Fair-Play Kervanı Yola Çıkıyor - Son Dakika
Spor

Fair-Play Kervanı Yola Çıkıyor

Fair-Play Kervanı Yola Çıkıyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Fair Play Üniversiteler Kervanı projesi ile 2017 yılında 12 üniversiteyi ziyaret edecek.

08.03.2017 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Fair Play Üniversiteler Kervanı projesi ile 2017 yılında 12 üniversiteyi ziyaret edecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) dünya çapında ses getiren ve CIFP (Dünya Fair PLay Konseyi) tarafından 'Şeref diploması' ile onurlandırılan Fair Play Üniversiteler Kervanı ile Fair Play kavramını ve ruhunu ülke geneline yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Fair Play Üniversiteler Kervanı 2017 programında bu yıl 12 üniversiteyi ziyaret edecek. Bunun ilgili TMOK, Ataköy Olimpiyatevi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Faruk Özbay, Başkan Yardımcısı Bilge Donuk ile Fair Play Komisyonu Üyeleri; Teoman Güray, Erdoğan Arıpınar, Semra Demirer, Sevim Güllü, Remzi Yılmaz, Haldun Domaç katıldı.

Fair Play Kervanı'nın 2014 yılında kurulduğunu belirten Murat Özbay, "Türkiye'yi adım adım dolaşıyor. Bu seneki hedef, 12 üniversiteyi gezmek. Geçtiğimiz senelerde 30+1 üniversiteyi gezdik. Artı 1 olmasının nedeni Bakü'ye gittik. Bu sene Aydın Adnan Menderes, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Adıyaman, Kütahya, Van Yüzüncü Yıl, Erzincan, Sinop, Yozgat Bozok, Trabzon Karadeniz Teknik, Sakarya, Mersin ve Rize Üniversitesi'ni gezeceğiz. Karikatür sergimiz var. Öğrencilere çeşitli materyaller dağıtıyoruz. Sponsorlarımız var. Bu sene geleneksel fair play ödülleri çalışmaları devam ediyor. Bunun seçimi için ön jüri olacak, daha sonra genel jüri olacak. Mayıs'ta bu adayları açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Arıpınar: "Fair play bir yaşam tarzı"

'Fair Play Karikatür' yarışması hakkında bilgiler veren Erdoğan Arıpınar, "Bir konuyu en kısa ve öz karikatür anlatıyor. Bu yüzden bizde karikatürü seçtik. Biz bunları yaparken, TMOK'tan mali destek almıyoruz. Onlar istediği zaman yardım ediyor. Spor A.Ş büyük destek oluyor. Uçuş biletlerimizi alıyor. Bu sene yeni bir atılım yaptık. Bu işi kimse yaparız diye düşündük. O yüzden Türkiye Üniversiteler Federasyonu ile görüştük. Geçen sene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı ziyaret ettik. Kendisini manevi sponsorumuz oldu. Her gittiğimiz yerde spor masaları açılıyor. Bunu yapmamızdaki amacımız kim ileride spor hocası olacak, kim sporun içerisinde olacak bunları belirlemek. Mezunları çoğu istediği işleri bulamıyor. İleri de bulacaklar. Bu sene iyi fair play ödülleri alacaklar var. Fair play bir yaşam tarzı. Bu kervanın özelliği her gittiğimiz yere olimpiyat, dünya şampiyonları ile gidiyoruz. Orada çok sıcak karşılanıyoruz. Bu yaptığımız bir eğitim çalışmasıdır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Fair-Play Kervanı Yola Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement