Türkiye Filistin'e arabulucu ve ateşkes sağlayabilecek tek ülke - Son Dakika
Politika

Türkiye Filistin'e arabulucu ve ateşkes sağlayabilecek tek ülke

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde düzenlenen 'Filistin' konulu söyleşiye katılan emekli Albay Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Türkiye'nin Filistin konusunda arabulucu ve ateşkesi sağlayabilecek tek ülke olduğunu belirtti. Başbuğ, Türkiye'nin yoğun bir çaba sarf ettiğini ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı uyandırmaya çalıştığını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin Filistin'de tek umut olduğunu vurgulayarak, bölgede barış ve insan haklarına riayet istediklerini ifade etti.

01.11.2023 18:37  Güncelleme: 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Coşkun Başbuğ: "Türkiye arabulucu ve ateşkesi sağlayabilecek tek ülke"

KÜTAHYA - Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Filistin' konulu söyleşiye Emekli Albay Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ konuşmacı olarak katıldı.

DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi 2'de, tarafından düzenlenen etkinliğe, konuşması Coşkun Başbuğ'un yanı sıra Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, rektör yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın ve Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ile dekanlar, rektör danışmanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye'nin ateşkes için yoğun bir çaba sarf ettiğini belirten Coşkun Başbuğ, "Bana göre, Türkiye Filistin konusunda en doğru yerde ve tarafsızız. Bir an önce ateşkesin sağlanması için kapı kapı geziyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatını uyandırmaya çalışıyoruz, 'ölü toprağını üzerinden atın' diyoruz. 57 ülkenin BM'den sonraki en büyük yapıyı 'istersek kaderi çizeriz' diyoruz. Ama bu yapının 4 majör ülkesi var. Mısır, Suudi Arabistan, İran ve Türkiye. Ama hepsi ayrı telden çalıyor. Bir araya gelip bir güç irade edemiyoruz. Ama biz çabalıyoruz. Türkiye arabulucu ve ateşkesi sağlayabilecek tek ülke" dedi.

"Filistin'de tek umut Türkiye'dir"

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Coşkun, "Geçmişi bilmezsek ve bihaber yaşarsak geleceğe yön veremeyiz. Dünya medeniyeti doğudan almış, haçlı seferleriyle birlikte medeniyet batıya kaymıştır. Medeniyetin beşiği Uygur Türkleridir. Uygarlığın kökü Uygurlardan gelmektedir. Medeni kelimesi de Medine'den gelmektedir. Biz de bu kültürün içinden geliyoruz. Filistinli kardeşimizin direnişini, imanını yıkamadılar. Şu an Filistin'de tek umut Türkiye'dir. Filistin halkı huzuru Osmanlı zamanında gördüler. Filistin, 1948'den beri kanayan yaradır. Bizler çok güçlü olmalıyız ki, mazlum insanlara elimizi uzatabilelim. Biz bu bilinçle hareket etmeliyiz" diye konuştu.

"Orada Hz. Peygamber'in dedesinin mezarı vardır, ayak izi vardır"

"Bölgemizde barış istiyoruz, insan haklarına riayet istiyoruz" diyen DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "100 yıl önce bizimle aynı çatı altında bulunan bazı halklar yüce milletimizden ayrı geçirdikleri yılları kan ve gözyaşıyla yaşıyor. Bundan üzüntü duyuyoruz. Gazze, Filistin toprakları bizim için çok önemlidir. Orada Hz. Peygamber'in dedesinin mezarı vardır, ayak izi vardır. Bununla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de orada ayak izi vardır. Bunun için Filistin bizim için vazgeçilmezdir. Bölgemizde barış istiyoruz, insan haklarına riayet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Söyleşinin son bölümünde öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Emekli Albay Başbuğ'a, günün anısına Rektör Kızıltoprak tarafından hediye takdim edildi.

Türkiye Filistin\'e arabulucu ve ateşkes sağlayabilecek tek ülke
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkiye Filistin'e arabulucu ve ateşkes sağlayabilecek tek ülke - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement