Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Soldan sağa.Fatih Yasa, H.*Akaydın."Bizim portföyümüzde halkın kendisine rağmen mülkiyetini ortadan kaldıran kentsel dönüşüm yoktur."

07.05.2013 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Soldan sağa: Fatih Yasa, H. Işık Deniş, Arda Bektaş, Hakan Aras

===

*Akaydın: "Bizim portföyümüzde halkın kendisine rağmen mülkiyetini ortadan kaldıran kentsel dönüşüm yoktur. İspatı Santral- Kepez mahallelerindedir."

Akaydın: "Halkın mülkiyetini elinden alan kentsel dönüşüm olmaz"

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez'DEKİ Göçerler Mahallesi Şehit Er Cemal Yalın Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği akşam toplantısında Başkan Mustafa Akaydın, 4 yıllık başkanlık sürecindeki icraatlarını anlattı. Başkan Akaydın, 4 yılda borcu yöneterek yatırımlar yaptıklarını söyledi. 600 milyon lira civarında yatırım yaptıklarını dile getiren Mustafa Akaydın, bu yatırımların 300 milyon lirasını altyapıya yaptıklarını belirtti. Akaydın, ürettikleri 300 projeden 41'inin büyük proje olduğunu kaydetti.

HALKIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA PLANLAR

Kepez ve Santral mahallelerinin tapu sorunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu belirten Akaydın şunları söyledi: "Dayatma yöntemiyle bu sorunu çözmek istemedik. Çalıştık, proje ürettik ve referandum yaptık. Halkın ne isteğini öğrendik. İstekler doğrultusunda plan yaptık ama bu plan Meclis'te kazaya uğradı. Planları siyasete kurban etmek istiyorlar. Amaçları bölgede yaşayan halkın yüzünün gülmesi değil, siyaseten 'Akaydın bu işi başaramadı' demektir. Bu planları meclise iade ettim. Perşembe günü aynı konu tekrar görüşülecek. Salt çoğunluğu sağlarlarsa tapuları vermeyi erteleyebilirler."

RAMAZAN BAYRAMI'NDA TAPU

Projeyi başarabildikleri takdirde Antalya'nın en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceklerini vurgulayan Akaydın, "Tekrar bir kazaya uğramazsa Ramazan Bayramı'na tapu dağıtmaya başlarız. Bu Antalya'nın namusu, bunun dönüşü yok. Siyaseten engellenen Kırcami var. Tepeden engellendiği için bir şey yapamıyoruz" dedi. Akaydın, Göçerler bölgesinde halkın ada bazında büyük parselleri olduğunu hatırlatarak, "Parsellerinizi planlara işlemimizi istiyorsunuz. Plan aşamasına geçmemiz için 2-B sorununu çözmeniz gerekiyor" dedi.

Tapuların dağıtılması halinde hak sahiplerinin talepleri doğrultusunda emsal artırabileceklerine işaret eden Akaydın şöyle devam etti: "Emsalde 0.80'nin üstüne çıkılamaz, ancak 0.60'lar 0.80'e çıkarılabilir. Ama bunları çalışmamız gerekiyor. Ucuz vaatlerde bulunmam. Bölgede su havzaları bulunmaktadır. Defterdarlığın bize destek vermesi gerekiyor. Defterdarlığın üstündeki 2-B alanlarını Büyükşehir'e bırakması gerekiyor. İstedik, inşallah burada siyaset yapmazlar. Çünkü imar kaydırmaları yapmamız lazım. Su havzaların üzerinde yer alan imarlı yerleri su havzaları dışına çekmemiz lazım."

HALKA RAĞMEN KENTSEL DÖNÜŞÜM YOK

TOKİ'nin Kepez'deki 19 mahalleyi önce proje alanı ilan edip, sonra iptal ettiğine dikkati çeken Başkan Mustafa Akaydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Proje alanı ilan edilseydi TOKİ burada blok blok bina yapacaktı. Ancak yapılacak bu evler bölge insanın ödeyebileceği fiyatlarda olmayacaktı. Bu çapanoğlunu keşfettik. Sonra bu kararın iptali kararını aldılar. Seçim geliyor diye durdular. Seçimden sonra iktidar bu işe el atar. Bizim portföyümüzde halkın kendisine rağmen mülkiyetini ortadan kaldıran kentsel dönüşüm yoktur. İspatı Santral- Kepez mahallelerindedir."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Hemşireler haftalarını kutlayacak

HEMŞİRELİK Haftası kutlama programı hazırlıkları sürüyor. 12-18 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak Hemşirelik Haftası programını hazırlayan komisyon, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özen Kulakaç ve İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Adem Özer başkanlığında toplandı. Çeşitli etkinliklerle kutlanacak 'Hemşirelik Haftası'nda bu yıl 'Bakım' temasının işleneceğini açıkladı.

14 Mayıs 2013 Salı günü saat 10.00'da Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak Hemşirelik Haftası kapsamında ilk olarak Kocaeli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süreyya Karaöz, "Bakım Felsefesi ve Hemşirelik Uygulamasına Yansıması& konulu konferans verecek. Ardından, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi konferans salonunda, Uluslararası Hemşireler Birliği'nin (ICN) "Açığı Kapatmak: Binyıl Kalkınma Hedefleri" konulu sunum yapılacak.

Etkinlikler, aynı gün öğleden sonra, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Buldukoğlu'nun "Meslektaşlık: Yıldıza Kement Atmak" konulu konferansla devam edecek. 15 Mayıs tarihinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda Dr. Saliha Hallaç, "Antalya İli Merkez Hastanelerinde Yürütülen Hemşirelik Bakım Profili" araştırma sonuçlarını açıklayacak. Program Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özen Kulakaç başkanlığında yürütülecek

"Özdeğerlendirme Buluşması: Antalya İli Hastanelerinde Hemşirelik Bakım Felsefesi" konulu panelle sona erecek. Panel kapsamında Üniversite, Kamu ve Özel hastane temsilcileri kurumsal bakım felsefelerini, hasta bakımının önündeki engeller ve çözüm önerilerini masaya yatıracak.

17 Mayıs tarihinde ise Türk Hemşireler Derneği (THD) Antalya Şubesi Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi konferans salonunda bir dizi etkinlik düzenleyecek. 'Mobbing' başta olmak üzere THD Antalya Şubesi kuruluş süreci, hemşirelik uygulamalarında karşılaşılan sorunlar ve hakların ele alınacağı konferanslar gerçekleştirilecek. Etkinlik programı kapsamında ayrıca Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Buldukoğlu'nun moderatörlüğünde "Hemşirelerin Çalışma İlişkilerinden Kaynaklanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu interaktif oturum gerçekleştirilecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kutlama programını hazırlayan komisyon üyeleri

===

Öğrencilere temiz enerji anlatıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi İşletme Şube Müdürlüğü ile Temiz Enerji Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla Bedriye Bileydi Ortaokulu öğrencilerine geri dönüşüm ve temiz enerji konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen eğitimde öğrencilere atıkların geri kazanılmasıyla sağlanacak faydaların yanı sıra, 'Geri dönüşümün önemi ve neden geri dönüşüm' konularında bilgi verildi.

GÜNEŞEV'İ GEZDİLER

Öğrencilere, enerji ihtiyacının yüzde 74'ünü dışa bağımlı olarak karşılayan Türkiye'de, 'Enerji kazanımında güneş enerjisinin yeri ve önemi nedir? Evlerde kullanılan enerji Güneş'ten nasıl sağlanabilir' konuları anlatıldı. Eğitim sonrası öğrenciler, Güneş Ev'i gezerek güneş enerjisinin çalışma sistemi ve topraksız tarımın yapıldığı sera hakkında bilgi aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenciler Güneşev'de

===

*GÜNLÜ

6 gün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da 6 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Çarşamba, perşembe, cumartesi, pazartesi ve salı 08.00-16.00, cuma 08.00-12.30 ile 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Varlık Mahallesi 189, 198, 201, 202, 204 sokaklar, Kazım Karabekir ve Yıldız caddeleri, Defterdarlık Bulvarı, Altındağ Mahallesi 147, 150, 151, 152, 153, 156, 159, 161, 162, 164, 167 sokaklar, 100. Yıl Bulvarı, Yıldız Mahallesi 223, 235, 248 sokaklar, Hamidiye, Piri Reis, Çakırlar caddeleri, Kızılsaray Mahallesi 70, 71, 72, 73, 74, 75, 78, 79, 80, 87 sokaklar, Dolaplıdere Caddesi, Soğuksu Mahallesi 306 sokak ve civarı elektriksiz kalacak.

Cumartesi günü 08.00-14.00 saatlerinde uygulanacak bir başka kesintiden Muratpaşa İlçesi Vatan Bulvarı'nın bir kısmı, Cumhuriyet Mahallesi Tarım İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Lojmanları'nın bir kısmı ve civarı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Büyükşehir Belediyesi: Deniz yüzeyindeki kirlilik değil, polen kümesi

Konyaaltı Sahili kirli değil

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri Konyaaltı Sahili deniz yüzeyinde görünen sarı tabakanın kirlilik değil, mevsimsel geçişlerde yaşanan doğa olaylarından kaynaklanan polen kümesi olduğuna dikkati çekti. Yetkililer vatandaşların güvenle denize girebileceğini vurguladı. Antalya'da son günlerde basına yansıyan 'Konyaaltı sahili kirlendi' haberleri üzerine Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri konuya açıklık getirdi. Yetkililer, deniz yüzeyinde görünen sarı tabakanın kirlilik olmadığını belirtti.

Bu durumun mevsimsel bir olay olduğuna işaret eden yetkililer, şu bilgileri verdi: "Bitki ve ağaçların doğal ürünü olan polenler mevsimsel geçişlerde rüzgarın da etkisiyle denize ulaşarak yüzeysel akıntıyla kıyıya vuruyor. Polenler deniz yüzeyinde sarı bir tabaka oluşturuyor. Bu görüntü de kirlilik gibi görünüyor. Ancak bu görüntü kirlilik değil. Herhangi bir gemi ve deniz aracından kaynaklanan durum söz konusu değil. Polenlerin oluşturduğu deniz yüzeyinde görünen doğa olayıdır. Vatandaşlarımız rahat olsun, denizimiz tertemiz. Halkımız güvenle denize girebilir."

ÇİÇEK TOZLARI SU YÜZEYİNDE YÜZER

Polen ya da halk arasındaki ismiyle çiçek tozlarının bitkilerin üremeleri için doğanın gereği olarak diğer bitkilere taşınması gerektiğine değinilen açıklamada, bu taşınımın doğada rüzgarla gerçekleştiği anlatıldı. Polenlerin çaplarının ortalama 100 mikron boyutunda olup yapıları balmumu formunda olduğundan su yüzeyinde yüzdüğü ve suya karışmadığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: "Orta boy meyve ağacı ortalama 600 milyon ve bir çam kozalağının yılda 5 milyondan fazla tek bir ağacın ise 10 milyardan fazla polen üretebildiğini göz önüne alırsak kıyılarımızda deniz yüzeyinde olumsuz bir görüntü yaratan polenlerin tabiatın doğal bir sonucu olduğu görülmektedir."

ŞİKAYETLERE ANINDA MÜDAHALE

Açıklamanın son bölümünde, Antalya Büyükşehir Belediyesi deniz mücavir alanında kanun ve yönetmeliklerin Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde deniz kirliliğiyle ilgili şikayetlerin anında değerlendirildiğinin altı çizilerek, "Antalya Körfezi'nin karadan ve denizden kirlenmeye karşı korunması konusunda Büyükşehir Belediyesi gerekli çalışmaları yürütüyor" denildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Konyaaltı sahili.

===

Antalya Felsefe Günleri Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen 3. Antalya Felsefe Günleri 24-25 Mayıs 2013 tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. 'Hakikat ve Demokrasi Geriliminde Kent' ana teması ekseninde gerçekleşecek 3. Antalya Felsefe Günleri çerçevesinde ülkenin önde gelen akademisyen ve yazarları Antalyalılarla buluşacak. 3. Antalya Felsefe Günleri'nin açılışı 24 Mayıs Cuma günü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından yapılacak. Felsefe Günleri iki gün sürecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Önceki etkinlikten

--- KUTU 1 ---

KİMLER KATILIYOR?

FELSEFE Günleri'ne Prof. Dr. Ahmet İnam, Prof. Dr. Ali Akay, Prof. Dr. Cengiz Güleç, Doç. Dr. Bülent Gözkan, Doç Dr. Cihan Camcı, Doç. Dr. Çetin Balanuye, Doç. Dr. Elif Çırakman, Yrd. Doç. Dr. Erdem Çiftçi, Dr. Güçlü Ateşoğlu, Prof. Dr. Hakan Poyraz, Prof. Dr. Haluk Sunat, Prof. Dr. Haluk Şahin, Prof. Dr. Kubilay Aysevener, Yrd. Doç. Kurtul Gülenç, Prof. Dr. Melih Başaran, Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Doç. Dr. Levent Aysever, Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç, Prof. Dr. Sabri Büyükdüvenci, Prof. Dr. Sevgi İyi, Doç. Dr. Yusuf Örnek, Şükrü Argın, Prof. Dr. Yasin Ceylan katılacak.

--- KUTU 2 ---

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

FELSEFE Günleri'nde gerçekleştirilecek oturum başlıkları şunlar: Hakikat: Olanaklı mı, gerekli mi?, Hakikat: Keşif mi, icat mı?, Demokrasinin bir hakikat iddiası var mı?, Kalabalığın haklılığı/haklının kalabalıklaşması, Çatışmacı demokrasinin istikrarı, Hakikatin peşinde kent mi, kentin hakikati mi? Hakikat ile çoğunluk görüşü arasında nasıl bir ilişki vardır? Menfaatlerimizden öte bir hakikat tutkusu boş bir çaba mıdır? Birbirleriyle çatışan menfaatlerin çokluğunda demokratik bir hakikatten söz edilebilir mi? Aranılan demokratik bir hakikat mi, yoksa hakikatin demokrasisi mi? Kentler, nesnel bir hakikatin izini sürerek mi gelişecek, yoksa demokratik bir çoğulculuğun hakikat kaygısı gütmeyen eğilimlerini mi kuşanacak?"

===

'Çöpten Sanat' ödülleri açıklandı

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na bağlı 'Resim ve El Sanatları Topluluğu'nca projelendirilen ve bu yıl ikincisi gerçekleşen 'Cesur Hayaller' konulu '2. Çöpten Sanat Öğrenci Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Heyecanlı bekleyişin ardından, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Mariyam Yezeyeva'nın eseri birinci, Pelin Çimen'in eseri ikinci, Nilgün Yıldır'ın eseri de üçüncü ilan edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Arda Sabetrasekh, Gaye Gökhan, Ankara Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Acıpayam'ın eserleri de mansiyon ödülü kazandı.

Tasarım ve Boyama Uzman Öğreticisi Rahime Halide Soysal'ın fikriyle ortaya çıkan yarışmaya, AÜ yanında 8 farklı üniversiteden de öğrenciler katılmıştı. Katılımcı 27 öğrenci, çöpten topladıkları atık maddeleri sanata dönüştürüp, çeşitli dekoratif süs eşyaları ve duvar panoları üretti. Yaratıcı fikirlerin ürettiği sanat eserleri, AÜ Olbia Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilendi. Çöpten eserleri ilk üç dereceye giren başarılı öğrencilere ödül olarak 500 TL para, tablet bilgisayar, şövale, tuval ve boya malzemeleri hediye edildi.

'2'nci Çöpten Sanat Öğrenci Yarışması'nda eserleri derecelendirmekte zorlanan jüri üyeleri, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, SKS Daire Başkanı Aydın Özdemir, Kültür Şube Müdürü Mehmet Gülengöz, Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı Asuman Soylu, Emer Mülayim, Işık Aslıhan, Kezban Koçak, Rahime Halide Soysal, Hacer Yıldır, Mine Tanır, Ayşe Kabak, Kubilay Demirhindi'den oluştu.

Akademik Başkan Asuman Soylu, "Amacımız, gençlerimizde çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak, çöpe atılan birçok maddenin değerlendirilip, sanata kazandırılmasının yolunu açmak, bu konuda toplumumuza önemli mesajlar vermekti" dedi. Soylu, seneye daha fazla üniversiteden öğrencinin katılımının beklendiğini de kaydetti. Soylu, yarışmanın farklı etkinliklerle çeşitlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yarışmaya katılan öğrencilerin toplu, eserleri dereceye giren öğrencilerin eserleri önünde ve jüri üyeleri ile birlikte ve tek görüntüsü.

===

Kolejliler, İstanbul'daki üniversiteleri tanıdı

ANTALYA Koleji 11. sınıflardan bir grup öğrenci, Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşe Yazıcı, Rehberlik Bölüm Başkanı Derya Çakar, Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Selçuk Sönmez ve Matematik Öğretmeni Ersan Uysal rehberliğinde, İstanbul'daki üniversiteleri gezdi. 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen gezi programının ilk etabında öğrenciler, Koç Üniversitesi (Sarıyer Kampusu), İstanbul Teknik Üniversitesi (Ayacağa Kampusu), İstanbul Bilgi Üniversitesi (Santral Kampusu), Boğaziçi Üniversitesi (Güney Kampusu), Bahçeşehir Üniversitesi (Beşiktaş Kampusu) ve Kadir Has Üniversitesini gezdi.

Üniversiteleri farklı açıdan tanıma fırsatı sunulan gezide pek çok üniversitenin değişik bölümleri hakkında bilgiler alan öğrenciler, fakülte ve kampusları gezerek seçimlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendi. Haziran ayında girecekleri LYS'den önce tercih edecekleri bölümleri ve üniversiteleri yerinde görerek fikir edinen Kolejliler, ziyaret esnasında merak ettikleri soruları üniversite yetkililerine yöneltti. Liseler Müdürü Mehmet Esen, her yıl önemli üniversitelere geziler düzenlediklerini, bu ziyaretler sayesinde öğrencilerin tercih edecekleri üniversiteler hakkında önceden bilgi sahibi olduklarını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geziden

===

Tütüncü Engelliler Şöleni'nde

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün (ADDK), bu yıl dördüncüsünü düzenlediği 'Engelliler Şöleni' etkinliğine katılarak engellileri yalnız bırakmadı. ADDK'nın Düzlerçamı Piknik Alanı'nda düzenlediği 'Engelli Dostlarımızı Doğa ile Buluşturuyoruz' etkinliği, güzel görüntülere sahne oldu. Çok sayıda engelli derneklerinin üyelerinin yer aldığı 'Engelliler Şöleni' etkinliğine, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Ak Parti Kepez ilçe Başkanı Bahattin Bayraktar da katıldı.

Şölen alanında katılımcıların eğlencelerine ortak olan ve onlarla birlikte halay çeken Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak düzenledikleri "Engeliniz Engelimizdir" projesiyle, engelli öğrencileri sosyal etkinliklerle buluşturduklarını belirterek, Kepez'de tüm engelleri hızla aştıklarını söyledi. ADDK'nın düzenlediği etkinlikle kaynaşma ortamı bulan engelli gençlerin her zaman yanlarında olduklarını dile getiren Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak bu tür sosyal etkinlikleri desteklediklerini kaydetti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Şölenden

===

Danimarka Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Madsen, Antalya ile Danimarka arasındaki ilişkileri artırmak istediklerini söyledi.

Danimarka Büyükelçisi'nden Vali Altıparmak'a ziyaret

DANİMARKA'nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen, Danimarka Antalya Fahri Konsolosu Ozan Ünal ile birlikte Vali Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Vali Altıparmak Büyükelçi ile Türkiye'ye gelen Danimarkalı turistlerin herhangi bir sorunu olup olmadığını konuştuklarını belirterek, "Hakikaten bir sorun yaşamıyoruz, hakikaten çok uyumlu bir turist grubu. Ama bu görüşmeyi dostlukların gelişmesi anlamında önemli buluyorum. Danimarka ile ekonomik anlamda da ciddi bir ihracat ithalat ilişkimiz var. Umarım bu ziyaretler bu ilişkileri biraz daha perçinler, bunlar gelişir ve daha iyi yolda devam eder" dedi.

İKİLİ İLİŞKİLERİ ARTIRMAK ÖNEMLİ

Büyükelçi Madsen ise Antalya'ya daha önce birkaç kez geldiğini belirtirken, Vali Altıparmak'ı ilk kez ziyaret ettiğini aktardı. Antalya ile Danimarka arasındaki ilişkileri artırmanın kendileri açısından önem taşıdığını anlatan Büyükelçi Madsen, "Bunu yapmak için çalışacağım. Her yıl 200 bin Danimarkalı turist Antalya bölgesine geliyor. Şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı. Bundan dolayı da mutluyum" diye konuştu. Ziyaretin anısına Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Ruben Madsen'e Vali Ahmet Altıparmak üzerinde Antalya Valiliği'nin resminin yer aldığı işlemeli tabak hediye etti.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement