Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)NUSAYBİN'DEKİ PATLAMADA YARALANAN 2 KARDEŞ HAYATINI KAYBETTİMARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde yerde buldukları cismi kurcalarken meydana gelen patlamada ağır yaralı olarak Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşlerden 3 yaşındaki Havin Güneş dün akşam, 5 yaşındaki Fatih Güneş ise bu...

31.03.2017 15:28

1)NUSAYBİN'DEKİ PATLAMADA YARALANAN 2 KARDEŞ HAYATINI KAYBETTİ

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde yerde buldukları cismi kurcalarken meydana gelen patlamada ağır yaralı olarak Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşlerden 3 yaşındaki Havin Güneş dün akşam, 5 yaşındaki Fatih Güneş ise bu sabah doktorların çabasına rağmen hayatlarını kaybetti.

Nusaybin Abdulkadir Mahallesi Umut Sokak'ta oturan ve dün öğlen saatlerinde buldukları cismi kurcalarken meydana gelen patlamada ağır yaralanan Fatih Güneş ve kardeşi Havin Güneş, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların çabasın arağmen Havin Güneş dün akşam yaşamını yitirdi. Bugün sabah saatlerinde ise Fatih Güneş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Her iki kardeş bugün Nusaybin ilçesinde toprağa verilecek.

GÜNEŞ KARDEŞLER TOPRAĞA VERİLDİ

Nusaybin'de buldukları cismin patlaması sonucu hayatlarını kaybeden Havin (3) ve Fatih Güneş'in (5) ailesi bugün sabah saatlerinde hastaneye gelerecek çocuklarının cesetlerini teslim aldı. Kalabalık bir vatandaş topluluğu ile birlikte cenazeler Moris Mezarlığı'na getirildi. Dini vecibeleri yerine getirilidkten sonra Güneş kardeşlerin cesetleri, gözyaşları arasında burada toprağa verildi.

Bu arada 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Nusaybin'e gelen HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP PM üyesi Ali Ürküt'ten oluşan HDP heyeti, Güneş kardeşlerin ölümü üzerine programını iptal ederek cenaze törenine katıldı. HDP Sözcüsü Osman Baydemir, mezarlıkta baba İdris Güneş'e sarılarak başsağlığı ve sabır diledi.

"BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE YAŞANAN ZULÜM VE BELADIR"

Mezarlıkta Kürtçe konuşan HDP sözcüsü Baydemir, yaşananların zulüm ve bela olduğunu belirterek, "Bugün bu toprakların üzerinden büyük bir bela ve zulüm var. Zulüm ve bela nedir? Zulüm ve bela bu iki günahsız sabinin katledilmesidir. Bu iki sabinin mahşerde ailesine ve halkına su taşıyacaklarına inanıyorum. ya Rabbim aileye sabır ver. ya Rabbim bu zulmü kabul etme. ya Rabbim kim ki bu topraklara zulüm yapıyorlarsa, kim ki anneleri öldürüyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa onların ağzına gem vur. Zulümlerini bu toprakların üzerinden çeksinler. Akıbetleri de bütün zalimlerin akıbetleri gibi olsun. Ailemize, halkımıza başsağlığı diliyoruz. Buna sebep olanların yargılanması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

HDP REFERANDUM ÇALIŞMASINI İPTAL ETTİ

HDP heyeti, daha sonra Nusaybin ilçe binasına geçerek halka programlarını iptal ettiklerini duyurdu. Burada HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve HDP Sözcüsü Baydemir kısa birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından HDP heyeti, Kızıltepe İlçesi'ndeki programa katılmak üzere Nusaybin'den ayrıldı.

Görüntü Dökümü

----------------

Güneş kardeşlerin toprağa verildiği mezarlık

Osman Baydemir'in burada Kürtçe konuşması

Baydemir, babaya sarılarak başsağlığı dilemesi

Baydemir ve Mithat Sancar, parti binasında konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), -

====================================================

2)TEMİZLİK GÖREVLİSİ, 50 ÖĞRENCİYE CİNSEL İSTİSMARDAN TUTUKLANDI

MARDİN'in Derik İlçesi'ne bağlı Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'nda eğitim gören yaşları 8 ile 12 arasında değişen 50 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen temizlik görevlisi 43 yaşındaki M.Ş.Y. tutuklandı. Derik İlçesi'ne bağlı Göktaş Köyü'ndeki ilköğretim okulunda eğitim gören bir kız çocuğu, ailesine, okulda temizlik görevlisi olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası M.Ş.Y.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Aile de durumu okul yönetimine bildirdi. Rehber öğretmenin diğer öğrencilerle yaptığı görüşmede, M.Ş.Y.'nin çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.Olayın Derik Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Pedagog eşliğinde okulda eğitim gören bütün öğrencilerin ifadesi alındı. Öğrencilerden 50'si, değişik zamanlarda M.Ş.Y.'nin cinsel istismarına maruz kaldıklarını söyledi.

Gözaltına alınan M.Ş.Y., 22 Mart günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

DERİK ADLİYESİNDEN, KÖYDEN GÖRÜNTÜLER  VE RÖP GEÇİLECEK

EK HABER GEÇİLECEK

MARDİN, -

=======================================

3)ÖĞRENCİLER MAHSUR KALDI, İTFAİYE ARAZÖZLE KURTARDI

MERSİN'de, kısa süreli etkili olan yağış nedeniyle okulunda mahsur kalan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sabah saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış sırasında merkez Akdeniz İlçesi'ndeki İstiklal İlköğretim Okulu'nun önü suyla doldu. Okuldan çıkamayan öğrencilerin yardımına itfaiye ekipleri yetişti. İtfaiye erleri, okuldan aldıkları çocukları kucaklarında taşıdı. Fakat öğrencilerin sayısı fazla olunca, ekipler bahçeye girdikleri arazöze bindirdikleri öğrencileri okuldan çıkarttı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Mezitli İlçesi'ndeki Bozon ve Kale mahallesi sınırında bulunan Bozon deresinden motosikletiyle geçmek isteyen Adem Yılmaz, yağış nedeniyle yükselen suda mahsur kaldı. Dereden çıkamayan Yılmaz'ı gören vatandaşlar itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekipleri, akıntının ortasında kalan Yılmaz'a halat bağlayarak sudan çıkarttı.

LAR

MERSİN,

====================================================

4)KİLİS'TE, YAĞMUR ETKİLİ OLDU

KİLİS'te, öğleden sonra aniden bastıran yağmur kentte günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Öğleden sonra aniden başlayan sağanak yağmur nedeniyle kentteki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Caddelerin göle döndüğü yağış sonrası su basan işyerlerinde de küçük çaplı hasar oluştu. Zemin kattaki ev ve işyerlerindeki sular vatandaşlar tarafından boşaltılırken, trafikte de sürücüler zaman zaman sıkıntı yaşadı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Yağmurun yağması

Yağmurda yürüyenler ve trafik akışı

Su dolan cadde ve sokaklar

Su basan iş yerleri

İşyerini temizleyenler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 266 MB

===================================================

5)HASTA TAŞIYAN AMBULANS OTOMOBİL İLE ÇARPIŞTI: 4 YARALI

ADANA'da hasta taşıyan ambulans ile otomobilin çarpışması sonfucu 2'si sağlık personeli 4 kişi yaralandı. LPG deposu hasar gören otomobilde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Merkez Sarıçam İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nden aldığı hastayı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götüren Fatih Ediz yönetimindeki 34 TE 6879 plakalı ambulans, Sezai Karakoç Bulvarı'nda kavşağa kontrolsüz giren Bülent Duran yönetimindeki 01 KL 204 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Bülent Duran, 4 yaşındaki kızı Betül Duran ile özel bir tıp merkezine ait ambulansın şoförü Fatih Ediz ve sağlık görevlisi Serdar Duman hafif yaralandı. Ambulansın taşıdığı hasta ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Çarpmanın etkisiyle LPG deposu hasar gören otomobil alev alırken, yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Otomobildeki yangın ise itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kazaya karışan ambulans ve olay yerindeki kalabalık

Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmesi

Ambulansa taşınması

Kazaya karışan ve motoru yanan otomobilin görüntüsü

SÜRE: 52" BOYUT: 98,1 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

==================================================

6)ERDOĞAN, "BUGÜN TARİHE MİLLİ TARIM DİRENİŞİ OLARAK GEÇEKTİR"

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde düzenlenen '1. Yerli Tohum Buluşması' adlı etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Dünyada gıda kıtlığından çok gıdaya ulaşımda adaletsizlik var. Büyük devletler Afrika'da toprak kiralayıp tarım yapıyor elde ettikleri ürünleri ülkelerine götürürken geride kalanlar açlıkla savaşıyor. Vicdanların buna bir dur demese gerekir" diye konuştu. Düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çeken Erdoğan, "Bu girişim yüz yıllar sonra büyük meyve verecek ve bugün tarihe milli tarım direnişi olarak geçektir" diye konuştu.

Kemalpaşa İlçesi Yukarıkızılca Mahallesi'ndeki Park Orman Mesire Alanı'nda düzenlenen '1. Yerli Tohum Buluşmaları' adlı etkinliğe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve davetliler katıldı. Etkinlik alanına girişte kısa süreli kriz yaşandı. Bazı protokol üyeleriyle basın mensupları akredite sorunu yaşadı. Sorun daha sonra çözüldü.

etkinlikte ilk konuşmayı Bakan Çelik yaptı. Sanayileşmeye rağmen tarımın önemini koruduğuna, dünyada yaklaşık 800 milyon insanın açlık sorunu yaşadığına dikkat çeken Bakan Çelik, "Dünyada 800 milyon aç insan var. 39 ülkede gıda erişimi, 80 ülkede de su erişim sorunu var. 600 milyon insan obez. Çelişkilerle dolu bir dünyada yaşıyoruz. Kuraklık nedeniyle 2030 yılında 700 milyon insanın yaşadığı yeri terk edeceği belirtiliyor. 3 milyon mülteciyi sorun haline getirenler, acaba bu 20 yıl içinde 700 milyon insana nasıl bir çözüm bulacak. Dünyada 500 milyon ton hububat stoğu var, bir yandan stok şişmiş durumda diğer taraftan da açlık sorunu var" dedi.

"AÇ GÖZLÜLERİ DOYURMAK MÜMKÜN DEĞİL"

İnsanı doyurmanın mümkün olabileceğini, ancak aç gözlüleri doyurmanın imkansız olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, "Sözüm ona o çağdaş dünyaya diyoruz ki terörist ve darbecilere kucak açıyorsunuz, hiç olmazsa aç olan, bombaların altında inleyen insanlara da kucak açın. Hiç insanlık kalmadı mı? 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyar olacak. Eğer ürettiklerimize yüzde 60 daha ilave yapmazsak, bugün 2 milyar aç ve yoksul insan yarın 4 milyara çıkacak. Böyle dünya idare edilemez, önümüzdeki süreçte çok ciddi sıkıntılar var. Önümüzde gıda savaşlarıyla dünya insanlarının karşı karşıya olduğunuzu unutmayalım. Onun için ormana tabiata sahip çıkmalıyız. Üretim planlaması yaptık, Türkiye'yi 940 havzaya böldük. Yaygın değil adrese destek dedik, tohuma, gübreye, mazota destek veriyoruz" diye konuştu.

Gelecek kuşaklara ambarları dolu bir Türkiye bırakmak istediklerini, yapılaşmanın önüne geçmek için de 142 ovayı tarımsal SİT alanı ilan ettiklerini söyleyen Bakan Çelik, ilerleyen dönemde 300 ovanın tarımsal SİT alanı ilan edileceğini kaydetti. Verimi arttırmanın önemine değinen Bakan Çelik, yerel tohumlara sahip çıktıklarını ve Türkiye'nin her noktasından yerel tohumları toplayıp kimliklendireceklerini söyledi.

"TARIMSAL FAALİYET SUNİLEŞİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da dünyada tarımsal faaliyetlerin doğallıktan uzaklaştığını ve hemen her şeyin sunileştiğini söyledi. Doğal ve temiz gıda arayışının had safhaya çıktığının altını çizen Erdoğan, "Güzel İzmir'in bereketli toprakları, bizi kendine mıknatıs gibi çekti. Burada buluştuk. Toprak bizim en değerli sermayemiz. Onu iyi kullanmak, milli bir sorumluluktur. Emperyalist güçler insanlığın en temel kaynaklarını tekellerine almıştır. Dünyada gıda kıtlığından çok gıdaya ulaşımda adaletsizlik var. Büyük devletler Afrika'da toprak kiralayıp tarım yapıyor, elde ettikleri ürünleri ülkelerine götürürken geride kalanlar açlıkla savaşıyor. Vicdanların buna bir dur demese gerekir. Milli Tarım Projesi ülkemiz açısından önemli bir uyanışın adıdır. Çiftçimizin belini büken gübre ve mazota verilen destek çiftçimizi rahatlatacaktır" dedi.

"TOHUMU KONTROL EDEN GIDAYI KONTROL EDER"

Ata tohumunun birçok açıdan avantaj sağlayacağını dile getiren Erdoğan, "Lezzeti üstün, iklim koşullarına dayanıklıdır. Tohumu kontrol eden gıdayı kontrol eder. Kendi kendine yeten bir ülke haline gelebiliriz. Yerel Tohum Buluşması'nın bu ideallere hizmet edeceğini düşünüyorum. Baharı karşıladığımız bu günlerde tabiat canlanırken umutlarımız da yeşerecektir. Tüm dünyada GDO'lu ürünler genç nesilleri zehirlemekte. Öte yandan ata tohumlarının gen bankalarında saklanması çok önemli, fakat yeterli değil. Çünkü bir tohumun değişen iklime ve toprak florasına uygun hale gelmesi için toprakla buluşması gerekir. Tohum ancak bu şartlarda ekolojik ve fiziksel şartlara uyum sağlayabilir. Bu projenin ilk adımının İzmir'den atılıyor olması tesadüf değil. İnşallah buradan yayılan dalga zamanla Türkiye'nin bütün bölgelerine yayılacaktır. Avrupa'nın tamamında 13 bin çeşit bitki türü varken Anadolu'da 12 bin çeşit, çoğu endemik bitki türü vardır" diye konuştu.

"TARİHE MİLLİ TARIM DİRENİŞİ OLARAK GEÇECEKTİR"

Bitkiyle tedavinin dünyada yaygın olarak kullanıldığını, Türkiye'nin de bu konuda bilinçlenme süreci yaşadığını belirten Erdoğan, "Toprak bize aynı zamanda şifa da dağıtır. Ülkemizde değeri anlaşılmamış olsa da bitkilerle tedavi tüm dünyada etkin ve yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Yerel tohum projesi ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Bu girişim yüz yıllar sonra büyük meyve verecek ve bugün tarihe milli tarım direnişi olarak geçektir" dedi.

STANTLARI GEZDİ

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Emine Erdoğan'a 21 çeşit bitki türünden oluşan tohum sandığı verdi. Ardından Erdoğan protokol üyeleriyle etkinlik alanına kurulan 15 standı gezdi. Stantlardaki ikramların tadına bakan Erdoğan'a, yöresel ürünlerden hediyeler verildi. Afyonkarahisar Yöresel Standı'na da giren Erdoğan, yöreye özgü börekleri inceleyip, sorular sordu. Stanttaki görevli de börekle ilgili bilgi verdi. Programın sonunda etkinlik alanına fidan diken Erdoğan, yöresel yemek yarışmasında kadınlarla buluştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Etkinlikten detay görüntü

-Erdoğan stantları gezerken görüntü

-Genel ve detay görüntü

(Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

=====================================================

7)ARINÇ'IN KİTABI, MÜZAYEDEDEN SONRA 50 TL'YE SATILDI

MANİSA'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen kitap müzayedesinde satışa çıkarılan 100 kitabın arasında yer alan TBMM eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Baki Kalan' adlı kitabı alıcı bulamadı. 20 TL'ye satışa çıkartılan kitabın, müzayededen sonra gece saatlerinde, İstanbul'dan bir kişiye 50 TL'ye satıldığı belirtildi.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteğiyle araştırmacı yazarlar Mehmet Beşeri, Hakkı Avan, Suat Örs, Ragıp Özcan ve Osman Özbaş tarafından bu yıl kentte, kitap müzayedesinin 3'üncüsü, İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlendi. Kitaba ilgiyi artırmak amacıyla düzenlenen müzayede çoğu Manisalı yazarların anı, gezi, biyografi ve otobiyografi kitaplarının yer aldığı 100 eser, açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı. Kitapların 5 TL'den 100 TL'ye arasında değişin fiyatlarla satışa çıktığı müzayedeye, vatandaşların ilgisi yoğun olmadı. İlk olarak Sultan Abdülhamit'in 'Siyasi Hatıram' isimli kitabı satışa çıktı. Kitap 15 TL'ye alıcı buldu.

GECE ALICI BULDU

TBMM eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Baki Kalan' adlı eseri de satışa çıkarılan 100 kitabın arasında yer aldı. 20 TL'ye satışa çıkartılan Arınç'ın kitabı, ilgi görmedi, satılmadı. Kimsenin artırmaya katılmaması üzerine Mehmet Beşeri, "Bu politika var ya öyle bir şey ki adam şimdi vitrinde olsa 300 liraya 400 liraya giderdi bu kitap. Ben de toplumun nasıl vefasız olduğunu, yükselirken ikbal sahibiyken nasıl milletin peşinde koştuğunu ama alta düştüğünde veya alta düşer gibi göründüğünde milletin nasıl sırt döndüğünü iyi anlatabilmek için bu kitabı bilerek koydum" diye konuştu.

Bülent Arınç'ın kitabına, müzayededen sonra gece geç saatlerde İstanbul'dan alıcı çıktı. Kitabın, İstanbul'dan arayan ismi açıklanmayan kişi tarafından 50 liraya satın alındığı öğrenildi.

LAR

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, -

====================================================

8)KAZADAN MUCİZEVİ KURTULDU, 3 GÜN SONRA AMELİYAT EDİLDİ

Ali Ekber ŞEN- İbrahim MAŞE/MERSİN, - MERSİN'de bisikletiyle kavşakta geçerken iki otomobilin çarptığı 27 yaşındaki Engin Murat Ersoy'un mucizevi kurtuluşu güvenlik kamerasına yansıdı. Kazada çenesi, burnu, kaburgaları, bir parmağı kırılan, sağ kulağının yarısı kopan Ersoy, ambulansla kaldırıldığı hastanede 'Bir şeyim yok' diyerek tedaviyi kabul etmedi. Ersoy, kazadan 3 gün sonra ameliyat edildi.

Olay, 28 Mart'ta Alsancak Mahallesi Yumuktepe mevkiinde meydana geldi. Psikolojik sorunları olan 1 çocuk babası Engin Murat Ersoy'a, bisikletle kontrolsüz şekilde girdiği yolda otomobil çarptı. Savrulan Ersoy'a arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Yaklaşık 5 metre sürüklenen Ersoy, ağır yaralandı. Güvenlik kamerasınca kaza anı kaydedilen Ersoy, olay yerine çağrılan ambulansla Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te Engin Murat Ersoy'a, iddiaya göre doktorlar, ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. Ancak tedaviyi kabul etmeyen Ersoy, hastaneyi terk etti.

Merkez Yenişehir Mahallesi'ndeki evine kendi imkanlarıyla dönen Ersoy'u akşam babası Erdal Aksoy, tekrar aynı hastaneye getirdi. Yaralarına pansuman yapılan Ersoy, evine gitti. Kazada çenesi, burnu, kaburgaları, bir parmağı kırılan, sağ kulağının yarısı ise kopan Ersoy, bir gün evinde kaldıktan sonra dün aynı hastaneye geldi. Muayene edilip, ameliyat edilmesi gerektiğini anlatılan Ersoy, tedaviyi kabul edip evine gitti. Bugün hastaneye gelen Ersoy, ameliyat edildi.

ŞOKUN ETKİSİYLE NE DEDİĞİMİ BİLMİYORUM

Yaşanan kazada mucizevi şekilde kurtulan ve kazanın üzerinden 3 gün geçtikten sonra ameliyata alınan Engin Murat Ersoy, "Kazadan sonra getirildiğim Şehir Hastanesi'nde kaza geçirdiğimi, çenem, burnum ve parmağımın kırıldığını, kulağımın yarısının koptuğunu, tedavi edeceklerini, ameliyat edeceklerini söylediler. Ben o an şokun etkisiyle ne dediğimi bilmiyorum. Tedaviyi kabul etmediğimi söylemişim. Ben çıkmak istedim onlar bıraktı. Ne girişte ne de çıkışta herhangi bir belge imzalatmadılar. Büyük acı çektim" dedi.

Memur emeklisi baba Erdal Ersoy, oğlunun hastaneye götürüldüğünde 'Psikiyatri sorunları var' diye hemen bir yafta yapıştırdığını, olayın şoku ile tedaviyi kabul etmediğini söyleyince de evine gönderildiğini ileri sürdü.

TEDAVİYİ KABUL ETMEYİP HASTANEYİ TERK ETTİ

Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Aydın, kazada yaralanan Engin Murat Ersoy'a, acil serviste yatışı yapılarak tedavi olması gerektiğinin söylediğini ancak tedaviyi kabul etmeyerek hastaneyi terk ettiğini açıkladı. Ersoy'un aynı zamanda madde bağımlısı olduğunu da belirten Dr. Aydın, "Daha sonra tekrar geldiklerinde yine arkadaşlarımız yatış yapılarak tedavisinin yapılması gerektiği anlatılmasına rağmen kabul etmeyerek hastaneyi terk etmiş. Daha sonra tekrar geldiği hastanede görüştüğü doktor arkadaşın ameliyat önerisini kabul ediyor ve bugün gereken operasyon yapılıyor" dedi.

Öte yandan kazaya ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement