Başbakan Erdoğan: "Saldırılara Boyun Eğmeyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: "Saldırılara Boyun Eğmeyeceğiz"

Başbakan Erdoğan: "Saldırılara Boyun Eğmeyeceğiz"

Mardin'deki Temaslarından Sonra Helikopterle Batman'a Dönen Başbakan Erdoğan ve Bakanlar Buradan 'ana' Uçağı ile Saat 15.45'te Şanlıurfa Havaalanı'na Geldi.

31.10.2010 20:26

Mardin'deki temaslarından sonra helikopterle Batman'a dönen Başbakan Erdoğan ve bakanlar buradan 'Ana' uçağı ile saat 15.45'te Şanlıurfa Havaalanı'na geldi. Erdoğan, havaalanından otobüsler kent merkezine gelirken bir helikopter de konvoya eşlik etti.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 10 tesisin toplu açılışı için Topçu Meydanı'na gelen Erdoğan, burada yaklaşık 15 bin kişiye hitap etti. Konuşmasına İstanbul'daki 'canlı bomba' eylemini kınayarak başlayan Erdoğan, saldırıların Türkiye'nin kalkınmasını ve ilerlemesini hazmedemeyenler, Doğulu Güneydoğulu vatandaşımın makus talihinin değişmesini istemiyenler tarafından yapıldığını; ancak kendilerinin mücadeleden geri adım atmayacaklarını, saldırılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Meydana asılan 'Türk, Kürt, Arap Kardeşliğinin Sonucu Yüzde 95' yazılı pankartı okuyan Erdoğan, "İşte mesele bu, mesele bu. Biz yaradılanı yaradandan ötürü severek buralara geldik. ayrımcılık yapanlar gereken cevabı aldı alıyor" dedi.Türkiye'nin son 8 yılda istikrarı yakalıyıp kalkındığını, gerçekleştirilen reformlarla ülkenin farklı bir yere geldiğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu terörist saldırılar Türkiye'nin tüm reformlarını, ilerlemesini hazmedemeyenlerin son çırpınışlarıdır. Bugün yeni tesislerimizi açıyoruz. Bu tesislerin açılmasını istemeyenlerin son çırpınışlarıdır. Yoksulluğun bitmesini istemiyorlar. Benim Doğulu, Güneydoğulu vatandaşımın makus talihinin değişmesini istemiyorlar. Yatırımları, hastaneleri, okulları, barajları içlerine sindiremiyrolar. İşsizliğin bölgenin kaderi olarak kalmasını istiyor, azalmasını kabullenemiyorlar. Demokratikleşmeden ciddi şekilde rahatsızlık duyuyorlar. Bölge yoksul kalsın, işsiz kalsın, bizde bölgenin insanını istismar edelim diyorlar. Bu alçakça plana, insanlık dışı saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz. Türkiye bir yandan demokratikleşme reformlarına devam edecek, bir yandan düşmanlarıyla mücadelesini kararlı şekilde sürdürecektir hiç endişeniz olmasın. Bugüne kadar bir şey elde edemediler, bundan sonra da elde edemeyecekler. Türkiye'yi karıştırmak, huzuru bozmak isteyenlere asla ve asla müsamaha gösterilmeyeceğini, bu saldırıların hiçbir şekilde birlik kardeşlik ve kalkınma hedeflerinden alıkoymayacağını burada bir kez daha hatırlatıyorum."

912 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Burada, Şanlıurfa'nın yanı sıra Balıkesir, Şırnak, Isparta, Kahramanmaraş, Zonguldak, Sivas, Yozgat ve Kayseri'de yapımı tamamlanan 11 tesisin açılışını yapacağını belirten Erdoğan, bu tesisleri saydı. Son 10 günde Türkiye'nin değişik yerlerinde açılışlar yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Yeni okulları, hastaneleri, yolları ülkemize milletimize kazandırıyoruz. Sadece 8 yılda DSİ için söylüyorum 791 ayrı tesisi bitirdik ve hizmete aldık" dedi.

BİZ ÜSLUBUMUZU BOZMAYACAĞIZ

Erdoğan, hükümet ve bakanlara ağza alınmayacak hakaretler edip bunu basın ve ifade özgürlüğü olarak dile getirildiğini kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bununla mücadele edeceklerini söyledi. Erdoğan, şunları söyledi: "Bir ülkenin hükümetine, kabine üyelerine küfretmenin ne ifade özgürlüğüyle, ne basın özgürlüyle uzak yakın ilgisi olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde bu basın özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Biz bu zihniyetle, bu kafayla sonuna kadar mücadelemizi sınırsız sürdüreceğiz. Demokratik yollardan hukuk yollarından bu anlayışa, bu edepsizliğe karşı gerekeni yapacağız. Biri çıkıyor Cumhurbaşkanı'nın muhterem eşine ağza alınmayacak benzetmeler yapıyor. Diğeri çıkıyor hükümet üyelerine karşı ağzını bozuyor. Bir başkası aşağılıyor, hakaret ediyor. Edep yahuu diyorum, edep yahuu.. Biliyorsunuz bunlar bir siyasi partinin kongresinde ayakkabılarını çıkardılar masanın üzerine çıkıp gözyaşlarıyla parti liderine alkış tuttular. Liderlerinin dili ve üslubu da ortada, bunların dili ve üslubu da ortada.

Geçtiğimiz günlerde benzer şeyleri aynen ifade ettiler, etmeye devam ediyorlar. Ama milletçe bunlara sizler gereken dersi vakit geldiğinde verdiniz ve veriyorsunuz. Bizim güvencemiz millet. Biz sizinle geldik, sizinle yola devam ediyoruz, sizinle de o arzuladığımız muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız. Şanlıurfa birlik, beraberlik ve kardeşlik şehri. Benim aziz milletim 12 Eylül'de bunlara da, üslubuna da, zihniyetine de gereken cevabı en güzel şekilde verdi. Şanlıurfa yüksek katılım oranıyla, yüzde 94 gibi rekor bir oy oranıyla 'Evet' diyerek; benim milletime bidon kafalı diyenlere, göbeğini kaşıyan diyenlere bu ülkenin bu milletin hükümetine hakaret edenlere gereken cevabı en güzel şekilde verdi. İnanıyorum ki millet vakti zamanı geldiğinde bir kez daha bunlara en güzel cevabı verecektir. Biz bu hakaretler karşısında terbiyemizi koruyoruz. Biz onların diliyle konuşmuyoruz. Çünkü bizim aldığımız terbiye, bizim aldığımız edep aynı tür cevap vermeyi bize yasaklıyor. Yoksa biz gereğine çok daha fazlasıyla bakarız ama buna müsaade etmiyoruz. Bizim dilimiz Yunus Emre, Hazreti Mevlana'nın dili. Peygamberler şehri Şanlıurfa'nın dili neyse bizim dilimiz o. Hz. Elyesa'nın, Eyyüp'ün, İbrahim'in edebini adabını kendimize örnek aldık. Onlar ne yaparsa yapsın, ne derse desin biz dilimizi, üslubumuzu bozmayacak nezaketten asal taviz vermeyeceğiz."

CUMHURİYETİN SAHİBİ TÜM TÜRKİYE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına katılmayanları da eleştiren Erdoğan, cumhuriyetin halkın cumhuriyeti olduğunu ve kimseye imtiyaz sağlayamayacağını ifade etti. Resepsiyona katılmayanların milletten rahatsız olduğunu ileri süren Erdoğan, "Baskıcı zihniyet resepsiyonlar millete açıldığı için bu sefer kendileri oraya gelmez oldular. Bunlar milletten rahatsız. Harran ovasındaki çiftçinin alın terinin kokusundan, işçinin nasırlı ellerinden, Anadolu'nun, Trakya'nın kavruk yüzlü köylüsünden rahatsızlar. Bunların bu millete de, milletin değerlerine de tahammülleri yok. İşte onun için milletle aynı yerde bulunmayı, aynı cumhuriyet coşkusunu yaşamayı istemiyorlar" dedi.

Erdoğan, kimsenin bu ülkenin şehirleri, bölgeleri ve insanları arasında ayrım yapamayacağını belirterek, "Cumhuriyet 73 milyonun tamamınındır. Hiçbir ayırım gözetmeden kucaklıyoruz artık. Bugün artık devlet ayrı yerde millet ayrı yerde durmuyor. Aksine devlet ve millet kucaklaşıyor. Bu ülkede herkes ama herkes birbirine saygı dairesinde hakkına ve hukukuna hürmet dairesinde özgürce yaşayacak. İnançlarına, değerlerine, geleneklerine, diline kültürüne özgürce sahip çıkacak. Herkes kendisini özgürce ifade edecek. Bacılarım arasında ayrım olmayacak, kimse ama kimse hanım kardeşlerime 'Senin başın açık, örtülü' diye ayrı muamele yapamaz. Çünkü cumhurun arasında böyle bir ayırım yok. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

DEMOKRATİK AÇILIMI ENGELLEMEYİ GÖREV TELAKKİ ETTİLER

Referandumda yapılan boykot çağrısını hatırlatan Erdoğan, demokratik açılımı engellemenin bir görev telakki edildiğini söyleyen Erdoğan, "Boykot girişimini yörede yaşadık, sandığa gidilmemesi için seçmene terör uyguladılar, tehdit ettiler. Çünkü seçmenin sandığa gittiğinde evet oyu vereceğini çok iyi biliyorlardı. Hayır cephesine destek vermek ama aynı safta görünmemek için boykotu uydurdular, eveti engellemeye çalıştılar" diye konuştu.

Erdoğan, halkın kimin ne istediğine, kimin neyin yanında yer aldığına dikkat etmesini sözlerine ekledi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra canlı bağlantılar ile değişik kentlerdeki tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, toplu açılışların ardından Morfoloji binasının açılışı ve fahri doktora törenine katılmak üzere Harran Üniversitesi'nin Osmanbey Kampusuna hareket etti.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Başbakan Erdoğan'ın, gelişi öncesi kentte güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Başbakan Erdoğan'ın konuşma yapacağı meydan ve çevresinde 1500 polis görevlendirilirken, alana gelen vatandaşlar detaylı üst aramasından geçirildikten sonra içeri alındı.

Miting alanında bulunan binaların çatılarında keskin nişancıların yerleştirildiği gözlenirken, GAP Havaalanı'nda da tüm otomobiller ve karşılamaya gelenler didik didik arandıktan sonra içeri alındı. Başbakan Erdoğan'ın havaalanından kent merkezine giderken geçtiğii güzergah üzerinde de çok sayıda polis görevlendirildi.

GÖRÜNTÜLER CANLI OLARAK YAYINLANMIŞTI

Haber -Kamera : Hasan KIRMIZITAŞ- Ömer PINAR- Mehmet SEZGİN- Hadi KURT- Mustafa UFAK- Kerim KIRPAÇ/ŞANLIURFA, (DHA)

Başbakan Erdoğan'ın, gelişi öncesi kentte güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

1)ŞANLIURFA' TA KIRMIZI ALARM

TOPLU açılış törenlerine katılmak ve halka hitap etmek üzere Şanlıurfa'ya gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın, gelişi öncesi kentte güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Başbakan Erdoğan'ın konuşma yapacağı meydan ve çevresinde 1500 polis görevlendirilirken, alana gelen vatandaşlar detaylı üst aramasından geçirildikten sonra içeri alınıyor.

DSİ tarafından yaptırılan 10 tesisin toplu açılış törenine katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın gelişi öncesi, törenin yapılacağı Topçu Meydanı'nda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Sabah saatlerinde İstanbul'da yaşanan canlı bomba saldırısının ardından, güvenlik tedbirlerinin yoğunlaştığı gözlenen kentte, Başbakan Erdoğan'ın konuşacağı Topçu Meydanı'nda görevlendirilen polis sayısı da artırıldı.

Başbakan Erdoğan'ı dinlemek üzere törenin yapıldığı Topçu Meydanı'na gelenler, girişlerde oluşturulan kontrol noktalarında titiz ve detaylı üst araması yapılarak içeri alınıyor. Miting alanında bulunan binaların çatılarında keskin nişancıların yerleştirildiği gözlenirken, Başbakan Erdoğan'ın ineceği GAP Havaalanı'nda da tüm otomobiller ve karşılamaya gelenler didik didik arandıktan sonra içeri alındı. Başbakan Erdoğan'ın havaalanından kent merkezine giderken geçeceği güzergah üzerinde de çok sayıda polisin görevlendirildiği görüldü.

-ŞANLIURFA -DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: 'Saldırılara Boyun Eğmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement