Son Dakika! Devlet Bahçeli, Furkan Vakfı'nın eylemi hakkında konuştu: Türk polisi zamanında müdahale etmiştir, alınlarından öpüyorum - Son Dakika
Politika

Son Dakika! Devlet Bahçeli, Furkan Vakfı'nın eylemi hakkında konuştu: Türk polisi zamanında müdahale etmiştir, alınlarından öpüyorum

Son dakika! Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Furkan Vakfı üyelerinin Adana'da gerçekleştirmek istediği protestoya polis tarafından yapılan müdahale hakkında açıklamalar yaptı. Sert müdahaleleri "Kabul edilemez" olarak değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in tersi bir fikir savunan Bahçeli, "Türk polisi zamanında müdahale etmiştir, alınlarından öpüyorum" dedi. Bahçeli ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için de "Soyadı gibi soylu" dedi.

22.03.2022 11:34  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Furkan Vakfı'nın geçtiğimiz günlerde Adana'da gerçekleştirmek istediği eyleme, polis tarafından müdahale edildi. Olayda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 50'ye yakın Furkan Vakfı üyesin de yaralandı. Olayın ardından sosyal medyada, polisin orantısız güç kullandığı yönünde görüşler paylaşıldı.

AK PARTİ CEPHESİ: KABUL EDİLEMEZ

Konuya ilişkin dün akşam açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sert müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Orantısız güç kullanılması kabul edilemez. Bu şekilde müdahalede bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldı" dedi.

BAHÇELİ'DEN DE YORUM GELDİ: ALINLARINDAN ÖPÜYORUM

Adana'daki olaylara ilişkin bir değerlendirme de MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Çelik'in aksi bir görüş bildiren Bahçeli, "Türk polisi zamanında müdahale etmiştir, alınlarından öpüyorum" diye konuştu. Bahçeli ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için de "Soyadı gibi soylu biri" dedi.

Adana'daki olaylardan sonra çok sayıda kurgunun dolaşıma sokulduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Bizim anlayışımıza göre devlet demek, hukuk demektir. Türkiye muz, cumhuriyeti, çadır devleti değildir. Bir devletin 3 temel unsurundan olan egemenliği sulandıracak hiçbir örgüte, yapıya derneğe musammamız olmayacaktır. Geçtiğimiz hafta sonu Adana'da yaşanan, öncesi sonrası kurgulanmış olayları hepimiz gördük. Türkiye husumeti aleni olan, ve kapatılan Furkan Vakfı örgütünün provokasyonları sonrası istenmeyen görüntüler yaşanmıştır.

"DARBE GİRİŞİMİNE HAYIRLI OLSUN DEDİLER"

Darbe girişimlerine hayırlı olsun diyen vakfın yaptıkları bardağı taşırmıştır. Bunlarda doğru ile yanlış birbirine girmiştir. Bu din tacirlerine Türk polisi zamanında müdahale etmiştir. Sözde vakfın meczup başkanının İçişleri bakanımıza söyledikleri bizim için yok hükmündedir. Sayın Süleyman Soylu, soyismi gibi Soylu'dur. Bütün emniyet teşkilatımızı kutluyor, özellikle Adana'da görev yapan tüm polislerimizin alnından öpüyorum.

"FESAT YUVALARININ HESABI SORULMALIDIR"

İslam dini barış ve kardeşlik dinidir. İstismarcıların, fesat yuvalarının fırsatçıların hesabı sorulmalıdır. Bunlar vatana ihanettir. Bedeli muhataplarına çok ağır ödetilmelidir. Devleti muhafaza edeceğiz. Teslim olmayacağız.

"NEVRUZ, BÖLÜCÜLERİN DEĞİL TÜRK'ÜN EZELİ BAYRAMIDIR"

Nevruz müstesna bir günün adıdır. Balkanlardan Sibirya'ya bozkırlara uzanan büyük bir coğrafyada kutlanan Nevruz'un geçmişle bugün arasında bir köprü olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Doğu'dan Batı'ya Kuzey'den Güney'e aynı inanç ve istekle bir araya gelen gönüller bu toprakları vatan yapmıştır. Beraber ağlayıp beraber gülen aziz millet fertleri inanıyorum ki hiçbir bölücü emele geçit vermeyecektir. Nevruz bölücülerin, terörizme yakasını kaptırmışların değil Türk'ün ezeli bayramıdır.

"TERÖRİSTİN YERİ, DEMİR PARMAKLIKLARIN ARKASIDIR"

HDP'nin hafta sonu düzenlediği sözde nevruz kutlamaları, provokasyona dönüşmüştür. Korsan kutlamalarla fitne saçmışlardır. Bir CHP'linin terörist Demirtaş'a barış elçisi demesi, bulanık ve buhran içerisinde kalmış bir zihnin ürünüdür. Teröristin yeri TBMM değil demir parmaklıklar arkasındadır.

"TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ, TÜRK HEKİMLERİNİ TEMSİL EDEMEZ"

Türkiye'nin yükselişine engel olamayacaklar. Önümüze taş koyamayacaklar. Milletimize ve ülkemize hizmet eden, her meslek mensubunun başımız üzerinde yeri vardır ve bu tartışmasızdır. Hiç kimseye peşin hükümlü bakamayız. Bizim kıstaslarımız kriterlerimiz anlayış ölçülerimiz gayet berraktır. Türkiye'ye nefret besleyenler karşı cephemizdir. Hem ihanete çanak tutan, hem terör örgütlerine methiyeler düzen hem de insan haklarından bahsedenler köksüzlerdir. İhanet edene göz yummak günaha ortaklıktır. Türk Tabipler Birliği isimli bölücü yapılanma Türk hekimlerini temsil edemez. Doktorlarımız bizim can yoldaşımızdır. Nerede bir melanet varsa TTB başkanı oradadır. PKK'nın yanında olanlar bunlardır, bölücülüğün propagandasını yapan bunlardır. Bunlara doktor demek, Türklüğe ve doktorluğa yapılmış en büyük bühtandır.

Muğla'da bir uzman çavuşumuzun maruz kaldığı durum bizleri üzmüştür. TBMM'ye sunulan ve ilgili komisyona havale edilen sağlıkta şiddetin sona erdirilmesi için kanunda değişiklik yapılmasını öngören tasarıyı ön koşulsuz kabul edeceğiz.

"SAVAŞIN KAZANANI OLMAYACAĞI BİR GERÇEKTİR"

Dışişleri Bakanımızın açıklamasına bakarsak, Ukrayna ve Rusya'nın pozisyonlarında bir yakınlaşma olduğu anlaşılmaktadır. Müzakere edilen altı maddelik şartların ilk 4 maddesinde mutabık kalındığı açıktır. Savaşa en dengeli yaklaşan ülke Türkiye'dir. Putin'in aklıselim çizgiye gelmesi beklentimiz ve temennimizdir. Rusya'nın denizlerdeki mayınların Karadeniz'e gelebileceğini söylemek ya algı oyunu, ya da çok büyük bir tehlikedir. Savaşın kazananı barışın da kaybedeninin olmayacağı bir gerçektir.

Silahların susma vakti gelmiştir. Diplomasi kanallarıyla savaşı sona erdirmek mümkündür. Türkiye'nin sağ duyulu politikaları savaşı sona erdirmekte önemli rol oynamaktadır. Oyun kuran ülkelerin oyunları birer birer bozulmaktadır. Hiçbir ülke Türkiye kadar iyi niyetli bir tutum içerisinde değildir. Ukrayna-Rusya savaşının sona ermesinin tek yolunun , devlet başkanlarının, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile mesela İstanbul'da bir araya gelmesidir."

"ZOR GÜNÜMÜZDE YALNIZ BIRAKANLARI UNUTMAYIZ"

Ukrayna Cumhurbaşkanını periyodik şekilde parlamentolarında konuşturan ülkeler bize göre samimi değildir. Tiyatroya gerek yoktur. Bunu izleyip aldanacak kimse olmayacaktır. Ukrayna Cumhurbaşkanını parlamentolarında konuşturan ülkelerin, savaşı körükleyen ABD'ye itirazı ne zaman gelecektir. Hani yaptırımlar Rusya'nın nefesini kesecekti. Bu nasıl müttefikliktir. NATO üyeleri arasında yaptırıma maruz kalan tek ülke Türkiye'dir. Mücadele ettiğimiz terör örgütlerine destek verenlerine bakın ki NATO'da aynı çatı altında olduklarımızdır. Kuzu postuna bürünmüş hiçbir ülke bize adalet dersi veremez. İnsanlık hatırlatması yapamaz. Yaptırımlara neden katılmıyorsunuz diyemez. Bu devleti Türk milleti kurmuştur son söz ve karar Türk milletinindir. Zor günümüzde yalnız bırakanları asla unutmayız.

Son Dakika! Devlet Bahçeli, Furkan Vakfı\'nın eylemi hakkında konuştu: Türk polisi zamanında müdahale etmiştir, alınlarından öpüyorum

Son Dakika Politika Son Dakika! Devlet Bahçeli, Furkan Vakfı'nın eylemi hakkında konuştu: Türk polisi zamanında müdahale etmiştir, alınlarından öpüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Halil Yener: Bizler onları savunmuyoruz asla ama lütfen böyle konularda sayın bahçeli yorum yapmasın MHP yi bitirdi resmen 0 1 Yanıtla

Advertisement