Dha Yurt Bülteni-16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-16

Dha Yurt Bülteni-16

Suikast davası sanığı Tuğgeneral Sönmezateş, Adil Öksüz için iki ismi işaret etti (4)BİZİ İKAZ EDEN OLMADICumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47...

18.07.2017 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suikast davası sanığı Tuğgeneral Sönmezateş, Adil Öksüz için iki ismi işaret etti (4)

BİZİ İKAZ EDEN OLMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına, verilen kısa aradan sonra devam edildi. Duruşmada ifade veren sanıklardan Pilot Albay Zeki Göçmen, Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın kamera kayıtlarından, pistte brifing yapmadıklarının ortaya çıktığını söyledi. Zeki Göçmen ayrıca helikopterle Marmaris'e doğru havalandıktan sonra, devletin hiçbir otoritesinin kendilerine yanlış yaptıklarına dair bir ikazda bulunmadığını da ileri sürdü. Zamanın İzmir Kara Havacılık Alayı Komutanı Albay Murat Dağlı ise "Dosyada ölüm saatleri ve protokol saatleri değiştirilmiş. 112 kayıtlarını incelediğimiz zaman yüzde 60'a yakını çözümlenmemiş, tekrar eden kayıtlar da var. Kelimesi kelimesine aynı. Yarım saat sonra aynı kayıtlar olmuş. Ayrıca radar kayıtları incelenmiş. Bilirkişi yüksek irtifada uçtuğumuzu söylemiş. Biz de zaten söyledik yüksek irtifada uçtuğumuzu. Bu nedenle bunların hepsi radar kayıtlarında olması lazım. Askeri hat üzerinden ben o gece hiç kimseyle görüşmedim" dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORLARINI DİKKATE ALMIYORUM

Sanık askerlerden özel kuvvetlerde görevli yüzbaşı Mustafa Serdar Özay da bilirkişi raporlarını şüpheli bulduğu için dikkate almadığını söyledi. Özay, "Kriminoloji raporunda, bilinçli olarak delil oluşturma mahiyetinde kuvvetli bir şüpheye sahibim" dedi. Mustafa Serdar Özay, Marmaris'te olay sırasında havada helikopteri çeken cep telefonunu kullanan kişinin de bulunmasını ve cihazın incelenmesini talep etti. Yüzbaşı Ali Aktürk de, 15 Temmuz gecesi Turban Oteli'nde konaklayan misafirlerin hepsinin, mümkün değilse yabancı turistlerin de içerisinde olacağı bir grubun ifadelerinin alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti duruşmayı yarın devam edilmek üzere erteledi.

Haber: Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN - Yasin TİNBEK/ MUĞLA,

===================================================

Fırat Çakıroğlu'nun cinayet sanığına ağırlaştırılmış müebbet

İZMİR'de, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı. Çakıroğlu'nun cinayet zanlısı Nurullah Semo ağırlaştılmış ömür boyu hapis cezası ve ayrıca 'örgüt üyesi olmak' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ege Üniversitesi'nde, 2015 yılının Şubat ayında ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 1'i tutuklu 31'si tutuksuz toplam 32 sanık hakkında dava açıldı. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugün yapılan son duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah Semo, ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, annesi Özlem Erdem ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmaya basın mensupları ile izleyici alınmadı. Önceki duruşmalarda savcı mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah Semo hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ile 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail Bedir ve Sezgin Yılmaz hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etti. En son ki duruşmada ise ek mütalaa veren savcı, mütaalasında olayın gerçekleştiği kafenin sahibi F.K.'nin şikayetçi olmamasından dolayı sanıklar hakkında 'mala zarar verme' suçundan kovuşturmaya gerek olmadığından bu suçlamayla ilgili kamu davasının düşürülmesini istedi. Olayın gerçekleştiği kafenin güvenlik kameralarının sökülmesi ve zarar verilmesiyle ilgili ise kimliği belirsiz 3 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Bunun üzerine sanık avukatları da ek süre istedi. Bugünkü duruşmada sanık avukatları ek mütaalaya yönelik savunma yaptı. Sanık avukatları, müvekkillerinin protesto halklarını kullanmak amacıyla üniversitede olduklarını, taş ve sopayı savunma amacıyla kullandıklarını öne sürdü. Ayrıca sanık avukatlarının, ülkücü hareketin geçmişi hakkında beyanda bulunmak istemeleri üzerine taraflar arasında gerginlik yaşandı. Mahkeme heyeti sanık avukatlarını uyardı. Duruşma da söz alan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ise, "Benim oğlumun mücadelesi kendinden sonrakiler içindi. Verilecek ceza bir nebze olsun içimizi rahatlatacak" dedi. Son sözü sorulan Nurullah Semo ise suçlamaları reddederek, kendisinin mağdur olduğunu söyledi.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Nurullah Semo'yu 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından ağırlaştılmış müebbet hapis ile 15 yıl hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanıklardan İsmail Bedir'e yaralama suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün, Sezgin Yılmaz'a 3 yıl 7 gün hapis cezası verildi. Sanıklardan 29'u ise beraat etti. Dava için İzmir Adliyesi'ne gelen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Izmir eski Milletvekili Aslan Savaşan, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun arkadaşları, duruşma sırasında bahçede bekledi. Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, "Oğlum artık mezarında rahat uyuyayacak. Uzun zamandır bu kararı bekliyorduk. Türk adaletine teşekkür ediyorum. Bu PKK'lı teröristlerin tamamını öldürsek bir Fırat etmezler. Fırat yeni bir çağ açtı. Bizler onun yolundan yürüyeceğiz. Benim bundan sonra ricam okullara alınan öğrenciler lütfen araştırılsın. Öğrenci görünümlü teröristler okullara alınmasın. Yeni Fırat'lar ölmesin" dedi. Anne Özlem Erdem ise karardan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Ben çok heyecanlıyım. Bugün bu kararı duymak için buraya geldim. Fırat artık rahat uyuyacak. Türkiye'nin birçok yerinden buraya gelen herkese teşekkür ederim. Bu katillerin ceza alması içimizi bir nebze olsun rahatlattı" diye konuştu. Açıklamanın ardından duruşma için adliyeye gelen gruptakiler hep bir ağızdan, "Hepimiz Fırat'ız" sloganı attı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Baba Fuat Mahir Çakıroğlu'nun açıklamaları

Anne Özlem Erdem'in açıklamaları

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz'un açıklaması

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

===================================================

Bitlis'te 1'i 'Yeşil listede' bulunan 2 PKK'lı öldürüldü

BİTLİS Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından Sarpkaya ve Kayadağ Köyü kırsalı kesiminde düzenlenen hava destekli operasyonlarda 1'i İçişleri Bakanlığı'nın 'Yeşil listesinde' bulunan 2 PKK'lı erörist etkisiz hale getirildi. Bölgede ise çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerin yapılan kimlik tespitlerinde 1'nin İçişleri Bakanlığı'nın 'Yeşil listesinde' bulunan ve 26 Ekim 2014 tarihinde Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak'ın şehit edilmesi olayının faili olan A.Ü. olduğu tespit edildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Operasyon bölgesinde 17 Temmuz 2017 tarihinde, tespit edilen hedeflere Türk jetlerince hava harekatı düzenlenmiş, ayrıca hedefler ATAK taarruz helikopterleri tarafından ateş altına alınmıştır. Operasyon bölgesinde, 17-18 Temmuz 2017 tarihlerinde icra edilen arazi arama taraması sonucunda, 1 adet bixi makinalı tüfek, 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 4 adet el bombası, 14 kilogram plastik patlayıcı ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Bölgede yapılan arazi arama tarama faaliyeti sonucunda 2 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerin yapılan kimlik tespitlerinde 1 BTÖ mensubunun A.Ü.'nün İçişleri Bakanlığı'nın yeşil listesinde bulunan ve 26 Ekim 2014 tarihinde Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak'ın şehit edilmesi olayının faili olduğu tespit edilmiştir. Diğer BTÖ mensubunun kimlik tespit çalışmalarına devam edilmektedir. Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca, sorumluluk bölgesinde bulunduğu değerlendirilen teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar, zaman mefhumu gözetmeksizin, her türlü hava koşullarında aralıksız olarak operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir."

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,

===================================================

Parmak arası terlikle girdiği Saklıkent Kanyonu'ndan sedyede çıktı

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'nda parmak arası terlikle yürüyüş yaparken ayağı kayan ve başını kayaya çarpan 25 yaşındaki Kadir Turgut, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından kurtarıldı. Turgut'un yaklaşık 30 dakika kapalı kalan bilinci sedyeyle kanyondan çıkarılırken açıldı.

Olay Kayadibi Mahallesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'nda bugün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Kütahya'dan Fethiye'ye tatil için gelen Kadir Turgut, uyarı levhalarına rağmen 18 kilometre derinliğindeki Saklıkent Kanyonu'nda parmak arası terlikle yürüyüşe çıktı. Kanyonda 1200 metre ilerleyen Turgut, setler halinde yükselen kayalara tırmandığı sırada ayağı kaydı. Düşen tatilci, başının arka kısmını kaya parçasına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Turgut'un bilinci kapandı. Diğer tatilciler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.

20 DAKİKA SEDYEDE TAŞINDI

Kanyon içinde arazinin sarp oluşu nedeniyle bölgeye UMKE ekipleri sevk edildi. Kanyona giren kurtarma ekibi, yürüyerek yerde hareketsiz yatan Turgut'a ulaştı. İlk müdahalenin ardından sedyeye alınan Turgut, 20 dakika sedyede taşınarak kanyondan çıkarıldı. Ambulansa alınırken bilinci açılan Turgut, Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Turgut'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BİLİNCİ KAPALIYDI

Kaza sırasında kanyonda bulunan ve UMKE ekibi ile birlikte Turgut'a ilk müdahaleyi yapan UMKE gönüllüsü Yasin Babacan, Turgut'a ulaştıklarında bilincinin kapalı olduğunu söyledi. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra sedyeye aldıkları yaralıyı kanyondan çıkardıklarını anlatan Babacan, "Başında 1.5 santimetrelik yara vardı ve bilinci kapalıydı. Solunumu ve dolaşımı iyiydi. İlk müdahalesini yapıp kanyondan çıkardık. Daha sonra bilinci açıldı. Gerekli tetkiklerin yapılması için hastaneye sevk ettik" dedi. UMKE Fethiye görevlisi Mustafa Eren ise yaralıya kanyonda bulunan 2 UMKE görevlisinin müdahalesinin ardından ulaştıklarını kaydetti. Yaralıyı sedyede taşıyarak kanyondan çıkardıklarını anlatan Eren, taşıma işlemine kanyondaki tatilcilerinden yardım ettiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Kurtarma ekiplerinin yaralıyı sedyede taşıması

-Kanyonda yürüyen tatilcilerin görüntüsü

-Sedyenin kanyondan çıkarılması

-UMKE görevlisi Yasin Babacan ve Mustafa Eren ile röp.

Haber-Kamera: Ergün TOS/ SEYDİKEMER (Muğla),

====================================================

İnşaatta çıkan yangın korkuttu

ADANA'da inşaat halindeki bir apartmanın yatılım malzemelerin tutuşması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangından çıkan alev ve dumanlar çevrede korkuya neden oldu.

Yangın saat 16.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Sepici Mahallesi'nde meydana geldi. Apartman inşaatındaki yatılım malzemeleri bilinmeyen nedenle yanmaya başladı. Kısa sürede yangının büyüyen yangına ihbar üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye ekipleri müdahale etti. Duman ve alevlerin gökyüzüne yükseldiği yangın kısa süre kontrol altına alındı.

İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

İnşaatta çıkan yangın görüntüsü

Yangın genel görüntüsü

İnşaat işçilerinin yangını izlemesi

İtfaiye aracının gelişi

SÜRE: 02'18"  BOYUT: 140 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK/ Kamera: ADANA,

=====================================================

Mezar taşındaki isim, jandarmayı harekete geçirdi

ÇORUM'da 46 yıl önce ölen Mustafa Kemal Aydoğdu'nun mezar taşına yakınları tarafından 2 yıl önce 'Mustafa Kemal Atatürk Aydoğdu' yazısı yazdırıldı. Jandarma ekipleri inceleme başlatırken, mezar taşındaki 'Atatürk' ismi silindi.

Olay, Çorum merkeze bağlı Altınbaş köyünde meydana geldi. Köyde yaşayan ve 46 yıl önce vefat eden 5 çocuk babası Mustafa Kemal Aydoğdu'nun mezar taşına 2 yıl önce yeniden isim yazdırıldı. Çocukları tarafından yeniden yaptırılan mezar taşına 'Mustafa Kemal Atatürk Aydoğdu' ismi yazdırıldı. Köy mezarlığındaki yakınlarını ziyarete giden bir kişi, gördüğü mezar taşıyla ilgili jandarmaya ihbarda bulundu. İhbarın ardından köy mezarlığında incelemelerde bulunan jandarma ekipleri, Aydoğdu'nun mezar taşında 'Mustafa Kemal Atatürk' ibaresinin bulunduğu belirleyerek inceleme başlattı. Jandarma tarafından ifadesine başvurulan oğlu Satılmış Aydoğdu mezar taşındaki yazının iki kardeşi tarafından yazdırıldığını öne sürdü. Aydoğdu, kolluk kuvvetlerinin kendisini aramasıyla olayı öğrendiğini, mezar taşının 'Mustafa Kemal Atatürk' olarak yazılmasında rıza göstermediğini söyledi. Mezar taşından Atatürk ismi silindi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=====================================================

Orman yangını tatbikatına rüzgar engeli

KARABÜK'te, orman yangınlarına müdahaleye hazırlık çalışmaları kapsamında helikopterle gerçekleştirilecek tatbikat, yakılacak ateşin şiddetli rüzgarda yangına neden olabileceği endişesiyle iptal edildi.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cemaller Köyü'ndeki orman deposunda düzenlenecek tatbikat için toplanan ağaç dalları boş alana getirildi. Ancak bir süre sonra başlayan şiddetli rüzgar nedeniyle yakılacak ateşin yangına neden olabileceği düşünülerek tatbikat iptal edildi. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Orman Genel Müdürlüğü'nün Kazakistan'dan kiraladığı ve 1 ay boyunca çıkabilecek orman yangınlarına karşı Karabük'te konuşlandırılan yangın söndürme helikopterinin  6'sı yabancı 1'i Türk 7 personeliyle sohbet etti. Beşel, daha sonra helikopterin gösteri uçuşunu izledi. Gazetecilere açıklama yapan Ahmet Sırrı Beşel, yaz aylarında 20'lere inen bir nem ve yine 30-40 derecelere varan sıcaklığın orman yangını riskini arttırdığını söyledi. Bu sene hava şartlarının geçen seneden da zor olacağının öngörüldüğüne dikkat çeken Beşel şöyle dedi: "Kuraklık ekstremleri, yağışlardaki düzensizlikler nedeniyle bu yıl biraz zor geçeceğe benziyor. İnşallah orman yangınları olsun, can ve mal kaybı olsun her hangi bir zayiatımız olmaz. Yangın ekiplerimiz ve kulelerimiz, yangın müdahale ekiplerimiz her an göreve hazırlar. Teyakkuz halindeyiz." Yangın ihbarından 10-15 dakika içerisinde yangına müdahale edecek güce sahip olduklarını söyleyen Beşel, "Müdahalede ne kadar geç kalırsak o kadar sıkıntılı olur. Yangına 1 saat sonra müdahale edersen, değil helikopter hiçbir güç onu önlemeye yetmez. Bu kritik günlerde vatandaşlarımız tarlada anız yakmasın. Bu bir suçtur. Ormana 4 kilometre mesafede anız yakmanın cezası vardır. Piknik sahalarında ateş yakmasınlar. Cam kırıklarını ormana atmasınlar. Çünkü sıcak havalarda mercek görevi görüyor. Atılan sigara izmariti yangına sebebiyet veriyor. Bir orman yangınına müdahale bizi hem ruhen hem de madden yoruyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Ahmet Sırrı Beşel'in personelle tokalaşması

- Helikopter ve personelin görüntüsü

-Uçuş yapan Helikopterden detay

-Ahmet Sırrı Beşel'in açıklaması

Süre: (04.20) Boyut: (194 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=====================================================

Karacabey'de185 bin liraya tay satıldı

MALATYA'da yetiştirilen ünlü Arap Yarış Tayları, Bursa'nın Karcabey ilçesindeki hara'da görücüye çıktı. Yapılan açık artırmada Tatarkan isimli tay 185 bin liraya satıldı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan Hara'da bu kezde Malatya'da yetiştirilen Arap Yarış Tayları satışa çıkartıldı. Toplam 72 taydan 60'ının satıldığı açık artırmalarda TİGEM 2 milyon 375 bin lira gelir elde etti. Açık artırmada Tatarkan isimli tay Muharrem Can tarafından 185 bin liraya satın alındı. Tekalp isimli tayın 110 bin liraya Mozaik Tarım A.Ş.'ye satıldığı açık artırmada Boral Tan isimli tay ise 105 bin liraya Cezmi Atik tarafından satın alındı. Açık artırmada en düşük tay ise 10 bin liraya satıldı. 11 tayın alıcı bulmadığı açık artırmeada 1 tay ın ise satışından vaz geçildi.

Karacabey'de geçtiğimiz haziran ayında yapılan açık artırmada, "Vazgeçilmeyen' ve 'Baba Faruk' adlı iki tay 130'ar bin liradan satılmıştı.

Görüntü bilgisi: Görüntüler, -karacabeydetaylarkapışıldı- kodu ile Karacabey klasörüne geçildi

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Açık artırmadan görüntü

-Satılan en pahalı tay

-Detaylar

Haber: Yasin KESKİN/ KARACABEY (Bursa),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement