Destici: "Anayasa Mahkemesi Üyesi bu şahsın twit'ini çok tehlikeli bir söylem olarak... - Son Dakika
Politika

Destici: "Anayasa Mahkemesi Üyesi bu şahsın twit'ini çok tehlikeli bir söylem olarak...

- Destici: "Anayasa Mahkemesi Üyesi bu şahsın twit'ini çok tehlikeli bir söylem olarak nitelendirdiğimizi ifade etmek istiyorum" Büyük Birlik Partisi'nin Haftalık Olağan Basın Toplantısı'nın ana konuları Azerbeycan, Doğu Akdeniz ve Anayasa Mahkemesi Twit skandalıydı Büyük Birlik Partisi...

14.10.2020 14:57  Güncelleme: 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Destici: "Anayasa Mahkemesi Üyesi bu şahsın twit'ini çok tehlikeli bir söylem olarak nitelendirdiğimizi ifade etmek istiyorum"

Büyük Birlik Partisi'nin Haftalık Olağan Basın Toplantısı'nın ana konuları Azerbeycan, Doğu Akdeniz ve Anayasa Mahkemesi Twit skandalıydı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici:

"Ya askeri harekat ile kurtarılacaktır ya da Ermenistan işgal ettiği topraklardan geri çekilecektir"

"Ey! Alman Dış İşleri Bakanı, bizim kendi Mavi Vatanı'mızda kendi gemimizle yaptığımız sondaj çalışmaları sizi niye rahatsız ediyor?

"Bir iki üye dışında diğer mahkeme üyelerinin hukukçu olmaları zorunlu hale getirilmelidir"

ANKARA - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, haftalık olağan basın toplantısında "Anayasa Mahkemesi Üyesi bu şahsın tivitini çok tehlikeli bir söylem olarak nitelendirdiğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki saldırıları savaş olarak nitelemeyen Destici," Azerbaycan'ın 30 yıl önce katil faşist emperyalistlerin bölgedeki uşağı Ermenistan tarafından katliamlar ve soykırımlar yapılarak işgal edilmiş topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinin yapıldığı günlerdeyiz" diye konuştu. Azerbaycan Ordusu'nun işgal edilen topraklarını bir bir azad ettiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,"Birden devreye Rusya ve diğer emperyalist güçler devreye girdi. Avrupa Birliği girdi, Fransa'sı girdi. Hemen ateşkes çağrıları yaptılar. Ermenistan saldırırken ya da Ermenistan katliam yaparken, soykırım yaparken bu saldırıların, ateşkes çağrılarının hiçbirini duymadık. Ta ki ne zaman Ermenistan işini bitirdi o zaman masa kuruldu. Azerbaycan ordusu işgal edilmiş bazı köyleri, kasabaları, bölgeleri, topraklarını kurtarınca hemen ateşkes istendi. Neden? Çünkü Ermenistan'ın işgal ettiği topraklarda kalması ve durumun bu şekilde devam etmesi isteniyor. Çünkü korkuları şu; Türkiye'nin Türk Dünyası ile kara sınırından da birlikteliğinin sağlanacağından ödleri kopuyor adeta. Ama bu er ya da geç bir gün mutlaka gerçekleşecektir" dedi.

"Türkiye kararlı bir şekilde kardeş ve candan öte can Azerbaycan'ın bugün de yarın da sonuna kadar yanındadır"

BBP Camiası olarak kanları ve canlarıyla Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirten Destici,"Azerbaycan'a ve Azerbaycan devlet yetkililerine seslenmek istiyorum. Başlatılan bu harekat kim ne çağrısı yaparsa yapsın. İşgal edilmiş toprakların tamamı kurtarılmadan durdurulmamalıdır. ya askeri harekat ile kurtarılacaktır ya da Ermenistan işgal ettiği topraklardan geri çekilecektir. Bunun üçüncü bir yolu yoktur. Onun için ateşkes çağrısı yapanlara bu cevap verilmeli ve işgal edilmiş topraklar azad edilmeden asla masaya ve müzakereye oturulmamalıdır. Azerbaycan Türklüğü 'nün de Türk Milleti'nin tamamının da talebi isteği budur" ifadelerini kullandı.

"Türkiye PKK'ya PYD'ye YPG'ye terör örgütlerine karşı mücadele ediyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'e verdiği cevaptan memnun olan BBP Genel Başkanı," İsveç Dış İşleri Bakanı Ann Linde Türkiye'ye geliyor. Bizim Dışişleri Bakanı'mızla ortak basın toplantısında "Türkiye Suriye'den çekilsin" diyor. ABD Suriye'den çekilsin demiyor, Rusya Suriye'den çekilsin demiyor. Fransa Suriye'den çekilsin demiyor. Onlarca emperyalist ülke var orada. Onlar Suriye'den çekilsin demiyor. Türkiye çekilsin diyor. Neden? Çünkü Türkiye PKK'ya PYD'ye YPG'ye terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Onlar da PKK'nın hamisi. Onun için bunu söylüyor" şeklinde konuştu. Oruç Reis'in bakımının tamamlanmasının ardından ziyaretini erteleyebileceklerini belirten Alman Dışişleri Bakanı'na tepkisini gösteren Destici," Sana ne Ey! Alman Dış İşleri Bakanı. Senin Doğu Akdeniz ile ne alakan var? Bizim kendi Mavi Vatanı'mızda kendi gemimizle yaptığımız sondaj çalışmaları sizi niye rahatsız ediyor? Niye rahatsız ediyor biliyor musunuz? Türkiye'nin daha da büyümesinden ve güçlenmesinden korkuyorlar. Onun için Yunanistan'ı bize karşı kullanıyorlar. Bu sayede Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de Antalya Limanı'na hapsetmeye çalışıyorlar. Ama o günler geride kaldı. Türkiye'nin ilerleyişini Allah'ın izniyle hiç kimse durduramayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

"Anayasa Mahkemesi Üyesi bu şahsın tivitini çok tehlikeli bir söylem olarak nitelendirdiğimizi ifade etmek istiyorum"

Engin Yıldırım'ın attığı tivitin ardından bu tür ciddiyetsiz söylemlerin, onarılamayacak yaralar bıraktığını söyleyen Destici,"Anayasa Mahkemesi'nden tutun tüm devlet yöneticileri hatta siyaset kurumunun üyeleri yazdıklarına, paylaştıklarına ve söylediklerine azami derecede dikkat etmekle mükelleftir. Hukukun çiğnenmesi kişinin yetki ve görev alanlarının sınırını bilmemesi basit bir mesele değildir. Bu olayı gündem değiştirmek yahut paronoya olarak yorumlamak da tam bir aymazlık ve sığlıktır. ya da darbe iması yapanı savunmaktır. Malumunuz Mehmet Ali Birand'ın 12 Eylül İhtilali ile alakalı yaptığı belgeselde "O gece Genelkurmayın ışıkları sabaha kadar yanıyordu" sözü hala hepimizin hafızalarındadır. Bu sözün içeriği ve istikameti çok net bellidir. Bu darbeyi işaret etmiştir. Şimdi Engin Yıldırım'ın ifadesini hafife almak ne kadar doğrudur? üstelik Engin Yıldırım'da bu imayı bilmeyecek kadar cahil ve cühela sınıfından değildir" şeklinde konuştu. Engin Yıldırım'a tepkisini sert bir şekilde gösteren Destici," Meskur Anayasa Mahkemesi Üyesini acilen istifaya davet ediyoruz. Eğer bunu gerçekleştirmezse AYM'nin görevine son vermesini bekliyoruz. Elbette ki sonrasında da bir hukuki süreçle muhatap olmasını gerekir diye düşünüyoruz. Tivitle de değil de meramını mahkeme önünde hakime anlatmasının daha doğru olduğunu ifade ediyoruz" diye konuştu.

Destici: "Anayasa Mahkemesi Üyesi bu şahsın twit\'ini çok tehlikeli bir söylem olarak...
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Destici: 'Anayasa Mahkemesi Üyesi bu şahsın twit'ini çok tehlikeli bir söylem olarak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement