Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(24.3.MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde Roma döneminin en önemli liman kentleri arasında gösterilen Soli Pompeiopolis antik kentinde başlatılan restorasyon çalışmaları yıkılmış sütunları ayağa kaldırdı.)

24.03.2012 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(24.3.2012)

/////////

soli antik kenti ayağa kalkıyor

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde Roma döneminin en önemli liman kentleri arasında gösterilen Soli Pompeiopolis antik kentinde başlatılan restorasyon çalışmaları yıkılmış sütunları ayağa kaldırdı.

Geçmişi M.Ö 700 yılına kadar uzanan Soli Pompeipolis'te sütunlu caddenin güney ucundaki 7 sütunun ayağı kaldırıldığı restorasyon çalışmaları, 14 sütunun tamamının ayağa kaldırılmasına kadar devam edecek.

Çalışmalar için Mersin Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 800 bin lira ödenek ayrıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Yağcı Başkanlığında 1999 yılından beri sürdürülen kazılarda bugüne kadar liman, sütunlu cadde, tiyatro, Roma hamamı, kent duvarları, nekropol, su kemeri gibi yapılar ortaya çıkarıldı.

Sütunların eski halini almasıyla antik kentin daha görkemli bir hale bürüneceğini belirten Prof. Dr. Yağcı, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye daha çok ilgi göstereceğini söyledi. Kazılarda sağlık tanrısı Asklepios, tanrıların kralı Zeus, adalet tanrıçası Nemesis, bereket tanrıçası Demeter, sağlık tanrıçası Hygeiea, şarap tanrısı Dionysos'un gün ışığına çıkarıldığı vurgulayan Prof. Dr. Remzi Yağcı, "Neolitik, Helenistik, Roma dönemleri gibi birçok dönemi bünyesinde barındıran ve büyüleyici yapısıyla hayranlık uyandırtan Soli, Mersin tarihinin ne kadar zengin olduğunu, ne kadar geriye gittiğini gösteriyor" dedi.

Soli'nin denize en yakın liman kentlerinin başında geldiğini vurgulayan Remzi Yağcı "Burası Hititler için bir ekmek kapısıdır. Yani Mısır'dan buğdayın Hitit ülkesine girdiği kapıdır. 450 ton yükleme ve boşaltma kapasitesine sahiptir. Ayrıca zeytinyağı ve şarap üretimi ve ihracı da yoğun şekilde yapılan yapılmaktaydı" diye konuştu.

Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN,(DHA)

(24.3.2012, FOTOĞRAF)

/////////

Başkan Özcan'dan su tasarrufu çağrısı

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, dünyada su kaynaklarının gittikçe azaldığını belirterek, vatandaşlardan suyu idareli kullanmalarını istedi.

Macit Özcan, Birleşmiş Milletlerin, 2025 yılında 2 milyar, 2050 yılında ise 7 milyar insanın susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunduğuna dikkat çekti. Vatandaşların duyarlı davranarak evlerinde veya başka ortamlarda karşılaştıkları açık muslukları kapatmalarını, su sızdıran musluklar varsa yenisi ile değiştirmelerini ve suyu tasarruflu kullanmalarını isteyen Özcan, Mersin'de su konusunda yaptıkları çalışmaları da aktardı. Mersin'de ilk göreve başladığı yıllarda yüksek katlı binalara su çıkmadığını hatırlatan Başkan Özcan, "İlk olarak 29 kilometre uzunluğundaki 2'nci ishale hattını devreye sokarak, yüksek katlı binalarla birlikte, başta Mezitli olmak üzere tüm ilçe ve beldelere Berdan içme suyunu vermeye başladık. Şu an Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde, köyler de dahil olmak üzere yüzde 95'lik bir kesim Berdan içme suyunu kullanıyor. Kısacası suyumuz bir marka haline geldi" dedi.

Su kaybını en aza indirmek için eskimiş, çürümüş ve bu nedenle de toprak altında tonlarca suyun kaybolmasına neden olan boruların değişimini tamamladıklarını kaydeden Özcan, 700 kilometre uzunluğundaki şehir içi içme suyu şebeke borularının değişiminin tamamlandığını bildirdi. Bu çalışmayla ikinci bir Berdan Barajı kadar suyu Mersin'e kazandırdıklarını iddia eden Özcan, "Ayrıca değişik bölgelerde yaptığımız toplam 63 bin tonluk 6 adet su deposunda beklettiğimiz sular, Mersin'in 1 aylık suyunu karşılayacak kapasitedir. MESKİ bünyesinde son 13 yıl içinde su konusunda çok büyük yatırımlar ve çalışmalar yaptık. Çünkü su olmazsa hayat olmaz. Suya yapılan yatırım her şeyden daha önemlidir. Biz de 13 yıldır bu prensiple hareket ettik ve yaptığımız yatırımlar sayesinde Mersin böyle bir sorun yaşamayacaktır" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(24.3.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar:

"Şimdi sahiplenme zamanı"

MERSİN Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, kentin turizm konusunda hedeflerini gerçekleştirmesi için başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, kamu kurumlarının üzerilerine düşen bütün sorumluluklarını yerine getirdiğini söyledi. Olcar, "Şimdi sıra alt yapısı hazırlanan bu çalışmaları ilimizdeki turizm acentesinden, otellerine, yeme içme sektöründen ulaşım sektörüne kadar tüm turizmcilerin sahip çıkıp geliştirmesindedir" dedi.

Mersin'deki yöneticilerin kentin gelişimini destekleyecek her türlü çalışmaya olan katkıları sayesinde turizmde, sokaktaki insanı hedef alan, onun ekonomik ve sosyal yönden zenginleşmesini sağlama çabalarında somut veriler elde edilmeye başlandığını ifade eden Olcar, "Şimdi sıra turizm sektörü başta olmak üzere Mersin iş dünyasında. Kentimizin seçkin bir turizm destinasyonu olarak küresel görünürlüğünü arttırmak artık bizlere düşüyor. Turizme bu kadar önem veren ve kentimizi destekleyen faktör varken Mersin'deki turizm firmalarımızın şikayet etme hakkı da kalmıyor. Artık yapmamız gereken kentin kalkınmasında turizmciler başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerinin üzerine düşeni yapması" diye konuştu.

Kentte ve bölgede turizmin gelişmesi için başta seyahat acenteleri olmak üzere sektörde faaliyet gösteren tüm hizmet sağlayıcıların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Olcar şöyle devam etti:

"Kruvaziyer başta olmak üzere turizmin tüm dallarında ciddi planlamaya ve güç birliğine ihtiyacımız var. Bu konuda önümüzdeki günlerde sayın Valimizin yönetiminde yapacağımız genişletilmiş platform toplantısına tüm turizmcileri bekliyoruz. Çünkü yapılan çalışmalarda seyahat acenteleri için çok ciddi fırsatlar barındırıyor. Örneğin gemi firmalarından bazıları birlikte çalışmak için turizm acentelerimize eğitim vermek istiyor. Mersin kruvaziyer limanı olduğunda gemi firmaları da doğal olarak doğrudan kurs verdikleri acenteler ile çalışmayı tercih edeceklerdir. Yine, gelen turiste doğru yaklaşım ve ürün satımı konusunda esnaf odamızın desteğine ihtiyacımız var."

Ali ŞEN/ MERSİN, (DHA)

(24.3.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Demir Karahan 'Sinema ve barışı' anlattı

6'NCI Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nde Türk sinemasının ünlü oyuncularından Adanalı Demir Karahan, 'Sinema ve Barış' adlı panele katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut, Çukurova Sanat Girişimi Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı panelde konuşan Demir Karahan, katılımcılara değişik şairlerin 'barış' konulu şiirlerini okudu. Sinema ve barış ilişkisine değinen Karahan, "Savaşı gören ve bilen, savaşı okuyan herkes barışın anlamını ve önemini bilir. Bence dünyada barışa en büyük katkıyı sinema yapar" dedi. Konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut ve Çukurova Sanat Girişimi Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, Demir Karahan'a 'Adonis Çiçeği' heykelciğini hediye etti.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(24.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Suriye fotoğraflarına büyük ilgi

'BARIŞ için kardeşlik, kardeşlik için barış' temasıyla, bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nde 'Komşumuz Suriye' adlı fotoğraf sergisi büyük ilgi çekti. Adana Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonu'nda açılan ve fotoğraf sanatçısı Nevzat Hız ile eşi Berrin Hız'ın, Suriye'de çektikleri siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan sergi, izleyenlerin beğenisini kazandı. Fotoğraf sergisini gezen sanatseverler, Nevzat ve Berrin Hız'ı kutladı. Suriye'de yaşanan gerginlikler nedeniyle daha çok merak edilen ve ilgi gören sergi 26 Mart'a kadar açık kalacak.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(24.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Lösemili çocuklar için kahvaltıda buluştular

GAZİANTEP'te Özel Deha Akademi Anaokulu Okul Aile Birliği, geliri lösemili çocuklara aktarılmak üzere kahvaltı düzenledi. Zirve Park'ta düzenlenen kahvaltının tüm gelirlerinin lösemili çocuklara aktarılacağını belirten Deha Akademi Anaokulu Genel Koordinatörü Güven Bahar, sosyal sorumluluk projesi çerçevesi içerisinde üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bahar "Yaşadığımız topluma yararlı olabilmek amacıyla öğrencilerimizle, çalışanlarımızla ve her konuda desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli velilerimizle çeşitli faaliyetleri organize etmekteyiz. Okul Aile Birliğimizin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz bu kahvaltı organizasyonuyla elde ettiğimiz geliri yine bu amaç doğrultusunda ihtiyacı olan bireylere ulaştırmanın verdiği mutluluğu paylaşmaktayız" dedi.

Etkinliğe yaklaşık 400 öğrenci velisi katıldı.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.3.2012)

/////////

Downlu çocuklar gönüllerince eğlendi

ADANA'da down sendromlu çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Bahar Caddesi'ndeki Down Kafe'nin İşletmecisi Cihangir Tümtürk, çocukların kendilerini yalnız hissetmemesi ve bir araya gelerek hoş vakit geçirmesi için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Tümtürk, etkinliği her yıl yapmayı planladıklarını, downlu çocukların desteklenmesi gerektiğini belirten Tümtürk, "Kadın Eli Derneği tarafından kurulan bu kafenin ayakta durması ve çocuklara umut olması için desteğe ihtiyacı var. Adanalılardan kafeye gelerek, buradaki çocukların çalışma azmini görmesini istiyorum" diye konuştu. Etkinlikte daha sonra çocuklar müzik eşliğinde oyunlar oynadı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(24.3.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Öğrencilere uyuşturucu konferansı

ADANA'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri kapsamında lise ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile ilçede görevli tüm öğretmenlere, madde bağımlılığı ve madde kullanımı konusunda konferans verdi. Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ile Pozantı Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı konferansta, öğrencilere madde bağımlılığı nedenleri ve zararları anlatıldı. Uzman Polis Memuru Ömer Vural, amaçlarının çocukları ve gençleri, uyuşturucu hakkında bilgilendirmek ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi.

Malik GÖDELİNER/Pozantı, (DHA)

(24.3.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Pozantı'da Dünya Su Günü etkinliği

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Çevre Mühendisliği tarafından düzenlenen Dünya Su Günü etkinliğine bu yıl Pozantı İlçe Belediyesi ev sahipliği yaptı. Pozantı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda

dünya genelinde giderek azalan kullanılabilir su kaynaklarına dikkat çekildi. Toplantıya Kaymakam Kürşad Özdemir, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ufuk Yörük, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Şaşdım, ASKİ Genel Müdürü Kadir Küreksiz, Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam ve Çukurova Üniversitesi'nden bilim adamları katıldı.

Düzenlenen panelin oturum başkanlığını Doç. Dr. Galip Seçkin yaparken, ÇÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer, "Sürdürülebilir Su Yönetimi, Su ve Geleceğimiz", DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nden ziraat yüksek mühendisi İrfan Arslankurt, "Adana İli Su ve Toprak Kaynakları Geliştirme Hizmetleri", İsmet İnönü Teknik Meslek Lisesi öğrtmeni Nadim Duğan ise "Kentleşme ve Su" konulu sunum yaptı.

Malik GÖDELİNER/Pozantı, (DHA)

(24.3.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Başkan Fadıloğlu engelli çifte konuk oldu

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kendisini evine davet eden bedensel engelli Emine Doğan'ı ziyaret etti. Başkan Fadıloğlu, aile ile bir süre sohbet ederek dertlerini dinledi. Daha sonra bedensel engelli çiftin evini gezerek incelemelerde bulunan Başkan Fadıloğlu, gerekli gıda ve diğer ihtiyaçların karşılanması konusunda talimat verdi.

Başkan Fadıloğlu'nun ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Emine Doğan, kendisi gibi iki çocuğundan birinin ve aynı zamanda eşinin de görme engeli olduğunu, bu nedenle geçinmekte güçlük çektiklerini anlattı. Doğan "Başkanımızı tesadüfen bir gezi esnasında görerek evime davet ettim. Sağ olsun bizleri kırmayarak, kısa süre içerisinde ziyaretimize geldi. Bazı sıkıntılarımızın olduğu dile getirince elinden gelene yapacağının sözünü verdi. Buraya kadar gelip bizleri dinlemesi bizim için çok önemli. Allah kendisinden razı olsun" dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Başkan Fadıloğlu ise, her zaman halkla iç içe olmaya özen gösterdiklerini belirterek, "Periyodik olarak belli programlar çerçevesinde sıkıntıda olan, geçinmekte güçlük çeken ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu gün de Emine hanımın daveti üzerine ev ziyaretimizi gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızı yaşadığı ortamlarda ziyaret etmeye, onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Ziyaret sonrası Başkan Fadıloğlu'na mahalledeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Başkan Fadıloğlu'da ev hanımları ile sohbet etti.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.3.2012)

///////////

3 yılda 102 bin fidanı toprakla buluştu

GAZİANTEP merkez Şahinbey İlçe Belediyesi, 'Bir Fidan, Bir İnsan' sloganıyla başlattığı ağaç dikim kampanyasıyla 102 bin fidanı toprakla buluşturdu. Orman Haftası etkinlikleri kapsamında da 3 bin kişinin katılımıyla ağaç dikimi etkinliği gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi, son olarak 5 bin fidanın dikimini gerçekleştirdi. Etkinliğe Şahinbey Belediyesi Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesislerdeki kursiyerler, AK Parti Şahinbey Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Gaffur Baba Orman Alanı'ndaki ağaç dikim programında renkli görüntüler oluştu. İlk fidanı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu dikti. Diktiği fidanı daha sonra sulayan Başkan Tahmazoğlu, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

ÖNCE FİDAN DİKTİLER, SONRA HALAY ÇEKTİLER

Ellerindeki fidanları toprakla buluşturanlar daha sonra halay çekerek eğlendi. Halaya Başkan Tahmazoğlu da katıldı. Yeşil bir çevre kurmak için uğraş verdiklerini ve Türkiye'nin en büyük parkını Şahinbey'de yapacaklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Göreve geldiğimiz günden itibaren özellikle yeşil alan ve ağaç dikimi noktasında büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. 3 yıl içerisinde 160 tane yeni park yaparak Şahinbeylilerin hizmetine sunduk. Ayrıca 75 tane eski parkımızı yeniledik" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(24.3.2012)

///////////

Kağıt uçak yarışması Adana'da

Adana'da yapılacak. Herkesin katılımına açık etkinlik Çukurova Üniversitesi Spor Salonu'nda saat 12.00'de gerçekleştirilecek. 2012'de Türkiye'deki 9 üniversitede düzenlenecek yarışlarda pilotlar 3 kategoride yarışacak. En uzun uçuş mesafesi, en uzun havada kalma süresi ve en iyi akrobasi dallarında dereceye girecek yarışmacılar, 4-5 Mayıs'ta Salzburg Dünya Red Bull Paper Wings Finali'nde Türkiye'yi temsil edecek. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi www.redbullpaperwings.com/tr adresinden edinilebilir.

ADANA,(DHA)

//////////

Kozan'a hayran kaldılar

ADANA Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinden oluşan 18 kişilik ekip, Kozan'da tarihi ve turistik yerleri gezdi. Yusuf Baysal Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası" nedeniyle Kozan'e gelen konuk ekip, etkinlik sonrası Yaverin Konağı'nı gezerek dinlenme olanağı buldu. Ekibe Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan da eşlik etti. Konağa hayran kalan ekibin yetkilileri önümüzdeki günlerde ulusal bazda çıkacak katalog çekimleri için Yaverin Konağı'nın uygun bir mekan olacağını söyledi. Özgan, ekibin önerisini memnuniyetle karşıladıklarını ve dikkate alacaklarını belirtti.

KOZAN,(DHA)

//////////

Haşere mücadele zamanı

ADANA'nın Kozan İlçe Belediyesi, sivrisineklerin larva dönemi nedeniyle ilaçlama çalışması başlattı

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, uzman ekipler kontrolünde yapılan ilaçlama ile Kozan'ın her yıl olduğu gibi bu yıl da sineksiz bir yaz geçirmesinin planlandığını söyledi. Özgan, "İlçemizin çevresinde bulunan otlak ve mera bölgelerinde, su birikintisi olan yerlerde, kanal kenarlarında, arazilerde, kanalizasyon kapaklarının bulunduğu yerlerde, ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarına başladı. Bu çalışmalarınızı nisan ayı ortalarına kadar sürdüreceğiz" dedi. Özgan, çalışmaların 15 mahallede devam ettiğini sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement