Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)BAKAN ARSLAN, KARS'TA LOJİSTİK MERKEZ PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDIULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu sınır tünelinde incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kars'ta Azerbaycan ve SBK Holding işbirliğiyle kurulacak olan Lojistik Merkez'in...

19.07.2017 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN ARSLAN, KARS'TA LOJİSTİK MERKEZ PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis- Kars demiryolu sınır tünelinde incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kars'ta Azerbaycan ve SBK Holding işbirliğiyle kurulacak olan Lojistik Merkez'in protokol imza törenine katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Demiryolları Başkanı Cavid Qurbanov, Kazakistan Demiryolları Başkanı Kanat Alpispayev, Gürcistan Demiryolları Başkanı Giorgi Gakharia, Kalkınma Ajansı Temsilcisi Arda Ermut ve SBK Holding Sahibi Sezgin Baran Korkmaz katıldığı imza töreni Karayolları 18'inci Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Azerbaycan Demiryolları Başkanı Cavid Qurbanov, imza töreni öncesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a tren lokomotifinin büyük maketini hediye etti.

Azerbaycan Demiryolları Başkanı Cavid Qurbanov ve SBK Holding Sahibi Sezgin Baran Korkmaz tarafından protokolün imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Bakan Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin önemi değinerek, "Geçtiğimiz ay temelini attığımız Kars Lojistik Merkezi bir vagondu, bu ise ikinci vagon oldu. Bölge için bu projenin önemi yüksektir. Taraflara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kazakistan Demiryolları Başkanı Kanat Alpispayev ise, tarihi İpek Yolu'nun bu proje ile yeniden canlanacağına işaret ederek, " Türkiye'de ilerleyen orta koridorun gelişmesi önem veriyoruz. Yük taşımacılığı açısından büyük önem taşıdığını biliyoruz. Sadece biz değil Çinli meslektaşlarımız da bu projenin sabırsızlıkla tamamlanmasını merakla bekliyor ve önemsiyor" diye konuştu. Gürcistan Demiryolları Başkanı Mamuka Bakhtadze şöyle konuştu: " Sizlerle birlikte Kars'ta bulunmak benim için onur vericidir. 13 yıl önce bu fikir ortaya çıktığımda ben henüz genç bir uzmandım şimdi Gürcistan demiryolları genel müdür olarak bu projenin gelişmesini sevinçle karşılıyorum. Bu projenin başarılı bir şekilde gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu proje ülkelerimizin milli iradesi için yep yeni ufuklar açacaktır. Herkes tarafından bilinen şu gerçeği de belirtmek istiyorum, ulaşımın gelişmesi ekonominin her alanının gelişmesine vesile olmaktadır. Bu projeyi yalnızca bizler değil Kazakistan ile birlikte bütün Orta Asya ülkeleri ve Çin de bu söz konusu projeyi beklemektedir. Çin'den Türkiye'ye artık yük taşımacılığı yapılıyor, Poti'ye demir yolu taşımacılığı daha sonra da karayolu taşımacılığı devam ediyor, ancak bu proje ile kesintisiz demiryolu taşımacığını gerçekleştireceğiz."

Azerbaycan Demiryolları Başkanı Cavid Qurbanov ise, "Bizim için bu çok önemli bir meseledir. Hem Kars'tayım kendimi çok mutlu hissediyorum. Biz bir millet iki devletiz. Bu büyük bir layıktır, lahedir, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katkıları, Gürcistanlı kardeşlerimin destekleri ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duaları ile gerçekleşen bir projedir. Bu yol Beyazıt köprüsü nasıl ki Avrupa'ya açılan yol ise bu yol da Kafkaslara açılan bir yoldur. Türk işadamlarıma yönelik Avrupa ile Çin'in arasında 113 milyon ton yük var. Bu yaklaşık 1 trilyona yakın dolar ediyor. Bunun 500 milyon konteyner Çin ile Türkiye arasındadır. Biz sizinle bir tarih yazıyoruz. Bu tarihin iştirakçileriyiz. Bu tarih büyük bir tarih. Ben bu tarihe iştirak eden herkese teşekkür ediyorum. Değerli dostum Ahmet beye teşekkür ediyorum. Bir kez daha düşmanlarımıza sübut ettik ki biz Türkiye-Azerbaycan bir yerdeyiz, biz bölünmez bir milletiz sadece iki devletimiz var" diye konuştu. Toplantı sonunda değerlendirmede bulunan Bakan Arslan şunları söyledi:    "Bu uzun soluklu bir iş, 2003-2004 yılında bu süreç başladı 13-14 yıllık bir süreç var. 3 ülkenin yanı sıra Kazakistan'ın da bu projeyi önemseyerek 3 ülkeden 4 ülkeye çıktık. Bu proje için çok emek harcandı ve dostlukları artırdı, bugün trene bineceğiz. Bu projenin tekrar hayırlı uğurlu olması dileği ile onun entegresi olan Lojistik Merkez için atılan imzada taraflara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."    Protokol imza töreninin ardından Bakan Arslan, Gürcistan, Azerbaycan ve Kazakistan heyetiyle birlikte Kars Garı'ndan trene binerek, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu üzerinde, Ardahan sınrındaki Sınır Tüneli'ne kadar yolculuk etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Proktol imza töreni

-Konuşmalar

-Detaylar

(Haber-Kamera KARS,

===========================================================

2)AKADEMİSYEN BÜLBÜL'ÜN KAÇAK BAĞ EVİ YIKILDI

NEVŞEHİR merkeze bağlı Uçhisar beldesinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Akademisyen olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Tuncay Bülbül'ün kaçak  Bağ evi yıkıldı.

Sabah saatlerinde daha önceden Uçhisar Belediye Meclisi kararıyla yıkılması kararlaştırılan beldenin Topraktan mevkiinde bulunan bağ evinin yıkımı gerçekleştirildi.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, söz konusu alanın SİT alanında yer aldığını ve Uçhisar belediyesine yapılan ihbarlar sonucunda belirlenen kaçak yapının yıkılmasına karar verildiğini söyledi. "Bu yıkımını yaptığımız alan 3. Derece SİT alanında kalıyor. 30 metre karelik bir bağ evi yapılması gerekirken devasa bir rezidans yapılmış. Belediyemizce bunun yapılamayacağı, izin verildiği kadar bir alanın yapılması kararlaştırıldı. Mülk sahibi hukuki süreci başlattı. Dava mahkemece reddedildi. Yıkım elzem hale geldi. Yapılması gerekeni yapıyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bağ evinden genel görüntü

-Bağ evi iş makinası tarafından yıkılmasından genel gönüntü

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan DHA ya açıklaması

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya 5  Dakika  510-MB

========================================================

3)KURULUŞ BİLDİRİSİNİ OKUYAN 4 ÖRGÜT ÜYESİ SES ANALİZİ İLE BELİRLENDİ

ADANA'da terör örgütü PKK'nın, kent yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi'nin (DGH) il örgütünün açılış bildirgesini okuyup, görüntüleri sosyal medyada paylaşan 4 üyesi yakalandı. Örgüt üyelerinin kimliği, ses analizi ile kesinleştirildi.

DGH il yapılanmasının açılış bildirisini merkez Seyhan İlçesi, Gülbahçesi Mahallesi'ndeki bir portakal bahçesi içinde okuyan 4 örgüt üyesi, yüzlerini kapatıp  PKK bayrağını arkalarına alarak görüntü çekti. Kayıtların sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçen, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri adreslerini tesbit ettiği örgüt üyelerini evlerine yapılan baskınla kısa sürede yakaladı.

POLİS BİLDİRİYİ OKUTUP, SES ANALİZİ YAPTI

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlamaları reddeden 4 zanlı, internetteki görüntülerin kendilerine ait olmadığı öne sürdü. Bunun üzerine  görütülerin çekildiği portakal bahçesine, şüphelileri tekrar götürerek bildiriyi tekrar okuttu. Elde edilen görüntüleri ses analinize gönderen polis, örgüt üyelerinin  kimliğini doğruladı. Sağlık kontrolüne getirilen, Mahmut Y. (20), Ali E. (18), İskender U. (19), ve Şiyar U. (24), basın mensuplarına, 'Çekin alem yakışıklı görsün' dedi.

İşlememlerinin ardından 4 örgüt üyesi adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Açılış bildirgesinin okunma görüntüsü

Polis aracının gelişi

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Zanlının konuşması

Adli Tıp Birimi tabelası

Adli Tıp Birimi'nden çıkartılmaları

Polis aracının gidişi

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

Görüntü Dökümü

------------------------

(Polis Kamerası)

Polislerin eve girmesi

Evde arama yapmaları

Zanlıların görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 01'46"    BOYUT: 108 MB

SÜRE: 02'17"    BOYUT: 140 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

===========================================================

4)SEVGİNİN GÜCÜ DOST'U YÜRÜTTÜ

MERSİN'de doğuştan belden aşağısı tutmayan felçli Dost adlı çoban köpeği, bakımevinde gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafından Arslanköy Mahallesi'nde alınah felçli çoban köpeği, Gözne Geçici Hayvan Bakımevi'ne götürüldü.  Veteriner tarafından tedaviye alınan Dost, her gün kendisine yapılan fizik tedavi ve masaj uygulaması ile 4 ayda yürümeyi başardı. Bakımevine geldiği günden itibaren personel tarafından uygulanan tedavinin başarılı olmasında, Dost'a gösterilen yoğun ilgi ve sevginin en önemli etken olduğunu belirten Veteriner Mehmet Cücük, bir mucizeye daha tanık olduklarını söyledi. Cücük, Dost'un, bakımevine geldiğinde perişan halde olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

HER GÜN MASAJ YAPILDI

"Dost, yürüyemiyordu ve çok zayıftı. Hiç bakım görmemişti. Büyük ihtimalle doğuştan belden aşağısı tutmuyordu. İlk 15 gün serumla besledik. Daha sonra fizik tedaviye başladık. Kalça kısımlarına, bacaklarına her gün masaj yaptık. Yürüyüş egzersizleri düzenledik. Bıkmadan usanmadan 3 ay boyunca tedavi ettik. 3 ay tek bir köpekle ilgilenmek herkesin yapacağı bir şey değil. Dost, malak ve kangal karışımı özel bir çoban köpeğidir. Şimdi gayet sağlıklı, oyun arkadaşlarıyla anlaşıyor. Veterinerinden bakıcısına kadar kocaman bir ekibin sevgisiyle cesaretini toplayarak yürüdü Dost. Bu aslında bir mucize."

Görüntü Dökümü

------------------------

Veteriner Hekim Mehmet Cücük'ün 'Dost' ile ilgilenmesi

Dost'un görüntüsü

Dost'un diğer köpeklerle görüntüsü

Dost'un su içmesi

Dost'un genel ve detay görüntüsü

Veteriner Hekim Mehmet Cücük ile röp

SÜRE: 06'14"   BOYUT: 698,62 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

========================================================

5)AYAK BİLEKLERİ KESİLEN YAŞLI ADAM YOL KENARINDA BULUNDU

İZMİT'te, ayak bileklerinde bıçak yaraları olan 79 yaşındaki Bahri Bilgel yol kenarında bulundu. Hastaneye kaldırılan Bahri Bilgel kan kaybından yaşamını yitirdi.

Bugün öğle saatlerinde, İzmit Arızlı mevkiinde yol kenarında yerde kanlar içerisinde yatan bir kişiyi gören vatandaşlar 112 Acil'i aradı. Olay yerine gelen sağlık ekibi ayak bileklerinde kesikler bulunan kişiye ilk müdahalede bulundu. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Bahri Bilgel yapılan müdahalelere rağmen kan kaybından öldü. Bahri Bilgel'in bacaklarının arasında duran ekmek bıçağı incelenmek üzere alındı. İzmit İlçe Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Olay yerinde bulunan bıçaktan görüntü

-Jandarma ekiplerinden görüntü

-Hastane önünden detaylar

-Ölen kişinin fotoğrafı

HABER: Faruk KIYAK-KAMERA: Alişan KOYUNCU-İZMİT(Kocaeli), -

==========================================================

6)SİLAHLA YARALAMA ŞÜPHELİSİ ADLİYEDE

SİVAS'ta, para anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 34 yaşındaki Mehmet Ş.'yi silahla yarayan şüpheli İsmail U. adliyeye sevk edildi.

Olay dün öğle saatlerinde 4 Eylül Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. 52 yaşındaki İsmail U., alacak verecek meselesi yüzünden daha önceden tartıştığı Mehmet Ş.'nin sanayi sitesindeki oto tamirhanesine gitti. İkili arasında başlayan sözlü tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. İsmail U. yanında getirdiği tabancayla Mehmet Ş.'yi karnından vurdu. Daha sonra  Mehmet Ş.'yi bir süre dükkanda rehin tutan şüpheli, polislerin iknasıyla gözaltına alındı. Yaralı Mehmet Ş. ambulansla kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Şüpheli İsmail U., emniyetteki sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yaralı Mehmet Ş.'nin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Şüphelinin görüntüsü

-Polis eşliğinde adliyeye götürülmesi

-Yaralının fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

(45.9 mb)

==========================================================

7)TEKİRDAĞ'DA İRANLI DOLANDIRICI YAKALANDI

TÜRKİYE'nin çeşitli illerini kiraladığı araçla gezerek tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yapan İran uyruklu 47 yaşındaki Muhammed Hashemi, Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'ndeki son dolandırıcılığın ardından yakalandı.

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'nde bir kuyumcuya yanında henüz kimliği belirlenemeyen bir genç ile giren İran uyruklu Muhammed Hashemi,

kuyumcuya  bozdurmak için altın verdi. Altın karşılığında aldığı parayı sayan Hashemi, el çabukluğu ile bir miktarını cebine koydu ve paranın eksik olduğunu söyleyerek kuyumcuya iade etti. Parayı tamamlayan kuyumcu yeniden şüpheliye parayı verdi. Şüpheliler, altının Türk lirasına çevrilmesinin ardından kuyumcudan ayrıldı. Tırnakçılık yöntemi ile 5 bin 800 lirayı alıp kaçtı.

Kuyumcu dolandırıldığını anlamasının ardından polise başvurdu. Muratlı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarından dolandırıcı Muhammed Hashemi'nin kimliğini belirledi. Yapılan çalışmada Ankara'da olduğu belirlenen Hashemi, burada polis tarafından yakalanarak Muratlı'ya getirildi. Yakalanan Hashemi'nin kiraladığı araçla Türkiye'nin çeşitli illerine giderek, dolandırıcılık yaptığı belirlenirken, hakkındaki soruşturma sürüyor. Polis, Hashemi ile birlikte olan diğer şüpheyi de yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Muratlı Emniyet Müdürlüğü

Şüphelinin emniyetten çıkarılması

Şüphelinin polis aracına bindirilmesi

Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN-Emre BAŞTUHAN/TEKİRDAĞ,-

Görüntüler Tekirdağ dosyasında

==========================================================

8)KIRGIZ ÖĞRENCİLERE SİVAS'TA MEDRESE USULÜ EĞİTİM

KIRGIZİSTAN Türkiye Manas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden bir grup öğrenciye Sivas'ta medrese usulü İslami İlimler dersi veriliyor.

Sivas'ta faaliyet gösteren Vahdet Eğitim Hizmetleri Derneği (VAHDER), Kırgızistanlı 10 öğrenciyi derneklerine misafir ederek İslami İlim Dersi veriyor. Her yıl farklı ülkeden öğrenciyi Sivas'ta ağırlayan dernek, öğrencilere klasik medrese usulu Kur'an-ı Kerim, Arapça, tefsir, hadis, fıkıh gibi dersler veriyor.

VAHDER Başkanı Ali Kuruçay yaklaşık beş senedir farklı illerdeki ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencileri yaz tatillerinde iki, üç ay Sivas'a getirdiklerini ve kurs verdiklerini söyleyerek, "Bu senede yurt dışından 10 tane Kırgız öğrenciyi misafir ettik. Bu vesile ile Türkiye ile Kırgızistan devletleri ve milletleri arasında birlik ve beraberliği sağlamada küçük bir gayretimiz olursa buna seviniriz. Yaklaşık bin yıl boyunca öğrenciler İslami ilimler öğrenmek için Semerkant, Buhara, Şam, Bağdat gibi belli ilim merkezlerine gitmekteydiler. Çok çok sevindirilecek bir olay ki Sivasımız hamd olsun şu anda o seviyeye geldi. Sivasımız şu anda yaşayan ilim adamlarımız ile birlikte bu seviyeyi ve çıtayı yükseltmiş bulunmaktadırlar. Geçmiş tarihleri boyunca Anadolu'nun en kadim İslam şehirlerinden bir tanesi, İslami ilimler noktasında yetişmiş bir sürü ilim adamlarımız var idi. Hamd olsun Sivas'ta bunu şu anda tamamlayacak, onları daha ileri bir seviyeye götürecek ilim adamları var" şeklinde konuştu.

Kurs için Kırgızistan'dan gelen Ulanbek Kalmurza Uulu, "Buraya Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan hocamızın vesilesi ile geldik. Burada bize daha çok klasik medrese usulu Kuran-ı Kerim, Arapça, tefsir, hadis, fıkıh derslerini görmekteyiz. Ayrıca ezan okuma kursları da oluyor, burada öğreniyoruz. Sivas'a ilk defa geliyorum. Burada hem hocalarımız ile çok iyiyiz. Sivas serin bir bölge. Burası ilim almak için bir fırsat. Yazın Kırgızistan olsun çok sıcak oluyor. Ama burası oralara göre daha serin" dedi.

Baymurat Mamadiev ise, "Bu şehirde sokak ve caddeler temiz. ve tarihi eserlerde var. Büyük alimlerinde burada türbeleri var. Oralara da gittik ve ziyaret ettik" ifadelerini kullandı. Kursun yaklaşık 2 ay süreceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Eğitime katılan Kırgız öğrenci ve eğitmenleri

-Öğrencilerin konuşmaları

-Dernek Başkanın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsne AKKAYA/SİVAS,

(351 mb)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çevre Bakanı Özhaseki, Hatay'da 5.807 konutun temelini attı
    14:12 Çevre Bakanı Özhaseki, Hatay'da 5.807 konutun temelini attı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da düzenlenen toplu temel atma töreninde 5.807 konutun temelini attı. Özhaseki, konuşmasında Hatay'a yapılan yatırımları ve deprem sonrası çalışmaları anlattı.

  • İstanbul merkezli organize suç örgütü çökertildi, 50 şüpheli gözaltına alındı
    14:12 İstanbul merkezli organize suç örgütü çökertildi, 50 şüpheli gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen Mahzen-14 operasyonlarında, elebaşı dahil 50 şüphelinin gözaltına alınmasıyla bir organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. Operasyonlar sonucu suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon lira değerinde taşınmaza da el konuldu.

  • Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı
    14:09 Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı

    Nijerya ordusu, Kaduna eyaletinde fidye için kaçırılan 87 kişiden 16'sının kurtarıldığını açıkladı. Operasyonun devam ettiği belirtilirken, Nijerya'da fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanmasına rağmen insan kaçırma suçunun cezasının idam olduğu biliniyor.

  • Dilovası'nda Silahlı Kavga: 1 Ölü
    14:09 Dilovası'nda Silahlı Kavga: 1 Ölü

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde çıkan silahlı kavgada, aralarında husumet bulunan Emre T. ve Ümit Y. arasında çıkan tartışma sonucunda Emre T. silahla boynundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan Emre T. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, kaçan Ümit Y'yi yakalamak için çalışma başlattı ve olayda kullanılan tabanca bulundu.

  • AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın Belediyeyi Zarara Uğrattığı İddia Ediliyor
    14:09 AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın Belediyeyi Zarara Uğrattığı İddia Ediliyor

    AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın, 2016-2019 yılları arasında sürdürdüğü belediye başkanlığı döneminde kilitli parke taşı alım ihalesi ile Belediyeyi 724 bin 581 lira 36 TL zarara uğrattığı iddia edildi. Konuyla ilgili müfettişlerin 'görevin kötüye kullanıldığı' yönünde verdiği rapora rağmen dosya ile ilgili Elazığ Valiliğince herhangi bir işlem yapılmadığı kaydedildi.

  • Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu
    14:09 Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir apartmanda balkonda unutulan yemekten çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangında evin balkon kısmında küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Geleneksel İftar Daveti
    14:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Geleneksel İftar Daveti

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayında düzenlediği geleneksel iftar davetleri devam ediyor. Çifteler ilçesinde gerçekleşen iftar programı büyük ilgi gördü.

  • CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınması için kanun teklifi verdi
    14:09 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınması için kanun teklifi verdi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron firmada çalışanlar ve belediye şirket işçilerinin kadroya alınması için kanun teklifi verdi. Gürer, kanun teklifiyle kamu sektöründe çalışan tüm işçilerin benzer haklara sahip olmasıyla birlikte iş gücü piyasasında daha dengeli ve adil bir yapı oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

  • Muş Valisi Avni Çakır, Yaşlılara Saygı Haftası'nda mesaj yayımladı
    14:08 Muş Valisi Avni Çakır, Yaşlılara Saygı Haftası'nda mesaj yayımladı

    Muş Valisi Avni Çakır, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla yaşlıların önemine vurgu yaparak, onlara destek olmanın ve saygı göstermenin bir vefa borcu olduğunu belirtti. Çakır, yaşlıların tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle toplumsal hafıza olduğunu ve geleceğe ışık tuttuğunu ifade etti.

  • Van'ın Çatak ilçesinde 'Sıfır Atık' projesi ile öğrenciler il birinciliği elde etti
    14:08 Van'ın Çatak ilçesinde 'Sıfır Atık' projesi ile öğrenciler il birinciliği elde etti

    Van'ın Çatak ilçesinde gerçekleştirilen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri, 2 farklı kategoride il birinciliği elde ederek, Van'ı iller arası yarışmada temsil etmeye hak kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, öğrencilerin atık üretimini azaltma, geri dönüşümü teşvik etme ve çevreye duyarlılık gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan projeye katılımın büyük olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Aşk Acısı Çeken Genç, Metro Seferlerini Durduurdu
    14:08 Ankara'da Aşk Acısı Çeken Genç, Metro Seferlerini Durduurdu

    Ankara'nın Sincan ilçesinde ayrıldığı sevgilisi nedeniyle metronun üzerine çıkan 17 yaşındaki genç, metro seferlerinin aksamamasına yol açtı. Vatmanın durumu fark etmesi üzerine güvenlik görevlileri çağrıldı ancak genç, ikna olmayınca polis çağrıldı. Yolcuların yaklaşık yarım saat beklemek zorunda kaldığı olayda, iftara yetişemeyen vatandaşlar tepki gösterdi. Polisin çabaları sonucu indirilen genç, gözaltına alındı ve ifadesinin ardından psikiyatri servisine kaldırıldı.


Advertisement