Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Şiddetli yağmur Konya'yı etkisi altına aldı (2)KONYA'da öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur kentin bazı noktalarında su baskınlarına yol açtı.

04.08.2017 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şiddetli yağmur Konya'yı etkisi altına aldı (2)

KONYA'da öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur kentin bazı noktalarında su baskınlarına yol açtı. Bir sanayi sitesinde oluşan su birikintisinde botla ilerleyenleri görenler cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi çekti.

Yağmur, bazı çevre ilçelerde de etkisini gösterdi. Şiddetli yağmur sonrası caddelerde oluşan sel suları vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde Hadim İlçesi'ne bağlı Gerez ve Fakılar Mahalleleri ile Hatunsaray Mahallesi'nde yollardan akan sel suları dikkat çekti.

Görüntü dökümü:

------------------------------

-Sosyal medyada paylaşılan cep telefonu görüntüleri

-Su içinde botla ilerleyenler

-Cadde ve sokaklardan akan sel suları

Haber-Kamera: KONYA,

===============================================

Bayramiç'te sarıklı, sakallı polis şaşkınlığı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan ve cübbe giyip sarık takan, sakal uzatan polis memuru K.E. (Kuraner Erbaş), kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranışta bulunduğu gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru K.E.'nin, bir süredir sarık takıp, cübbe giymesi ve sakallarını uzatması nedeniyle amirleri, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için kontrolünün yapılması amacıyla, Çanakkale'ye gönderilmesini kararlaştırdı. Durumdan haberi olmayan K.E, kendisinin kullandığı resmi ekip otosuyla, yanında başka bir polis memuru bulunduğu halde görev bahanesiyle Çanakkale'ye gönderildi. Yolda uzun sakalı ve sarığıyla dikkati çeken K.E.'yi, resmi polis otosunu kullanırken gören bir vatandaş, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayıp, ihbarda bulundu. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yolda K.E.'nin içinde bulunduğu ekip otosunu durdurdu. Kimlik kontrolü sonucu K.E.'nin polis memuru olduğu anlaşıldı. Araçtaki diğer polis memuru da K.E.'nin polis olduğunu doğrulayıp, kendisini Çanakkale'ye adli kontrol için götürdüklerini belirtti. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili Bayramiç Kaymakamlığı'nı bilgilendirdi. Kaymakamlık, hakkında bir süre önce soruşturma başlatılan polis memuru K.E.'yi bu olay üzerine açığa aldı. Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, polis memurunun akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirlenmesi için Çanakkale'ye adli kontrole götürülürken bu olayın yaşandığını doğruladı. Cübbe giyip, sarık takan, sakal uzatan polis memuru K.E.'nin 5 ay önce İstanbul'dan Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olduğu ve burada MOBESE sistemini takip etmekle görevli olduğu öğrenildi. K.E.'nin Facebook'taki sayfasında, açığa alınmasını "Kılık Kıyafet Yönetmeliğine aykırı davranmak suçundan açığa alınmış bulunuyorum. İlanen duyurulur. Hayırlı cumalar" yazdığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

-Açığa alınan cübbe giyip, sarık takan, sakal uzatan polis memuru K.E.'nin (Kuraner Erbaş) ekip otosunda fotoğrafları

-Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün görüntüsü

-Bayramiç Kaymakamlığı'ndan görüntü

-K.E.'nin Facebook sayfasından görüntü

Haber - Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale), DHA)

===========================================

Yaralılara müdahale eden ambulansa otomobil çarptı: 1 ölü, 8 yaralı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, kaza yapan araçtaki yaralıları müdahale eden sağlıkçıların içinde bulunduğu 112 Acil Servis ambulansına özel otomobil çarptı. Kazada, bir kişi öldü 3'ü sağlık personeli 8 kişi de yaralandı.

Eskişehir'den İnegöl'e gelen 25 yaşındaki Gökhan Barış yönetimindeki 06 KA 6214 plakalı otomobil Yeniköy Kavşağı'nda yağış nedeniyle kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptı. Kazada yaralı olduğu ihbarını alan 112 Acil Servis kaza yerine gitmek üzere yola çıktı. Sürücü Ender Cangüloğlu yönetimindeki 16 YL 409 plakalı 112 Acil Servis ambulansında görevli Acil Tıp Teknisyeni Ebru Turan ile Şadimen Kaya, ambulanstan inerek yaralılara kaza müdahale ettiler. Kaza yerinde Bölge Trafik ekipleri de gelerek güvenlik önlemi aldı. Kaza yerinde ilk tedavileri yapılan 06 KA 6214 plakalı otomobilin sürücüsü Gökhan Barış ile yanında bulunan yaralılar 47 yaşındaki Bediha Barış, 24 yaşındaki Ayşegül Barış ile 52 yaşındaki Seyfi Barış ambulans içine alındı. Ambulans tam hareket etmek üzereyken Eskişehir'den Bursa yönüne gelen 62 yaşındaki Mehmet Erman Cengin yönetimindeki süratli olduğu iddia edilen 77 AJ 841 plakalı otomobil kontrolden çıkarak, Ambulansa arkadan çarptı. Şiddetli çarpmanın etkisi ile ambulansta bulunanlar ve otomobildekiler yaralandı. Kaza sırasında Bölge Trafik ekiplerinin ise ölümden döndüğü öğrenildi. Hurdaya dönen 77 AJ 841 plakalı otomobilin sürücüsü araç içerisinde sıkıştı. Sürücü Mehmet Erman Cengin, kaza yerine sevk edilen İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekiplerince sıkıştığı yerde çıkarıldı. Kazada yaralanan ambulans sürücüsü Ender Cangüloğlu,  sağlık görevlileri Ebru Turan ve Şadimen Kaya, 06 KA 6214 plakalı otomobilin sürücüsü Gökhan Barış ile yanında bulunan   47 yaşındaki Bediha Barış, 24 yaşındaki Ayşegül Barış ile 52 yaşındaki Seyfi Barış, 77 AJ 841 plakalı özel otomobilin sürücüsü Mehmet Erman Cengin ve yanındaki kızı 31 yaşındaki Ergül Mine Cengin, kaza yerine sevk edilen 112 Acil Servis ambulanslarıyla Devlet Hastanesine sevk edildiler. Hastaneye sevk edilen 9 yaralıdan otomobilin sürücü Mehmet Erman Cengin,   tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Kaza yeri kurtarma çalışmaları

-Genel görüntü

-Sağlıkçıların ve yaralıların

-Görüntüleri

-Ölünün görüntüsü

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

===========================================

Bakan beddua etti, vatandaş 'amin' dedi (Görüntü Ekiyle Yeniden )

ERZURUM'da 592 milyon yatırım bedelli 38 tesisin toplu temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah terör örgütlerine destek veren devletleri de kahruperişan eylesin. Yarabbi onların hilelerini ve desteklerini onların başlarına geçir" diye beddua etti, vatandaş da  "Amin" dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma törenine katıldı. Ağdağ ve Eroğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 592 milyon lira yatırım bedelli 38 tesisin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, önümüzdeki 3 yılın Erzurum için yatırımlarda hamle yılı olacağını söyledi. Bakan Eroğlu, Erzurum'a pozitif ayrımcılık yaparak 12 hayvan içme suyu göleti yapacaklarını kaydetti.

'ONLARI TARİH SAHNESİNDEN SİLİVER'

15 Temmuz akşamı bütün Erzurum'un dimdik ayakta olduğunu vurgulayan  Bakan Veysel Eroğlu şöyle konuştu: "Dolayısıyla sizlerle gerçekten gurur duydum. Allah sizlerden razı olsun. Hatta onu ben twitterdan paylaştım, ne muhteşemdi ya. İşte vatanına, milletine, bayrağına, devletine bağlı yiğit, Dadaşlar diyarı Erzurum size bu yakışır. Allah terör örgütlerine destek veren devletleri de kahruperişan eylesin. Yarabbi onların hilelerini ve desteklerini onların başlarına geçir. Yarabbi onların, özellikle terör örgütlerine verdikleri silahları kendilerine yönelt ve onları da tarih sahnesinden siliver. Yarabbi senin her şeye gücün yeter" diye beddua etti. Veysel Eroğlu'nun bedduasına, temel atma törenine katılan vatandaşlar hep bir ağızdan "Amin" diye katkıda bulundu.

ÜCRETSİZ 3 BİN FİDAN DAĞITILDI

Temel atma töreni sonrası Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından zerdali, leylak, ahlat, karaağaç ve sarıçam türlerinden oluşan toplam 3 bin fidan vatandaşa ücretsiz olarak dağıtıldı. Fidanların dağıtımı sırasında izdiham olurken, görevliler sıkça vatandaşları uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Potokolün tören alanına gelişi

-Akdağ ve Eroğlu

-Güneş altında kalan basın mensupları

-Bakan Eroğlu'nun konuşması

-Temel atma

-Sertifika verilmesi

-Fidan izdihamı

Haber-Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

(05.18 dk-316 mb)

=============================================

Diyarbakır'da narko-terör uygulaması

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, terörle mücadele, asayiş ve özel harekat timlerinin de aralarında bulunduğu 150 polis, kent merkezindeki 4 ilçede 16 farklı noktada, narko-terör uygulaması yaptı.

merkez Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde 150 güvenlik görevlisinin katıldığı narko-terör uygulmasına, terörle mücadele, asayiş ve özel harekat polisi destek verdi. Ekipler, 4 ilçede 16 ayrı noktada umuma açık yerleri denetleyerek yol kontrolü yaptı. Polis, şüpheli gördüklerinin genel bilgi taraması yaparak, üst aramasından geçirdi. Metruk binaları kontrol eden polis, uygulamalarda cezaevi firarisi ile asker kaçağı olan bir kişiyi yakaladı. Polis ekipleri ayrıca, küçük yaştaki çocuklara uyuşturucu satan torbacı denilen kişilerin kaldığı sokak ve metruk binalarda didik didik arama yaptı. 150 polisin katıldığı emniyet uygulaması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Polis ekiplerinde görüntü

-Uygulama yapan ekipler

-Özel harekat polislerinden görüntü

-Kimlik taraması ve üst aranması

-Durdurulan araçlar

-Araclarda yapılan arama

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Serdar SUNAR/DİYARBAKIR),

=============================================

Sanayi sitesindeki 4 tekne yangında zarar gördü

MUĞLA'nın Milas İlçesi'ndeki sanayi sitesinde, karayolu kenarından geçen bir otomobilden atılan sigara izmaritinin kuru otları tutuşturmasıyla başladığı sanılan yangında 4 polyester tekne yandı.

Koru Mahallesi Milas- Bodrum Karayolu'nda ilerleyen bir otomobilden atılan sigara izmaritinin kuru otları tutuşturmasıyla başladığı sanılan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Alevler, yolun kenarındaki Koru Sanayi Sitesi'nin bahçesine yayıldı. Ardından sanayi sitesi içerisinde bulunan 40 yaşındaki Güven Balkan'ın işletmeciliğini yaptığı 'Happy Clean Chip' isimli polyester tekne yapım ve bakım atölyesine sıçradı. Sanayi sitesi esnafı tutuşan 4 polyester tekneye, yangın tüpleri ve bahçe hortumlarıyla müdahale etti. İhbar üzerine sanayi sitesine gelen Milas Belediyesi İtfaiye ekipleri çalışma başlattı. Jandarma ekipleri ise karayolunda güvenlik önlemi aldı. Ekiplerin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Dört teknenin yandığı yangında, yaklaşık 70 bin liralık maddi zarar meydana geldi. Yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığı, soruşturmanın sürdüğü bilödirildi,

İşletme sahibi Güven Balkan, "Yol kenarındaki otlar birden tutuştu. Bir otomobilden sigara izmariti atıldığını tahmin ediyoruz. Yoksa yol kenarında başka yanıcı bir madde yok. Ardından alevler birden sanayinin içine girdi ve polyester tekneleri tutuşturdu. Esnaf olarak kısa zamanda müdahale ettik, ancak yine de 4 tekne yandı. 70 bin liralık zarar meydana geldi. Hava çok kuru ve sıcak. Bu tür olaylar tamamen ihmal sonucu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Polyester teknelerin alev alev yanması itfaiye ve esnafın müdahale etmesi

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

==============================================

Bonzai içip ağaca çarpan sürücü, işlem yapmaması için polise yalvardı

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde bonzai içip kullandığı otomobille ağaca çarpan Veysel B., polis ekiplerine hakkında işlem yapmaması için dakikalarca yalvardı. Polis, "Bana neden yalvarıyorsun. Bunun babalığı olmaz. Sen bu işi yaparken ilk önce kendinden sonra çocuklarından utanacaksın" diyerek tepki gösterdiği sürücüyü gözaltına aldı.

Çerkezköy'ün Cengiz Topel Caddesi Kümeevler mevkiinde 59 UJ 938 plakalı otomobil sürücüsü Veysel B.'nin kontrolünden çıkıp bir ağaca çarparak durabildi. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine giden polis ekipleri kazaya karışan ve ehliyetini vermekte direnen Veysel B.'nin hareketlerinden şüphelendi. Şahsın uyuşturucu aldığı ihtimali üzerine otomobilde arama yapan polis, 3 adet içime hazır sentetik uyuşturucu bonzai buldu. Yapılan incelemede polise direnen sürücünün bonzai kullandığı belirlendi. Zaman zaman kendisini kaybeden Veysel B., hakkında işlem yapılmaması için dakikalarca polise yalvardı. Bunun üzerin ekipteki bir polis memuru, "Bana neden yalvarıyorsun. Bunun babalığı olmaz. Sen bu işi yaparken ilk önce kendinden sonra çocuklarından utanacaksın" dedi. Bunun üzerine pişman olduğunu dile getiren Veysel B., gözaltına alınarak soruşturmasının yürütüleceği Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Kaza yerinden detaylar

Ağaca çarpan araç

Bonzai kullanan sürücünün polise yalvarması

Polisin sürücüye cevabı

Sürücüye işlem yapılması

Sürücünün gözaltına alınması

Detaylar

Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

================================================

Yatak odasında yakalanan hırsızlık zanlısı boğazını kesti

ADANA'da iddiaya göre hırsızlık için girdiği evin yatak odasında yakalanan 20 yaşındaki Kadir Y., sağlık kontrolünden geçirilirken masa üzerindeki bardağı kırarak boğazını kesti.

Olay, merkez Seyhan İlçesi Pınar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre balkondan tırmanarak 2'nci kattaki evin yatak odasına giren Kadir Y., çantayı ve askıdaki pantolonu karıştırmaya başladı. Odadan ses gelmesi üzerine içeri giden ev sahibi A.Ç., hırsız ile karşılaştı. Zanlıyı yakalayan A.Ç., polis çağırdı. Gözaltına alınan Kadir Y., sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirildi.  Kadir Y., muayene edildiği sırada masa üzerindeki su bardağını kırarak, boğazını kesti. Polislerin müdahale edip kelepçelediği Kadir Y., tedavisinin ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: Çağlar ÖZTÜRK/ ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement