''Bunlarda Yasa Dinlemek Diye Birşey Yok'' - Son Dakika
Güncel

''Bunlarda Yasa Dinlemek Diye Birşey Yok''

\'\'Bunlarda Yasa Dinlemek Diye Birşey Yok\'\'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dinleyemezsin yasal olarak ama bunlarda yasa dinlemek diye birşey yok. Maalesef bu denli ileri gittiler." dedi.

01.03.2014 20:58  Güncelleme: 08:27

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dinleyemezsin yasal olarak ama bunlarda yasa dinlemek diye birşey yok. Maalesef bu denli ileri gittiler. İşte şimdi yakalandılar. Şimdi bunların inlerine gireceğiz, inlerine. Herşey yavaş yavaş biraz zaman alacak ama inşallah bu izi sürüyoruz" dedi.

Erdoğan, partisinin Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Denizli'de CHP, MHP ve "paralel yapılanmaya" gönül vermiş kişiler bulunduğunu belirterek, kendisinin de baba olduğu, 2 kız ve 2 oğlan, 4 evladı bulunduğunu söyledi.

"Gençler sizler de özellikle bunu bilin. Ben diyorum ki bunların dershanelerinden çocuklarınızı çekin alın. Bunların okullarına gidiyorsa alın" diyen Erdoğan, "Devlet okulları size yeter. Bunlar sülük gibi emdiler. Ama sülük bunlardan faziletlidir. Sülük kirli kanı emer. Bunlar temiz kanımızı emdiler" diye konuştu.

Bu nedenle vatandaşlardan çocuklarını bu okullardan ve dershanelerden almasını isteyen Erdoğan, geceleri kendisi, eşi, çocukları ve tüm iktidarıyla ilgili beddua seansları düzenlendiğini dile getirdi.

"Bu olur mu? Bunlar bunu da yaptılar" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri eğer 'hayır' diyorsa hemen yurtlarından attılar. Bunların her şeyi sömürü üzerine. Onun için bu oyunu hep beraber bozacağız. Gençler beraber bozacağız, hanım kardeşlerim beraber bozacağız, beyler beraber bozacağız. Bunların hazırladıkları tuzak kendi başlarına dönecek, inşallah. Bumerang gibi onları dönüp vuracak. Bu paralel yapı eliyle bunların yargı ve emniyete sızmış uzantılarıyla maalesef Türkiye'de bir dava dosyası bahane edilerek, 3 bin kişi, 3 yıldan fazla sürede, birbiriyle alakası, fikir birliği olmayan, dünya görüşleri çok farklı insanların telefonları izlendi."

Bir Başbakan olarak kendisinin telefonlarının dinlenmesinin yasak olduğunu dile getiren Erdoğan, ama kendisinin telefonlarının da dinlediğini ifade etti.

Ortam dinlemesi yapıldığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, askerlerin, milletvekilleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da dinlendiğini aktaran Erdoğan, "Dinleyemezsin yasal olarak ama bunlarda yasa dinlemek diye birşey yok. Maalesef bu denli ileri gittiler. İşte şimdi yakalandılar. Şimdi bunların inlerine gireceğiz, inlerine. Herşey yavaş yavaş biraz zaman alacak ama inşallah bu izi sürüyoruz. Evelallah 30 Mart'ta alacağımız oylarla birlikte çok daha farklı bir dönem başlayacak. Onun için sizden gayret istiyorum" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın Rusya, İran, Kuzey Irak ile enerji, doğalgaz gibi önemli konularla ilgili görüşmeler gerçekleştireceğini kaydeden Erdoğan, bu konuların son derece stratejik olduğunu ifade etti.

Yıldız'ın tahkim davalarıyla ilgili görüşmeler yaptığını dile getiren Erdoğan, bunu konuşmaları da dinlediklerini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ekonomi bakanları, muhattapları ve herkesle görüşebileceğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama şimdi bu paralel yapı ne aldı ne verdi. Yahu ne aldı ne verdi var mı? Türkiye ne aldı ne verdi? Onu konuşacağız. Ama onu konuşurken bunlar ona hemen montajı yapar. O montajla beraber damgayı vurur. Çünkü bunlarda izan yok. Eskiden bize tasavvufda birşey öğretirlerdi. 'Edep yahu' diye. Bunlarda böyle birşey yok. Onun için biz yolumuza emin adımlarla gideceğiz, gayretle gideceğiz. Onlar ne derlerse desinler. Abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Yola böyle devam edeceğiz."

-"Bu ülkede kim taş üstüne taş koyuyorsa onu dinlemeye aldılar"

Denizli'ye 8 katrilyon yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, bunları Türkiye'nin elini zayıflatmak ve ülkenin pazarlık gücünü ortadan kaldırmak için yaptıklarını anlattı.

Erdoğan, "Sayın Zorlu, seni de dinlediler di mi? Gazetelerde resmini gördüm. 17 Aralık mağduru. Bu ülkede kim taş üstüne taş koyuyorsa onu dinlemeye aldılar. Niye dinlemeye aldılar biliyor musunuz? Olur ki yarın onu haraca bağlamak gerekebilir. İşadamı ise. Bak şuraya şunu yap vermezsen, ha kumpas. Kasetler burada. Böylece bir çok iş adamını kenara köşeye sıkıştırdılar" diye konuştu.

İstanbul'a senede 100 milyon yolcu kapasiteli 3. havalimanını yaptıracaklarını hatırlatan Erdoğan, havalimanının 46 milyar dolara mal olacağını, ceplerinden bir kuruş çıkmayacağını, buranın 20 yıl süreyle işletileceğini söyledi.

İhaleleri alan firmaların tehdit edildiğini, dinlendiğini ve onlara da kumpas kurulduğunu bildiren Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 2,5 milyar dolara mal olacağını ifade etti.

Şu anda 250 metrelik kulelerin yükseldiğini anlatan Erdoğan, buranın 4 gidiş 4 geliş olduğunu ortadan da tren geçeğini belirtti.

Köprünün yapan firmalar tarafından 20 yıl işletileceğini bildiren Erdoğan, "Bu adamları kalktılar hepsini dinlediler. Bunları hemen yargıya ilettiler. İnsaf ya insaf. Olabilir mi böyle birşey? Daha Kanal İstanbul ihalesi yapılmadı, Kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalıştılar" dedi.

Marmaray'ın da önünü kestiklerini bu nedenle 4 yıl gecikme yaşandığını aktaran Erdoğan, şimdi Marmaray'ın sadece İstanbulluların değil dünyanın göz bebeği olduğunu belirtti.

Boğazın 62 metre derinliğinde olan Marmaray'ın, geçen gün İstanbul'da sis olduğunda günde 300 bin taşıdığını ifade eden Erdoğan, Marmaray'ın biraz daha güneyinden bir tüp geçit daha yapacaklarını oradan da otomobillerin geçeğini söyledi.

Marmaray'dan trenlerin, güneyindense otomobillerin geçeceğinin altını çizen Erdoğan, "Bunları biz yaparız. Bunları CHP zihniyeti yapamaz. MHP yapamaz. Bunlar, bugüne kadar cumhuriyet tarihinde araştırın, sorun 'kaç tane tünel yaptınız' deyin. Bulamazsınız. Ama biz bakın şu kara yollarında onlarca tünel yaptık. Dağları deliyoruz dağları" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ''Bunlarda Yasa Dinlemek Diye Birşey Yok'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement