nci sınıf öğrencisi, İzmir nüfusuna kayıtlı Esen E.'nin de mühendislik fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi olduğu belirlendi. Sevgililerin kullandığı motosiklet de park halinde bulundu.

Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ikiliden Esen E., "Tişörtü Antalya'daki bir alışveriş merkezinde bulunan mağazadan satın aldık. Yasak olduğu bilmiyorduk" dedi. Çisem G. de "Yasak olduğu bilmiyorduk" diye ifade verdi. Yapılan bilgi taramasında haklarında hiç bir kayıt bulunmayan sevgililer, ifade işlemleri sonrasında adliyeye sek edilecek.

AYNI TİŞÖRTÜ SUİKAST TİMİ SANIĞI GİYMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik FETÖ mensuplarının suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sanıklardan astsubay Gökhan Güçlü, üzerinde 'Hero' yazan tişörtle duruşmaya girmişti. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce, yaşanan tartışma üzerine Cumhuriyet başsavcılıklarına, FETÖ/PDY üyesi tutukluların davaları etkilemeye yönelik mesajlar içeren kıyafetlerinin toplatılmasıyla ilgili genelge gönderilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

HERO tişörtü giyen gençlerin polis tarafından gözaltına alınırken görüntüleri

Gençlerin polis aracına binmeleri

Gençlerin bindiği motosikletin görüntüsü

Gençler polis merkezine girerken görüntüsü

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===============================================

Çanakkale'de 'Hero' tişörtlü bir kişi polisi alarma geçirdi

ÇANAKKALE'de, 'Hero' yazılı tişört giyen 17 yaşındaki B.K. kendisini görenlerin ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Bugün saat 10.30 sıralarında polisi arayanlar, feribot iskelesinde, Türkçe 'Kahraman' anlamına gelen İngilizce 'Hero' yazılı tişört giyen bir genç olduğunu ihbar etti. İskeleye gelen polis, 'Hero' yazılı tişört giyen B.K.'yi gözaltına aldı. B.K.'nin üzerindeki 'Hero' yazılı tişört değiştirtirilerek, kırmızı renkli bir tişört giymesi sağlandı. Gencin üzerinden çıkardığı tişörte el konulurken, B.K. ifadesi alınmak üzere, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Gözaltına alınan gencin Hero tişörtü ile görüntüsü,

-Gözaltına alınan şüphelinin emniyete götürülmesinden görüntü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==============================================

İkiz şehitlerin babası Niğde'de

15 TEMMUZ'da darbeci teröristler tarafından Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit edilen ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç, aynı gecenin sembol isimlerinden Ömer Halisdemir'in mezarını ve Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

İkiz şehitlerin babası Ali Oruç, kabir ziyareti sırasında, Nigdeli şehit Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve ağabeyi Doğan Halisdemir'e başsağlığı diledi. Daha sonra baba Ali Oruç, Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek Özel Harekat öğrencileriyle bir araya geldi. Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sami Ekim, baba Oruç ile yakından ilgilenerek okuldaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi müdürünün konuşması

Şehit babası Ali Oruç'un öğrencilerle konuşması

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

========================================

Çaldıkları 20 ton zeytini satmak isterken, polise yakalandılar

TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde, Manisa'daki bir fabrikadan çaldıkları zeytinleri, alıcı gibi davranan polis ekiplerine satmak isteyen 3 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin gösterdiği depoda ise çalınan 20 ton zeytin bulundu.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Manisa'daki fabrikadan çalındığı tespit edilen 20 ton zeytinin ilçede satılacağı bilgisine ulaştı. Şüphelileri takibe alan polis ekipleri, alıcı gibi davranarak şüphelilerle irtibat kurdu. Kapaklı Bülent Ecevit parkında buluşan polis ekipleri suçüstü operasyonu düzenleyip Ömer D., Hakan T. ve Doğan K.'yı gözaltına aldı. Şüphelilerin gösterdiği depoda ise satılmak istenen 20 ton zeytin bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheliler ifadeleri için Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polis ekiplerince yapılan incelemede 3 şüphelinin daha önce Kapaklı İlçesi'nde ki bir fabrikadan 20 ton zeytin yağı çalarak İstanbul'da sattıkları ortaya çıktı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Haber: Onur KAYA/ KAPAKLI(Tekirdağ),-

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement