Gündem / 6 Nisan 2019 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 6 Nisan 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye genelinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin yansımaları takip edilecek.

06.04.2019 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Türkiye genelinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin yansımaları takip edilecek. (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Anadolu Ajansı (AA) 99 yaşında

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Heyet, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve AA'nın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Geleceğin Türkiye'si İçin Eğitim Çözümleri" programına katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

EKONOMİ

1- Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınma takip ediliyor.

(İstanbul) (Fotoğraflı - Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde temaslarda bulunacak ve Türk toplumunun temsilcileriyle görüşecek.

(Kuzey Carolina) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın ordunun çağrısıyla istifa etmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

(Cezayir) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırının ardından bölgedeki gelişmeler takip ediliyor.

(Trablus)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı - Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 27. haftaya Demir Grup Sivasspor- İstikbal Mobilya Kayserispor, Aytemiz Alanyaspor- Bursaspor, Galatasaray- Evkur Yeni Malatyaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Sivas/Antalya/16.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

2- Avrupa Halter Şampiyonası Gürcistan'ın Batum kentinde başlayacak.

3- Spor Toto 1. Lig'de 28. hafta Boluspor- Kardemir Karabükspor, Balıkesirspor Baltok- İstanbulspor, Osmanlıspor- Eskişehirspor müsabakalarıyla başlayacak.

(Bolu/14.00/Balıkesir/Ankara/19.30) (Fotoğraflı)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 25. hafta Türk Telekom- Pınar Karşıyaka, Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol-TOFAŞ müsabakalarıyla sürecek.

(Ankara/15.15/İstanbul/17.30) (Fotoğraflı)

5- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 25. hafta Gündoğdu Adana Basketbol- Canik Belediyespor, OGM Ormanspor- Beşiktaş, Galatasaray-BOTAŞ, Çukurova Basketbol-İzmit Belediyespor, Kırçiçeği Bodrum- Mersin Büyükşehir Belediyespor, Bellona Kayseri Basketbol- Fenerbahçe karşılaşmalarıyla başlayacak.

(Adana/Ankara/İstanbul/Mersin/Muğla/14.00/Kayseri/16.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off çeyrek final üçüncü ve son maçında Fenerbahçe Opet ile Türk Hava Yolları, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı)

7- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi baraj etabı 1. devre ilk gün maçlarında Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda Karayolları- Halkbank, Aydın Büyükşehir Belediyespor- Çanakkale Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Bursa/14.00/16.00) (Fotoğraflı)

8- Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 20. haftası 2 maçla başlayacak.

(Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- İstanbul Havalimanı'nda tarihi gün

Büyüklüğünden altyapısına, güvenlik sistemlerinden mimarisine pek çok alanda dünyaya örnek olacak İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı yarın tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle 29 Ekim 2018'de hizmete açılan havalimanına, taşınmanın tamamlanmasının ardından günde 2 bin uçak iniş-kalkış yapabilecek, 350'den fazla destinasyona uçuş gerçekleştirilecek

İstanbul Havalimanı, tüm fazları tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi, 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

2- ASELSAN geliştirdi, sektör yerlileştiriyor

ASELSAN'ın modern savaş uçakları için geliştirdiği ve ihracat başarısı yakalayan özgün hedefleme sistemi ASELPOD'un kritik alt sistemleri yerlileşiyor

Sistemin performansını etkiyen çevresel iklimlendirme birimini yerli olarak üreten ANOVA ArGe Teknolojileri AŞ, hem yurt dışı bağımlılığı ortadan kaldırdı hem de çok daha ekonomik bir çözüm sundu

(Göksel Yıldırım/Ankara)

3- İstiklal Mücadelesi'nin rotasındaki iller 100 bin fidan ile süslenecek

İstiklal Mücadelesi'nin mihenk taşlarından olan 19 Mayıs 1919'un 100. yılı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün rotasında bulunan İstanbul, Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul pansiyonlarında barınan öğrencilerin katılımıyla 100 bin fidan dikilecek

MEB ve Tarım ve Orman Bakanlığının iş birliğiyle yürütülecek çalışma ile 6 ilde öğrenciler, "Milli Mücadele'nin 100. yılında 100.000 Fidan" hatıra ormanları oluşturacak

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Cevdet Vural:

"Milli Mücadele'mizin 100. yılında milletimizin varlık yokluk savaşı verdiği zor dönemde önemli rol üstlenen illerde gerçekleştirilecek faaliyetle okul pansiyonlarında barınan öğrencilerde Milli Mücadele ruhu ve Atatürk sevgisini güçlendirilecek"

(Selma Kasap/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 6 Nisan 2019 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement