Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Kampusu yatırımları devam ediyor. Basın mensuplarına tamamlanan ve inşası süren hizmet binalarını gezdiren Rektör Mahmut Özer; "Zonguldaklıların üniversitemize bağlılıkları her geçen gün daha da artıyor" diye konuştu.
BEÜ Tıp Fakültesi Sağlık Kampusu kapsamında Anatomi ve Multidisiplin Laboratuarının açılışı yapıldı. Aynı zamanda inşası süren Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Açılış programına BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in yanı sıra, rektör yardımcıları, BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Aydın, Dekan Yardımcısı Nejat Demircan, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Varım Numanoğlu ve Başhekim Yardımcıları, Hastaneler Başmüdürü Osman Demir ve müdür yardımcıları, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Emine Fidan ve idari amirler katıldı.
İlk olarak Tıp Fakültesi bahçesini gezen Rektör Mahmut Özer, bağışçılara teşekkür etti. Zonguldaklıların kendi ölçeklerinde yardımlar yaptığını aktaran Özer, şöyle dedi:
"Daha önceden bu hastanenin ön tarafı ile ilgili bir gezi yapmıştık. Oturma guruplarının olduğu yerler haricinde hepsi üniversitemiz kaynaklarınca yapıldı. Oturma guruplarının olduğu yerler Tuncay Karakuş tarafından yapıldı. Ben kendilerine Üniversitemize yapmış olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Şunu ifade etmek çok sevindirici; Zonguldak ta artık insanlar hem merkezde yahut Ankara ve İstanbul da bulunan Zonguldaklılar kendi ölçeklerinde küçükte olsa yardımlar yapmaya başladı. Zonguldaklıların üniversitemize bağlılıkları her geçen gün daha da artıyor ve hayırseverlerimizi üniversitemize yaptıkları katkılar daha büyük ölçekte olmaya başladı. Hastanemizin ön tarafında yapılacak bütün düzenlemeler tamamlanmış oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde buraya bir çocuk parkı da yapacağız insanlar çocuklarıyla geldiklerinde rahat bir vakit geçirmeleri için gerekli olan ortam oluşturulacak. Burada projede ki otopark sayısından daha fazla otoparkı kampus içerisinde oluşturduk ve halen daha oluşturmaya devam ediyoruz. Ama şunu kabul etmemiz gerekiyor her tarafı otopark yapsanız da binaları tamamen ortadan kaldırsanız da otopark ihtiyacını tamamen ortadan kaldıramazsınız, Bizim bazı yaşam tarzlarını değiştirmemiz lazım, toplu ulaşım araçlarını kullanma reflekslerimizi geliştirmemiz lazım, bizim ancak o zaman otopark ihtiyacımız olmaz. Katlı otopark projesi yok çünkü burada inşaat maliyeleri çok yüksek. Biz her binanın altına otopark yapmak istedik ancak zemine daha derin girmede maliyet açısından sıkıntı yaşanacağı için bunu Kalkınma Bakanlığı'na kabul ettirmemiz mümkün değil."
"10 YILDA İLK DEFA KAMULAŞTIRMA"
BEÜ'nün son 10 yıl içerisinde ilk defa kamulaştırma yaptığını dile getiren Rektör Özer, kamulaştırılan arazi içerisinde eğitim bloklarını da aktif hale getirmeyi planladıklarını vurguladı. Sağlık kampusu camisinin yapımını iş adamı Yusuf Günay'ın üstlendiğini aktaran Özer, şunları dile getirdi:
Üniversitemiz son 10 yıl içerisinde ilk defa bir kamulaştırma yaptı. Yaklaşık 3 trilyonluk bir kamulaştırma yaptık bu arazinin içerisinde. Bu araziyi üniversitemize kazandırmış olduk, inşallah önümüzdeki yıllarda o arazinin içerisinde eğitim bloklarını da aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Hemen o arazinin olduğu alt taraflarda sağlık kampusu camisini yapacağız, Biliyorsunuz o Camiyi de başka bir hayırseverimiz Yusuf Günay yapıyor. Benim temennim çok hızlı bir şekilde 2013 yılı bitmeden camiyi hizmete açacağız. Sağlık kampusun de insan sirkülasyonu çok fazla. Sadece Zonguldak'tan değil, Bartın'dan, Düzce'den, Karabük'ten ve Bolu'dan çok sayıda insan buraya tedavi amaçlı gelmektedir. Bizim hastanemizin değişik üniteleri devreye girdikçe bu sayı her geçen gün daha çok artacak. Onun için biz gelen vatandaşlarımıza her türlü desteği vermek zorundayız. Hastanemizin arka tarafına 300 bayan 300 erkek olmak üzere 600 kişilik bir öğrenci yurdu yapılacak. Bayramdan sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü de buraya gelecek o zaman kampuslarımızı de gezme imkanı olacak. 2014 yılı ile ilgili Zonguldak'a 1000 kişilik bir öğrenci yurdu yapımıyla ilgili çalışmamız devam ediyor. Tabi orada arazi ile ilgili sıkıntımız var yaklaşık 30 dönümlük bir arazi talepleri var onda tek parça haline değil de parça parça kampusun değişik noktalarında 1000 kişilik öğrenci yurdu yapımıyla ilgili arazi tahsisini gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla kampuslarımız de eğitim birimleri değil bunların yanında konaklama, sportif faaliyetlerle ilgili sosyal tesislerle ilgilide her türlü tamamlayıcı üniteyi de hizmete almak durumundayız. Sağlık kampusun de 1500'ün üzerinde öğrencimiz var. Açıklanan son LYS ye göre sağlık programlarımızda ki doluluk oranı yüzde 100'dür. Bu nedenle sağlık ile ilgili yatırımlarımızı arttırmamız lazım çünkü bu alana yoğun bir ilgi var."
KANSER TANI, TEDAVİ MERKEZİ
İnşası süren Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi'nin yaklaşık 55 nitelikli yatak kapasiteli olduğunu vurgulayan Rektör Mahmut Özer, "4402 metre kare kapalı alanı olan bir binamız olacak. Müteahhit ile görüşmemiz neticesinde inşallah eylül-ekim gibi bu binayı hizmete alacağız. Onun için ek ödenekleri de Kalkınma Bakanlığı'ndan bu güne kadar hep alabildik o noktada bir sıkıntımız yok. Burasını hastanemize kazandırdığımız zaman gerçekten üniversitemiz bölgedeki tek referans Kanser Tedavi Merkezi olacak, zaten şu anda da öyleyiz, kanser tedavisi ile ilgili şu an konveksiyonel olarak kullanılan tüm cihazlarımız mevcut ve dört dörtlük hiçbir eksiği olana tam donanımlı Kanser Tedavi Merkezini de Üniversitemize kazandırmış olacağız. Üniversitemizin adının duyurulacağı iki önemli alan olacak birincisi kanser alanı ikincisi de diyabet ve obezite alanı kanser alanı ile ilgili fiziki mekan oluşumu devam ediyor. Diyabet ve obezite alanında biliyorsunuz çarşıda kapalı yüzme havuzunu yapacağımız yerin hemen yanında olacak onunda tüm projeleri bitti ihale sürecine girdi, inşallah onu da 2014 yılı içerisinde hizmete almanın mutluluğunu taşıyacağız. Biz bu alana tüm yatırımlarımızı aktaracağız, bu şu demek değil; Üniversite uygulama ve araştırma hastanemiz tüm alanlarda zaten uygulama ve araştırma hizmeti veriyor, onları her geçen gün güçlendiriyoruz, teknolojilerini yeniliyoruz, öğretim elemanları kadrosunu yeniliyoruz. Kendimize pilot olarak seçmiş olduğumuz, ulusal ölçekte ön plana çıkmak istediğimiz iki alan; birincisi kanser, ikincisi diyabet ve obezite alanıdır" diye konuştu.
BİLİM VE TEKNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Akyüz ise "Burada genel anlamda tüm araştırmalarda enerji alanında çevre alanında sağlık alanında gıda endüstrisinde her türlü analiz ve test hizmetleri hatta proje yürütülebilme hizmetleri verilebilmektedir. Bu donanıma şu anda tamamen sahibiz. Hatta meteoroloji ve maden ilgili de gelecek olan teknolojiyle diğer hizmetleri de vereceğiz" diye konuştu.
Merkezi gezen Prof. Dr. Mahmut Özer, merkezde kullanılan cihazların büyük ölçekli olduğuna dikkat çekti. Merkez hakkında bilgiler veren Özer, "Burada ki kullanılan cihazlar çok büyük ölçekli milyon TL'lik cihazlar, bunların tüm Türkiye de yapılmasının iki tane nedeni var, birincisi üniversiteler içerisinde ki büyük ölçekli projelerin her birisi için ayrı cihaz almak yerine tek bir merkezde birleştirip tüm üniversitelerin hizmetine açmak, ikincisi buradaki cihazları kullanarak üniversitede ki öğretim elemanlarımızın çok daha büyük üretim ölçekli projeler içerisinde yer almasını sağlamaktır. Özellikle Avrupa Birliği programları çerçevesinde yer almaları için çok önemli bir referans oluşturuyor. Üçüncüsü de bulunmuş olduğu bölgede bulunan, kömür, enerji, sağlık gibi sektörlere analizler sunabilmek. Biz daha bu binanın açılışını yapmadık ama daha şimdiden çok büyük ulusal ölçekli projelerde yer almaya başladı. Bir tanesi Sağlık Bakanlığı'nın "21 tane ağır metalin maruziyeti" ile ilgili Halk Sağlığı Kurumu'nun Türkiye çapında gerçekleştirmiş olduğu projelerin bir ayağı da burada gerçekleşiyor. Toplam 2 milyon TL'lik bir hizmeti Üniversitemiz Sağlık Bakanlığı'na sağlamaktadır. Her geçen gün merkezimiz bölgesinde Üniversite içerisinde ki akademik araştırmaları desteklerken bölgeye ve ülkeye hizmet sunmaya devam ediyor" dedi.
BEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Uğur Emre ise "Obezitenin tedavisinde cerrahi de bir yanı var. Otodisiplinal bir yaklaşımla cerrahi ile tedavi edilecek hasta gurubu bugün kapalı ameliyat yöntemiyle mide küçültme ameliyatları yapılıp ciddi anlamda kilo verip sağlıklarına kavuşabiliyor. Hatta obezitenin getirdiği birçok sorundan da kurtulabiliyor. Bu yönde ki cerrahi tedaviler fakültemizde de başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor hatta burada dışarıdan gelen birçok ekibe de kurslar düzenleniyor. Yaklaşık 6-7 aydır bu işlemleri yapıyoruz ve bugüne kadar 100'e yakın hasta sayımız oldu ve Türkiye'nin her yerinden hastalar bize geliyor. Bir sıramız var ve bu sıra dahilinde hastalarımızı çağırıyoruz ve bizim yıl sonuna kadar öngördüğümüz potansiyele göre hazırladığımız malzeme eylül ekim aylarında bitecek gibi görünüyor yani hızlı bir hasta sirkülasyonu olacaktır burada" diye konuştu.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YENİ HİZMET BİNASI
Diş Hekimliği Fakültesi yeni hizmet binasının kısa sürede tamamlanacağına dikkat çeken Rektör Mahmut Özer, şunları kaydetti:
"Üniversitemiz tarihinde zamanından önce ve tam olarak bitirilecek tek binadır. Üniversitemizde maalesef zeminlerden kaynaklı problemden dolayı hiçbir bina zamanında bitse bile tam olarak faaliyete geçmiyordu mutlaka bir şeyler eksik oluyordu çünkü zeminle ilgili masraflar oluyordu. Bu bina hem zamanından 6 ay önce bitecek hem de tam olarak bitecek. İnşallah Diş Hekimliği Fakültesi akademik, idari personeli ve öğrencileriyle birlikte artık burada hizmet vermeye başlayacaktır. Yaklaşık 9000 metre karelik bir alana sahip olan ve bitirme maliyeti 18 trilyon olan bir binadır. Burada hocaların ofisleri var alt katta öğrencilerimiz için derslikler var ve her katta ana bilim dalları için tedavi merkezler var. Diş Hekimliği Fakültesi'nin kapsama alanına girip de bizim yapmadığımız hiçbir tedavi alanı yok ve gerçekten bölgemiz için çok büyük bir kazanımdır. Burada eğer insan kaynakları açısından herhangi bir sıkıntı olmadığı sürece aynı anda 104 hasta hizmet alabilecektir. Bu bölgede tekiz
Diş Hekimliği Fakültesi'nin de bulunduğu 2 yolu ve otopark alanını Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş üstlendi. Kendisiyle telefonda görüştük buradan da yapacağı katkılar için kamuoyu önünde kendisine teşekkür ediyoruz."
BEÜ Tıp Fakültesi Anatomi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Barut ise "Anatomi Ana Bilim Dalı Tıp Fakültesi'nde öğrencilere insan vücudunu öğreten burada modeller ve kadavra diye tabir ettiğimiz insan bedenleri üzerinde insan vücudunu öğretiyoruz. Öğrencilere bu sene çok ciddi bir yatırım ile laboratuarımızın model kısmını nereeyse iki katına çıkarttık ve öğrencilerimiz uzunca bir süre iyi bir eğitim alacaklardır" diye konuştu.
Diş Hekimliği Fakültesi'nden boşalacak olan binada Teknoloji Araştırma Merkezi kuracaklarını kaydeden Rektör Özer, TEKMER ile ilgili de şunları kaydetti:
"Diş Hekimliği Fakültesi 2 ay sonra yeni binasına geçince Diş Hekimliği Fakültesi'nden boşalacak binada Teknoloji Araştırma Merkezi (TEKMER) kuracağız. Son yıllarda Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı girişimcilik endeksiyle ilgili kullanmış odluğu değişik referanslar var. Bu çerçevede bizim üniversitemizin de orada yer alması için TEKNOKENT veya TEKMER kurması gerekiyor. Bizim tüm altyapılarımız yavaş yavaş tamamlandı. Onun içinde burada TEKMER'i kuracağız, rektör yardımcımız Orhan bey tüm dosyaları hazırladı. Önümüzde ki haftalar içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuruda bulunacağız." - ZONGULDAK
Son Dakika › Yerel › Beü Sağlıkta Atağa Geçti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?