Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.CHP'li kadınlar, CHP Demre Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

05.11.2012 09:58

Foto: Mehmet Rüzgar

===

CHP'li kadınlar Demre'de buluştu

CHP'li kadınlar, CHP Demre Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kömürlük Plajı'ndaki bir restoranda verilen kahvaltıya, İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan ve ilçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yılmaz, Kaş Kadın Kolları Başkanı Duygu Özkan, Finike Kadın Kolları Başkanı Nazmiye Göksel, Kumluca Kadın Kolları Başkanı Nefise Örtülü, Döşemaltı Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Kekeç, Kemer Kadın Kolları Başkanı Sakine Ova ve 200'e kadın katıldı.

Demre Kadın Kolları Başkanı Hatice Yılmaz ve partili kadınlar, konuklara kendi hazırladıkları menüyü ikram etti. Toplantıda konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, "CHP'li kadınlar olarak ülkemizde yaşananlara kayıtsız kalmayacağız. Bunun en güzel örneğini Cumhuriyet Bayramı'nda yaşadık. Antalya sokaklarını doldurduk. Antalya, Antalya olalı böyle bir kalabalık görmedi. Bu Türk kadının başkaldırışıdır. Cumhuriyet'e sahip çıkışıdır" dedi.

AKP iktidarının en çok kadınlara, kadın haklarına el uzattığını kaydeden Başkan Yeğen, "Cumhuriyetin Türk kadınına verdiği hakları geriletmek istiyor. Cumhuriyet'in kazanımlarını korumak için kol kola, her yerde omuz omuza yürümek istiyoruz. Mustafa Kemal'in açtığı çağdaş uygarlık yolunda yürümeye karalıyız" diye konuştu. Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan ise "AKP'nin kadına bakışı çağdışı bir anlayış. AKP'ye göre kadın evde oturmalı, çalışmamalı. Kürtaj, sezaryen yaptırmamalı, 5 çocuk doğurmalı" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

Kan bağışına büyük destek

BATI Akdeniz Kızılay Bölge Kan Merkezi tarafından Kaş ve Demre ilçelerinde kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanya Kaş'ın Kınık Beldesi'nde başladı. Kızılay TIR'ı sırayla Kalkan Beldesi, Kaş merkezi ile Demre'yi dolaşarak kan topladı. Dr. Gülden Beşir başkanlığındaki 6 kişilik ekip, 4 gün süren kampanya sonunda 278 ünite kan topladı. Kınık'ta 67, Kalkan'da 85, Kaş merkezde 50 ve Demre'de 76 ünite kan bağışı yapıldı.

Kan bağışı kampanyası ile ilgili bilgi veren Dr. Gülden Beşir, "Antalya'nın batı bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız, kan bağışı konusunda son derece duyarlı. Bu kampanyada da bunu net bir biçimde gösterdiler. Kan artık acil bir ihtiyaç değil, her an ihtiyaçtır. Verilen bir ünite kan, size ve ya bir yakınınıza yaşam olarak geri dönebilir. Bu nedenle 18-65 yaş arası, önemli bir sağlık sorunu olmayan herkes yılda üç kez kan verebilir" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

Komşular coşturdu

Bulgaristan'ın Sliven kentinden her yıl Demre'yi ziyarete gelen öğrenciler, düzenlenen gecede yaptıkları gösterilerle izleyenlerin beğenisini topladı. Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinliği, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler izledi.

75 Bulgar öğrenci, müzik ve danslarıyla görsel bir ziyafet sundu. Demreli öğrencilerin Teke yöresine ait oyunlar sergilediği gecede, Bulgaristan'ın Sliven şehrinden gelen lise öğrencilerinin oluşturduğu Bange Singers adlı müzik grubu sahneye çıktı. Söyledikleri Bulgarca, Türkçe ve İngilizce şarkı ve halk türküleriyle izleyenleri coşturdu. Arkasından sahneye değişik yaş gruplarının oluşturduğu halk oyunları ekipleri sahneye çıktı.

Bulgaristan halk oyunlarından kesitler sunan öğrenciler, Karadeniz yöresine ait oyunlar da sergiledi. Gösterinin sonunda Bulgar ve Demreli öğrenciler hep birlikte Rumeli oyunu olan 'damat halayı' çekti. Belediye Başkanı Süleyman Topçu, "Bulgar dostlarımız tam 9 yıldır Demre'ye geliyor. Biz de kendilerini heyet olarak ziyaret ettik. Bu kültür alışverişi, iki ülke insanının kaynaşmasını, birbirini tanımasını, dostluk bilinci oluşması açısından çok önemli" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Etkinlikten foto

===

Lufian Afyon açıldı

KADIN ve erkek spor giyimin önde gelen markalarından Lufian'ın Afyonkarahisar mağazası, Afium Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Açılışa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban katıldı. Şık konsepti ve spor kesimleriyle dikkat çeken Lufian'ın, açılışı halk oyunu gösterileriyle yapıldı. Açılıştan konuşan Lufian'ın işletmecisi Kadir Sevik, önemli bir markayı Afyonkarahisar'a kazandırmanın yanı sıra bölgedeki bir boşluğu doldurmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Gençler için markanın önemine değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, marka olan bir ürünün çok pahalı olmasına rağmen tercih edildiğini söyledi. Benzer 2 üründen marka olanının tercih edildiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, markaların gençler arasında bir statü kazanma aracı olduğunu vurguladı. Mağaza sahibinin Emirdağlı olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Emirdağlıları Afyon'a yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekiler işyerinin açılışını yaptı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Açılıştan foto

===

Kurallara uymayanlar şimdi yandı

ALANYA İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından uygulamalı eğitim verilen 6 ilköğretim öğrencisine, fahri polislik kartı verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullara duyurusu yapılan projeye Dr. Şahin - Birsel Biçer İlkokulu gönüllü olarak katıldı. Projeye dahil olarak eğitimlerini tamamlayan öğrencilere Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, Trafik Tescil Büro Amiri Zekeriya Bağ ve Okul Müdürü Mustafa Tural öğrencilere 'okul geçidi trafik görevlisi kartı' verdi.

Trafik kazalarını önlenmesi için sürücülerin, yayaların ve görevlilerin üzerlerine düşen kurallara uymaları gerektiğini vurgulayan Dur, "Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğu, insanların hataları sonucu meydana geliyor. Trafik kurallarını öğrenmeniz, uygulamanız, uymayı alışkanlık haline getirmeniz ve uymayanları uyarıp cezai müeyyide uygulayarak trafik kazalarını azaltacağız. Geleceğin polisleri olarak gördüğümüz öğrencilerimizin toplumu bilinçlenmesi adına çok büyük örnek teşkil eden gönüllü davranışlarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

CEZA YAZACAKLAR

Okul geçidi görevlisi öğrenciler görevleri sırasında üzerlerine özel kıyafet giyip ellerindeki makbuzlara görevli oldukları okul önü ve çevresinde sürücü hataları ve araç bilgilerini yazıp trafik polisine teslim edecek. Polis ise tutanağa göre tescil plakası veya sürücüye para cezası yazacak. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 134'üncü maddesi ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 178'inci maddesi gereğince 11 yaşını doldurmuş öğrenciler 'Okul Geçidi Görevlisi' olarak fahri trafik polisi olabilir.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: törenden foto

===

Bıçaklı gaspçı yakalandı

ALANYA'da Danimarka uyruklu 20 yaşındaki Chiristian Christiansen'ı bıçakla tehdit ederek parasını gasp ettiği iddia edilen Müslüm C., polis tarafından yakalandı. Danimarka'dan tatil için Alanya'ya gelen Chiristian Christiansen, önceki gece eve gitmek için Atatürk Caddesi'nde aynı evde kaldığı Doğan Y.'yi beklemeye başladı. Bu sırada motosikletle yanına gelen 25 yaşındaki Müslüm C. ve 26 yaşındaki Ahmet A., Christiansen'a kimi beklediğini sordu.

Arkadaşı Doğan Y.'yi beklediğini söylen turiste, 'Arkadaşını tanıyoruz, evini biliyoruz istersen seni bırakalım' diye teklifte bulundu. Daha önceden tanımadığı 2 kişiyle motosiklete binen Christiansen'i çevre yolundaki boş bir araziye götürerek bıçakla tehdit ettiler. Boğazına bıçak dayadıkları Christiansen'ın cebindeki 3 bin Danimarka kronu, 250 lira ve gümüş kolye ile bilekliğini alan şüpheliler daha sonra kaçtı.

Olayın ardından polis merkezine giderek şikayetçi olan Danimarkalı turist, şüphelileri sabıka kayıtlarından teşhis etti. Bunun üzerine soruşturma başlatan polis, Müslüm C.'yi Keykubat Caddesi'nde yakaladı. Gözaltına alınan Müslüm C., sorguya alınırken, Ahmet A. ise polis tarafından aranıyor. Hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan şüphelilerden, Ahmet A.'nın kısa süre önce cezaevinde çıktığı kaydedildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Müslüm C.

===

Pastane ve fırınlara sıkı denetim

KUMLUCA Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ilçe genelinde hizmet veren pastane ve fırınlarda gıda denetimi yapıldı. Denetimlerde, iş yerlerinin ruhsat, genel temizlik, personel portör muayeneleri ve gıda üretim yerleri denetlendi. Zabıta ekipleri denetimler sırasında uygunsuzluk tespit edilen bazı iş yerlerine sözlü olarak uyarıda bulundu.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, ilçede faaliyet gösteren fırın ve pastanelerde öncelikle hijyen ve gıda denetiminin yapıldığını, şu ana kadar denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını söyledi. Denetimlerin amacının halkın sağlığını korumak olduğunu anlatan Çataltepe, bu doğrultuda denetimlerin devam edeceğini, özellikle uyarı ve tutanak tutulan iş yerlerinin eksikliklerini gidermeleri sağlanacağını kaydetti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Denetimlerden

===

Mahkeme tacizciyi affetmedi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde evine girdiği bir kadını taciz ettiği ve tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 32 yaşındaki Murat Kaplan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İddiaya göre Ekmel Mahallesi'nde oturan Murat K, önceki gece yarısı aynı mahallede oturan Alime M.'nin evine girdi. Olay sırasında evde yalnız olan üzerini değiştiren kadını elle taciz eden ve tecavüz girişiminde bulunan Murat K., Alime M.'nin bağırması üzerine kaçtı.

Olayın ardından jandarma karakoluna giden Alime M.'nin şikayeti üzerine Murat K., gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Murat K., cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Murat K., Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Murat K. ve Alime M. fotosu

===

'Gazeteciye kurşun'a bir tutuklama daha

GAZİPAŞA Gündem gazetesinin sahibi Yakup Kocabaş'ın darp edilmesi, silahla yaralanması ve evinin kurşunlanmasına ilişkin davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme, gazeteci Yakup Kocabaş'ın yaralanması olayında azmettirici olduğu iddia edilen tutuksuz sanık emlakçı Sami Cılız'ın tutuklanmasına karar verdi. 23 Temmuz'da 'Organize dolandırıcılık' başlıklı yazı dizisi yayımlayacağını anons eden Yakup Kocabaş, 20 Temmuz'da röportaj yapmak için gittiği bir işyerinden çıktığı sırada Adem Eker tarafından sol topuğundan vuruldu.

Olayın ardından Alanya'da yakalanan Adem Eker, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, olaydan bir gün sonra gece yarısı Yakup Kocabaş'ın evine pompalı tüfekle 4 el ateş edildi. Bu olayın ardından Yakup Kocabaş, olayların emlakçılık yapan Sami Cılız tarafından azmettirildiğini belirterek şikayetçi oldu. Gazeteci Yakup Kocabaş'ın darp, silahla yaralama ve evinin kurşunlanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ilk duruşma, Gazipaşa Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Tutuklu sanık Adem Eker'in hazır bulunduğu duruşmaya, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçundan tutuksuz yargılanan Sami Cılız, 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak' suçundan yargılanan Orhan Oktay katılmadı. Adem Eker 'susma hakkını' kullanarak savunma yapmadı. Yargılama sonunda Adem Eker'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, Sami Cılız'ın ise tutuklanmasına karar verdi. Cılız, görüldüğü yerde güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınacak.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Yakup Kocabaş, Sami Cılız, Adem Eker

===

Hayatın ritmini yakaladılar

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Almanya'nın Hamm Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Ritmini Konuştur: Almanya ve Türkiye'de Yaşam Ritmi Projesi' tamamlandı. Proje kapsamında AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanı ve öğrencilerinden oluşan 15 kişilik heyet, Hamm şehrini ziyaret etti. AKÜ Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki 'Ritim Grubu'ndan 3 öğretim görevlisi ve 12 öğrencinin yer aldığı AKÜ heyeti, Hamm'da çeşitli gösteriler sergiledi.

Proje koordinatörlüğünü Gençlik ve Kültür Merkezi yöneticisi Petra Siedenberg'in ve Türkiye yürütücülüğünü AKÜ Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu'nun yaptığı projede, piyanist Fakı Can Yürük ve öğretin görevlisi Berna Özkut ise solist olarak yer aldı. Projeye Almanya'dan 10 ve Türkiye'den de 12 genç katıldı. Türk ve Alman gençlerinden oluşan toplam 22 kişi, proje boyunca birlikte çalışmalar yaptılar ve bu şekilde kültür alışverişinde bulundu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplu foto

==

Kanlıca'ya bilgi evi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kanlıca Mahallesi'nde 'Bilgi Evi' yapılacak. Kanlıca Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 8'inci ve son Bilgi Evi'ni inşa etmeye başladıklarını söyledi. Başkan Çoban'ın Bilgi Evi'nin Üçgen Park'ın bulunduğu alanda yapımının sürdüğünü kaydetti.

İhale sürecinin ardından Temmuz ayında yapımına başlanan Bilgi Evi inşaatında büyük mesafe alındığı, anlatan Başkan Çoban, 800 metrekare alanı kapsayacak şekilde planlanan Bilgi Evi'nin kaba inşaatı tamamlandığını, 2013 yılında faaliyete geçmesi hedeflediklerini belirtti. Maddi durumu yetersiz öğrencilere eğitim verilecek Bilgi Evi'nde 7 adet derslik, bir adet etüt odası, idare odası, öğretmenler odası ve kantin yer alıyor.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Binadan foto

===

2013'te suya zam yok

AFYONKARAHİSAR Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısında 2013 yılında suya zam yapılmaması yönünde karar alındı. Kasım ayı oturumu Başkan Burhanettin Çoban, başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda 38 maddeyle toplandı. Toplantıda Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2013 yılı bütçesi 148 milyon lira olarak belirlendi. Ekim ayı itibariyle gerçekleşen bütçesinin 100 milyon lira olduğu anlatan Başkan Çoban, yılsonu itibariyle bu rakamın 154 milyon lira olacağını açıkladı.

2013 yılı Gelir ve Su Tarifeleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu'nun okunması sonrası Afyonkarahisar'da 2009'dan bu yana suya zam yapmadıklarını hatırlatan Başkan Çoban, "2009 yılında göreve başladığımız tarihten bu yana 20 metreküpe kadar suya hiç zam yapmadık. 20 metreküpten fazla kullanımların da ise hep enflasyonun altında zam yaptık. 2013 yılında da 2012 fiyatlarını aynen koruyacağız" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Belediye meclisinden foto

===

Gözlemecide yangın: 1 yaralı

ALANYA Kalesi'nde bir iş yerinde tüp patlaması sonucu çıkan yangında, 21 yaşındaki Hakan Naneli yaralandı. Yangın önceki gün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Alanya Kalesi Hisariçi Mahallesi Bedesten Mevkii'nde çıktı. Selman İltürk'e ait gözlemeci dükkanında henüz belirlenemeyen bir nedenle mutfak tüpü patladı.

Patlama sonrası çıkan yangında işyeri çalışanı Hakan Naneli alevlerden etkilenerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerinde giden Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yolların dar olması ve sağlı sollu park eden araçlar nedeniyle olay yerine güçlükle ulaşabildi. İtfaiyenin müdahalesine rağmen işyeri tamamen yandı. Hakan Naneli ise ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement