Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ANTAKYA'da kent içinden geçen Asi nehrinde tekne turları başladı.

31.10.2012 16:02

///////////

asi'de tekne keyfi

ANTAKYA'da kent içinden geçen Asi nehrinde tekne turları başladı. Asi'nin 2'nci etap çevre düzenlemeleri kapsamında nehrin üzerine yapılan yaya köprüsünün yanınındaki iskeleden 20 kişi kapasiteli tekneye binilebiliyor.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tekne gezintilerinin 400 metrelik bir alanda yapılabileceğini söyledi. Başkan Savaş, her gün saat 10.00-21.00 arasında yapılacak turlarda öğrencilerden 3, sivillerden 5 TL ücret alınacağını kaydetti.

HER AY İKİ NİKAH

Başkan Savaş, Asi Nehri üzerinde kurulan iskelede her ay kura ile belirlenecek iki çiftin nikahını kıyacağını belirterek "Nikah törenini Asi nehri çevresinde yürüyüş yapan herkes görüp duyabilecek. Nehirde teknelerle gezintiler yapılabilecek. Hataylılar teknelere bu iskeleden inip binecekler. Bu uygulamaların temel amacı kentin cazibe merkezine bir hareketlilik getirmek" dedi.

HATAY,(DHA)

(31.10.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Mısır'a iş gezisi

OSMANİYE Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyeleri, Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılmak

üzere Mısır'a gidiyor.

OGİAD Basın Sözcüsü Ukayl Kılıç, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli Ticaret ve Yatırım Forumu yapmak üzere üye işadamlarıyla birlikte 7 Aralık'ta Mısır'ın başkenti Kahire'ye hareket edeceklerini söyledi.

Kılıç, inşaat, tekstil, hazır-giyim, sağlık, tarım, gıda, otomotiv, plastik, doğalgaz, orman ürünleri ve mobilya sektöründeki işadamlarının katılacağı gezinin 4 gün süreceğini kaydetti. Gezide Kahire ve İskenderiye Ticaret Odalarında ikili iş görüşmeleri yapılacağını anlatan Kılıç "Başkonsolosluğumuzu ziyaret edip Mısır'daki Ticari Ataşemizle Kahire ve İskenderiye'nin ticari ve ekonomik yapıları hakkında bilgilendirme toplantılarımız olacak. Bu şehirlerdeki işletmelerde ziyaret edilecektir" dedi.

Amaçlarının Osmaniyeli işadamlarının ihracata dönük yatırımlarını arttırmak ve kente döviz girdisi sağlamak olduğunu belirten Kılıç, "Bununla birlikte 21 milyon nüfusa sahip Kahire'nin ve 85 milyon nüfusa sahip Mısır'ın ticari potansiyelini değerlendirmek ve işadamlarımızın Ortadoğu pazarında yer almalarını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(31.10.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Suriyelilere 3 ton kavurma

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde Suriyelilerin barındığı çadır kentte Diyanet Vakfı ve hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan 3 ton kavurma dağıtıldı.

İslahiye ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki çadır kentte Suriyelilerin sayısı 8 bine ulaşırken, Kurban Bayramı nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla İslahiye Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle 70 küçükbaş kurban kesildi. Hayırseverlerin de katkısıyla kesilen kurbanlardan hazırlanan yaklaşık 3 ton kavurma çadır kent içerisindeki yemek dağıtım noktalarında Suriyelilere dağıtıldı. Çadır mutfakta dev kazanlarla pişirilen kavurmalar ailelere teslim edildi. İslahiye Çadır Kent Sorumlu Müdürü Akın Özdemir, "İlçemizde misafir ettiğimiz Suriyelilerin bir nebze de olsa acılarına ortak olmak ve onları sevindirmek amacıyla kavurma dağıtımını yaptık" dedi.

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE, (GAZİANTEP) (DHA)

(31.10.2012)

/////////

2023 hayallerini yazacaklar

OSMANİYE Belediyesi tarafından başlatılan "Başkana Mektubum Var" adlı proje okullarda büyük ilgi görüyor. Gelen talepleri üzerine Başkan Kadir Kara, projeyi okullarda tanıtmaya devam ediyor. Başkan Kara, çocuklar ve gençlerden 2023'te nasıl bir Osmaniye istediklerini kendisine yazmalarını istiyor.

Başkan Kara, proje kapsamında Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya geldi. Kendisine yazılan tüm mektupların bir kitap haline getirilerek Kent Müzesi'nde sergileneceğini ifade eden Kara, öğrencilerin mektuplarını PTT şubelerinden 9 Aralık 2012'ye kadar gönderebileceğini söyledi.

ÖĞRENCİLER MEKTUP İÇİN ÜCRET ÖDEMEYECEK

İlköğretim Okulları 4'üncü sınıftan itibaren lise son sınıf seviyesine kadar tüm öğrencilerden mektup beklediğini belirten Kara, "Öğrencilerimiz mektup ve zarf örneklerini okul müdürlüklerinden ve Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden alabilir. Öğrencilerimiz hiçbir ücret ödemeden belediyemiz tarafından tedarik edilen pulları okul müdürlüklerinden alıp mektuplarına yapıştırdıktan sonra PTT şubelerine giderek herhangi bir ücret ödemeden bize gönderebilecekler" dedi.

Başkan Kadir Kara yazılan mektupların değerlendirme yöntemleri hakkında da ise şu bilgileri verdi:

"Mektuplar 9 Aralık 2012 tarihinden sonra belediyede kurulacak bir komisyon tarafından okunarak değerlendirilecek ve öğrencilerin eğitim durumlarına göre kategorilere ayrılacak. Yarışmamızda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri 7 Ocak 2013 kurtuluş haftası etkinlikleri kapsamında verilecek."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(31.10.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Öğrencilere afet eğitimi

KAHRAMANMARAŞ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Arama Kurtarma ve Moral Destek (AKMOD) ekipleri, öğrencilere yönelik deprem ve yangın eğitimlerine başladı. Ticaret Meslek ve Anadolu Lisesi öğretmenleri ile öğrencilerine yönelik eğitimlerde yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği anlatıldı. Sinevizyon eşliğinde yapılan sunumlarda öğrencilere yangın ve afetlerden korunma yöntemleri ilgili pratik bilgiler verildi.

Yaklaşık 1 saat süren sunum ve teorik anlatımlar sonrası, uygulamalı yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat gereği yaralı öğrenciler AKMOD ekipleri tarafından sedyeyle ve itfaiye araçları ile tahliye edildiler.

600 öğrencinin katıldığı eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulunan İtfaiye Müdürü ve AKMOD Başkanı Cahit Küçükönder, özellikle yangınların önlenmesi için alınması gereken tedbirleri anlattı. Her evde ve iş yerinde yangın söndürme tüpü bulundurulması gerektiğini ifade eden Küçükönder, "Yılda iki defa evlerin baca temizliğinin yapılması lazım. Küçük çocukların ateşle oynamasına müsaade edilmemeli, kışın rüzgarlı havalarda soba sönmeden uyunmamalıdır. Ormanlık alanlarda piknik ateşi yakılmamalı, cam şişe ve kırıkları çevreye atılmamalıdır. İşte öğrencilerimizde bilinç oluşturmak için bu ve benzeri konuları anlattık" dedi.

KAHRAMANMARAŞ,(DHA)

(31.10.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Tarsus'a Cumhuriyet Parkı

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'nde park yaptırıldı. Cumhuriyet ve Tekke mahalleleri sınırları içindeki parka

'Cumhuriyet Parkı' adı verildi. Parkta bulunan Cumhuriyet ve Tekke Mahalleleri muhtarlık binaları da hizmete girdi. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, parkın açılış töreninde davul zurna ile karşılandı. Başkan Kocamaz Cumhuriyetin 89'uncu yılını coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Konuşmaların ardından parkın açılışı kurban kesilerek yaptırıldı.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(31.10.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Hafriyatlara standart geldi

OSMANİYE Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışmalarına hızlı başladı. Bu kapsamda şimdiye kadar gelişigüzel toplanan ve dökülen hafriyatlar için bir standart getirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Boran hafriyat atıkları yönetmeliğinin uygulamaya geçtiğini açıkladı. Hafriyatların gelişigüzel taşınıp, rastgele dökülemeyeceğini belirten Müdür Boran "Bu atıkları taşıyan araçların inşaat yıkıntı atıkları taşıma ve kabul belgesini mutlaka almaları gerekmektedir. Bu belgeyi alanlar, hafriyatlarını Sakızgediği mevkiindeki geri dönüşüm merkezine dökecekler. Aksi halde cezai işlem uygulanacak" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(31.10.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Cumhuriyet resimlerine ödül

CUMHURİYET Bayramı'nın 89'uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında Özel Akdeniz Okulları öğrencileri arasında yapılan resim yarışması sonuçlandı. 'Atatürk' ve 'Cumhuriyet' vurgusu yapılan eserleri ile dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

'Kurban Bayramı' ve resmi tatil nedeniyle gecikmeli olarak yapılan kutlamalar okul bahçesinde gerçekleştirildi. Kutlamalarda öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, çeşitli gösteriler sundu. Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Özdemir ve Özel Akdeniz Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aycan Aktürk'ün de katıldığı etkinlikte; 'Cumhuriyet Bayramı' kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlköğretim kategorisinde birinciliği Sudenur Sabah elde ederken, Sude Atılgan ikinci, Yiğit Yuvacı da üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde ise Doğa Ulucan birinci, İlayda Elif Karcıoğlu ikinci, Esin Zeynep Şeritoğlu üçüncü sırada yer aldı. Konuşmaların ardından resim yarışmasına katılan öğrencilerin eserlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

ADANA,(DHA)

//////////

Bircan ve İlknur dünya evine girdi

ADANA'da Pro spor Menajerlik ve Organizasyon Şirketi Genel Müdürü Bircan Taşkın, gönlünü Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden yeni mezun olan İlknur Kızıltan'a kaptırdı.

ATOSEV'de düzenlenen tören ile evlenen çiftinin mutluluğuna, Botaşsporlu kadın basketbolcular ve yöneticiler ile spor camiasından birçok isim eşlik etti. İlknur ve Bircan'ın nikah şahitliğini Botaşspor Genel Menajeri Abdullah Kutlu ve Canik Belediyespor Bayan Basketbol Takımı Sağlık Sorumlusu Eyüp Elmas yaptı. Gelin ve damadın nikah memuruna 'evet' demesinin ardından başlayan eğlence geç saatlere kadar sürdü. Gecenin yıldızı İlknur gelinliği ile göz kamaştırırken, spor salonlarında forma ile görmeye alıştığımız Botaşsporlu kadın basketbolcular da adeta şıklık yarışı sergiledi.

ADANA,(DHA)

(31.10.2012 FOTOĞRAF)

///////////

Doktor Fırat, Esin'e kavuştu

ADANA Devlet Hastanesi acil servisinde görevli Dr. Fırat Serttepe, Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde görev yapan Esin Çap ile evlendi. Hekimevi'nde yapılan düğüne Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri Ali Demirçalı, Ümit Özgümüş, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi, doktorlar ile Serttepe ve Çap ailesinden çok sayıda davetli katıldı. Damadın annesi Suna ve babası Selman Serttepe ile gelinin annesi Nükhet ve babası Selahattin Çap düğünde davetlilerle yakından ilgilendi. Gelin Esin ile damat Fırat Serttepe de müzik eşliğinde oyunlar oynayarak hünerlerini sergiledi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement