Futbol dünyası Webo'nun yanında! Binlerce destek mesajı geldi - Son Dakika
Spor

Futbol dünyası Webo'nun yanında! Binlerce destek mesajı geldi

Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'nun PSG maçında maruz kaldığı ırkçı sözlere futbol dünyası sessiz kalmadı. Başta milli futbolcular olmak üzere birçok dünyaca ünlü futbolcu ve futbol adamı, Kamerunlu antrenöre destek mesajları yağdırdılar.

09.12.2020 03:11  Güncelleme: 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbol dünyası, Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'nun, Paris Saint-Germain (PSG) ile oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi maçında dördüncü hakemin ırkçı söylemine maruz kalmasına, tepki gösterdi.

UEFA, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PSG-Medipol Başakşehir maçı hakkında soruşturma açılacağını belirterek, "Ayrımcılığın hiçbir türüne futbolda yer yok." ifadesini kullandı.

Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun bağlı olduğu Romanya Futbol Federasyonunun, internet sitesinden yapılan açıklamada, UEFA'nın olaya ilişkin raporu doğrultusunda gerekli adımı atacaklarını kaydederek, "Irkçılık veya yabancı düşmanlığı içeren eylem ve söylemlere şiddetle karşıyız." denildi.

Medipol Başakşehir'in Twitter'da paylaştığı "Irkçılığa hayır" mesajını alıntılayan PSG Kulübü'nün yanı sıra karşılaşmada forma giyen PSG'li futbolcular Mbappe ve Kimpembe de olaya sessiz kalmadı. Mbappe, sosyal medya hesabından "Webo seninleyiz.", Kimpembe ise "Irkçılığa hayır." mesajını paylaştı.

Futbol dünyası Webo'nun yanında! Binlerce destek mesajı geldi

PSG ayrıca internet sitesinden "15 yılı aşkın süredir her türlü ayrımcılığa karşı savaşıyoruz." açıklamasını yaptı.

Bir diğer Fransız kulübü Olympique Lyon "Irkçılığa hayır." derken, İtalyan kulübü Milan, "Ön yargının her türüne, her gün, nasıl ve nerede olursa olsun karşıyız." ifadesini kullandı.

Manchester City'de oynayan Sterling ve Laporte da "Irkçılığa hayır." paylaşımında bulundu.

Eski İngiliz futbolcu Rio Ferdinand, BT Sport kanalında katıldığı programda "İğrenç bir kritik eşikteyiz. Neredeyse her hafta ırkçılıkla ilgili bir olay yaşıyoruz. Oyuncuların sahayı terk etmesi doğru bir adım ama bu olay, futbolcuların tepkisiyle sınırlı kalmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

TERİM DE "IRKÇILIĞA HAYIR" DEDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kamerunlu futbol adamına destek verdi.

Terim, sosyal medya hesabındaki mesajında, "No to racism! Respect!" yazdı.

Futbol dünyası Webo'nun yanında! Binlerce destek mesajı geldi

MİLLİ FUTBOLCULAR DA SESSİZ KALMADI

A Milli Futbol Takımı oyuncuları da sosyal medyadan Pierre Webo'ya destek mesajları gönderdi.

Fransa'nın Lille takımında forma giyen Yusuf Yazıcı 'No To Racism' notu ile paylaşım yaparken, Mehmet Zeki Çelik ise saygı anlamına gelen 'Respect' kelimesi ile Başakşehir'e destek oldu.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City'de forma giyen Çağlar Söyüncü ise 'Webo. No To Racism' diyerek desteğini dile getirirken, bir diğer milli oyuncu Cengiz Ünder de 'No To Racism' ifadelerine yer verdi. Juventus'ta forma giyen Merih Demiral da 'No To Racism. Respect' notunu paylaşarak açıklamasını yaptı.

Futbol dünyası Webo'nun yanında! Binlerce destek mesajı geldi

PSG'DEN DE DESTEK GELDİ

Fransız kulübü Paris Saint-Germain (PSG), "Her türlü ırkçılık, PSG, başkanı, personeli ve oyuncularının değerlerine aykırıdır." açıklamasını yaptı.

PSG'den yapılan yazılı açıklamada, Medipol Başakşehir ile oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi maçının, dördüncü hakemin, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya yönelik ırkçı sözleri nedeniyle bu akşam (9 Aralık Çarşamba) TSİ 20.55'e ertelendiği belirtildi.

Açıklamada, "Her türlü ırkçılık, PSG, başkanı, personeli ve oyuncularının değerlerine aykırıdır." ifadesi kullanıldı.

Oyun durduktan sonra hakemin istediği üzerine her iki takımın soyunma odasına gittiği ifade edilen açıklamada, kulübün 15 yıldır her türlü ırkçılıkla mücadele ettiği kaydedildi.

EFSANE FRANSIZ FUTBOLCU DA WEBO'NUN YANINDA

Emekli futbolcu Djibril Cisse, Pierre Webo'ya yapılan ırkçı sözlerle ilgili değerlendirmesinde insanlık adına çözülmesi gereken bu sorunun yeniden yaşandığını söyledi.

Cisse maçla ilgili değerlendirmesinde sert ifadeler kullanırken, "İnanılmaz, inanamıyorum! Bu maç yeniden oynatılmalı, ırkçı bir şey olduğu zaman buna sert bir savunma yapılmalıdır. Böyle bir durumda tabii ki maça devam edemezsiniz. İnsanlığın çözmesi gereken bir sorun var ve bu devam ediyor" diye konuştu.

Maçta adaleti temsil eden bir hakem tarafından ırkçı söylemin yapılmasını değerlendiren Cisse, "Orada doğru yolu göstermesi gereken bir hakem tarafından ırkçılık yapılması çok şaşırtıcı. Irkçılık kimse tarafından yapılamaz ama bir hakem tarafından yapılması çok kötü" sözlerini kullandı.

Futbol dünyası Webo\'nun yanında! Binlerce destek mesajı geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol dünyası Webo'nun yanında! Binlerce destek mesajı geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • IRKÇILIK DÜŞMANI: NO TO RACISM 2 0 Yanıtla
  • Bilirkişi: Metro çıkışında GBT yapan polislere neden beni sürekli GBT ye alıyorsunuz dediğimde cevabı ilk başta esmersin dedi yani emniyet için esmer olmak dahi şüpheli yapıyor beni ten rengimden sorgulama yapıyorlar düşünün 0 0 Yanıtla

Advertisement