Bakan Kurum Çorum’da: Şehircilik sloganla değil, planla yapılır - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bakan Kurum Çorum’da: Şehircilik sloganla değil, planla yapılır

10.04.2026 17:47

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çorum ziyaretinde hem sosyal konut projesi kapsamında kura çekimine katıldı hem de deprem sonrası yürütülen çalışmalar ve kentsel dönüşüm politikalarına ilişkin önemli mesajlar verdi. 2 bin 867 konutun hak sahiplerinin belirlendiği programda konuşan Kurum, şehirlerin sloganlarla değil planlı ve kararlı adımlarla inşa edileceğini vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi program kapsamında ziyaret ettiği Çorum'da 2 bin 867 sosyal konut için düzenlenen kura çekimine katıldı. Kurum, şehircilik ve kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İLK DURAK VALİLİK 

Çorum programına Valilik ziyaretiyle başlayan Bakan Kurum, burada Valilik anı defterini imzaladı. Ardından “Ev Sahibi Türkiye” projesi kapsamında gerçekleştirilen kura çekimine katılan Kurum, kentte yapılacak 2 bin 867 sosyal konutun hak sahiplerinin belirlendiği sürece eşlik etti.

“ASRIN FELAKETİ RİSKİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ”

Deprem bölgesinin en büyük mücadele alanı olduğunu vurgulayan Kurum, 11 ilde yaşanan yıkımın büyüklüğüne dikkat çekerek, “50 binden fazla canımızı toprağa verdik. Milletçe tarif edilemez bir acı yaşadık. Ancak bu acı bize güç oldu” dedi.

Deprem sonrası süreçte sahadan ayrılmadıklarını belirten Kurum, ekiplerle birlikte bölgedeki şehirleri ve mahalleleri sürekli ziyaret ettiklerini ifade etti.

“2 MİLYONDAN FAZLA VATANDAŞ EVİNE KAVUŞTU”

Yıkılan şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü dile getiren Kurum, 11 ilde eş zamanlı olarak büyük bir inşa süreci başlatıldığını söyledi.

“Saatte 23, günde 550 konut ürettik” diyen Kurum, yaklaşık 500 bin konutun tamamlandığını ve 3 bin 541 şantiyede yürütülen çalışmalarla 2 milyondan fazla vatandaşın evlerine kavuştuğunu açıkladı.

Bakan Kurum Çorum’da: Şehircilik sloganla değil, planla yapılır

“BİZİM ÖLÇÜMÜZ SÖZ DEĞİL, İŞTİR”

Şehircilik anlayışlarının günlük siyasi tartışmaların ötesinde olduğunu belirten Kurum, “Bizim için şehir; huzurun güvencesi, istikrarın altyapısıdır. Ölçümüz söz değil; ortaya koyduğumuz iştir, tamamlanan projedir” ifadelerini kullandı.

Teslim edilen konutların sadece birer yapı değil, aynı zamanda ülkenin üretimi ve istihdamının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

“ANAHTARLARI GÖZYAŞI DÖKEN ANNELERİMİZE VERDİK"

Eleştirilere sahada cevap verdiklerini belirten Kurum, gece gündüz süren çalışmalarla deprem bölgesinde büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Anahtar teslim törenlerinde mutluluktan gözyaşı döken annelerimizle cevap verdik” diyen Kurum, yapılan çalışmaların sahadaki somut karşılıklarla ortaya konduğunu ifade etti.

Bakan Kurum Çorum’da: Şehircilik sloganla değil, planla yapılır

“ŞEHİRCİLİK HAMASETLE YAPILMAZ”

Konuşmasının sonunda kentsel dönüşüm ve şehircilik vurgusu yapan Kurum, “Şehircilik hamasetle yapılmaz. Kentsel dönüşüm sosyal medya paylaşımıyla gerçekleşmez. Eğer dirençli şehirler kurmak istiyorsanız bunu sloganla değil; planla, projeyle ve kararlı bir iradeyle yapabilirsiniz” dedi.

Programın sonunda Çorum’da hayata geçirilecek 2 bin 867 sosyal konutun hak sahipleri kura çekimiyle belirlendi.

Bakan Kurum Çorum’da: Şehircilik sloganla değil, planla yapılır
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bakan Kurum Çorum’da: Şehircilik sloganla değil, planla yapılır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement