Dha yurt bülteni - 22 - Son Dakika
Güncel

Dha yurt bülteni - 22

Dha yurt bülteni - 22

Türkiye sınırına yakın bölgelerde rejimin saldırılarını protesto ettiler (2)ATME KASABASINDAKİ KALABALIK DAĞILDICuma namazı çıkışınida Suriye'deki Atme Kasabası'nda toplanan Esed rejiminin saldırılarını protesto eden Suriyeliler, Türkiye tarafına geçmek istedi.

30.08.2019 20:01

Türkiye sınırına yakın bölgelerde rejimin saldırılarını protesto ettiler (2)
ATME KASABASINDAKİ KALABALIK DAĞILDI

Cuma namazı çıkışınida Suriye'deki Atme Kasabası'nda toplanan Esed rejiminin saldırılarını protesto eden Suriyeliler, Türkiye tarafına geçmek istedi. Bölgede güvenlik önlemi alan asker ve polis ekipleri, izin vermeyince de kalabalık bir süre sonra dağıldı. Suriyelilerin eylemini tamamlamasının ardından bölgede güvenlik önlemi alan polis ve askerler de görev yerlerine döndü.

Görüntü Dökümü
-----------------------
Kasabanın dıştan görüntüsü
Kasabadaki sakinlik
Bükülmez Karakolu'nun dış görüntüsü
Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Akif ÖZDEMİR/ REYHANLI (Hatay).

=====================

Bakan Kasapoğlu: Milli mücadelemiz asla bitmiş değildir

GENÇLİK ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya'da katıldığı 30 Ağustos Zaferi'nin 97'nci yıl dönümü kutlamalarında "Milli mücadelemiz, asla bitmiş değildir. Fakat dün olduğu gibi bugün de kararlıyız. Bu mücadeleyi de Allah'ın izniyle kazanacağız" dedi.

Kütahya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Dumlupınar Zafer Abidesi'ne çelenk sunulması, saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesiyle başladı. Kutlama programına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanı sıra Kütahya Valisi Ömer Toraman, protokol üyeleri, halk ve Türkiye'nin 81 ilinden gelen gençler katıldı. Mehter takımı eşliğinde Zafertepe tören alanına yürüyüş düzenlendi ardından Zafertepe Müzesi gezildi.

'30 AĞUSTOS KOPMAZ BİR ZİNCİRİN HALKASIDIR'

Kutlamada konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk milletinin tarihe vurduğu mühür olduğunu belirterek, "Bu topraklar, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı topraklardır. 1071'de ebedi yurdumuz haline gelen Anadolu, 1922'deki Büyük Taarruz'la bir kez daha Türk yurdu olarak tescillenmiştir. Malazgirt'te Alparslan'ın duası, Söğüt'te Osman Gazi'nin göğsünde yeşeren bir tohuma dönüşmüş ve o tohum bir çınara dönüşerek asırlarca ayakta kalmıştır. İşte Dumlupınar'da milletimizin destansı mücadelesiyle o çınara bir kere daha can suyu verilmiştir. 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe'den top sesleri eşliğinde başlayan Büyük Taarruz, Malazgirt Zaferi'nden tam 851 yıl sonra, kıyamete kadar dimdik ayakta kalacak bir vatana dair milletimizin gösterdiği kararlılığı simgeler. 30 Ağustos ise, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle vatan topraklarının düşman unsurlarından temizlendiği, milletimizin irade, cesaret ve fedakarlıklarının zaferle taçlandığı kutlu günü ifade eder. Milletimizin birliği ve beraberliği, emperyalizmin ördüğü duvarları birer birer yıkmış, bütün dünyanın hayranlıkla andığı bir destanın yazılmasına öncü olmuştur. 30 Ağustos, milletimizin tarihe vurduğu mühürdür. 30 Ağustos, dünden bugüne uzanan ve bugünden de ebediyete ulaşacak olan kopmaz bir zincirin altın halkasıdır" dedi.

'UMUTLA GELECEĞE YÜRÜYORUZ'

Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların, engeller koymaya devam ettiğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dün, topla tüfekle işgale yeltenenler, bugün sosyolojik, ekonomik ve politik yönden her yolu denemeyi sürdürüyorlar. Milli mücadelemiz, asla bitmiş değildir. Fakat dün olduğu gibi bugün de kararlıyız. Bu mücadeleyi de Allah'ın izniyle kazanacağız. Demokrasiye ve adalete sahip çıkarak kazanacağız. Birbirimizin hak ve hukukunu koruyarak kazanacağız. Ülkemize duyduğumuz sadakatin ışığında üreterek, okuyarak, bilgimizi, birikimimizi zenginleştirerek ve her zaman çok çalışarak hedeflerimize ulaşacağız. Ülkemiz için büyük hedeflerimiz, milletimizin geleceği için çok güzel hayallerimiz var. Bugün bizler sorumluluk makamındayız ve bu mukaddes vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. Yarın, bu aziz emanet sizin omuzlarınızda olacak. İnanıyorum ki, içinde bulunduğu çağı yakalamış, düşünen, araştıran ve üreten pırıl pırıl bir gençlik olarak Türkiye'yi en yüksek seviyelere taşıyacaksınız. Yapmanız gereken, şanlı mazimizden ilham alarak gözünüzü atiye çevirmektir. Toplum olarak edindiğimiz birikimlerin ve tecrübelerin sizlere rehber olacağına inanıyorum. Bütün dünya bilir ki biz millet olarak birlik olduğumuzda hiçbir güç karşımızda duramaz. Biz beraber hareket ettikçe hiçbir engel aşılamaz değildir. Tarih, bunun örnekleriyle doludur."

Türkiye'nin düşmanlarını birlik ve bütünlük tablosunun kaygılandırdığını kaydeden Bakan Kasapoğlu, ülkenin gençlerinin kardeşçe yaşamasını temin etme noktasında ne gerekiyorsa yapacaklarını da sözlerine ekledi.

TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK NEFES KESTİ

30 Ağustos Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SoloTürk ve Türk Yıldızları, Kütahya semalarında gösteri uçuşu yaptı. SoloTürk ve Türk Yıldızları'nın gösterileri nefes keserken, törenlere katılanlar bu anları cep telefonlarına kaydetti.

Görüntü Dökümü:
-Askerlerin yürüyüşü
-Bakanın selamlaması
-Bakkalının konuşması
-Detay görüntü
-Kortej yürüyüş
-Uçak gösterisi

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,-

===========

Kazada savrulan araç, anne ve kızının üzerine devrildi: 1 ölü, 7 yaralı

Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, - TOKAT'ta, kamyonetle çarpışan hafif ticari araç savrularak yolda yürüyen anne ve kızın üzerine devrildi. Anne Yıldız Uzunoğlu (45) olay yerinde hayatını kaybederken, kızı Berfin Reyyan Uzunoğlu (11) ile her iki araçta bulunan 6 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.00 sıralarında, Karşıyaka Mahallesi İbni Kemal Caddesi'nde meydana geldi. Adem Ekiz yönetimindeki 60 BE 540 plaka hafif ticari araç ile Kasım Türkmen'in kullandığı 60 ABC 451 plakalı kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan hafif ticari araç, kaldırımda yürüyen Yıldız Uzunoğlu ile kızı Berfin Reyyan Uzunoğlu'nun üzerine devrildi. Yıldız Uzunoğlu olay yerinde hayatını kaybederken kızı Berfin Reyyan (11) ağır yaralandı. Kazada ayrıca, sürücü Adem Ekiz ile birlikte her iki araçta bulunan Ömer Faruk Armağan (27), Gökçe Tokel (27), Osman Taş (27) Ramazan San Sarkan (21) ve Gözde Öztaş Arslan (27) yaralandı. Yaralılar ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

Yaralılardan Berfin Reyyan Uzunoğlu'nun hayati tehlikesinin olduğu bildirildi. Ölen Yıldız Uzunoğlu'nun eşi Murat Uzunoğlu kazayı duyarak olay yerine geldi. Uzunoğlu eşinin öldüğünü öğrenince uzun süre gözyaşı döktü. Uzunoğlu'nu İl Emniyet Müdür Vekili Musa Bozkurt sakinleştirmeye çalıştı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası Yıldız Uzunoğlu'nun cansız bedeni Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-Kaza yerinden görüntüler

-Cenazenin kaldırılması

-Polis ekiplerinin çalışması

-Genel Detay

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,-

(392 MB)

====================

Elazığ'da ağaç kuvvetli rüzgarda devrildi

ELAZIĞ'da kuvvetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaç, büfenin üzerine düştü. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, büfede zarar meydana geldi.

Olay, akşam saatlerinde İstasyon caddesinde meydana geldi. Kentte etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle caddedeki ağaç, büfenin üzerine devrildi. Bir bölümü de caddeye devrilen ağaç nedeniyle can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, büfede küçük çaplı zarar meydana geldi. İhbarla gelen ekipler, güvenlik önlemi alıp, ağacı kaldırdı.

Görüntü Dökümü
--------
Devrilen ağaçtan görüntü
Büfeden görüntü
Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Erkan BAY/ELAZIĞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 137  MB

======================

Erzurum'da 61,5 kilo eroin ele geçirildi

ERZURUM'da polis ekiplerinin istihbari çalışması sonucu durdurulan minibüs içerisinde piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 61,5 kilo eroin ele geçirildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerinin istihbari çalışmaları sonucu Narkotik, İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince, Erzurum- Erzincan karayolunun Aşkale Polis Uygulama Noktası'nda 52 HM 013 plakalı minibüs, durduruldu. Narkotik dedektör köpek 'Dük'ün tepki vermesi üzerinde ekipler, minibüs içerisinde arama yaptı. Minibüsün arka yan bölmeleri arasına tahta kontrplak arkasına zulalanmış 119 paket halinde 61,5 kilo eroin ele geçirildi. Sürücü M.T.'nin (27) eroin yüklü minibüsü İstanbul'a götüreceği öğrenildi. M.T. gözaltına alınırken, polis ekipleri eroin paketlerine el koydu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Aracın durdurulması
-Araçta arama yapılması
-Narkotik köpeği Dük'ün araçta arama yapması
-Narkotik polislerinin zulalarda arama yapması
-Zulalanmış eroinlerin bulunması
-Eroinlerin araçtan indirlmesi
-Narkotik köpeği Dük'ün eroinlerin önünde fotoğraf çekilmesi

Haber - Kamera: Zafer KUMRU ERZURUM,

(SÜRE: 04.28 BOYUT: 499 MB)

==============

İzmir'de yanan ormanlar için bağış kampanyası başlatıldı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Halk Buluşmaları adını verdiği toplantıların dördüncüsünü, 'Gel, gör, koru' sloganıyla 18 Ağustos'ta çıkan orman yangınları sonucu birçok ağacın küle döndüğü Efemçukuru Mahallesi Devedüzü bölgesinde gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölgenin imara açılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, yapacakları çalışmanın bir heves olmadığını söyledi. Soyer ayrıca bağış kampanyası düzenleyeceklerini, bu kampanya kapsamında sanatçıların ücret almadan verecekleri konserlerle toplanan paranın da şeffaf bir şekilde ormanlık bölgelerin ihtiyaçları için kullanacaklarını belirtti.

İzmir'de vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Buluşmaları toplantısının dördüncüsüne yoğun ilgi gösterdi. Yangın sonucu ormanların zarar gördüğü Menderes ilçesindeki Efemçukuru Devedüzü bölgesinde yapılan toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katılımcılara teşekkür etti. Sloganlarının 'Gel, Gör, Koru' olduğunu anımsatan Soyer, "Geldiniz, gördünüz ve koruyacağınıza dair inancımız pekişti. Bugün 30 Ağustos, yani bu topraklarda huzur içinde yaşayalım diye atalarımızın gözlerini kırpmadan can verdikleri ve tarihe unutulmaz zafer olarak kaydettirdikleri günün 97'nci yıl dönümü.  Atalarımızın mirasına sahip çıktığınız için hepinize saygılar sunuyorum. Onların aziz hatırasına saygılarımı sunuyorum. Bugün İzmir ve Türkiye için çok anlamlı bir başlangıç yapacağız. Büyük bir felaket yaşadık bu topraklarda. Kimileri 500 diyor ama ölçtük biçtik ve 5 bin hektardan fazla alan yandı" dedi.

'ORMANLARIN İMARA AÇILMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Vatandaşların önerilerini meclise taşıyarak kararlar alacaklarını ifade eden Tunç Soyer, şunları söyledi:

"İzmir'in seçilmiş en büyük karar organı Büyükşehir Belediye Meclisi'dir. Bu bir heves değil, 'Bir ağaç dikelim, vicdanımız rahatlasın' değil. Biz bu hikayenin farklılığını, nasıl koruyacağımızı, sahip çıkacağımızı ve bundan sonra bu tür felaketler yaşamamak için neler yapacağımızı karar altına alacağız. Bir fidan dikip vicdanını rahatlamak isteyen varsa bilsin ki bu mümkün değil. Vicdanımızı güç birliğiyle bu toprakların bir tek yeşil otuna sahip çıkınca rahatlatacağız ve çocuklarımıza bir vatan bırakacağız. Bazıları cahilce bulabilir ama bir metrekaresini imara açtırmayacağız. Asla açtırmayacağız."

'ÇİFTÇİNİN ZARARINI KARŞILAYACAĞIZ'

Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün yangına müdahale ekipmanlarını oluşturması gerektiğini belirtti. Bölgede belediyenin ağaçlandırma yapamayacağını da söyleyen Tolunay, alanın Orman Bölge Müdürlüğü'nün yetki alanı içinde bulunduğunu aktardı. Bunun üzerine Tunç Soyer, "Biz, bakanlık ve müdürlük ile birlikte çalışacağız. Ağacın, ormanın, fidanın siyaseti olmaz. Bunlar hepimizin ortak değeridir. Biz İzmir'den tüm Türkiye'ye böyle bir ders de vereceğiz. Biz hepimiz ormanımız, ağacımız, fidanımız için kimliğine siyasetine etnik köküne bakmadan el ele verebilir ve bu topraklara sahip çıkabiliriz" dedi. Yangında 278 üreticinin  tarım alanlarında zarar oluştuğunu aktaran Soyer, "Zarar gören alanların büyük bölümü zeytinlik ve bağ alanları. Bu çiftçilerimize yardım yapılabilmesi için 9 Eylül'deki meclis toplantısına kadar arkadaşlarımız çalışacaklar ve konuyu meclise getirecekler. Meclis kararıyla bütün bu zararları karşılayacağız" diye konuştu.

'3 BİN 800 HEKTAR ALANI AĞAÇLANDIRACAĞIZ'

Büyükşehir Belediyesi olarak ağaçlandırılabilecek alanlarda 3 bin 800 hektar alan tespit ettiklerini söyleyen Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'e 3 bin 800 hektarlık orman kazandırmaya kararlıyız. Bunu ilgililerden talep edeceğiz. Bununla beraber 'Avrupa Yeşil Başkenti' olmaya adayız. Bu yoğun seferberlik için de yapacağımız her şeyi stratejik planımıza dahil edeceğiz. Ayrıca 9 Eylül'de Fuar'da büyük bir destek konseri düzenleyeceğiz. Bu konserler, 10 TL verilerek izlenecek ve sanatçılar para almayacak. O paraların tamamı bağış kampanyamızın ilk adımı olacak. Bugün meclisimizde bağış toplanması ile ilgili karar çıkarmayı hedefliyoruz, bunu İzmir Valiliği'ne ileteceğiz. 9 Eylül'de Fuar'da bağış konseri yapılacak, konser alanına ağaçlandırma yapacağımız arazilerin haritalarını da koyacağız. Kim ne kadar ağaç dikmek istiyorsa bağışını yer göstererek yapıyor olacak. Yangınlarda helikopterlerin su aldığı su havuzlarından, toplanacak bağışlara göre kaç tane yapabileceğimizi göreceğiz, bir havuzun maliyetini de sunacağız. 9 Eylül'e kadar bunları olgunlaştırıp İzmirlilerin takdirine sunacağız. Herkes bağış bedelini, bağışının nereye gittiğini biliyor olacak. Bunu her gün duyuracağız kimin, nereye, ne kadar bağış yaptığını tüm İzmir, Türkiye bilecek. 9 Eylül'den itibaren şeffaf, herkesin rahatlıkla içine katılacağı bir kampanyayı başlatıyor olacağız."

'HER ÇOCUK İÇİN BİR FİDAN'

İzmir'de doğan her çocuk için bir fidan dikeceklerini de açıklayan Soyer, şöyle dedi:

"Çocuklarımız fidanlarıyla büyüyecek. 'Hoş geldin bebek' paketiyle beraber yeni hemşerilerimiz ağaçlarıyla büyüyecek. Isıya ve dumana duyarlı yangın sensörlerinden almayı planlıyoruz. Köylerimize yangın istasyonları kuracağız. Çocuklarımızı yangının dehşetiyle yüzleştireceğiz. Yanan alanlara getirip göstereceğiz. Bunun yanı sıra birçok eğitim vereceğiz. İzmirlilerin bu hassasiyetinin tüm Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyorum. Biz İzmirliyiz ve küllerimizden doğmayı iyi biliriz. İzmirli olmakla gurur duyuyorum, İyi ki İzmirliyiz."

GÜLSİN ONAY KONSER VERDİ

Geçen günlerde Kaz Dağları'na giderek alandaki doğaseverlere konser veren piyanist Fazıl Say'ın ardından bu kez İzmir'deki yangınlar için sahne kuruldu. Menderes'teki ormanlık alana giden ünlü piyanist Gülsin Onay piyano resitali gerçekleştirdi. İzmirlilere müzik ziyafeti sunan Onay'ın performansı büyük alkış aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Vatandaşların orman bölgesine gelmesi
-Kalabalıktan görüntü
-Yanan ormanlık bölgeden görüntü
-Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşması
-Vatandaşların önerileri
-Anons
-Piyano konseri
-Genel ve detay görüntü

Haber: Umut KARAKOYUN-Kamera: Melis KARAKUZLU/ İZMİR,

===============================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha yurt bülteni - 22 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement