AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlık vicdanı, Suriye'de katledilen çoğu çocuk ve kadın 1 milyon insanın karşısında nasır tuttu.

27.01.2018 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlık vicdanı, Suriye'de katledilen çoğu çocuk ve kadın 1 milyon insanın karşısında nasır tuttu. Biz kendi ahlakımızdan vaz mı geçeceğiz? Asla böyle yanlış bir yola düşmedik, düşmeyeceğiz." dedi.

Erdoğan, Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Afrika'nın en ücra köşelerinde insanların yaralarını sarmanın, dertlerine derman olmanın çabası içindeki bir Türkiye'nin öz kardeşlerinin feryatlarına kulaklarını tıkayamayacağını vurguladı. Erdoğan, "Terör örgütleri dünyanın başka yerinde eylem yapınca her türlü müdahaleyi, kınamayı, tepkiyi hak ediyorlar da iş Suriye'ye gelince mi dokunulmazlık kazanıyorlar?" diye konuştu.

Erdoğan, "İnsanlık vicdanı, Suriye'de katledilen çoğu çocuk ve kadın 1 milyon insanın karşısında nasır tuttu. Biz kendi ahlakımızdan vaz mı geçeceğiz? Asla böyle yanlış bir yola düşmedik, düşmeyeceğiz. Amerikalı, Avrupalı, Çinli için, diğer ülkeler için Suriye, Irak, Kuzey Afrika coğrafyaları ve buralarda izledikleri politikalar, günlük çıkarları bakımından elverişli gördükleri taktik bir araç olabilir ama bizim için bu coğrafyanın Karadeniz'den, Ege'den, Akdeniz'den, İç Anadolu'dan, diğer bölgelerimizden bir farkı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölücü terör örgütü bizim ne kadar düşmanımızsa bu coğrafyalardaki kardeşlerimiz de o derece onların düşmanıdır. DEAŞ denilen İslam düşmanı bu örgüt, buralardaki kardeşlerimizin ne kadar can düşmanıysa bizim için de o derece büyük bir tehdittir. Bize öz kardeşlerimizin politik hesaplara kurban edilmesine göz yummak yakışır mı? Bize masum insanların bedenlerinin ve geleceklerinin masa başında hazırlanan projelerin dolgu malzemesi gibi kullanılmasına rıza göstermek yakışır mı? Biz koskoca bir coğrafyanın, adeta sınırsız bir coğrafyanın umudu olan Türkiye'yiz. Çünkü biz arkasında yüz milyonlarca kardeşinin duası olan Türk milletiyiz. Varsa bu onurlu duruşun bir bedeli, onu ödemeye de hazırız. Nitekim tarih boyunca olduğu gibi dün çukur eylemlerinde, 15 Temmuz'da, Fırat Kalkanı'nda, bugün Zeytin Dalı Operasyonu'nda, yarın da neresi gerekiyorsa orada bu bedeli ödemekten asla çekinmeyeceğiz."

Erdoğan, "Dağlarda kar olsa da baharımız var bizim, sahrada çöl olsa da serabımız var bizim. Siyah bir kabus karartsa da afakı, yolumuza mihmandar hilalimiz var bizim. Gür çıksa ne olur nadanın baykuş sesi, gök kubbeyi titreten ezanımız var bizim. Namert elinde top, tüfek olsa da ne gam, Mehmetçik namıyla serdarımız var bizim. Aziz millettir ayağına vurulmaz pranga, hürriyete can veren şühedamız var bizim." dizelerini okudu.

Her gecenin ardından bir sabah, her kışın ardından bir baharın mutlaka geleceğini dile getiren Erdoğan, "Yeter ki biz inancımızdan ve tarihimizden tevarüs ettiğimiz değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Yeter ki biz, bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bunu başardığımızda gerisi çok kolay." ifadelerini kullandı.

Notlar

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresine, Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Hamza Dağ ve Mustafa Ataş katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan salona girişinde, kongreye katılan gençleri selamladı, davetlilere karanfil attı.

Erdoğan, selamlama sırasında gençlerin kendisine verdiği "Kocaeli AK Parti Gençliği" yazılı atkıyı taktı.

Erdoğan'ın konuşması öncesinde Başbakan Yardımcısı Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ecertaş ve Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan birer konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında partili gençler, "İşte ordu, işte komutan", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Kongre salonunda "Bir gece ansızın gelebiliriz dedik, durduk, vurduk", "Kudüs imkan değil, iman meselesidir", "Bu davanın uğrunda 15 Temmuz ruhuyla", "Bu davayla gençliğimiz feda, seninleyiz büyük usta" yazılı pankartlar yer aldı.

Erdoğan, kongre sonunda Seyfi Kestik ve Sevda Çakmak isimli iki gencin nişan yüzüklerini taktı. Erdoğan, "Ağustosa nikahı koymuşlar. Hayırlı işte acele etmek lazım. Biraz uzatmışsınız işi ama Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin." diyerek gençlere mutluluk diledi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement