Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 8

Tepki dinmedi, PKK'lı cenazesi 4 gün sonra mezardan çıkarıldıTUNCELİ'de çatışmada ölen 'Roj Gabar' kod aldı PKK'lı terörist Recep Karakaş'ın, ailesinin oturduğu İzmir'de çarşamba günü toprağa verilen cenazesi, bunu protesto eden halkın tepkisi bir türlü dinmeyince mezarlıktan alınıp il...

27.11.2016 17:37

Tepki dinmedi, PKK'lı cenazesi 4 gün sonra mezardan çıkarıldı

TUNCELİ'de çatışmada ölen 'Roj Gabar' kod aldı PKK'lı terörist Recep Karakaş'ın, ailesinin oturduğu İzmir'de çarşamba günü toprağa verilen cenazesi, bunu protesto eden halkın tepkisi bir türlü dinmeyince mezarlıktan alınıp il dışına götürüldü.

Güvenlik güçlerince Tunceli merkez Bali Deresi Mevkii'ne 7 Kasım 2016 günü düzenlenen hava destekli operasyonda ölü ele geçirilen 14 PKK'lı teröristten 'Roj Gabar' kod adlı 22 yaşındaki Recep Karakaş'ın cenazesi, aslen Erzurumlu olan ailesinin oturduğu İzmir'e gönderildi. Ailesi, Buca Kaynaklar'da oturan terörist Recep Karakaş'ın cenazesi, Buca'da mezar yeri olmadığı gerekçesiyle Torbalı İlçesi'ne gönderildi.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

PKK'lı terörist Recep Karakaş'ın cenazesi geçen çarşamba günü polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında Torbalı İlçesi'nin Ayrancılar Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Defin sırasında olay çıkmazken, PKK'lı Karakaş'ın cenazesinin Ayrancılar Mezarlığı'na defnedildiği kısa sürede duyulunca protestolar başladı. Toplanan kalabalık grupların 'Ölünüzü dirinizi istemiyoruz' pankartı açarak başlattığı gösteriler, güvenlik güçlerinin çabalarına karşın 3 gündür durmadı. Kaymakam Aydın Memük, protestocuları sakinleştirmek için soruna çözüm bulanacağını söyledi.

İZMİR DIŞINA GÖTÜRÜLDÜ

Kaymakam Memük ve Torbalı Belediye Başkanı Ak Partili Adnan Yaşar Görmez'in girişimleri sonrasında PKK'lı Recep Karakaş'ın cenazesinin Ayrancılar Mezarlığı'ndan alınarak il dışında toprağa verilmesi kararlaştırıldı.

Bugün Ayrancılar Mezarlığı'na gelen ekipler çarşamba günü toprağa verilen PKK'lı Recep Karakaş'ın cenazesini çıkarıp, İzmir dışında bir yere götürülerek defnedildi. PKK'lı Karakaş'ın toprağa verildiği yer güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

Görüntü Dökümü

------------------

Haber: Gökhan YALKALK/TORBALI (İzmir), -

===============================

CHP'li Tanrıkulu, Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bugün ziyaret etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanarak Edirne F tipi Cezaevi'ne konulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bugün ziyaret etti. HDP'li milletvekilleri Adalet Bakanlığı'nca uygulanan cezaevi ziyaret yasağı nedeniyle şimdiye kadar Demirtaş ve diğer tutuklu milletvekillerini ziyaret edemezken, Tanrıkulu'nun ziyareti Demirtaş'a yapılan ilk milletvekili ziyareti oldu.

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir süre önce Twitter hesabında CHP'li Tanrıkulu'nun HDP Eş Genel Başkanını Edirne cezaevinde gizlice ziyaret ettiğini belirterek mesajında, "Sezgin Tanrıkulu sessizce Selahattin Demirtaş'ı hapishanede ziyaret etmiş. Sağduyulu CHP'liler CHP nereye gidiyor?" demişti.

Gökçek'in bu tweeti üzerine Sezgin Tanrıkulu ise Twitter'den, "Henüz ziyaret etmedim. Ama en yakın zamanda ziyaret etmek istiyorum. Her şey siyaset değil. Bu günler geçer, insanlık ve dostluk geriye kalır" demişti.

Sezgin Tanrıkulu, ziyaret sonrası paylaştığı tweette "Edirne'ye geleceklere ciğerci Bahri beyi öneriyorum. Her şey çok güzeldi. Bu tatsız günler elbet geçer, yaşam ve güzellikler baki kalır" ifadelerine yer verdi.

Haber: Ferit ASLAN- Engin ÖZMEN/EDİRNE, -

===============================

Kayseri'de CHP ilçe binasının kundaklandığı öne sürüldü (2)

"BURADA DEMOKRASİYİ YAKTILAR"

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, Hacılar İlçe Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında "Bugün bu bina yanmadı, demokrasiyi yaktılar" dedi. İl Başkanı Keskin, yapılan olayı kınadığını belirtirken şöyle dedi:

"Bugün karanlık zihniyetin karanlık örneği ile karşı karşıya kaldık. Bu karanlık güç ve zihniyetler gece ilçenin değişik yerlerinde yazılar yazarak ve ilçe binamızı yakarak kendilerini göstermişlerdir. Hep şunu ifade ediyorum; eğer siz devlet adamlığını sokak ağzı ve kabadayılık ile yaparsanız halka yansıması da bu olur. O zaman halkın arasında kin, nefret hat safhaya çıkar. Bugün bununda bir örneğini görüyoruz. Siyasilere ve devlet adamlarına yakışan ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik davranışlar göstermektir. Yoksa sokak kabadayıları gibi çıkıp bağırmak değildir. Bugün İlçe Başkanlığımıza bir saldırı yapılarak kundaklanmıştır. Şu saate kadar halen ilin devlet adamları ne bizleri aramışlardır ne de buraya gelmişlerdir. Bu olayı yapanlara cesaret vermektedir. Devlet adamlarına yakışan bu işin sorumlusunu bir an önce ortaya çıkartmaktır. Çünkü bu bize yapılan ikinci saldırıdır."

Sistematik olarak saldırıların düzenlendiğini ifade eden Keskin, bu ülkenin huzurunun bozulmak istendiğini belirtirken şöyle dedi:

"Hainlerin amacı bu ülkenin huzurunu bozmak olabilir ama devlet adamları ve siyasetçilere yakışan da buna müsaade edilmemesidir. Ana muhalefet partisinin ilçe başkanlığı kundaklanmasına rağmen kaç saattir hiçbir yetkili halen bu olayın farkına varmamıştır."

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici'ye tepki gösteren Keskin, "İlçenin belediye başkanı bile buraya gelmiyor. Neden? Çünkü kendisinin yapmış olduğu açıklamalar zaten bunları körüklüyordu. Belediye başkanının önceki açıklamalarına bakın CHP'ye olmadık nezaketsiz cümleler, genel başkanımıza hakaretlerde bulundu. Siz yukarıda öyle konuşursanız aşağıdaki yobazlarda ellerine çakmağı alıp oraları, buraları yakmaya başlarlar. Bugün bu bina yanmadı, demokrasiyi yaktılar. Bunun farkına ne zaman varacağız? İnsanların ölmesi mi gerekiyor? Bir an önce siyasilerin söylediklerine dikkat etmesi gerekir. İçeride Türk bayrağı ve seccade yakanlara destek çıkılmayacağını, bir an önce yakalanacağına inanıyorum" diye konuştu. Keskin olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını kaydederek, bu kişinin güvenlik kameraları ile tespit edildiğini ekledi.

MİLLETVEKİLİ ARIK'TAN AÇIKLAMA

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da, sosyal medyeda yaptığı açıklamada, Hacılar İlçe Başkanlığı'na yapılan çirkin saldırıyı lanetlediğini anlatırken "Faillerin bir an önce yargı önüne çıkarılması ve hesap vermesini kolluk kuvvetlerinden bekliyoruz. Hiçbir zorbalık bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZDEN, OLAYI KINADI

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP Hacılar İlçe Başkanlığının kundaklanması olayını kınadığı belirterek, "Karanlık zihniyetler, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır" dedi.

Dün gece kişi ya da kişilerce CHP Hacılar İlçe Başkanlığının kundaklanmasından dolayı üzüntü içerisinde olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"CHP Hacılar İlçe Başkanlığının kundaklandığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Öncelikle yapılan bu insanlık dışı hareketi kınıyorum. Çok şükür can kaybımız yok. Kayseri içerisinde birlik, beraberliğimizi bu tür müessif olaylar bozamaz ve bozamayacaktır. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu saldırı, tüm siyasi partilere ve milletimize yapılmıştır. Her kim olursa olsun, cezasız kalmayacağını düşünüyorum. CHP İl Başkanlığı nezninde tüm CHP çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun diyorum."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: KAYSERİ

===========================================

Şirvan'da gözaltına alınan BBC muhabiri serbest

GÜNEYDOĞU Gazeteciler Cemiyeti (GGC), dün Siirt'in Şirvan İlçesi'nde gözaltına alınan yönetim kurulu üyeleri ve aynı zamanda BBC Türkçe haber servisi muhabiri Hatice Kamer için 5 günlük kısıtlılık kararı alınmasının kendilerini endişelendirdiğini açıkladı. Hatice Kamer Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

GGC Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, cemiyet yönetim kurulu üyesi ve BBC muhabiri Hatice Kamer'in, maden kazası haberi için gittiği Siirt'in Şirvan İlçesi'nde, görevi başındayken gözaltına alındığı belirtilerek şöyle denildi: "Gerekçesini 'resmi' olarak hala bilmiyoruz. Önce sosyal medya paylaşımı denildi, ardından bölgede fotoğraf çektiği söylendi. Geç saatlerde Siirt kent merkezine getirildiğini öğreniyoruz. 5 günlük avukat kısıtlaması kararı alınmış. Son aylarda onlarca gazetecinin gözaltına alınması, tutuklanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, arkadaşımızın gözaltına alınması bizi endişelendiriyor. Cuma günü bir başka soruşturma için Diyarbakır'da emniyete giden ve ifade verip ayrılan arkadaşımızın Şirvan'da gözaltına alınması aklımıza soru işaretleri getiriyor. Ayrıca velev ki sosyal medya paylaşımı ya da bölgede fotoğraf çekmesi gözaltına alınması ve avukat kısıtlaması getirilmesi için gerekçe mi? Böylesi bir tablo bizi endişelendiriyor. Arkadaşımızın bir an önce ifadesinin alınıp savcılığa çıkarılmasını bekliyoruz."

GAZETECİ KAMER SERBEST BIRAKILDI

Siirt'in Şirvan ilçesindeki heyelan faciasını izlemek için dün Şirvan'a giderken gözaltına alınan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), yönetim kurulu üyesi ve BBC Türkçe haber servisi muhabiri Hatice Kamer Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Haber: DİYARBAKIR

============================================

Bakan Eroğlu: AB Türkiye'den çekiniyor, işin özü budur (2)

AÇILIŞ VE ÖDÜL TÖRENİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı'nın açılışını yaptı. Çocuklara masalla büyümenin önemini anlatan Bakan Eroğlu, masalların çocukların hayal gücünü canlandırdığını aktardı. Bakan Eroğlu daha sonra Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nde yapımı tamamlanan Motokros Pisti'nde yapılan Türkiye Motokros Şampiyonası final ayağının ödül törenine katıldı. Sporcuları ve ödül alanları tebrik eden Bakan Eroğlu, yarışmanın tek kadın sporcusu 16 yaşındaki Meri Valimaki'yle de sohbet etti.

'MUTLAKA HESABI SORULUR'

Ödül töreni öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu'na, Suriye rejiminin muhaliflere karşı kimyasal silah kullandığıyla ilgili TSK açıklaması hatırlatıldı. Kimyasal silah kullanımının bir savaş suçu olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Bunun cezası mutlaka verilir. Savaş suçu olması sebebiyle mutlaka hesabı sorulur" dedi.

ÇARŞAMBADAN İTİBAREN TÜM YURTTA KAR VAR

Meteorolojinin yağış uyarısı da sorulan Bakan Eroğlu, gelecek çarşamba (30 Kasım) gününden itibaren tüm yurtta kar yağışı beklendiğini kaydetti. Meteorolojik değerlendirme haritasından gün gün yağış durumu ile ilgili bilgi veren Eroğlu, "Yağmur geliyor, belki yarın kar gelir. Batıdan itibaren Allah nasip ederse (yağış) gelmeye başladı. Önümüzdeki hafta herhalde salı, çarşambadan itibaren Türkiye'yi kaplayacak. Yağış bugün Trakya ve Ege'den başladı. Pazartesiden itibaren Afyonkarahisar'a doğru geliyor. Salı günü Afyonkarahisar, çarşamba günü aşağı yukarı tüm Türkiye'yi kaplıyor. Yağışlar öbür hafta sonunda yurdu terk ediyor. Gelecek haftaya sadece Ege Bölgesi'nde yağış kalıyor" diye konuştu.

15 YIL SONRA STADYUMDA MAÇ İZLEDİ

Açıklamalarının ardından Bakan Eroğlu, MX kategorisinde birinci olan Şakir Şen Kolyancı'ya şampiyonluk kupasını verdi. Tüm sporcuları tek tek tebrik eden Bakan Eroğlu, daha sonra spor kompleksi içindeki Afyon Yeni Şehir Stadyumu'nda oynanan AFJET Afyonspor- Maltepespor maçının ikinci yarısının bir bölümünü izledi. 15 yıl aradan sonra ilk kez stadyumda maç izlediğini söyleyen Eroğlu, ardından Afyonkarahisar Valiliği'nde İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Açılıştan görüntü

Motokros yarışması ödül töreni

Sporcuyla sohbeti

Bakan Eroğlu'nun açıklaması

Bakan Eroğlu'nun maç izlemesi

HABER- KAMERA: Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR,

===============================

Sur'daki yasak ve Elçi'nin öldürülmesinden 1 yıl geçti

DİYARBAKIR Merkez Sur İlçesi'nde PKK'lıların kurduğu barikat ve kazdığı hendekler nedeniyle yapılan operasyonlar için ilan edilen sokağa çıkma yasağının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen halen ilçenin bazı mahalle ve sokaklarındaki sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın, 9 Mart'ta operasyonun bittiğini açıklamasına rağmen bazı mahallelerde yasak sürerken, Valilik, son olarak 27 Ağustos'ta bazı sokaklarda yasağın kaldırıldığını açıklamıştı. Merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda hasar görmesi üzerine oraya gidip basın açıklaması yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden de 1 yıl geçmesine rağmen henüz soruşturmada henüz sonuca ulaşılamadığı belirtildi.

Merkez Sur İlçesi'nde hendek-barikat operasyonları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının üzerinden yarın itibariyle tam 1 yıl geçerken, ilçedeki bazı mahalle ve sokaklarda 1 yıl önce ilan edilen yasak sürüyor. İlçe merkezinin yarısını oluşturan Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahallesi'nde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, patlayıcı tuzaklarının imhası ve ilçede bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar kapsamında 28 Kasım'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 30 Kasım'da kaldırılan ve 2 Aralık'ta yeniden ilan edilip 10 Aralık'ta tahliye için bir günlüğüne kaldırılan yasak, şimdiye kadar kesintisiz devam etti. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, 9 Mart'ta yaptığı açıklamada, Sur İlçesi'nde operasyonun bittiğini açıklarken, çatışmalar nedeniyle ağır hasar gören yapıların yıkılması, hafriyat taşınması ve patlayıcı tuzaklarının imhası için yasak kaldırılmadı. Diyarbakır Valiliği, temizlik çalışması yapılan bazı sokakları zaman içinde yasağı kaldırarak giriş çıkışlara açarken, son olarak 27 Ağustos'ta Valilikten yapılan açıklamada şöyle denilmişti: "İlçemiz Sur içinde bulunan 15 mahallemizin 6'sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş) ve Gazi caddesinde kamu düzeninin sağlanması, bölücü terör örgütü mensuplarınca sokak aralarına oluşturulan barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alma adına 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00 itibari sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş idi. Söz konusu sokağa çıkma yasağı güvenlik güçlerince icra edilen operasyonun nihayete ermesi, alanın terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi ve kamu düzen ve güvenliğinin tekrar sağlanması nedeni ile Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş, Mahallelerinin tarihi surlar dışında kalan sokaklarının tamamında ve Dabanoğlu Mahallesi Dabanoğlu Sokağın 43A ile 15 numaralı haneler dahil olmak üzere sokağın kuzey batısı, Çiçekçi sokağın 1, 3, 5 ve 7 numaraları hanelerde dahil olmak üzere, batı kısmının tamamında, 27.08.2016 Cumartesi Günü saat 07.00 itibari ile kaldırılmıştır. Geri kalan mahalle ve sokaklarımızda var olabilecek tuzaklamaların imha edilmesi ve ilgili alanın vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi için arama- tarama faaliyetleri devam ettiğinden sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam edecek olup yasağının kaldırılması ile ilgili karar ayrıca duyurulacaktır."

VALİ HASAR TESPİT ÇALIŞMASININ BİTTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Uluslararası miras listesine alındığı için UNESCO korumasında da bulunan Sur'da, halen bazı mahalle ve bağlı sokaklarda yasak devam ederken, Hükümet tarafından Sur ile ilgili paketler açıklanırken, Sur'un yeniden inşa edileceği duyurulmuştu. Sur'da ev ve işyerleri zarar görenlere nakdi yardımların yapıldığını belirten Valilik, ihalesi yapılan altyapı çalışmaların bitmesi halinde yasağın tümden kaldırılacağını açıklamıştı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur'daki çalışmalar ile ilgili son yaptığı açıklamada, hasar tespit çalışmasının bittiğini, evleri yıkılan ailelere şimdiye kadar eşyalar için 7.5 milyon para yardımı yapıldığını ve buna devam ettiklerini belirterek, "Yasağın kalkması için yıkım işlerinin tamamen bitmesi gerekir. Ancak, içeride bulunan bazı tescilli yapılara bitişik olan ve yıkılması gereken evler konusunda iş makinalarının çalışması konusunda sıkıntılar var. Oradaki yıkım işleri işçiler tarafından yapıldığından uzun zaman alıyor. Şu anda Sur ilçesinde su, kanalizyasyon gibi alt yapı hizmetlerinin yüzde 25'i tamamlandı. İşler bitince yasak kaldırılacak" demişti.

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNDEN BİR YIL GEÇTİ

Merkez Sur İlçesi'nde hendek-barikat operasyonları nedeniyle uygulanan yasak 1 yıldan bu yana devam ederken, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin de öldürülmesinden bir yıl geçti. Sur İlçesi'nde bulunan tarihi Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda hasar görmesi üzerine 28 Kasım 2015 tarihinde aynı yerde basın açıklaması yaptıktan sonra orada çıkan çatışmada yaşamını yitiren Elçi olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada da bir sonuca ulaşılamadığı belirtildi. Elçi'nin öldürülmesinden sonra başlayan çatışma ve uygulanan yasaklar nedeniyle olay yerinde uzun süre keşif yapılamamış, uzun aradan sonra yapılan keşifte de Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulunamamıştı.

TAHİR ELÇİSİ, MAÇ ÖNCESİ UNUTULMADI

Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amed Sportif ile Sivas Belediyespor, Diyarbakır Seyrantepe Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maç öncesi tribünleri dolduran Amed Sportif taraftarı, geçen yıl 28 Kasım tarihinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anmak için bir kareografı yapıldı. Elçi'nin bir konuşması stat hoparlöründen verilirken, taraftar grubu dernek başkanı Ramazan Tugay, saha ortasında elinde Tair Elçi'nin fotoğrafıyla bekledi. Stadı dolduran binlerce taraftar, 'Tahir Elçi ölümsüzdür' tezehüratı yaptı. Tahir Eçi'nin eşi Türkan Elçi ve Diyarakır Baro Başkanı Ahmet Özmen'in de izlediği karşılaşma, Amedspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Haber: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

==============================================

AK Partili Özdağ, "Referandumdan yüzde 58 çıkar"

AK Parti Manisa Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, Anayasa değişikliğinin olası bir referandum halinde yüzde 55 ile 58 arasında destek görüp, kabul edileceğini savundu.

Manisa'da AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nın toplantısına katılan Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, başkanlık sistemi tartışmaları ve Anayasa referandumuyla ilgili konuştu. Türkiye'nin başkanlık sistemi ile tanışması gerektiğini savunan Özdağ, başkanlığı en çok hak eden ismin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri sürdü. Özdağ, "Türkiye başkanlık sistemi ile tanışmalıdır. Bu değişiklik Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına münhasır değildir. Bu değişiklik Türkiye'nin geleceğine münhasırdır. Bugünkü ortamda kim en çok hak ediyor derseniz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hak ediyor. Neden derseniz? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını her şeye rağmen kazanmış, parti kurmuş kurduğu partide Genel Başkan olmuş ama milletvekili olamamış, yasağını aşmış ve sonra da 10 seçim kazanmış. Kendi kurduğu parti ise 12 seçim kazandı. 20 yıldır siyasetin fenomeni, belirleyicisi olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan hak ediyor. 12 Eylül öncesi ve sonrasını yaşamış dışarıda kalmış, herhangi bir siyasi teşekkülün içinde yer almamış ülkücüler burada belirleyici olacaklar. Ben onların sağduyulu hareket ederek evet oyu vereceklerini düşünüyorum. Anayasa değişikliği ile ilgili mecliste 340 ile 345 arası bir oy, referandumdan da yüzde 55 ile 58 arası bir oy çıkacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

Haber: Nermin UÇTU/ MANİSA,

===============================

Amcasının yol verme kavgasında öldürüldü

İZMİR'in Buca İlçesi'nde M.B.V. ve E.K. iddiaya göre yol verme meselesi yüzünden tartıştıkları Davut Bulut'u takip edip, ağabeyinin evinin önünde kavgaya tutuştu. Bu sırada evden çıkan Bulut'un yeğeni 23 yaşındaki Mazlum Bulut 23), iddiaya göre M.B.V. tarafından göğsünden bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan talihsiz genç öldü. Gözaltına alınan M.B.V. tutuklandı.

Olay, Boğaziçi Semti 1163 sokak no 103 önünde geçen 22 Kasım'da saat 06.30 sıralarında meydana geldi. Kız arkadaşını da yanına alıp otomobiliyle Buca İlçesi Ufuk Mahallesi Dayko Meydanı'na gelen Davut Bulut (35), iddiaya göre yolda park halinde olan ve içinde M.B.V. (24) ile aynı yaştaki E.K.'nın bulunduğu otomobilden yol istedi. Ancak, otomobilden inen M.B.V. ve E.K., Bulut'la tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine, Bulut otomobiline binip uzaklaştı.

TAKİP ETTİLER

Otomobildeki iki kişi araçlarıyla Bulut'u takip etti. Bulut, Konak İlçesi 1163 Sokak'taki ağabeyinin evinin önüne geldiğinde cep telefonuyla yeğeni Mazlum Bulut'u aradı. Evden çıkan Mazlum Bulut ile Davut Bulut, otomobilden inen M.B.V. ve E.K. ile kavga etmeye başladı. Yanındaki sustalı benzeri bıçakla Davut Bulut'u sol kulağından, Mazlum Bulut'u da göğsünden bıçaklayan M.B.V., kavga ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay yerinden kaçan E.K. ise daha sonra polis merkezine giderek teslim oldu. Bu arada yaralı iki kişi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Mazlum Bulut müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Talihsiz genç, cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

'YOL VERDİK AMA KÜFÜR ETTİ' İDDİASI

Bu arada gözaltına alınan M.B.V. ile E.K. ilk ifadelerinde Davut Bulut'a yol verdiklerini, ancak Bulut'un kendilerine "Erkekseniz beni takip edin" diyerek küfür ettiğini bu nedenle takip ettiklerini ileri sürdü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve daha önce de poliste çeşitli suçlardan kaydı bulunan M.B.V. tutuklandı, E.K. ise serbest bırakıldı.

Haber: Tufan HAMARAT/ İZMİR, -

===========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement