Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

PÜLÜMÜR ÇAYI'NDA BULUNAN CESET, PKK'NIN KAÇIRDIĞI ÖĞRETMENE AİT ÇIKTI (ek)1)TUNCELİ VALİSİ SONEL: HAİNLER GEREKLİ CEVAPLARINI ALACAKLARTunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzincan yolu üzerinde bulunan erkek cesedinin, öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun tespit edilmesi üzerine bir basın...

15.07.2017 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PÜLÜMÜR ÇAYI'NDA BULUNAN CESET, PKK'NIN KAÇIRDIĞI ÖĞRETMENE AİT ÇIKTI (ek)

1)TUNCELİ VALİSİ SONEL: HAİNLER GEREKLİ CEVAPLARINI ALACAKLAR

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzincan yolu üzerinde bulunan erkek cesedinin, öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun tespit edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Öğretmeni katleden hainlerin gerekli cevabı en kası sürede alacaklarını belirten Vali Sonel, "Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, hain ve alçak teröristlerce kaçırılmıştı.12 Temmuz günü arama faaliyetleri esnasında Pülümür çayı etrafında bir erkek cesedi bulundu. Bu ceset öncelikle Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tanınmayacak haldeydi. Burada babadan ve naaştan alınan kan ve DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu sabah maalesef üzücü haberi almış olduk. Bulduğumuz naaşın şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'a ait olduğunu öğrendik. Naaşın Gümüşhane'ye nakli  için gerekli işlemler adli mercilerimizce yapılmakta. 15 Temmuz'un sene-i devriyesinde olması da bizi ayrıca üzdü. Bu vatanımız kolay vatan yapılmadı.  Rabbim vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı bölmek isteyen hainlere, birlik ve beraberliğimizi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin. 2 hafta önce burada göreve başlamıştım. Kaçırılan öğretmenimizin babasıyla da görüşmüştüm. Bu işin üzerinde olduğumuzu her zaman kendisine ifade ediyordum. Şehit öğretmenimizin babasıyla ölüm haberi  gelmeden önce konuşmuştum. Devletimizin kararlılığını anlattım. Devletimizin her zaman öğretmenimizin ailesinin yarınında olduğunu söyledim. Terörle mücadelede kararlılığımız sürecektir. Öğretmenimizi hunharca şehit eden caniler, gerekli cevaplarını kısa sürede alacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."dedi.

KAÇIRILDIKTAN BİR KAÇ SAAT SONRA ŞEHİT EDİLMİŞ

Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit olduğunun açıklanmasının ardından, olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik kaynaklarının yaptığı araştırmaya göre, PKK terör örgütü mensupları, öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdıktan birkaç saat sonra şehit etti. Kaynaklar Yılmaz'ın sorgulandıktan sona, kafasına kurşun sıkılarak, Pülümür Çayı'na atıldığını kaydetti. Necmettin Yılmaz'ın cesedi üzerinde yapılan otopside kafasında 2 adet kurşun yarası tespit edilirken, Yılmaz'ın kurtarılması için çok sayıda operasyon yapıldığı, ancak sonuç alınamadığı belirtildi. Güvenlik kaynakları, Tunceli'deki terör örgütü yöneticilerinin telsiz ile Kandil'deki örgüt elebaşlarına şehit öğretmenin ajan olduğu gerekçesiyle öldürüldüğünü ilettiklerini kaydetti.

AYNI YOLDA 2 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Pülümür Vadisi içinde Necmettin Yılmaz'ı şehit ederek Pülümür çayına atan PKK'lılar, daha önce de yakın bir bölgede kaçırdıkları iki kişiyi uçurumdan atarak öldürmüştü. 1998 yılında Tunceli-Erzincan karayolunu kesen PKK'lılar Denizli'den gelen 2 seyyar satıcının arabasını durdurarak yakmıştı. Seyyar satıcıların arabasında MHP amblemli anahtarlık bulunması üzerine kaçırılan 2 kişi kayalık uçurumdan atılarak öldürülmüştü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Tunceli Valisi'nin açıklaması

Tunceli-Erzincan karayolundan görüntü

Pülümür Çayı'ndan görüntü

Muhabir anonsu

Haber - Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

==========================================================

2)RUS AİLE, HATAY'DAN SURİYE'YE GEÇERKEN YAKALANDI

RUSYA uyruklu 24 yaşındaki Svetlana Uhanova, 2 kızı ve  Müslüman olup dini nikahla evlendiği Yevgeniy Koçaari ile birlikte Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nden Suriye'ye geçmek isterken yakalandı. Ailenin terör bağlantısından şephelenilirken, Svetlana'nın annesi ve terk ettiği eşi Hatay'a gelerek aileyi ülkesine götürmek istedi ancak Svetlana Suriye'ye gitmek için direniyor.Rusya'nın Saratov bölgesinde yaşayan Svetlana Uhanova, 6 yaşındaki kızının babası Sergey Uhanova'dan 2 yıl önce ayrıldı. Ayrılığın ardından Rus vatandaşı olan Müslüman Yevgeniy Koçaari ile birlikte yaşamaya başlayan Svetlana iddiaya göre kısa zamanda büyük bir değişim gösterdi. İlk olarak sosyal medya hesaplarından silahlı kişilerin fotoğraflarını paylaşmaya başlayan Svetlana, ardından peçe takmaya başladı.

Yaşam tarzını tamamen değiştiren Svetlana, Müslüman olup, imam nikahı kıydığı Yevgeniy Koçaari ile birlikteliğinden de 1 kızı dünyaya geldi. Geçen Haziran ayında 6 yaşındaki kızı Elizaveta'yı gittiği ana okuldan alan Svetlana, diğer kızı ve Yevgeniy Koçaari  ile Ankara'da bulunan yakınlarının yanına tatile geldi. Haziran ayı ortalarında İstanbul'a gelen Svetlana Uhanova, birlikte yaşadığı Yevgeniy Koçaari ve kızlarıyla Ankara'ya ardından da Hatay'a geçti.

TERÖR BAĞLANTISI OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Hatay'dan yasadışı yollarla Suriye'ye geçmeye çalışırken 15 gün önce Yayladağı İlçesi sınırında yakalanan Svetlana Uhanova 2 kızı ve Koçaari, Hatay Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Buradan geri gönderme merkezine götürülen aile, üçüncü bir ülkeye sınır dışı edilmek üzere İstanbul'a gönderildi. İstanbul'da havalimanında Azerbaycan veya Mısır'a gitmek istediğini belirten aile, yapılan pasaport kontrolünde sahte pasaport kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Burada Rus yetkililerle irtibata geçen güvenlik güçleri, ailenin terör şüphelisi olduğunu belirledi. Rus yetkililer Svetlana'nın Rusya'nın Saratov bölgesinde yaşayan annesi Elena Krayevaia ve terk ettiği eşi Sergey Uhanova'a ulaştı. Elena ve Sergey durumdan haberdar olunca Türkiye'ye geldi. İstanbul'da havaalanında gözaltında tutulan Svetlana ve kızıyla görüşen baba Sergey, eski eşi ve kızının Rusya'ya dönmesini istedi. Ancak Svetlana buna karşı çıktı. Anne Elena da  kızını ikna edemedi. Sergey Uhanova'nın kızının Rusya dışında başka bir ülkeye gönderilmesine izin vermemesi üzerine Svetlana, kızları ve Yevgeniy Koçaari tekrar Hatay Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

ANNE İLE ESKİ DAMAT HATAY'A GELDİ

Hatay'a gelen anne Elena Krayevaia ile Sergey Uhanova'nın tüm ısrarına rağmen Suriye veya Mısır'a gitme konusunda direnen Svetlana ikna edilemedi.

Anne Elena Krayevaia, kızının beyninin yıkandığını, tüm konuşmalarına ve ikna çabalarına rağmen kızını Rusya'ya dönmeye ikna edemediğini anlattı. Kızının Suriye'ye gitmekten başka bir şey düşünmediğini kaydeden Elena Krayevaia, torunu  Elizaveta'nın da siyahlar içinde olduğunu, kızını alamasa bile torununu alıp Rusya'ya dönmek istediğini söyledi.

Kızını iyi ya da kötü bir şekilde eve götürmek istediğini belirten baba Sergey Uhanova da kızının kendisine teslim edilmesi için Türk yetkililerden destek istedi. Sergey Uhanova, Svetlana'nın kızını da başka ülkeye kaçırmasından endişe duyduğunu anlattı.Ayrıca Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin de konuyla ilgili Türkiye'den bilgi talebinde bulunduğu öğrenildi.

LAR

Ramazan ÇELİK/ HATAY, -

===========================================================

(ÖZEL)

3) 'HALKA ATEŞ AÇ' EMRİNE UYMAYIP İNTİHAR EDEN ASTSUBAYIN AİLESİ ŞEHİTLİK İSTİYOR

İSTANBUL'da 15 Temmuz gecesi darbecilerin 'Halka ateş aç' emrine uymayıp intihar ettiği belirtilen Tankçı Astsubay Çavuş 25 yaşındaki Ferhat Daş'ın ailesi şehitlik istiyor.

İstanbul'daki General Nurettin Baransel Kışlası'nda görev yapan Ferhat Daş, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi aldığı emirle Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilerlemeye başladı. Tank, havalimanı yakınında toplanan kalabalık tarafından durdurularak ilerlemesine izin verilmedi. Bir süre sonra Ferhat Daş başından vurulmuş olarak tanktan çıkarıldı ve götürüldüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Aile, cenazeyi almak için İstanbul'a gitti ancak Ferhat Daş'ın 'darbeci' olduğu iddiasıyla hiçbir kurum araç vermedi. Bunun üzerine aile, cenazeyi kendi imkanlarıyla memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne getirdi. Ferhat Daş'ın cenazesi, 17 Temmuz'da sabaha karşı ilçe bağlı Geben Mahallesi'nde sessiz sedası toprağa verildi.

"KOMUTANIM 'BİZ VATAN HAİNİ DEĞİLİZ' DİYEREK İNTİHAR ETTİ"

Darbe girişiminden 2 hafta sonra ortaya çıkan cep telefonu görüntüleri ve silah arkadaşlarının verdiği ifadelerle Ferhat Daş'ın darbeci değil, 'Halkın üzerine ateş aç' emrine uymayıp intihar ettiği ortaya çıktı.

Aynı tankta bulunan Tankçı Uzman Çavuş İbrahim Donat, emniyetteki ifadesinde, "Tank komutanım Astsubay Çavuş Ferhat Daş, bağırarak 'Biz vatan haini değiliz' diyerek beylik tabancasını çıkardı ve alttan çenesine doğru bir el ateş ederek intihar etti" dedi.

"BEN ONU VATAN SEVGİSİLE YETİŞTİRDİM"

Daş ailesi, bu görüntüler ve ifadelerinin ortaya çıkmasının ardından Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere ilgili yerlere müracaat ederek oğullarının itibarının geri verilmesini istedi. Baba Ahmet Daş, aradan bir yıl geçtiğini ancak oğullarının itibarının verilmediğini söyledi. Baba Daş, "Benim oğlum hain olamaz, ben onu vatan sevgisi ile yetiştirdim. Benim oğlumun o geceye ait görüntüleri de var. Ben sadece oğlumun şehitliğini istiyorum, başka da bir şey istemiyorum" dedi.

"FERHAT'IMIN ŞEHİTLİĞİNİ İSTİYORUM"

Fatma Daş da oğlunun şehitliğini isteyerek, "Benim oğlum halk için, vatan için canını verdi. 1 yıl oldu, ne kadar üzüntü ve acı çektiğimi anlatamam. Oğlumun her şeyi ortada, o gece oğlumu halk 'Kahraman asker' diye bağrına basıyor. Bir anne olarak yüreğim dağlanıyor, vatan için canını veren oğlumun şehitliğini istiyorum. 3 oğlum daha var, vatan için onları da feda etmeye hazırım. Benim gururum Ferhat'ımın şehitliğinin verilmesi en büyük dileğim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------------

Ferhat Daş'ın fotoğrafı

Ahmet Daş'ın konuşması

Fatma Daş'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 312 MB

===================================================

4)TUNCELİ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA FİDAN DİKİLDİ

Tunceli Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı tarafından oluşturulan fidanlığa, 15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikildi. Etkinlikte konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan vekili Tuncay Sonel, "Bizi bölmek, parçalamak isteyen ve bayrağımıza el uzatmak isteyen hainlere bu halk asla fırsat vermeyecektir."dedi.  Tunceli Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından Tunceli Devlet Hastanesi yakınlarında bulunan ormanlık alana, 15 Temmuz şehitleri anısına çam fidanları dikildi.15 Temmuz Şehitliği Hatıra Ormanı'na çam fidani dikme törenine  Tunceli Valisi ve Belediye Başkan vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çam fidanlarının dikilmesinin ardından bir açıklama yapan Vali Tuncay Sonel, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İlimizde de  birçok etkinlik ve anma toplantısı yaptık. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün 250 şehidimizin anısına, 250 çam fidanı dikim törenindeyiz. Şehitlerimizin adlarının sonsuza kadar yaşaması ve onlar için bu fidanlığa ağaç dikmek, bizim için gurur verici. Bizi bölmek, parçalamak isteyen ve bayrağımıza el uzatmak isteyen hainlere, bu halk asla fırsat vermeyecektir. Bunun en büyük örneği 15 Temmuz akşamı ortaya konulan halkımızın direnişidir."dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Fidan dikiminden görüntüler

Vali'nin fidan dikmesi

Vali Sonel'in açıklaması

Haber - Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

==================================================

5)VATAN PARTİSİ 15 TEMMUZ AFİŞLERİNİ YARGIYA TAŞIYACAK

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz afişlerinin Türk ordusuna zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılmasını istedi. Perinçek, "Bu afişleri hazırlayanlar, asanlar ve astıranlar için suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Doğu Perinçek partisinin Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada açıklama yapan Perinçek, 15 Temmuz darbe girişiminin iç barış, vatan bütünlüğü ve cumhuriyete karşı yapıldığını söyledi. Türk ordusu ve milletinin beraber darbeyi önlediğini belirten Perinçek, Türk ordusunun bu darbede etkisiz gösterilmeye çalışılmasının tehlikeli olduğunu aktardı. Darbe girişiminde ABD'ye karşı savaş verildiğini iddia eden Doğu Perinçek, 15 Temmuz'da ilk rauntta Türkiye'nin gladyoyu yendiğini kaydetti.

"CUMHURBAŞKANI VE HÜKÜMET O AFİŞLERDEN SORUMLUDUR"

Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan, Türk askerini zavallı gösteren, ağlarken gösteren 15 Temmuz afişlerinin asılmasını ise vahim olarak niteledi. Perinçek, şunları kaydetti:

"Bu, Türk ordusuna karşı psikolojik savaştır. Bu savaşta askeri küçük düşüren fotoğrafları ABD, PKK, FETÖ destekler. Daha acı olanı o afişlerin altından cumhurbaşkanlığının armasının bulunmasıdır. AKP'nin içinde o afişlere tepkiler vardı. AKP'nin içinde vatanseverler var. Bu afişlerin indirilmediğini görüyoruz. İyi niyetimizle bu afişlerden Cumhurbaşkanı ve Başbakanın haberi yok diye düşünüyorduk. Oralara sızmış olan Amerikancı unsurlar, iç kargaşa çıkarmak için bu afişleri bir tertip olarak hazırlamışlardır diye düşünüyorduk. Cumhurbaşkanı ve Başbakan öğrendiğinde indirir diye iyi niyetli düşündük. Ama afişler indirilmediği için cumhurbaşkanı ve hükümet o afişlerden sorumludur."

"KALDIRMAZSANIZ MİLLET O AFİŞLERİ KALDIRACAK"

Vatan Partisi olarak yarın bu afişleri astıran, asanlar için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Perinçek, bu afişlerin Türk ordusuna hakaret suçu içerdiğini söyledi. Perinçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Afişler indirilmelidir, o afişlerin mazereti yoktur. Zırvaları kabul etmiyoruz. Türk askerine karşı bir kampanya açılmıştır. Bu savaşı ancak ABD ve İsrail açar. Cumhurbaşkanına ve hükümete son bir fırsat, o afişleri derhal kaldırılmalıdırlar. O afişleri kaldırmak fazilettir. Ümit ediyoruz o afişleri yapanlar onların bilgisi dahilinde değildir. Kaldırılmazsanız o afişleri millet kaldıracak. Kaldırın, indirin o afişleri. Bu afişleri hazırlayanlar, asanlar ve astıranlar için suç duyurusunda bulunacağız."

BAŞBAKAN 16 TEMMUZ'DA PERİNÇEK'İ ARAMIŞ

Doğu Perinçek darbe girişimi sırasında cumhurbaşkanı ve başbakanı aradıklarını ancak ulaşamadıklarını kaydetti. Başbakan ile darbe girişiminin ertesi gün telefonla görüştüklerini vurgulayan Perinçek, "Kendisi (Başbakan) ordunun yıpratılmasının yanlış olduğunu aktardı. TRT'nin önüne giderek ordunun yıpratılmasına karşı olduğunu açıklamıştı. Darbenin bastırılmasındaki kararlılığımız dolayısıyla bize teşekkür etti" diye konuştu.

"CHP, FETÖ'YÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR"

CHP'nin önderliğinde terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın, üyelerini hapisten kurtarmak için faaliyet başlattığını ileri süren Doğu Perinçek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Mağdurları kurtaracağız, hapishanelerin kapısı açılsın, kamudan ihraç edilenler görevlerine tekrar iade edilsin talepleriyle sözüm ona bir adalet yürüyüşü yapıldı. Bunun devam edeceği açıklandı. Bir dönem AKP Fethullah Gülen terör örgütü ile işbirliği yaptı. AKP'nin bu misyonunu şimdi de CHP üstlendi. CHP, FETÖ'yü kurtarmaya çalışıyor. Bunun arkasında ABD olduğu gizlenmiyor."

Görüntü Dökümü:

----------------------

Genel Başkan Doğu Perinçek'in konuşması

430 MB///03.50

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

============================================================

6)İZMİT'TE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANITI AÇILDI

İZMİT Belediyesi'nin, Cumhuriyet Parkı'nda yaptırdığı Hepimiz Biriz 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı törenle açıldı.

İzmit Cumhuriyet Parkı'ndaki Hepimiz Biriz 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı'nın açılışına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, heykeltıraş Cahide Erel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Heykeltıraş Cahide Erel tarafından yapılan 10 metre yüksekliğinde, 20 ton ağırlığındaki anıt birbirine kenetlenen insanları tasvir ederken, insan siluetleri üzerinde ay yıldız bulunuyor. Okunan duaların ardından, kurdele kesilerek anıtın açılışı yapıldı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan törende yaptığı konuşmada, "Bin yılı aşan süredir vatan bildiğimiz bu toprakları korumak için mücadelemizi sürekli olarak sürdürüyoruz. Devletimiz var olduğu günden bu yana bizler bedeller ödemeye devam ediyoruz. Bu bedellerden bir tanesini de 15 Temmuz gecesi tüm ülke olarak ödedik. Düzenli ordularla birçok kez üzerimize geldiler, ancak bizleri yenemediler. Şimdi bizi ayrıştırarak bölmek istiyorlar ancak bunu başaramayacaklar. Bunun en yakın göstergesi 15 Temmuz destanımızdır. Bu yaptırdığımız anıt, bu anlamda ki bir katkı noktasıdır. Buraya gelenler 15 Temmuz ruhunu hissedebilecekler. Biz birlikte Türkiye'yiz ve birlikte var olmaya devam edeceğiz. Bu, biz birlikte Türkiye'yiz, birlikte varız diyenlerin tablosudur. Ön tarafta da uzun adamın simgesi vardır. O da liderimiz, cumhurbaşkanımız, bugünlere gelmemizde ki en büyük aktör, 15 Temmuz'un püskürtülmesindeki en büyük gücümüz olan kişinin siluetidir. Allah bu vatan için, bu millet için, demokrasimiz, devletimiz, cumhuriyetimiz için, en ufak katkı sağlayan kim varsa hepsinden razı olsun" dedi.

Cahide Erel ise, "20 ton ağırlığında ve 10 metre uzunluğunda ki anıtın manevi değeri hepimiz için çok büyük. Bu anıtın üstünde gördüğünüz insan siluetleri bir amaç uğrunda tek olmayı ifade ediyor. Akşamları turkuaz renkleri üzerinde daha farklı bir görünüme bürünüyor. Sayın başkanımıza anıt için teşekkür ediyor, kente hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Törenden görüntüler

Konuşmalar

Kurdele kesimi ve anıttan görüntüler

Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

===========================================================

7)GAZİANTEP'TE ŞEHİTLER İÇİN 40 BİN KİŞİYE HELVA

GAZİANTEP'te, bir yemek firması tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek olan anma etkinliklerinde, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı darbecilere karşı korurken şehit olan Ömer Halis Demir'in şehit olduğu saatte dağıtılmak üzere 40 bin kişilik helva hazırlandı. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle kentteki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nında çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek. Sabah saatlerine kadar sürecek anma etkinliklerine, Civan Yemekçilik Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Mart da şehitler için 40 bin kişilik helva ikram ederek katkıda bulunacaklarını söyledi. Sabah saatlerinden itibaren yapımına başlanan helva için 4 ton irmik, 4 ton şeker ve 1 ton fındık kullandıklarını belirterek, "15 Temmuz demokrasi zaferinin birinci yıldönümüne biz de katkıda bulunmak istedik. Şu anda fabrikamızda helva yapımına başladık. Helvamızın pişirilmesinin ardından bizde anma törenin yapılacağı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na giderek buradaki vatandaşlarımıza ikramda bulanacağız. Tüm şehitlerimiz anısına yaptığımız helvamızı 40 bin kişiye ikram etmeyi planlıyoruz" dedi.

Helva dağıtımının Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı savunurken darbecilerin kurşunlarına hedef olarak şehit düşen Ömer Halis Demir'in şehit olduğu saat 01.30'da yapılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Helvanın yapıldığı fabrika

Halvanın yapılması

Ocakteki tencereler

Tencerlerde kavrulan irmik

Aşçıların helvayı pişirmesi

Firma sahibi Zehra Mart'ın konuşamsı

Genel ve detay görüntüler

(Haber- Kamera: Eyyüp BURUN-  GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 106 MB

====================================================

8)ANTALYA NEM BULUTLARINA TESLİM

HAVA sıcaklığının mevsim normallerine döndüğü turizmin başkenti Antalya'da yüksek nem bunaltıyor. Meteoroloji nem oranını yüzde 73 olarak açıklarken, kentin üstünü nem bulutları kapladı. Antalya'da hava sıcaklığı 34 dereceyle mevsim normallerine dönerken, deniz suyu sıcaklığı 29 derece kaydedildi. Sahilleri dolduran yerli ve yabancı tatilciler bu kez nemden bunaldı. Kent sakinleri ise sokağa çıkmamayı tercih etti. Evlerinden çıkanlar da kapalı alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti. Hal böyle olunca cadde ve sokaklar boşaldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, kentteki nem oranını yüzde 73 olarak açıkladı. Kentin üstünü nem bulutları kapladı. Kepezüstü başta olmak üzere Tünektepe ve Masa Dağı'ndaki seyir teraslarına çıkanlar, nem bulutları nedeniyle kent manzarasını izleyemedi. Özellikle kent merkezinden çıplak gözle görülen dağ ve tepeler de nem bulutları arasında kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Şehrin yüksekten genel görüntüsünden detaylar

Sahilden görüntü

Denize girenlerden genel görüntü

Parasailingin görüntüsü

Denizde yüzen kızlardan görüntü

Paraşütçünün görüntüsü

Şezlongda yatanlardan görüntü

Dağların eteklerindeki nem bulutlarından görüntü

Bisikletle kaldırımda giden bir gençten görüntü

Asfaltta ilerleyen araçlar ve yükselen buhardan görüntü

Konyaaltı Sahili'nin genel görüntüsü

Uzak bir teknenin görüntüsü

Kayalık üzerindeki gençlerden görüntü

Güneşlenen gençlerden görüntü

Yüzenlerden görüntü

Antalyaspor ve Türk bayrağı ile falezlerin görüntüsü

280 MB - 2.30'

Haber: İbrahim LALELİ-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=======================================================

9)SARIMSAKLI PLAJINDA ZABITADAN TAVİZ YOK

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'ndeki halka açık Sarımsaklı Plajı'nda zabıta ekipleri, bazı girişimcilerin aldıkları izinlerin dışında plaja fazladan şezlong ve şemsiye koymasına izin vermiyor. Yaz sezonu nedeniyle Sarımsaklı Plajındaki ücretli şezlong ve şemsiyeler nedeniyle denize giremeyen halkın BİMER ve CİMER'e yaptığı şikayetlerin ardından Maliye Bakanlığı'nın talimatıyla harekete geçen Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından geçen perşembe denetim yapıldı. Halk için ayrılan bölümünde, Edremit Polis Çevik Kuvvet ekipleriyle Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki ekipler kontroller gerçekleştirdi. Bazı girişimcilerin aldıkları izinlerin dışında plaja fazladan yerleştirdiği şezlong ve şemsiyeler kaldırıldı. Denetim sonrası geçen sürenin ardından tekrar bazı işletmeler, fazladan şezlong ve şemsiye yerleştirmek isteyince zabıta engeline takıldı. İşletme sahipleri ile zabıta ekipleri arasında kısa süreli gerginliğin yaşandığı gözlendi.

Vatandaşlar ise kumsalın yeniden şezlong ve şemsiyeler tarafından işgal edilmemesi için yetkililerin daha fazla hassasiyet göstermesini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şezlong ve şemsiyelerin toplanması

(Haber- Kamera: Tuncel YILMAZ/ AYVALIK (Balıkesir),

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement