ÖNDER ALTINAL - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 15 pilot ilde yürütülen "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi" kapsamında oluşturulacak izleme ekipleri, eğitime devam problemi olan öğrencileri tespit ederek okullu olmalarını sağlayacak.
MEB koordinesinde yürütülen ve Avrupa Birliğince (AB) desteklenen proje çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Bingöl, Ağrı, Kars, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Şırnak ve Hakkari'de okula devam problemi olan çocukların tespiti için izleme ekiplerinin kurulması kararlaştırıldı.
MEB Proje Koordinatörü Osman Yalçın, AA muhabirine, okula devam problemi olan çocuklar için belirlenen illerde özel izleme ekiplerinin kurulacağını söyledi.
Ekiplerin, özellikle eğitime devam edemeyen kızlar ve okula devam problemi olan çocuklar için faaliyet yürüteceğini belirten Yalçın, bu ekiplerin ayrıca aileleri ziyaret ederek ikna görüşmeleri yapacağını ifade etti.
Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu ekipler, devam problemi olan çocukların ailelerini ziyaret edecek ve devamsızlık nedenlerini araştıracak. İllerde ve ilçelerde kurulan ekipler yine ziyaretlerde bulunarak, bu aileleri ikna edecek. Ailelere ayrıca öğretmenler, din adamları, sosyal vakıf temsilcileriyle ziyaretler gerçekleştirilecek, çocuklarının niçin eğitime devam etmesi gerektiği anlatılacak. Aileler eğitimin önemi hakkında bilgilendirilecek."
Osman Yalçın, yürütecekleri çalışmayla 3 bin 500 öğrenci ve 5 bin 500 ebeveyne ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
Ziyaretlerde ailelerle anket yaparak çocuklarını okula göndermeme sebeplerinin altında yatan nedenleri bulmaya çalışacaklarını belirten Yalçın, "Van'da bu çalışmamızı yapıyoruz. Aynı anda diğer pilot illerimizde de bu çalışmalar devam edecek. Ekipler birinci dönemin ardından ikinci dönem için de çalışmalara başlayacak" diye konuştu.
Son Dakika › Yerel › Çocuklar İzleme Ekipleriyle Okullu Olacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?