Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)DOMATES FİYATLARINI KARA KIŞ YÜKSELTTİ MANİSA'daki domates üreticileri, zam şampiyonu domatesin fiyatlarındaki yükselişi sert geçen kışa bağladı.

07.05.2017 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)DOMATES FİYATLARINI KARA KIŞ YÜKSELTTİ

MANİSA'daki domates üreticileri, zam şampiyonu domatesin fiyatlarındaki yükselişi sert geçen kışa bağladı. Kış koşullarından dolayı seraların yeterince ısıtılamadığını ve domatesin piyasada az olduğunu açıklayan topraksız serada domates yetiştiren bir firmanın Genel Müdürü Savaş Mete, tarla domatesi çıkana kadar fiyatların düşmesini beklemediğini söyledi.

Manisa jeotermal kaynaklarının zenginliği nedeniyle, seracılık yapmak isteyenlerin yeni merkezi oldu. Manisa Salihli ve Afyon Sandıklı'da topraksız tarımla domates üretimi yapan Bostan Tarım, jeotermal kaynakları kullanarak, jeotermal seracılıkta ilk 3 firma arasına girdi. Topraksız tarımla yıllık yaklaşık 10 bin ton domates üretimi yapan firmanın Genel Müdürü Savaş Mete, üretimlerinin yüzde 60'ını yurtdışına ihraç ettiklerini söyledi.

SERACILIK JEOTERMAL BÖLGELERE KAYIYOR

Topraksız tarımla raf ömrü uzun, lezzetli ve istenilen domatesi yetiştirdiklerini kaydeden Mete, Türkiye'de de topraksız tarımın giderek arttığını anlattı. Mete, "Türkiye'de seracılık Antalya bölgesiyle başlamıştır. Ama Antalya bölgesinde üretim maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı Antalya'daki üreticiler jeotermal seracılığın yapılabileceği, Türkiye'de jeotermal kaynakların fazla olduğu bölgelere yöneliyor. Jeotermal seralarda ısıtma maliyetini oldukça düşürüyor. Seracılık Antalya bölgesinden jeotermal kaynakların olduğu bölgeler kayıyor. Hem bölgenin ekonomisine hem de ülkenin ekonomisine topraksız tarımla katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

SERT GEÇEN KIŞ FİYATLARI YÜKSELTTİ

Zam şampiyonu olmasından dolayı gözlerin domatese çevrildiğini dile getiren Mete, fiyatlardaki yüksekliğin üreticiden kaynaklanmadığını, sert geçen kışın etkisi olduğunu söyledi. Mete, "Domates fiyatlarının yüksek seyretmesi bizim elimizde olan bir şey değil. Tamamen iklimsel bir olay. Ocak ayında dünyada ve Türkiye'de soğukların fazla olmasından dolayı, ısıtmaların yetersiz kalmasından dolayı meyvelerde döllenme sayısı düşük kaldı. Arıların çalışmamasından dolayı, en az dört döllenmenin olmamasından biz ve dünyadaki üreticiler rekabet halinde olduğumuz İspanya ile Hollanda'daki üreticiler de dahil domates piyasası yükseldi. Bizim açımızdan iyi oldu. En azında 4 aylık zararımızı önümüzdeki 1-2 ay içinde karşılamış olacağız. Şuanda bizden çıkış fiyatları 5 lira ile 5.30 lira civarında. Bu market raflarında tüketiciye ulaşınca 8-9-10 liraya çıkıyor" dedi.

"ŞUANA KADAR PARA KAZANAMADIK"

Maliyetlerdeki artıştan dolayı para kazanamadıklarını ifade eden Savaş Mete, "Şuana kadar para kazanamadık, bundan sonra para kazanmayı düşünüyoruz. Domatesin kilosu 8-9 lira olunca insanların dikkatini çekiyor ama biz gerçekten üretici olarak para kazanmıyoruz. Dolar piyasası yüksek. Biz hammaddeyi yurtdışından dolarla getiriyoruz. Doların yükseldiği dönemlerde bizim hammadde maliyetlerin oldukça yükseliyor. Ama dolar düştüğünde hammadde maliyetlerimiz düşmüyor" diye konuştu.

"TARLA DOMATESİ ÇIKINCA FİYATLAR DÜŞER"

Fiyatların hemen aşağı düşmeyeceğini, Balkan ülkelerine ihracatın devam ettiğini dile getiren Savaş Mete, tarla domatesi çıkınca fiyatlarda esneme olacağını belirtti. Mete, "Domatesin en fazla tüketildiği dönemdeyiz. Üretimin az olması dolayısıyla fiyatları aşağı çekilmeyecek. Sadece domates tüketimi bizde değil diğer ülkelerde de artıyor. Balkan ülkelerine ihracatımız devam ediyor. İhracatın devam etmesiyle fiyatların çok fazla düşeceği kanaatinde değilim. Fiyatlar temmuz ayında yerli domatesin çıktığı dönemde düşecektir. Topraklı tarım yapan çiftçiler domatesini çıkarttığında domatesin fiyatı biraz daha aşağı gelecektir" dedi.

"RUSYA'YA BİZİM DOMATESİMİZ GİRİYOR"

Mart ayında Avrupa ülkelerinin domates ihracatını sınırlandırmaya başladığını kaydeden Mete, Ukrayna, Moldovya, Belarus'a ihracat yapıyoruz. Rusya 'ihracat kapısını açmıyoruz' dese de bizim domatesimizden başka domates girmiyor Rusya'ya. Belarus üzerinden değişik yollarla gönderiliyor" diye konuştu.

DÖLLENMEYİ ARILAR YAPIYOR

Üretim Müdürü Ozan Sevinç ise 252 dönüm topraksız tarım serasında üretim yaptıklarını belirterek, salkım domates ve şeker domates ürettiklerini ifade etti. Toprağın tüm değerlerini taşıyan Hindistan cevizi lifi ve chıps'ı içeren cocopeatta üretim yaptıklarını anlatan Sevinç, "Tamamen doğaldır, katkı ürünü bulunmuyor. Döllenme arılar sayesinde yapılır. Topraksız serada 60-70 günde hasat alınır. Topraklarda genel anlamda bir kirlenme var. Dünya yavaş yavaş bu kirlenmeden kurtulmak ve verimsiz arazileri değerlendirmek için topraksız tarıma yöneliyor. Ülkemizde verim anlamında düşüş yaşandı. Topraksız tarımda verim oldukça yüksek, bu ürünler topraksız seralarda daha kolay yetişiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------:

Topraksız tarım serasından genel ve detay görüntü

Domateslerden görüntü

İşçilerin domates toplaması

Firmanın Genel Müdürü Savaş Mete'in konuşması

Üretim Müdürü Ozan Sevinç'in konuşması

İşçilerin domatesleri paketlemesi

(Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

======================================================

2)GAZİANTEP'TE ARANAN FETÖ'CÜ İMAM KAYSERİ'DE YAKALANDI

GAZİANTEP' te vaiz olarak görev yaparken kanun hükmündeki kararname kapsamında ihraç edilen ve FETÖ'nun Gaziantep'teki 'Diyanet imamı' olduğundan dolayı hakkında yakalama kararı olan İsmet Akkaş Kayseri'de saklandığı akrabasının evinde yakalandı.

Kayseri Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) polislerinin FETÖ soruşturması kapsamında yaptığı takip sonucunda Gaziantep'te vaiz olarak görevli iken KHK ile ihraç olan ve hakkında yakalama kararı bulunan İsmet Akkaş, Merkez Kocasinan İlçesi'ne bağlı Erkilet Mahallesinde sakladığı akrabasının evinde yakalanarak gözaltına alındı. Akkaş, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere götürüldü

Görüntü Dökümü

----------------------------

Yakalanan FETÖ'cü imamın emniyetten çıkarılışı

-Detay

Haber: - Kamera: KAYSERİ, DHA

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: Polis Kamerası

1 Dosya 33 saniye- 18 MB

=======================================================

3)OTİZMLİLER İÇİN DEVLET KONSERVATUARLARINDA KONTENJAN İSTEĞİ

MANİSA Güzel Sanatlar Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi otizmli 18 yaşındaki Özge Çeltik, piyano ve operadaki başarısıyla dikkat çekiyor. Otizmli çocuklar için üniversite sınavında koyulan 100 barajını geçme başarısı gösteren Özge'nin, annesi Suna Ağı, otistik gençler için devlet konservatuarlarında kontenjan bulunmadığını belirterek, kontenjan açılmasını istedi.

İzmir'de annesi 40 yaşındaki Suna Ağı ile birlikte yaşayan ve Manisa Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyan otizmli 12'inci sınıf öğrencisi Özge Çeltik, müzik alanındaki yeteneğiyle şaşırttı. Müzik yeteneği ilkokulda keşfedilen Özge Çeltik, özel eğitim merkezi yerine devlet okullarında eğitim gördü. Piyano yeteneğiyle dikkat çeken Özge, otizmli çocuklar için üniversite sınavında koyulan 100 barajını da geçme başarısı gösterdi. Şan dersleri alarak konservatuarların yetenek sınavlarına hazırlanmaya başlayan Özge, yeteneğini ilerletmek istiyor. Konservatuar sınavına giren otistik gençlerin sınav değerlendirmesine, üniversite sınav sonuçları da etki edince çocuklar yetenekli de olsa hayaller genellikle yarım kalıyor.

Konservatuarların engelli öğrencileri tercih etmediğini dile getiren anne Suna Ağı, "Maalesef devlet üniversitelerindeki konservatuarlarda kontenjan yok. Bu yüzden Türkiye'de okumayıp, yurtdışına giden otizmli çocuklar var. Otizmli çocuklar tercih edilmiyor. Engelli çocuk da çok iyi piyano çalabilir" dedi.

Otizmli Özge Çeltik ise piyano çalmayı ve şarkı söylemeyi çok sevdiğini belirterek, konservatuara gitmek istediğini söyledi.

YETENEĞİYLE ŞAŞIRTTI

Piyano öğretmeni Özlem Kaplan, 4 yıl önce Özge ile tanıştığını belirterek, "Özge'yi sınava aldığımızda ilk defa otizmli bir öğrenciyle karşı karşıya kalmıştım. Yeteneği ile çok şaşırdım. Gerçekten beni çok şaşırttı. 4 yıldır piyano eğitimi veriyorum. Piyanoda çok yetenekli ve çok güzel şarkı söylüyor. Özge deşifreleri çok hızlı yapabiliyor ve gördüğü notaları direk piyanoya aktarabiliyor" diye konuştu. Otizmli çocuklar için üniversite sınavında 100 barajı olduğunu belirten Kaplan, bu çocuklar için büyük bir zorluk olduğunu söyledi. Kaplan, "Özge bunu başardı, ama otizmli olup 100 barajından dolayı yeteneklerini gösteremeyen bir sürü öğrenci var. Bu çocukların önlerini açmamız lazım. Özge müziksel işitme konusunda çok yetenekli, ama diğer matematik, Türkçe gibi dersler yüzünden önü kesiliyor" dedi.

ONLAR HAYATIN RENKLERİ

Her gün okula Özge ile birlikte gelen gölge öğretmeni Gülzade Alacı, 2 yıldır birlikte olduklarını ve sosyalleşmesine yardımcı olduğunu anlattı. Alacı, "Özge bu zamana kadar tanıdığım en iyi öğrenci. Onlar hayatın renkleri. Bizim Özge gibilere ihtiyacımız var. Bu sene üniversite sınavına girdi. İlk aşamayı kazandı, yetenek sınavına girecek. Maalesef devlet üniversitelerinde otizmliler için kontenjan yok. Özel üniversiteler kontenjan ayırıyorlar. Özge birden fazla enstrüman çalmak zorunda. Devlet konservatuarları otizmlilerden olması gerekenin çok üstünde şeyler bekliyor. Sıradan öğrenciler gibi devlet üniversitesine gitmek istiyor. Biz bu tarz öğrenciler için önyargıların kalkmasını istiyoruz. Diğer öğrencilerden fazlası var ama eksiği yok. Daha iyi duyabilen, daha iyi hissedebilen çocuklar. Hayat onlarla güzel. Özge'nin böyle bir yeteneği var ve bunu üniversiteye taşımak istiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Özge Çeltik'in piyona çılması ve şarkı söylemesi görüntü

Öğretmeni Özlem Kaplan ile çalışması

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

==================================================

4)LİKYA UYGARLIKLARI MÜZESİ İLGİ ÇEKİYOR

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde geçen yıl haziran ayında açılan Likya Uygarlıkları Müzesi, açık ve kapalı alanda sergilenen eserlerle ilgi çekiyor. Likya Birliği'nin 9 ayrı kentindeki kazılardan çıkarılan 1009 eser yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Nevzat Çevik başkanlığında 2009 yılında başlayan Myra- Andriake kazılarında ortaya çıkan Demre'deki Andriake Antik Kenti, açık hava müzesi haline getirildi. Bu kazıda ortaya çıkarılan M.S. 129 yılından kalan Hadrian Granaryumu da restore edilerek Likya Uygarlıkları Müzesi'ne dönüştürüldü. 2013 yılında başlayan çalışmalar 2016 yılında tamamlanırken, müze, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı törenle 25 Haziran 2016 tarihinde açıldı.

1009 ESER SERGİLENİYOR

Andriake Açık Hava Müzesi'nde; liman yapıları, ticaret agorası, işlikler, kilise yapıları, hamam, yeraltı su sarnıcı, Roma dönemi teknesi, ahşap gemi yük yükleme aletleri, anıtlar ve Yahudi tapınağı yer alırken, Likya Uygarlıkları Müzesi ise 7 büyük odadan ve 2400 metrekarelik kapalı alandan oluştu. 1700 metrekare teşhir alanında Likya Birliği kentleri Myra, Andriake, Patara, Ksanthos, Tılos, Arykanda, Pınara, Antiphellos ve Olympos'ta yapılan kazılarda çıkarılan 1009 tarihi eser sergileniyor. Eserler Likya, Roma ve Bizans dönemlerini kapsıyor. Bu 9 kentten çıkarılan mutfak eşyaları, takılar, mermer heykeller, kaplar, gözyaşı kutuları, toprak ve cam eşyalar önemli yer tutuyor. Müzede ayrıca yapılan canlandırmalarla Andriake Liman Kenti günümüze taşınıyor. Giriş ücreti 5 lira olan müze tatilciler ve turistleri ağırlıyor.

"RUSÇA BİLGİLENDİRME YAPILMALI"

Müzeyi ilk kez ziyaret eden Rus Shkill Evetlana, "Tarihi açıdan çok ilginç bir müze. Bana Likya tarihinin ve sonrasının akışını öğretti. Tarihin ve doğanın iç içe olması, müzeyi dünyadaki diğer örneklerinden farklı kılıyor. Ancak Rusça bilgilendirme yok. Bu yapılmalı" dedi.

"İNSANI TARİH YOLCULUĞUNA ÇIKARIYOR"

Litvanyalı Torskiy Oleg, "İlk kez geldim. Yeni açılmış ama harika ve farklı bir müze. Bana Likya, Roma, Bizans ve Yunan tarihi hakkında geniş bilgi verdi. İçeride zengin bir tarihi eser var. Eserler, insanı tarih yolculuğuna çıkarıyor" diye konuştu.

"KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM"

Burcu Kocaman da şöyle dedi:

"Bu müze Likya, Roma ve Bizans medeniyetlerinin yeraltında bulunan zenginliklerini gözlerimizin önüne seren şahane bir müze. Hem açık hava şeklinde hem de kapalı alanda sergilenen tarihi dokularla zengin oluşu, müzenin ayırt edici özelliklerinden biri. Müze sayesinde bu bahsettiğim medeniyetlerle ilgili bilgiler edindim. Tarihe bir yolculuk yaşıyoruz. Burada olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Herkese bu güzel müzeyi görmesini tavsiye ediyorum."

Görüntü Dökümü

------------

Müze dış plan

Müze tabelası

Kalıntılardan detay

Ziyaretçilerden detay

Müzedeki eserlerden detay

Röp1: Shkill Evetlana (Rus tatilci)

Röp2: Torskiy Oleg (Litvanyalı tatilci)

Röp: Burcu Kocaman (Türk tatilci)

Müze içi ve dışı detaylar

214 MB/// 06.43

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE(Antalya),

=======================================================

5)PATENLİ İKİ GENÇ YÜREKLERİ AĞZA GETİRDİ

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde patenli iki gencin bir kamyonun arkasına tutunarak karayolunda yolculuk yapması yürekleri ağza getirdi.

İzmir- Ankara Karayolu üzerinde hareket halindeki bir kamyonun arkasına tutunup patenleriyle ilerleyerek trafiği de tehlikeye sokan iki genç, görenleri korkuttu. Kamyonun arkasında kaldıkları için şoför tarafından fark edilmeyen patenci gençler, bir otomobilin sürücüsü tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Patenci iki genç, kamyonun tali yola dönmesiyle büyük bir soğukkanlılıkla kamyondan ayrılarak yollarına devam etti.

Görüntü Dökümü

---------------------

Patenli iki gencin kamyonun arkasında tehlikeli yolculuğu

( Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

====================================================

6)TURİSTLER ORYANTAL DANS ÖĞRENİRKEN EĞLENİYOR

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki beş yıldızlı İdeal Prime Beach Otel'de kalan yabancı turistler ve vatandaşlar, zenne eşliğinde hem oryantal dans öğreniyor hem de eğleniyor.Marmaris'te turizm sezonunun açılmasıyla oteller turistlerle dolmaya başladı. Yabancı turistleri ve tatilcileri hem eğlendirmek hem de öğretmek için çeşitli etkinlikler düzenleyen otelciler, bir ilke daha imza attı.

Beş yıldızlı İdeal Prime Beach Otel yetkilileri, dans eğitmeni Zenne Umut Ünsal eşliğinde havuz başında ücretsiz oryantal dansları vermeye başladı. Havuz başında toplanan Türk, Rus, Alman, İngiliz, Ukraynalı kadınlar çalan hareketli müzikler eşliğinde Zenne Ünsal'ın kıvrak danslarına bakarak eşlik ediyor. Bellerine pullu şalları bağlayan bikinili turistler ve tatilciler, orta doğunun hareketli müzikleriyle oryantal öğreniyorlar. Oryantal dansın temel figürleri olan göbek, kalça ve bel kıvırmalarını öğrenen turistler, hem eğleniyor hem de spor yapıyor. Dans gösterilerini seyreden tatilci ve turistler ise anı kameraya çekip alkışlarla tempo tutuyor. 45 dakika süren oryantal eğitim ardından otelin animatörleri, turistler ve tatilciler zenne ile birlikte pistte hünerlerini sergiliyor.

Kıbrıs ve Yunanistan'da kurs veren dans eğitmeni 35 yaşında ki Zenne Umut Ünsal, "Yabancılara yurt dışında ve Marmaris'te oryantal kursu veriyorum. Ben erkek olduğum için farklı görüp seviyorlar. Oryantal dansın temel hareketlerini öğrettikten sonra birlikte Arapça hareketli müzikler eliğinde dans ediyoruz. Öğrenirken eğleniyorlar ve spor da yapmış oluyorlar" dedi.

HEM DE SPOR YAPIYORLAR

Ankara'dan bir haftalık tatile gelen Ayla Şahin, "Burada oryantal dansı öğrenirken eğlencenin yanı sıra sporda yapmış oluyoruz. Zennenin kıvrak figürleri etkiliyor. Tatilimin dördüncü gününde iki kilo verdim, mutluyum" dedi.

Üniversite öğrencisi İngiliz 21 yaşındaki Caroline Bennetty ise, "Her yıl Marmaris'e tatile geliyorum. İlk defa böyle bir etkinlikle karşılaştım ve çok merak ettiğim oryantal dansı öğrendim. Hem eğleniyorum hem de spor yapıyorum. Eğlenceli bir tatil yapıyorum" dedi.

İç Mimar Rus 24 yaşındaki Elena Vinkler, "Televizyonlarda zenneleri izler merak ederdim. Harika dans ediyor ve bizlere de öğretiyor. Oryantal dansını eğlenerek öğreniyoruz. Oryantal dans ile daha bir fit vücuda sahip olmak istiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Otelin dışından görüntü

Zenne eşliğinde çalan Arapça hareketli müzikler eşliğinde pistte oryantal dans eden turistler ile tatilcilerden görüntü

Eğitim sonunda toplu halde poz veren turistlerin görüntüsü

Dansları izleyen kalabalık genel görüntüsü

Dans eğitmeni Umut Ünsal ile röp.

Haber geçen kadınlarla Zenne yanında röp.

(Toplam: 9 dakika 14 saniye-667 MB görüntü)

( Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

========================================================

7)BODRUM MASALI EKİBİ İLE YAZI KARŞILADILAR

MUĞLA'nın turizm cenneti ilçesi Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki Rixos Premium Bodrum Otel'de "Yaza Merhaba" etkinliği düzenlendi.  Bodrum Masalı dizi oyuncularının katılımıyla gerçekleşen etkinlik keyifli ve renkli görüntülere sahne oldu. Dizi oyuncuları danslarıyla şarkılarıyla geceye renk kattı.

Bodrum'daki Rixos Premium Bodrum Otel'de Bodrum Masalı dizisi oyuncularının katılımıyla 'Yaza merhaba' dedi. Yaz sezonunu karşılamak için düzenlenen geceye Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Trabzonspor Kulübü eski Başkanı, işadamı Sadri Şener ve 'Bodrum Masalı' dizinin oyuncuları ve çok sayıda davetli katıldı. Gece renkli görüntülere sahne oldu.  Rixos Premium Bodrum Genel Müdürü Mehmet Tulunay, ekibi ile birlikte Harmandalı oynadı. Kanal D Genel Müdürü Barış Tünay, TMC Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Erol Avcı, dizinin yönetmeni Mehmet Adaöztekin sahnede Yaza Merhaba partisine katılanları selamladı. Kanal D Genel Müdürü Barış Tünay "Haftada yaklaşık 45 dizi yayınlanıyor. Bunlardan bazıları marka oluyor bazıları çok yüksek reyting alıyor. Ama Bodrum Masalı hem reytingleri ile hem de marka olmasıyla bizi de Kanal D'yi de çok mutlu etti. Biz Bodrum'un geçmişteki tarafını göstermek istedik. Yani bu dizide Bodrum'un gece hayatı falan değil, gerçekten Bodrum'un eski halini göstermek istedik. Erol abimle ve Türkiye'nin en iyi yönetmenlerinden biri bende şahsen Kanal D olarak çalıştığımız için çok mutluyum. Kanal D ailesi olarak marka olan bir diziye imza attık, başta Erol Avcı ve hocam ve çok değerli yönetmen Mehmet Adaöztekin ile beraber oyuncularla ellerinize sağlık diyoruz" dedi.  Konuşmaların ardından dizi ekibi de sahneye gelerek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Canlı müzik eşliğinde başlayan gece de Şevval Sam'da sahneye gelerek "Ormancı" türküsünü söyledi. Ardından, "Bodrum Bodrum" şarkısını bir türlü söyleyemeyen Sam, "Bugün neden şarkı söyleyemiyorum biliyor musunuz? Çünkü 6 Mayıs Deniz'lerin gittiği gün. Bu memleket çok çocuğa yazık etti" dedi. Sam, Cem Karaca'nın "Resimdeki Gözyaşları" şarkısını söyleyerek sahneyi, dizi de kızı Su'yu canlandıran Dilan Çiçek Deniz'e bıraktı. Deniz, İspanyolca "Historia de Un Amor" şarkısını söyledi. Deniz sahnede dans ederken, ekip arkadaşları Alperen Duymaz ve Ezgi Şenler de sahnenin yanında salsa şov yaptı. Gece canlı müzik performansı ile devam etti. Geceye katılanlar şarkılarla coştu.

Daha sonra Bodrum Kaymakamı Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Kocadon dizi ekibi ile birlikte pasta kesti. Gece canlı müzik ve DJ performansı eşliğinde günün ilk ışıklarına kadar devam etti.

Etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şevval Sam, özel ve güzel bir akşam olduğunu belirtip, "Bir seneden beri beraberiz, bu açıdan da kendimi çok özel hissediyorum. Açıkçası çok keyifli. Ekip de böyle bir geceyi hak etmişti. Bir yıl boyunca oldukça yorulduk. Şu anda çok keyifli iyiyiz" dedi.

Sam, yayından kalkmayan dizilerden biri oldukları için şanslı olduklarını belirtip, "Bu bizim için çok büyük bir şans oldu aslında. 10 ayda 32 dizi yayından kalkmış. Tabiki bu ne demek aynı zamanda para. Bütün bu kaldırılan dizilere rağmen bizim ayakta kalıyor olmamız çok büyük bir şans. Hem Kanal D desteklediği için hem de iyi bir proje olduğu için.  8 seneden sonra böyle bir projede yer aldım, bu yüzden böyle güzel bir işin parçası olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Geceden görüntüler

-Şevval Sam ile röp,

-Kanal D Genel Müdürü Barış Tünay'ın açıklamaları

- Hilmi Cem İntepe ile röp,

-Harmandalı ve yöresel oyun görüntüleri

-Şevval Sam'ın şarkı söylemesi

-Dilan Çiçek Deniz'in şarkı söylemesi

-Alperen ve Ezgi'nin salsa dansından görüntü

-Pasta kesilmesi

(Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement