Serdar Kesimal: Aziz Yıldırım, 'Serdar Aziz Galatasaray'a Gitmeyecek' Dedi - Son Dakika
Spor

Serdar Kesimal: Aziz Yıldırım, 'Serdar Aziz Galatasaray'a Gitmeyecek' Dedi

Eski Fenerbahçeli Serdar Kesimal, "Bursaspor'a gidecektim, Aziz Yıldırım Bursa'dan 'Serdar Aziz'i Galatasaray'a yollamayın' şeklinde yazı istedi." itirafında bulundu.

05.03.2017 11:15  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'den ve Akhisar Belediyespor'dan olaylı bir şekilde ayrılan Serdar Kesimal, yaşadıklarını anlattı. 4 milyon 750 bin Euro bonservis, 1.2 milyon Euro yıllık ücretle ve büyük umutlarla transfer oldu. Ancak 4 yılda yalnızca 38 maça çıktı, hep kadro dışı kaldı. 'Yattığı yerden para kazandı' eleştirilerine hep sessiz kaldı. Sözleşmesi bitince Akhisar'la anlaştı. Ancak Yeşil-Siyahlılar'daki macerası da 6 ay sürdü. Tolunay Kafkas'ın kararıyla gönderildiğini öğrenince, 'Şizofren' açıklamasıyla gündeme damga vuran 28 yaşındaki futbolcu, suskunluğunu bozdu. Fenerbahçe'de yaşadıklarını anlatırken olay ifadeler kullandı. İşte ilk günden bu yana yaşadıkları...

SERDAR KESİMAL: "F.BAHÇE'DE İLK YIL AYRILMAK İSTEDİM"

"Kendi hatalarımdan bahsedeyim. Fenerbahçe'ye 22 yaşında geldim. Büyük kulübe geliyorsun, 2-3 maç oynamayınca tribe giriyorsun, bu çok yanlış. Çalış, bekle, sabırlı ol. Örnekler var, adamlar uzun yıllar nasıl oynuyor! Benim en büyük hatam bu. Zaten ilk senede ayrılmak istediğimi menajerime söyledim. O zaman yönetim, 'Kesinlikle bırakmayız, daha iyi olacak' dedi. İkinci sene Egemen abi ve Yobo geldi. Bekir abi vardı, ben dördüncü sıradaydım. Oynama şansım yoktu."

"BEŞİKTAŞ, G.SARAY VE TRABZON'A GİDEMEZSİN"

"Sene sonu kulüp beni istemediğini söyledi. Ben de kiralık gitmeyeceğimi söyledim. Bana dediler ki, '3.5 milyon Euro bonservis getireceksin'... Her defasında yüzüme vuruyorlardı zaten, 'Biz senin bonservisine 4 milyon 750 bin Euro para verdik' diye... Realist düşüneceksin, 'Bu paraları beklemeyin, ben kiralık da gitmem' dedim. Rusya'dan 1.5 milyon Euro'luk teklif getirdim. Kabul etmediler. 'Biz KAP'a nasıl açıklarız bu kadar zararı' dediler. Bir de Türkiye'de bu parayı verebilecek kulüplere de gitmek yok. Yani Trabzon, Galatasaray, Beşiktaş 3.5 verseler bile 'gidemezsin' diyorlar. Sonra '1.5'u getir git' dediler. 'Ben bu parayı nereden bulacağım' dedim. Kiralık göndermek istediler, ben gitmedim."

"KESİMAL'İ ALIRSANIZ, SERDAR AZİZ'İ G.SARAY'A VEREMEZSİNİZ"

"'Verin bonservisimi gideyim, zararın neresinden dönerseniz kardır' dedim kaç defa. Kadro dışı bıraktılar. 6 ay tek başıma çıktım. Basında paralı askerler var. Kulüp ne derse onu yazıyorlar. Benim ağzımdan, 'Paramı alır yatarım' demişim gibi haberler yaptılar. Semih Şentürk'le aynı dönemde kadro dışı kaldık. Bizi bir araya bile getirmediler. Psikolojik baskı yaptılar. Affedildim sonra, devre arasında Bursaspor'a transferim var. Ama yatırdılar transferi. Nedeni ise tam skandal. Bursaspor'dan, 'Serdar Kesimal'i alırsanız, Serdar Aziz'i Galatasaray'a satmayacaksınız' diye yazılı belge istediler. Bursa beni istiyor. Serdar Aziz'in de o dönemde Galatasaray'a gitme durumu var. Bursa da, Fenerbahçe'ye, 'Biz Serdar Aziz'i sezon sonuna kadar satmayacağız. Ama sezon sonu ne yapacağımıza biz karar veririz' diyorlar. Transferim bu yüzden yattı. Bunu isteyen Aziz Yıldırım."

"BENİ ASKERLİKLE TEHDİT ETTİLER"

"İlk kadro dışı kaldığımda benim askerliğimi tecil etmediler ya. Böyle bir şey olabilir mi! Bir kulüp askerlik problemi olan oyuncusuna bunu yapabilir mi! 'Askerliği problem biliyoruz, dik kafalılık yapmasın. İstediğimiz takıma gitsin' diye bana mesaj gönderiyorlar. Böyle olunca ben de dedim ki, 'Gerekirse askere giderim ama onların dediği takımda oynamam!'... İnada inat o zaman. Dik duramayan çok oyuncu var. Onlar da herkesi öyle sanıyor. Biat kültürü bu."

"HOLMEN'LE AYNI GARANTİ PARAYI ALIYORDUK..."

"Geçen sene kadro dışı kaldığımı tesadüf eseri öğrendim. Menajerime, 'Gidin konuşun, kadro dışı kaldığım duyulmadan gideyim başka takıma' dedim. Gelecek sezonki alacaklarımın yarısını istedim karşılığında. O kadar kendilerini akıllı zannediyorlar ki... Holmen'le aynı garanti parayı alıyoruz. Konyaspor'a kiralık gidiyor. Konya 3'te birini ödüyor. Gerisini kulüp ödüyor. Borsaya nasıl bildirildi, '400 bin Euro kiralama bedeli alınmıştı' dediler. Taraftarlar da öyle sanıyor, halbuki 1.1 milyonunu Fenerbahçe ödüyor. Bana bırakın alacaklarımı ödemeyi, bir önceki sezondan kalan paramı da 'bırak' dediler. 'Öyle bir dünya yok' dedim, yine kadro dışı kaldım. 'Bakkaldan domates alır gibi al, sonra çürüdü çöpe at' zihniyetini bıraksınlar."

"FENERBAHÇE'DEKİ DURUMUMA HERKES HAK VERDİ"

"İngiltere, Almanya'yla kıyaslayın. Biz müthiş paralar kazanıyoruz burada. Bu bana göre yanlış. Fenerbahçe'de kazandığım parayı dünyanın hiçbir yerinde kazanamazdım. Yabancılar da öyle, 5-6 futbolcuyu çıkarın kimse bu paraları hak etmiyor. 'Fenerbahçe'den aldığım parayı hak etmedim' derken bunu söyledim. Fenerbahçe'de oynarken abilerim 'Git oyna, dik kafalılık yapma' diyordu. Sonra bana hak verdiler hepsi."

"FENERBAHÇE'DEN 250 BİN EURO DAHA ALACAĞIM"

"Dizimde tendrit var kadro dışı kaldığım dönemde. Tedavi sürecinde dinlenmek lazım. Suni çimde daha da kötü oldu. Bana sabah, akşam idman yazıyorlar. Sabah Fikirtepe, akşam Dereağzı'na idman yazıyorlar. Validebağ'da koşuya yolluyorlar. Bezdirmek için her şeyi yaptılar. Kulüp doktoru 10 gün rapor verdi, ama süründürmeye devam ettiler. Gittim Okmeydanı Devlet Hastanesi'nden raporumu aldım. Heyet 3 ay rapor verdi, istirahat ve tedavi programı verdiler. Kulüp raporu kabul etmedi. Rapora 'sahte' dediler. İspatlayın dedim. Almanya'da hastaneye gidelim onlar karar versin dedik. Onu da istemediler. Bana 250 bin Euro ceza verdiler. UÇK'yı bekliyoruz. Neyi beklediğimizi de bilmiyorum."

"TOLUNAY HOCA KEŞKE KONUŞSA..."

"Akhisar çok güzel yönetilen bir kulüp. Ama yanlış kişinin eline vermişler! Gittiğimde, 'Ben futbolu burada bırakırım' dedim. Çok mutluydum. Ama saçma sapan bir olay oldu. Ben hiçbir farklı yenilgide yoktum. 8 maç oynadım. 5'inde gol yemedik. Beşiktaş ile Osmanlı'ya kaybettim sadece. Tolunay hoca, benim hakkımda, 'Çok karakterli' falan demiş. Onun demesine ihtiyacım yok. Konuşsa keşke. Suçlu olsam konuşmam ben. Onunla bu dünyada ve öteki dünyada hesaplaşacağız. Futbolu bırakmama neden olsa bile susmam artık. 'Şizofren' dediğim için arayanlar oldu. Hepsi, 'Söyleyemediklerimizi söylüyorsun' dediler."

"TRANSFER KAPANINCA BANA SÖYLEDİLER"

"Beni kadro dışı bıraktığını öğrendim. Transfer dönemi bitti, akşam 8'de bana kadroda olmadığımı bildirdiler. 3 gün önce yardımcısı Muzaffer hocayla konuştum. Bana, 'Yumlu da geldi, çok stoper oldu. Yönetim konuşuyor' dedi. Ben de 'Bir sorun varsa gideyim, bana söyleyin' dedim. Kesinlikle arkamda olduklarını söylediler. Ancak son gün böyle bir şey olunca ben nereye gideyim. Bunu söylemesem eyvallah. Böyle bir durumda kalmak zoruna gitmez mi insanın! 'Tamam' dedim eşyalarımı topladım. Herkesle vedalaşıyorum. Yemekhanede bütün hocalarla vedalaştım. Sadece Tolunay Kafkas'a bir şey demeden çıktım."

"TOLUNAY KAFKAS, BENİ AŞAĞILADI"

"O kadar da tepkim olsun. Oradan çıktım yardımcısı Muzaffer hocayı gördüm. Bana sarılmak istedi, 'Hocam gel, iki dakika konuşalım' dedim. 'Hocam siz bana git dediniz de ben mi anlamadım' dedim. H,l, bana, 'Arkandayız' falan diyor. 'Hocam bak 5 vakit namaz kılan adamsın. Topu yönetime atıp yalan söylemeyin' dedim. O sırada Tolunay Kafkas, cama çıktı, 'Muzaffer içeri gel' dedi iki kez. 'Muhatap olma' tarzında. Beni aşağılıyor yani. Ben cevap vermedim."

"NASIL KÜFÜR EDERSİN?"

"Daha vedalaşmak istediğim iki üç kişi var. İçeri girmek istedim. Aklımda kesinlikle kötü bir şey yok. Çıkmış lobiye gelmiş. Amacı, ben cevap vermedim ya Hercules gibi durup egosunu tatmin edecek. Denk geldik, durdu 4-5 adım var aramızda. Onun bu hareketlerini bilir zaten herkes. Ben de durdum, 'Ne yapacaksın!' dedim. Etrafımı hemen 4-5 kişi sardı. Geri döndü ve küfür etti. Bir şey söyleyeceksen yüzüme söyle. Onu dedikten sonra ben dellendim. Beni susturmaya çalıştılar, tuttular ama ben de ağzıma ne geliyorsa saydım. Sonra da çıktım gittim. Sen nasıl küfür ediyorsun. Takımda Portekiz çetesi var. Onu yemek istediler. Oyuncular arasında toplantı oldu. Dediler ki, 'Başkan'a hocayı istemediğimizi söyleyeceğiz'. Bir tek ben dik durdum. 'Bu işi yönetim bilir, biz elimizden geleni yapmak zorundayız' dedim. Kulağına gitmiş o dönem. Geldi bana, 'Aferin' falan dedi. Sonra gidip onlarla iyi oldu."

Serdar Kesimal, "Bu açıklamalarım nedeniyle kariyerim de bitse artık susmam" derken üniversite sınavına girip Spor Yöneticiliği okuyacağını söyledi. Akhisar'la sözleşmesi feshedilen 28 yaşındaki futbolcu, sezon sonuna kadar bireysel olarak antrenmanlarını yapacağını ifade etti.

Fenerbahçe kariyeri

Sezon Maç Dakika Aldığı para

2014-2015 7 502 1.2 milyon Euro

2013-2014 1 90 1.2 milyon Euro

2012-2013 15 1261 1.2 Milyon Euro

2011-2012 15 1350 1.2 milyon Euro

Toplam 38 3203 4.8 milyon Euro

Kaynak: Fanatik

Serdar Kesimal: Aziz Yıldırım, \'Serdar Aziz Galatasaray\'a Gitmeyecek\' Dedi
Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Serdar Kesimal: Aziz Yıldırım, 'Serdar Aziz Galatasaray'a Gitmeyecek' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak
    14:57 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın oynanacak. Maç programı şu şekildedir: Trabzonspor-Ataşehir Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler-Bitexen Adana İdmanyurduspor, Galatasaray Petrol Ofisi-Hakkarigücüspor, Fatih Vatanspor-Karadeniz Ereğli Belediyespor, Beşiktaş JK United Payment-Fenerbahçe Petrol Ofisi, Beylerbeyi-Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, Wulfz Fatih Karagümrük-Bitexen 1207 Antalyaspor, Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor-ALG Spor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Spor Köyü'nün 1. etabında çalışmalarını sürdürüyor
    14:46 Ankara Büyükşehir Belediyesi Eryaman Spor Köyü'nün 1. etabında çalışmalarını sürdürüyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut'un Eryaman Mahallesi'ne kazandırılacak 'Spor Köyü'nün 1. etabında çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yapımını tamamladığı futbol sahasında düzenlenen gösteri maçına ev sahipliği yaptı. 65 bin metrekarelik alandan oluşan Eryaman Spor Köyü 1. Etap'ta bulunacak alanların ve FIFA Star-1 standartlarındaki profesyonel futbol sahalarının, amatör spor kulüplerine tahsis edilmesi planlanıyor.

  • Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu
    14:38 Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Voleybol Şampiyonası final maçında Yukatel Pamukkale Sağırlar Spor Kulübünü 3-0 mağlup eden Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Spor Kulübü, şampiyon oldu. Van temsilcisi, Yenimahalle Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu 25-20, ikinci ve üçüncü periyodunu da 25-21 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrıldı. Şampiyonada dereceye giren oyunculara kupa ve madalyaları, protokol üyeleri tarafından verildi.

  • YTB ve GSB, 2024 Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarına başvuruları başlattı
    14:29 YTB ve GSB, 2024 Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarına başvuruları başlattı

    Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 2024 Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarına başvurular başladı. Programlar kapsamında yurt dışında yaşayan Türk gençleri için gençlik kampları ve kültür gezileri düzenlenecek. Başvurular 30 Nisan tarihine kadar yapılabilecek.

  • Türkiye ve Azerbaycan Masa Tenisi Milli Takımları Ankara'da ortak kampa girdi
    14:23 Türkiye ve Azerbaycan Masa Tenisi Milli Takımları Ankara'da ortak kampa girdi

    Türkiye ve Azerbaycan'ın 19 ve 15 yaş altı masa tenisi milli takımları, Ankara'da ortak kampa girdi. Eryaman Masa Tenisi Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen kampta, Türkiye'den 6'sı kadın, 6'sı erkek 12 sporcu ve Azerbaycan'dan ise 7'si kadın 12 sporcu yer alıyor. Kampta sporcuları müsabakalara hazırlamaya yönelik bir antrenman programı uygulanıyor. Azerbaycan Masa Tenisi Milli Takımları Başantrenörü Farhad Ismayilov, Türkiye'de olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye Milli Takımı'nı Bakü'ye beklediklerini ifade etti.

  • Trendyol 1. Lig'de 28. hafta hakemleri açıklandı
    14:01 Trendyol 1. Lig'de 28. hafta hakemleri açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Trendyol 1. Lig'in 28. hafta maçlarında görev alacak hakemleri duyurdu. Açıklamaya göre, maçlarda görev alacak hakemler şunlar: Mustafa Kürşad Filiz, Mehmet Ali Özer, Yasin Kol, Ömer Faruk Gültekin, Fatih Tokail, Ömer Tolga Güldibi, Sarper Barış Saka, Furkan Aksuoğlu ve Oğuzhan Uğurlu.

  • Erzurum'da Avrupa şampiyonu olan Furkan Akgün, Dünya Kupası'nda altın madalya hedefliyor
    13:51 Erzurum'da Avrupa şampiyonu olan Furkan Akgün, Dünya Kupası'nda altın madalya hedefliyor

    Erzurum'da başladığı kick boksta Avrupa şampiyonu olan Furkan Akgün, bu yıl katılacağı Dünya Kupası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor. Milli takıma seçilen Akgün, geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda birinci, Dünya Kupası'nda ise üçüncü olmuştu. Spor sayesinde kötü çevreden uzak durduğunu belirten Akgün, büyük hedeflerinin olduğunu ve hocalarının başarılarına örnek olarak dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşamak istediğini söyledi.

  • Trendyol Süper Lig'de 31. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu
    13:47 Trendyol Süper Lig'de 31. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

    Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler belirlendi. Maçların hakemleri şu şekildedir: İstanbulspor-Çaykur Rizespor: Alper Akarsu, Galatasaray-Atakaş Hatayspor: Ali Şansalan, Gaziantep FK-Corendon Alanyaspor: Ümit Öztürk, Bitexen Antalyaspor-MKE Ankaragücü: Çağdaş Altay, EMS Yapı Sivasspor-VavaCars Fatih Karagümrük: Turgut Doman, TÜMOSAN Konyaspor-Trabzonspor: Atilla Karaoğlan, Mondihome Kayserispor-Kasımpaşa: Ömer Faruk Turtay, Fenerbahçe-Yukatel Adana Demirspor: Arda Kardeşler, Yılport Samsunspor-Siltaş Yapı Pendikspor: Bahattin Şimşek, RAMS Başakşehir-Beşiktaş: Zorbay Küçük.

  • 31. hafta hakemleri açıklandı! Halil Umut Meler'e görev yok
    13:37 31. hafta hakemleri açıklandı! Halil Umut Meler'e görev yok

    Merkez Hakem Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler'e 31. haftada görev vermedi. İşte 31. haftanın hakemleri: Alper Akarsu, Ali Şansalan, Ümit Öztürk, Çağdaş Altay, Turgut Doman, Attila Karaoğlan, Ömer Faruk Turtay, Arda Kardeşler, Bahattin Şimşek, Zorbay Küçük.


Advertisement