Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Dha Yurt Bülteni-15

1)İZMİR' DEKİ YANGINDA 800 HEKTAR ORMANLIK ALAN YANDI İzmir'in Menderes ilçesinde dün başlayan ve bugün de devam eden orman yangını 10 helikopter ile havadan ve Adana'dan Edirne'ye kadar çok sayıda ilden yönlendirilen Orman Genel Müdürlüğüne bağlı yangın müdahale araçları, iş makineleri ve...

02.07.2017 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)İZMİR' DEKİ YANGINDA 800 HEKTAR ORMANLIK ALAN YANDI

İzmir'in Menderes ilçesinde dün başlayan ve bugün de devam eden orman yangını 10 helikopter ile havadan ve Adana'dan Edirne'ye kadar çok sayıda ilden yönlendirilen Orman Genel Müdürlüğüne bağlı yangın müdahale araçları, iş makineleri ve itfaiye ekipleri ile karadan söndürülmeye çalışılıyor. Yangından etkilenen ormanlık alanın 800 hektara ulaştığı belirtildi. Müdahale anları Orman Genel Müdürlüğü'nün helikopterinden görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde söndürme çalışmalarına katılan ekipler, yangın alanına su bırakan helikopterler görüldü. Alevlere teslim olan ağaçların kömürleşmiş gövdeleri ve geride kalan siyah alanların görüntüsü yürekleri dağladı. Alevlerin kavurmaya devam ettiği alanlardan yükselen dumanlar ile helikopterlerin bıraktığı sulardan yükselen buhar gökyüzünü kapladı. Öte yandan Deli Ömerli Köyü'nde yangının çıkış noktası olarak belirlenen alanda can içki şişelerine rastlandığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Orman yangınında etkilenen alanların havadan görüntüsü

Haber: Timur TARLIĞ- Mehmet CANDAN - Kamera: Orman Genel Müdürlüğü/ İZMİR,

====================================================

2)AFRİKA SICAKLARINDAN BUNALANLAR SPİL DAĞI'NA KOŞTU

AFRİKA sıcaklarından bunalan birçok kişi, kent merkezinin sıcağından kaçıp, 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı'na akın etti. Özellikle İzmir ve Manisa'dan gelen vatandaşların bazıları mangal yakıp piknik yaptı, bazıları da hamaklarda uyumayı tercih ederek, esen rüzgarla serinledi. Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası ile birlikte Manisa ve İzmir'de 45 dereceye ulaşan hava sıcaklığı, şehirlerde yaşayan vatandaşları bunalttı. Hafta sonu da sıcağın etkisinin artması nedeniyle şehirler boşaldı. Manisa ve İzmir'deki çok sayıda vatandaş deniz yerine 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı'nı tercih etti. Bazı vatandaşlar, Milli Park'ın içindeki piknik alanlarında,  bazıları da yasak olmasına rağmen yol kenarlarında mangal yaktı. Spil Dağı Milli Parkı'nın içinde de araba yoğunluğu oluştu.

GECEDEN GELİP KONAKLADILAR

Manisa merkezde 44 dereceye yükselen sıcaklık nedeniyle bazı vatandaşlar, geceden Spil Dağı Milli Parkı'na gelip çadırlarda konakladı. Milli Park'ın içinde sıcak havada yaz serinliğini yaşayanlar havanın keyfini çıkardı. Hava sıcaklığı şehir merkezine göre 10 derece daha düşük olan Spil Dağı'na akın edenler arasında İzmir'den gelenler çoğunluğu oluşturdu. Deniz yerine Spil Dağı'nı tercih eden Turgut Türkan, "İzmir'den geliyoruz. Sıcaklardan bunaldık, burası rakım olarak daha yüksek. Yer olarak da çok güzel. Bu zamanda bile serin serin esmesi gelmemize etken oldu" dedi. Gurbetçi Diren Karslıoğlu da, Almanya'da çok fazla sıcak görmedikleri için alışkın olmadıklarını belirtip, Spil Dağı Milli Parkı'nı çok sevdiğini söyledi.  İzmir Kemalpaşa ilçesinden ailesi ile birlikte gelen Veli Akarsoy da "İzmir'de hava çok sıcak. Burası serin. Kemalpa'da termemetreler 45 dereceyi gösteriyordu. Akşamdan gelip, burada konakladık. Gece serindi. Mangalımızı yaptık" dedi. Manisa'dan gelen Murat Ergül, " Manisa'da durulacak gibi değildi. Sıcak diye buraya geldik. Serinlemek için buradayız, ailemizle birlikte piknik yaptık. Mangalımızı yaptık. Keyfini çıkartıyoruz" diye konuştu.

1517 RAKIMDA CAĞ KEBABI

İzmir'den gelen Erzurumlu Yavuz Davutoğlu ve akrabaları da 1517 metre yüksekliğinde kendi şehirlerine özgü cağ kebabını yaptı. 15 kiloluk eti büyük bir şişe yerleştiren cağ kebabı ustaları, serin havada cağ kebabını pişirdi. Yavuz Davutoğlu, "İzmir'in çok yakıcı bir sıcağı vardı, kendimizi buraya attık. Bizim yöremize özgü cağ kebabımızı yapıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Spil Dağı Milli Parkı'ndan görüntü

-Araç yoğunluğundan görüntü

-Piknik yapan kişilerden genel görüntü

-Hamaklarda uyuyanlardan görüntü

-Çağ kebabı yapanlardan görüntü

-Top oynayanlardan görüntü

-Vatandaşlarla röp.

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

=========================================================

3)BAKAN ARSLAN: ÇILDIR GÖLÜ'NDEKİ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMINA KATILDI

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ülke genelindeki kıyı şehitlerinde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın sonucusunun düzenlendiği Kars- Ardahan sınırındaki Çıldır Gölü'ndeki etkinliklere katıldı. Tekne teslim töreni, iskele açılışı ve göl üzerinde ilk kez gerçekleşen yelken ve kano yarışlarına katılan Bakan Arslan, Türkiye'nin bu konudaki geldiği noktalanın gurur verici olduğunu söyledi. Bakan Arslan'ın yanısıra Kars Vali Rahmi Doğan, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların da katıldığı Çıldır Gölü Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

ELİNİ ÖPTÜRMEMEK İÇİN DİRENDİ

Tören alanında Arpaçay Kaykamamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Erçetin Altay ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Ahmet Arslan vatandaşların sevgi gösterileri eşliğinde alana güçlükle gidebildi. Çıldır Gölü'nün tarihinde ilk defa böylesine anlamlı bir organizasyonla turizme açılmasına verdiği katkılardan dolayı teşekkürlerini ileten ve sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlardan bazılarının Bakan Arslan'ın elini öpmek istemesi ilginç görüntülere sahne oldu. Vekilliğinde de bakanlığında asla el öptürmeyen ve buna çok dikkat eden Bakan Arslan, bir gencin elini öpmek için aniden eğilmesi Bakan Arslan'a zor anlar yaşattı. Bakan Arslan gencin tüm çabasına rağmen elini öptürmedi ve tokalaşmaya devam etti.

"ARSLAN BAKANIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Kars'a gerçekleştirdiği ziyarette kendisine "Başkanım" diye hitap etmesiyle tanınan ve dikkatleri üzerine çeken Karslı yatırımcı Okan Poliçe de bakanı "Arslan Bakanım" şiiriyle karşıladı. 4 kıtalık şiirin yer aldığı Bakan Arslan'ın bulunduğu fotoğrafı Bakan Arslan'a hediye eden Poliçe birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAFKAS HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Alana kurulan platforma gelerek yerini alan Bakan Arslan Kafkas Halk Oyunları gösterisini izledikten sonra konuşma yaptı. Bakan Arslan, "Bugün sadece Kars, Ardahan'a değil, ülkenin her noktasına hizmet etmeye çalışıyoruz. Ülkemizin denizciliğini geliştirmek adına çok mesafe kat ettik. Gerek yasal düzenlemeler, gerek alt yapı yatırımları, gerekse de ulusal arenada rekabet edebilir anlamında yaptığımız uygulamalarla çok mesafe kat ettik. Üç tarafı denizi olan ülkede gençlerin sadece kıyı kentlerinden değil, diğer kentlerden de çıkabilmesi adına iç sularda çok güzel, çok başarılı uygulamalar yapıyoruz. Çıldır'da, Kars'ta Ardahan'da yaptığımız tam da bu. Memnuniyetimiz, gururumuz o ki, ülkenin her yerine, iç sulara, denizciliği, deniz sevdasını, denizi sevmeyi getiriyoruz. Esasında önce gemi yapmanız lazım, onun için tersanenizi attırmak, tersanenizi büyütmeniz lazım. 37 tersaneyi 79 tersaneye çakardık. Denizciliğe yaptığımız yatırımlarla dünyanın üçüncü sırasındaki ülke komuna geldik. Uluslararası çalışan 170 liman ile yılda yaklaşık 450 milyon ton elleçleme yaptık.    Denizcilik sektöründeki geliri de en az üç kat arttırdık" dedi. Bakan Arslan daha sonra iki teknenin teslimini yaparak, göl üzerindeki iskelenin açılışını gerçekleştirdi ardından da kano ve yelken yarışlarında dereceye girenlere ödüllerini verdi ve teslimini yaptıkları tekneye binerek göl üzerinde tur attı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Törenlerden detaylar

-Bakanın konuşması

-İskele açılışı

-Genel ve detaylar

(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

407 MB – 6 DK 00 SN -

========================================================

4)KAMYONUN ALTINA GİREN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

İZMİT'te, hatalı sollama yapması sonucu kamyonun altına giren otomobilin sürücüsü 24 yaşındaki Emre Özabravcı yaşamını yitirdi.Kaza, İzmit ile Kandıra arasındaki karayolunun Çayırköy mevkiinde meydana geldi. Kandıra istikametine gitmekte olan Emre Özabravcı idaresindeki 34 JL 6332 plakalı otomobil hatalı sollama sonucu karşı yönden gelen Mustafa Sarı idaresindeki 34 ZU 917 plakalı kamyonun altına girdi. Jandarmanın yaptığı ölçüme göre otomobil kamyonun altında 18 metre sürüklendi. Olay yerine gelen sağlık ekibi hurdaya dönen aracın içinde sıkışan Emre Özabravcı'nın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Jandarma kamyon sürücüsünü ifadesini almak üzere karakola götürürken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kamyonu altına giren otomobilden görüntü

Jandarma ve itfaiye ekiplerinden görüntü

Kamyon sürücüsünden görüntü

Olay yerinden detaylar

İZMİT(Kocaeli), -

========================================================

5)SİVAS KATLİAMINDA ÖLENLER BURSA'DA YÜRÜYÜŞLE ANILDI

SİVAS'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33 aydın ve 2 otel görevlisi, katliamın 24'üncü yıl dönümünde Bursa'da da düzenlenen yürüyüşle anıldı.Anma yürüyüşüne siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Setbaşı'ndan başlayıp Kent Müzesi önünde sona eren yürüyüşte hayatını kaybedenlerin adları okundu.  Katılanlar adına açıklama yapan Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Hüseyin Eken,  acılar ve adalet arayışlarının halen devam ettiğini belirterek, "Madımak yanmaya devam ediyor. 2 Temmuz 1993 tarihinde, 33 insanımızın, tempolu alkışlar ve sevinç naraları eşliğinde; ateşe verilerek katledildiği, Madımak katliamının üzerinden 24 yıl geçti. 'Yak ulan yak cehennem ateşi' diyerek katliam karşısındaki sevinç çığlıkları atanları, attıranları unutmadık. Sivas katliamı davası zamanaşımı bahanesi ile düşürüldü ve 'hayırlı uğurlu olsun' denildi. Bizler, Sivas katliamında yitirdiklerimizin anılarına sahip çıkmaya devam edeceğiz, 'Madımak Utanç Müzesi' oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sivas Katliamı ile bir yüzleşme gerçekleşinceye kadar da adalet arayışımızı sürdüreceğiz" dedi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı anma yürüyüşü olaysız sona erdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yürüyüşten detaylar, basın açıklaması, türküler söylenmesi

Enver Fatih TIKIR/BURSA, -

Süre: 03.20

Boyut: 373 MB

===========================================================

6)BABAM SULTAN HAZRETLERİ ANILDI

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde 23'üncüsü düzenlenen Babam Sultan Hazretlerini Anma Günü etkinlikleri binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Kazanlarda yapılan 2 ton pilav etkinliğe katılanlara dağıtıldı. Muradiye İmam Hatip Öğrencilerine Yardım Derneği tarafından 23'üncüsü gerçekleşen Babam Sultan Hazretlerini Anma Günü ve Sünnet Merasimi Pamukova Elperek Mahallesi'ndeki türbede yapıldı. Anma programına Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Aziz Hüdayi Mahmut Vakfı'na bağlı 46 Afrikalı öğrenci ve binlerce kişi katıldı. Anma programı İnegöl Mehteran takımının gösterisi ile başladı. Daha sonra Hafızlar İbrahim Çakıllı, Hasan Turalıoğlu, Mehmet Erarabacı ve Ahmet Yüksel, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuyup dinleyenleri mest etti. 4 hafızın birlikte okuduğu öğle ezanı sonrası binlerce kişi Babam Sultan Hazretleri Türbesi'nin bahçesinde öğle namazını kıldı.

Darul Kur'an İlim Vakfı Başkanı Yusuf Öztürk tarafından bereket duası yapılmasının ardından binlerce kişiye yaklaşık 2 ton pilav ve ayran ikramı yapıldı. Arapça "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol" yazılı tablo açık artırma ile iş adamı Mustafa Latif Topbaş tarafından 105 bin liraya satın alındı. 48 çocuk sünnet ettirilirken, anma programı kermes açılışı ile sona erdi.

Muradiye İmam Hatip Öğrencilerine Yardım Derneği Başkanı Hikmet Şenol, İranlı bir hükümdarın oğlu iken Müslümanlığı yaymak için Türkiye'ye gelen, Pamukova'da hayatını kaybeden Babam Sultan Hazretleri'ni anmak üzere düzenlenen etkinliklerin bu yıl 23'üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, "Anma etkinliğimize binlerce kişi katıldı. 48 ihtiyaç sahibi çocuk da sünnet ettirildi. Anma etkinlikleri gelecek yıllarda da devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Etkinlikten görüntüler

Namaz kılanması

Pilav dağıtılması

Açık arttırma

Kur'an okunması

=======================================================

7)ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ TACİZ EDEN SURİYELİ DARP EDİLDİ

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, üniversite öğrencisi Gamze A.'yı taciz ettiği öne sürülen Suriye vatandaşı mahalle sakinleri tarafından darp edildi. Emniyette ifadesi alınan zanlı serbest bırakıldı.Bornova'nın Mevlana Mahallesi'nde bulunan TÜRGEV kız öğrenci yurdunun önünden geçen Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi Gamze A., iddiaya göre ismi açıklanmayan bir Suriye vatandaşının önce sözlü daha sonra da fiziki tacizine uğradı. Genç kızın çığlıkları üzerine kaçmaya başlayan şüpheli mahalle sakinleri tarafından yakalandı. Mahalle sakinlerinin darp ettiği zanlıyı olayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen polis ekipleri gözaltına aldı. Yaşadığı olay yüzünden büyük şok yaşayan Gamze A., zanlının kendisini şort giydiği için taciz ettiğini öne sürerken, zanlının tacizin ardından "Bir daha olmazö diye söylediğini belirtti. Polis tarafından gözaltına alınan Suriyeli zanlı emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Öte yandan mahalle sakinlerinin zanlıyı darp ettikleri anlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Görüntü  Dökümü

-------------------------

Zanlının darp edilme görüntüleri

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

=================================================

8)KADIN PİLOTUN AKROBASİ GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

ESKİŞEHİR'in Sivrihisar İlçesi'ndeki 'Hava Yarışları' izleyenlerin nefeslerini kesti. Yarışlara katılan ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün kızı Semin Öztürk'ün yarış öncesinde yaptığı akrobasi gösterisi de alkışlandı.

Sivrihisar ilçesi yakınlarındaki 'Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'nde  'Hava yarışları' düzenlendi. Çeşitli illerden gelen 30 pilotun katıldığı etkinlikte kadın pilot 26 yaşındaki Semin Öztürk yarış öncesinde uçakla akrobasi gösterisi sundu. Semin Öztürk'ün gösterisi izleyenler tarafından alkışladı. Ali İsmet Öztürk de gösteri sonrasında kızının yanına giderek tebrik etti.

Kendisinin 12 yaşından beri akrobasi uçuşlarına katıldığını belirten Semin Öztürk gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ben 9 yaşındayken, babam akrobasi uçuşlarına başlamıştı. Uçuşlar çok ilgimi çekmişti. Babamla beraber uçmak istemiştim. Fakat bu uçaklarda paraşüt takmak zorunlu. Çok küçük olduğum için paraşüt üzerime olmuyordu, 3 yıl bekledim. 12 yaşındayken babamla birlikte ilk akrobasi uçuşumu gerçekleştirdim. 21 yaşımda lisansımı aldım. Daha sonra Amerika'da akrobasi uçuşu eğitimlerine katıldım ve akrobasi uçuşlarını tek başıma yapmaya başladım. Bugünkü uçuşumda 10 manevramız vardı. Kesinlikle doğaçlama manevra olmuyor, daha önceden planlıyoruz. Bu insanın içinden gelen bir şey, zoraki olabilecek bir şey değil. Bu bir baba mesleği olarak düşünülebilir ama o şekilde ilerlemiyor. Ablam mesela çok farklı bir meslek seçti. Ben severek yapıyorum. Sevmeyerek yapılacak bir iş asla değil. Severek yapılmadan olmaz. Bundan sonra kendimi geliştirmek için uğracağım. İnşallah yurt dışında uçmak istiyorum."

Semin Öztürk, havacılık tutkusu olanlara da " Eğer içlerinde havacılık aşkı olanlar varsa sonuna kadar bütün zorlukları yenip peşinden gitmelerini diliyorum, içindeki aşkın" önerisinde bulundu.

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi Organizasyon Komitesi Sorumlusu Işıl Görenoğlu da yarışlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Bugün burada Sivrihisar Hava Yarışları 2017 organizasyonunu düzenliyoruz. Yarışmaya yaklaşık 25-30 pilot katılıyor. Yarışmamız 3 ayrı kategoride yapılıyor. Birinci kategorimiz sabit kanat kategorisi, ikinci kategorimiz 200 beygir gücünün altındaki diğer uçaklar kategorimiz, bir diğeri ise özel kategori. Bu da, bizim yaşlı Boing Stermann uçağımız var, 77 yaşında. Onunla dört pilotumuz yarışacak."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-İzleyicilerin,

-kadın pilot esmin Öztürk'ün kulandığı uçağın gökyüzünde akrobasi hareketler yaparak uçması,

-Uçağın piste inişi ve pistte kendi etrafından dönüp duman çırakarars durması,

-Semin Öztürk'ün uçaktan inmesi ve babası Ali İsmet Öztürk tarafından karşılanması,

-Semin Öztürk'ün konuşması,

-Organizasyon sorumlusu Işıl Görenoğlu'nun konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-SİVRİHİSAR,(Eskişehir)/DHA

===================================================

9)ÇERKEZKÖY'DE TRAFİK DÜZENLEMESİNİ VAHE KILIÇARSLAN TANITTI

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde belediye başkanlığı bazı caddelerde trafiğe çift taraflı iniş ve çıkış olarak yeniden düzenlerken, sürücü ile yayaların yeni düzene alışması sağlamak için cansız manken Vahe Kılıçarslan da zabıta üniformasıyla sürücülere gidecekleri yönleri gösterdi.

Çerkezköy Belediye Başkanlığı, geçen 19 Haziran'da Atatürk ve Öztrak caddelerinde araçlar için tek yön uygulaması başlattı. Belediye Başkanlığı sürücü ve yayaların yeni trafik düzenine uyum sağlamalarını sağlamak için cansız manken olarak tanınan Vahe Kılıçarslan'ın kavşaklara yönlerini gösteren fotoğraf maketlerini koyma kararı aldı. Fotoğraf çekimi için Çerkezköy'e gelen Vahe Kılıçarslan, stüdyo çekimlerinin ardından zabıta üniforması giyerek sokakları gezdi. Trafiğin yeniden düzenlediği caddelerde araçlara gidecekleri yönleri gösteren Kılıçarslan, bazı işyerlerini ziyaret ederek esnafla sohbet etti. Trafikteki sürücü ve yayaların ilgi gösterdiği Kılıçarslan, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kılıçarslan'ın trafiği düzenlemesi

-Araçlara yol göstermesi

-Vatandaşlarla fotoğraf çekilmesi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement