Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (2) - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı\'nın ardından millete seslendi: (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosuna ilişkin, "Her bakımdan yerli ve milli bir teknoloji ürünü. İstanbul'umuza yakışan bir eser. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşıyorsunuz." dedi.

23.01.2023 20:16  Güncelleme: 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane- İstanbul Havalimanı metrosuna ilişkin, "Her bakımdan yerli ve milli bir teknoloji ürünü. İstanbul'umuza yakışan bir eser. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşıyorsunuz." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Son kabine toplantısından bugüne, eser ve hizmetlerle vatandaşların huzurunda olduklarını ifade eden Erdoğan, esnaf ve sanatkarlarla 10 Ocak'ta coşkulu bir buluşma gerçekleştirdiklerini, ahilerle hasret giderdiklerini, muhabbet ettiklerini, esnaf ve sanatkarlara yönelik müjdeleri paylaştıklarını söyledi.

Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda dost ve kardeş ülkelerin kamu denetçileriyle insan haklarının geleceği üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Erdoğan, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulunun düzenlediği toplantıda da bilim insanları ve araştırmacılarla ülkenin bu alandaki geleceği üzerine kapsamlı bir ufuk turu yaptıklarını anlattı.

İstanbul'un en büyük kütüphanesini Rami Kışlası'nı açarak özellikle gençlere yeni bir kitap, kültür, sanat vahası kazandırdıklarını anımsatan Erdoğan, Muğla ve Fethiye'ye 14 Ocak Cumartesi yaptıkları ziyaretin toplu açılış töreni, sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma ve gençlerle kucaklaşma bakımında dolu dolu geçtiğini aktardı. Erdoğan, kendilerini samimiyetle bağırlarına basan tüm Muğlalılara ve Fethiyelilere şükranlarını sundu.

Erdoğan, geçen pazartesi yakın tarihin abide mücadele insanlarından merhum Şule Yüksel Şenler adına kurulan vakfın hizmet binasını Eyüp Sultan'da hizmete açtıklarını, aynı gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gündemdeki meseleleri değerlendirdikleri bir telefon görüşmesinde bulunduklarını dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı salı günü kabul ettiğini, Meclis'teki grup konuşmasında savunma sanayisine yönelik saldırılar başta olmak üzere ülke gündemine ilişkin kanaatlerini kamuoyuyla paylaştığını anlatan Erdoğan, Amasya Badal Tüneli ve bağlantı yollarının perşembe günü düzenlenen açılış törenine canlı bağlantıyla katıldığını belirtti.

Erdoğan, Esenyurt'ta, bünyesinde 5 ayrı Anadolu, fen, imam hatip ve mesleki teknik Anadolu lisesi, anasınıfı, bilim sanat merkezi, kız ve erkek yurtları, spor ve konferans salonu, laboratuvarı bulunan ülkenin en büyük eğitim külliyesi kampüsünün temelini cuma günü attıklarını bildirdi.

"Romanlarla yüzyılın romanını yazmak öyle herkesin karı değil"

Roman vatandaşlarla aynı günün akşamında "yüzyılın romanını birlikte yazıyoruz" diyerek çok coşkulu, renkli, hasbi bir buluşma gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, "Bayağı coşkuluydu, heyecan doluydu. Romanlarla yüzyılın romanını yazmak öyle herkesin karı değil. Çocukluk yıllarından beri yakın dostluğumun bulunduğu Roman kardeşlerime bizi her zamanki gibi samimiyetle bağırlarına bastıkları için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile cuma günü telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü toplu açılış töreni, gençlik programı ve ekonomiye değer katanlar ödülleriyle Bursa'da her bakımdan verimli bir gün geçirdiklerini ifade etti. Bursalılara, muhabbet ve coşkuyla kendisini ağırladıkları için teşekkür eden Erdoğan, "Emniyetten resmi rakamı istedim. Katılanların sayısının 120 bini bulduğunu emniyet teşkilatı bizlere söyledi. Ardından gençlerle çok heyecan, coşku dolu bir akşam geçirdik." dedi.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu

İstanbul'da şehrin ulaşım sistemine çok büyük katkı sağlayacak Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na ulaşımı fevkalade kolay, hızlı ve konforlu hale getirecek projenin açılış törenini dün yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

" Paris'te bile yok ha. Paris'teki metronun çatısı akıyor. Paris'e gitmeyenler tabii, neyin, nerede, ne olduğundan haberi yok. Bizim metromuzun her şeyi dört dörtlük. 'Bunun kaptanı yok mu' diye soruyor. Bilmiyor ki biz şu ana kadar 10 tane bu şekilde kaptansız metro yaptık. Haberleri yok. Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Biz boğazın altından metroyu geçirdiğimiz zaman kimin aklı eriyordu bu işe. Boğazın altından metro geçecek. Bunu biz başardık. Aynı şekilde Avrasya Tüneli'ni yine boğazın altından geçirdiğimizde 'Olmaz ya' diyorlardı. Oldu. Geçmişinizden bu yana kaç tane köprü yaptınız? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Osman Gazi Köprüsü'nü yaptık.

18 Mart Çanakkale Köprüsü işin finali. Dünyada ilk üç içerisinde yer alan bir köprü. Düşünün ki biz Çanakkale'de yani Gelibolu- Eceabat arasında bazen 24 saat beklemek zorunda kalırdık, deniz yapar, geçemezsin. Bekle, bekle geçemezsin. Ama şimdi 6 dakikada köprüden karşıdan karşıya geçiyorsun. İşte medeni ve modern olmak budur. AK Parti iktidarı, Cumhur İttifakı bunları başardı. Bunu göreceksin. Belki onlar bu köprülerden geçmiyordur ha. O da olabilir. Biz yaptığımız için geçmeyebilir. Düşünün Şanlıurfa ile Adıyaman arasında Nissibi Köprüsü var, Bay Kemal biliyor musun? Oradan da bir geçiver. Mimarisi bambaşka, öyle bir güzellikte. Ama bunları AK Parti iktidarı yapmıştır."

Kağıthane-Göktürk-İstanbul Havalimanı metro hattının 34 kilometre uzunluğa sahip olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Her bakımdan yerli ve milli bir teknoloji ürünü. İstanbul'umuza yakışan bir eser. Hepsinden öte bu eserimizle artık otobüstü, şuydu, buydu beklemeye gerek yok. Kağıthane'den İstanbul Havalimanına 24 dakikada ulaşıyorsunuz. Böyle bir güzelliğe de İstanbul'umuz kavuştu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının, İstanbul ve ülkeye hayırlı olmasını diledi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile emeği geçenleri tebrik etti.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement